Υγειονομική Κάλυψη Αποστράτων-Ενημέρωση

Υγειονομική Κάλυψη Αποστράτων-Ενημέρωση


Ανακοίνωση της 02/04/2020 στο fb του νεοεκλεγέντα Προέδρου ΔΣ/ΕΑΑΣ Αντγου ε.α. Σταύρου Κουτρή:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συνάδελφοι του ΣΞ της ΠΑ και της ΕΛ.ΑΣ, αντιλαμβάνομαι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά την ανακοίνωση της διάθεσης του ΝΙΜΤΣ για κάλυψη αναγκών εξ αιτίας του κοροναϊού έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναταραχή και διακινούνται διάφορες εικασίες για την υγειονομική περίθαλψη των αποστράτων και γίνονται πολλά σχόλια. Χθες το πρωί, λοιπόν, επισκέφθηκα το ΝΙΜΤΣ όπου συναντήθηκα με τον Πρόεδρο, Αντγο ε.α. κ. Μυτιληνάκη, τον άρτι αναλαβόντα καθήκοντα Δντή, Αντγο Γκιζάρη και πολλούς φίλους ιατρούς, για να δω από κοντά και να έχω άμεση πληροφόρηση για τα διαλαμβανόμενα και ισχύοντα.

Δεν μπορώ να επιλύσω όλες τις απορίες ούτε και να μαντέψω τα μελλούμενα. Σας παραθέτω κάποια συγκεκριμένα στοιχεία για να βοηθήσω την πληρέστερη ενημέρωσή σας.

Από αυτή τη συνάντηση αξίζει να αναφερθούν τα παράκάτω:

- Η ΚΥΑ διάθεσης του Νοσοκομείου είναι η Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.21170, ΦΕΚ Β’ 1075/27-3-2020 με 1 άρθρο των 8 παραγράφων. Κυριότερα σημεία της είναι:

>Το Νοσοκομείο διατίθεται από 27.3.2020 μέχρι 24..6.2020, ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό.

>Η 1η Υ.Πε διαθέτει στο ΝΙΜΤΣ το απαιτούμενο προσωπικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

>Η αναγκαία ημερήσια φαρμακευτική αγωγή επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

- Το Νοσοκομείο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε έναν οργασμό εργασιών συντήρησης της παλαιάς πτέρυγας, για την οποία έχει διατεθεί η Διμοιρία Συντήρησης και Κατασκευών της ΑΣΔΥΣ. Έχουν βαφεί οι 2 όροφοι, έχουν εγκατασταθεί INTERNET και TV σε όλα τα δωμάτια και συνεχίζουν. Επιβλέπουν οι Υπτγος (Ο) Σάββας Μανουσαρίδης, Υπδντης 401 ΓΣΝΑ και Αξκός του ΜΧ. Αναδιαρθρώνεται η λειτουργία του Νοσοκομείου και καθορίζεται η χρησιμοποίηση του προσωπικού του για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών. Παρελάμβανε σήμερα προστατευτικό υλικό και αντισηπτικά. Δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη το αιτηθέν προσωπικό.

- Με Δγη του ΥΠΕΘΑ οι δικαιούχοι υπηρεσιών στο ΝΙΜΤΣ, κάτοικοι Αθηνών, θα απευθύνονται αναλόγως προέλευσης στο 401 ΓΣΝΑ και 251 ΓΝΑ. Ούτως ή άλλως για την κάλυψη των αποστράτων αξιωματικών και των οικογενειών τους στα στρατιωτικά νοσοκομεία του ΣΞ ισχύει η ΥΑ Φ.700/4/132914/Σ.3317 (ΦΕΚ Β' 827/16-6-2005).

- Σε επαφή μου με τον Υδντη του 401 ΓΣΝΑ, Ταξχο κ. Μπάρκα, υπεύθυνο των υγειονομικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου, διευκρινίστηκε ότι με διαταγή του ΓΕΣ/ΔΥΓ, εκδοθείσα μετά από απόφαση του ΥΠΕΘΑ και σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες που ισχύουν για όλα τα Νοσοκομεία της Χώρας (και τα στρατιωτικά) αναστέλλεται μέχρι τέλος Απριλίου ο προγραμματισμός ραντεβού και τα νοσοκομεία θα δέχονται μόνον έκτακτα περιστατικά.

Παρακολουθούμε την εφαρμογή και αποτελεσματικότητα των ληφθέντων μέτρων.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Άρα ο απόστρατος που πληρώνει κρατήσεις μια ζωή που θα πάει? Άρα τα μέλη της οικογένειας που θα πάνε? Άρα τζάμπα πληρώνονται οι κρατήσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή