Οι Τούρκοι έστησαν ενέδρα σε Ελληνική αστυνομική περίπολο στον Έβρο

Οι Τούρκοι έστησαν ενέδρα σε Ελληνική αστυνομική περίπολο στον Έβρο



Σοβαρό επεισόδιο μετά πυροβολισμών παρόμοιο με αυτό του 1986 που παραλίγο να οδηγήσει σε ελληνοτουρκικό πόλεμο, έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας  6 Απριλίου προς Τρίτη στην ελληνοτουρκική μεθόριο του Έβρου μεταξύ μιας ελληνικής αστυνομικής περιπόλου και μιας ομάδας ανδρών των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, όταν οι τουρκικές μονάδες άνοιξαν πυρ κατά των ελληνικών δυνάμεων!

Μάλιστα σύμφωνα με τις αναφορές οι Τούρκοι έκαναν χρήση πυκνών πυρών που σημαίνει πως ήθελαν να προκαλέσουν βαρύτατους τραυματισμούς και θανάτους. Δεν επρόκειτο για πυροβολισμούς στον αέρα αλλά για ευθείες βολές με στόχο την πρόκληση σωματικών βλαβών.

Ελληνική περίπολος τραβήχτηκε επί της ουσίας σε τουρκική ενέδρα κοντά στο χωριό Σοφικό καθώς άκουσε πυροβολισμούς και έσπευσε να ελέγξει τι συμβαίνει. Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει ξεκάθαρα ότι υπήρχε δόλος.

Τρεις άνδρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, είχαν πάρει θέσεις ενέδρας και ξεκίνησαν τους πυροβολισμούς σε πολύ χαμηλό ύψος, δηλαδή πολύ κοντά στα ελληνικά κεφάλια. Εδώ θα πρέπει να πούμε πως και το 1986 με παρόμοιο σχηματισμό ενέδρας οι τουρκικές δυνάμεις είχαν σκοτώσει τον στρατιώτη Ζήση Καραγώγο.

Η ελληνική περίπολος απέφυγε να απαντήσει αλλά οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής λίγο αργότερα ξαναπυροβόλησαν και πάλι και εξαπέλυσαν πυκνά πυρά σε πολύ κοντινή απόσταση από τους Έλληνες συνοριοφύλακες όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας (συγκεκριμένα το «Πρώτο Θέμα»)

Προφανώς οι Τούρκοι κατόπιν εντολής της ηγεσίας τους είχαν σκοπό να προκαλέσουν συνοριακό επεισόδιο.

ΠΗΓΗ - ΦΩΤΟ: Αρχείου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια