Οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας (BINTEO-ΦΩΤΟ)


Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, πραγματοποίησε χθες, Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020, διαδοχικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις του 700 Στρατιωτικού Εργοστασίου στον Πειραιά και της 441 Αποθήκης Βάσεως Υγειονομικού Υλικού στην Αθήνα.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε αναλυτικώς για τις παραγωγικές δυνατότητες και τις ανάγκες παραγωγής και προώθησης που έχουν καλύψει τα Στρατιωτικό Εργοστάσια τόσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και για το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο πλαίσιο αντιμετωπίσεως του στελέχους κορωνοϊού “Covid-19”.

Μετά το πέρας της επισκέψεως, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είχα την ευκαιρία μαζί με τον Υφυπουργό, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αρχηγό Στρατού να επισκεφθούμε την παραγωγική υποδομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όσον αφορά αφενός στην παραγωγή αντισηπτικού υλικού, υγρών καθαριστικών σαπουνιών και άλλων υλικών, εδώ στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού στην Αθήνα και αφετέρου στο 700 ΣΕ, το εργοστάσιο Ένδυσης και Υπόδησης στην Δραπετσώνα, που παράγει σήμερα μεταξύ άλλων και τις υγειονομικές μάσκες που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και ευρύτερα τις ανάγκες του υγειονομικού προσωπικού της χώρας.Η εικόνα ήταν εντυπωσιακή και στα δυο στοιχεία των παραγωγικών υποδομών των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτό το επίπεδο. Ιδίως εδώ στην 441 ΑΒΥΥ όπου παρασκευάζονται αντισηπτικά σε ατομικές, αλλά και σε μεγαλύτερες συσκευασίες και διανέμονται σε όλες τις Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, σε όλη την Επικράτεια, ακόμα και ατομικές συσκευασίες για να διατεθούν στους νεοσύλλεκτους Οπλίτες. Το αποτέλεσμα ασφαλώς είναι πάρα πολύ ευχάριστο.

Το προσωπικό, πραγματικά, υπερβάλει εαυτόν προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Επιστήμονες με θαυμάσια προσόντα επιστημονικής συγκρότησης δουλεύουν σε βάρδιες, πολύ εντατικά για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες, καλύπτοντας τις ανάγκες τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και των υπολοίπων, εκείνων που χρειάζονται το υλικό που παράγει εδώ ο Ελληνικός Στρατός.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους. Ασφαλώς στους Διοικητές των Μονάδων αυτών, που συντονίζουν όλο αυτό το μεγάλο έργο. Να τονίσω ότι όπως πάντοτε οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται με τρόπο θα έλεγα ηχηρό και έντονο δίπλα στην κοινωνία σε όσες δύσκολες δοκιμασίες αντιμετωπίζει. Επομένως αυτή η προσπάθεια δεν αφορά μόνο στην κάλυψη των αναγκών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που καλύπτονται στον απόλυτο βαθμό και συνεχίζεται η προσπάθεια, εντατικοποιείται. Αφορά και στο σύνολο της κοινωνίας που καλό είναι να αισθάνεται -και νομίζω το αισθάνεται απόλυτα- ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ και στηρίζουν με τη μεγάλη προσπάθεια τους, την ευσυνειδησία τους, τον επαγγελματισμό τους και φυσικά την αποτελεσματικότητα τους. Συγχαρητήρια σε όλους!».

Ο Υπουργός απάντησε επίσης και σε ερωτήσεις που δέχθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια