Σε «καραντίνα» 7 υγειονομικοί μέσα στο Στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη» στην Ξάνθη

Σε «καραντίνα» 7 υγειονομικοί μέσα στο Στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη» στην Ξάνθη


Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Είχαν έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα, που μετά τον απαιτούμενο έλεγχο βγήκε θετικό

Σε καραντίνα τέθηκαν για προληπτικούς λόγους, μέσα σε ξεχωριστό χώρο στο Στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη» στο Πετροχώρι της Ξάνθης, επτά υγειονομικοί που υπηρετούν σε αυτό, καθώς είχαν έλθει σε επαφή με «ύποπτο» κρούσμα, έναν συστρατιώτη του, ο οποίος μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε βγήκε θετικός στον κορονοϊό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές το υγειονομικό τμήμα του Στρατοπέδου «Τριανταφυλλίδη», όπου φιλοξενείται σχεδόν ολόκληρη τεθωρακισμένη ταξιαρχία, αποτελείται από επτά άτομα. Δύο αξιωματικούς γιατρούς, δύο στρατιώτες γιατρούς, δύο στρατιώτες φαρμακοποιούς και έναν στρατιώτη νοσηλευτή.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο ιατρείο του στρατοπέδου πήγε ένας στρατιώτης ο οποίος είχε τα συμπτώματα του κορονοϊού και αφού του πήραν δείγμα και στάλθηκε για ανάλυση, περιορίστηκε σε καραντίνα σε ειδικό χώρο που υπάρχει. Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα και ο στρατιώτης ήταν θετικός στον κορονοϊό μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης που είναι νοσοκομείο αναφοράς για όλη την Ξάνθη.

Επειδή οι  πέντε στρατιώτες υγειονομικοί είχαν έλθει σε επαφή μαζί του, τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών για προληπτικούς λόγους εντός του στρατοπέδου τους.

Στο διάστημα αυτό επειδή στο ιατρείο του στρατοπέδου θα είναι μόνο δύο γιατροί, τυχόν περιστατικά θα αντιμετωπίζονται και με τη βοήθεια του τοπικού ΚΙΧΝΕ, που επίσης εδρεύει στην Ξάνθη, αν αυτό απαιτηθεί.

Το ερώτημα που προκύπτει – και αυτό ψάχνουν τώρα να «ιχνηλατήσουν» - είναι το πως ο στρατιώτης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, αφού όπως και όλοι οι άλλοι συνάδελφοί του, είναι κλεισμένος για 22 ημέρες συνεχώς μέσα στο στρατόπεδο!

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Αν δεν πήρε άδεια για λόγους ανωτέρας βίας, πιθανόν με άδεια απο τη σημαία για καμμιά βόλτα. Ειδικά αν είναι ντόπιος. Εκτός και αν κάποιος/α τον επισκέφτηκε π.χ σε επισκεπτήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή