Χρέωση αδειών λόγω πανδημίας κορονοϊού σε κανονικές άδειες στα στελέχη ΕΔ (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Χρέωση αδειών λόγω πανδημίας κορονοϊού σε κανονικές άδειες στα στελέχη ΕΔ (ΕΓΓΡΑΦΑ)


Για τη χρέωση αδειών λόγω πανδημίας κορονοϊού σε κανονικές άδειες στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Ερώτηση (5283/30-03-2020) προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Μαρία Κομνηνάκα και Θανάσης Παφίλης σχετικά με τη χρέωση αδειών λόγω πανδημίας κορονοϊού σε κανονικές άδειες στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναλυτικά, η Ερώτηση αναφέρει:

«Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (ΕΣΠΕΕΛΗΜ), καθώς και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με έγγραφά τους μεταφέρουν τις διαμαρτυρίες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στις Μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου για το γεγονός ότι αν και υποχρεωτικά βρίσκονται εκτός των στρατοπέδων, κατόπιν έγγραφων διαταγών των Διοικήσεων των μονάδων στα πλαίσια της μείωσης της διασποράς του κορονοϊού, εντούτοις οι Διοικήσεις τους "χρεώνουν" τα στελέχη είτε με απαλλαγές 24ωρων υπηρεσιών είτε με κανονικές ή μικρής διάρκειας άδειες τις οποίες δεν έχουν ζητήσει.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε οι άδειες που χορηγούνται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από τις Διοικήσεις των μονάδων για την αποφυγή συγχρωτισμού στις στρατιωτικές μονάδες να μη χρεώνονται ως κανονικές άδειες;».

Τα σχετικά έγγραφα:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια