Συμφωνία-«μαμούθ» Ερντογάν-Ράμα με στόχο την Ελλάδα: Η Τουρκία αναβαθμίζει τις Αλβανικές ΕΔ

Συμφωνία-«μαμούθ» Ερντογάν-Ράμα με στόχο την Ελλάδα: Η Τουρκία αναβαθμίζει τις Αλβανικές ΕΔ


Είναι γνωστό ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει σκοπό να μετατρέψει την Αλβανία σε μια ακόμη τουρκική στρατιωτική βάση κατά της Ελλάδος, με σκοπό ουσιαστικά την στρατηγική περικύκλωση της ελληνικής επικράτειας. Μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Αλβανία, ο δρόμος είναι πλέον ανοικτός.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα, η Αλβανική Επιτροπή Εθνικής Ασφαλείας ενέκρινε την οικονομική συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας στον αμυντικό τομέα.

Η συμφωνία προβλέπει οικονομική ενίσχυση ύψους 100 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών ή 16,5 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, η οποία θα χρησιμεύσει για την αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων με οπλικά συστήματα και μέσα από την τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Petro Koçi, ο οποίος παρουσιάστηκε στη «συνεδρίαση» μέσω τηλεδιάσκεψης της Επιτροπής Ασφαλείας λόγω του COVID-19, υπογράμμισε ότι η συμφωνία αυτή θα διαρκέσει πέντε χρόνια και ουσιαστικά θα αναβαθμίσει τις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις μέσω της αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Η αγορά αυτών των υλικών θα γίνει από τουρκικές εταιρείες», δήλωσε ο ίδιος.

«Η συμφωνία υπογράφηκε πέρυσι από τον αρμόδιο υπουργό. Θα υπάρχει μια πενταετής προθεσμία εκτέλεσης από τη στιγμή της έναρξης ισχύος, η οποία είναι προς επικύρωση από το Κοινοβούλιο μας», τόνισε ο Αλβανός αξιωματούχος.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας, Ερμονέλα Φελάι, δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία ειδικά τώρα, που η χώρα διέρχεται μια δύσκολη στιγμή.

«Χαίρομαι που εμείς, ως επιτροπή ασφαλείας, ξεκινήσαμε αυτή την εβδομάδα με μια τέτοια οικονομική συμφωνία, η οποία είναι μια ακόμη σημαντική βοήθεια που δίνει η Τουρκία στη χώρα μας, που αφορά τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Εμείς, ως Επιτροπή, είδαμε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και είμαστε ευτυχείς που η Τουρκία μας βοηθά να ανταποκριθούμε στον στόχο αυτό», τόνισε η ίδια.

Κανείς όμως δεν βοηθάει χωρίς αντάλλαγμα και οι Τούρκοι ζήτησαν και πήραν φυσικά γη και ύδωρ από τον Ράμα.

Απώτερο σχέδιο τους η δημιουργία αεροπορικής και χερσαίας βάσης τους στον Νότο της Αλβανίας με στόχο την υπερφαλάγγιση της ελληνικής επικράτειας από ΒΔ, το ίδιο θέλουν και στη Λιβύη, ενώ στη Συρία έχουν δημιουργήσει ήδη στρατιωτικές βάσεις με τις ευλογίες των μεγάλων δυνάμεων.

Όλο αυτό το σχέδιο των Τούρκων εντάσσεται σε ένα ακόμα πιο μεγαλόπνοο τουρκικό σχέδιο που αφορά τον «έλεγχο» των περιοχών από την Α. Θράκη, στη Νότιο Βουλγαρία (Τουρκογενείς), στα Σκόπια έως και την Αλβανία, για την ουσιαστική στρατηγική περικύκλωση της χώρας μας.

Αν δεν «ξυπνήσουν» έγκαιρα οι βαλκανικές ομόδοξες με την Ελλάδα χώρες της περιοχής θα δούμε το κίνδυνο αυτό στα Βόρεια σύνορα μας.

Οι καλύτερες βάσεις των Τούρκων στα Βαλκάνια προς το παρόν ευρίσκονται στο Κόσοβο και τη Βοσνία όπου η ΜΙΤ αλωνίζει.

Στο τουρκικό τόξο οφείλουμε να αντιπαραβάλλουμε ως Βαλκάνιοι ένα αντίστοιχο ορθόδοξο τόξο, μόνο που ο νυν Βούλγαρος και ο Σέρβος πρόεδρος αντί αυτού βαράνε παλαμάκια στο νέο Σουλτάνο της Τουρκίας και τα σχέδια του. Όταν όμως θα έρθει η σειρά τους, θα είναι αργά για τις χώρες τους που θα γίνουν και αυτές θύματα του τουρκικού ιμπεριεραλισμού.

ΠΗΓΗ: europost.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Αν δεν γίνουμε Ισραήλ, δεν μας σώζει τίποτα! Πολύ ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, σύγχρονα οπλικά συστήματα, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αύξηση θητείας, πολύ εκπαιδευμένο προσωπικό, μεγάλο βάρος στην εφεδρεία και στην παλαικη άμυνα.Και πρέπει να ξεφύγουμε από τις λανθασμένες νοοτροπίες του παρελθόντος του φόβου και του κατευνασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε αηδιαστικά δεδομένοι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πάρουμε κι εμείς S-400 και να τους βάλουμε στα βόρεια σύνορά μας ! Και ας τραγουδάνε οι Αμερικάνοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή