Α/ΓΕΣ: Ηθική και υλική επιβράβευση στο προσωπικό των 3 στρατιωτικών εργοστασίων

Α/ΓΕΣ: Ηθική και υλική επιβράβευση στο προσωπικό των 3 στρατιωτικών εργοστασίων


Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Ηθική και υλική επιβράβευση από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού - Πριμ στο προσωπικό των στρατιωτικών εργοστασίων που παράγουν υλικά για τον κορονοϊό

Ηθική και υλική επιβράβευση στο προσωπικό των τριών στρατιωτικών εργοστασίων, που εμπλέκονται ενεργά στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, έδωσε ήδη με άμεσες ενέργειές του ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Η αντίδραση αυτή του Αρχηγού έχει δύο σκέλη:

Το πρώτο, ηθικής φύσεως, με τη μορφή εγγράφου που στάλθηκε στις διοικήσεις των τριών στρατιωτικών εργοστασίων που εμπλέκονται άμεσα στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Με το έγγραφο αυτό τους ευχαριστεί και τους συγχαίρει ταυτοχρόνως για την προσπάθειά τους και για τη σε χρόνο-ρεκόρ «στροφή» της παραγωγής σε άγνωστα ως τώρα αντικείμενα, τα οποία ωστόσο είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως μάσκες προσώπου, αντισηπτικού διαλύματος, αντισηπτικών σαπουνιών κλπ.  

Το δεύτερο, υλικής φύσεως, υπόσχεση του Αρχηγού ότι από κονδύλια του ΓΕΣ θα τους καταβληθεί μία οικονομική ενίσχυση με τη μορφή κονδυλίου «ΗΕΕ» (Ημέρες Εκτός Έδρας) που εκτιμάται πως θα είναι ύψους περίπου 115 ευρώ στον καθένα.

Η προαναφερθείσα ηθική και υλική επιβράβευση αφορά τις διοικήσεις και το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των εξής στρατιωτικών εργοστασίων:

Την 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού (441 ΑΒΥΥ), στον Ταύρο, όπου έχει ξεκινήσει η παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, με αρχικό σχεδιασμό διαθέσεως 13.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών των ΕΔ, 1.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών του ΓΕΕΦ στην Κύπρο και 13.500 φιαλών του 1 λίτρου για το υπουργείο Υγείας.

Το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο (700 ΣΕ) στη Δραπετσώνα του Πειραιώς, όπου έχει ξεκινήσει η παραγωγή μεγάλης ποσότητας απλών χειρουργικών μασκών για ικανοποίηση απαιτήσεων και αναγκών τόσο των ΕΔ, όσο και του υπουργείου Υγείας.

Το 691 Βιομηχανικό Εργοστάσιο Βάσεως (691 ΒΕΒ), όπου έχει ξεκινήσει η παραγωγή υγρών αντισηπτικών σαπουνιών και διαλυμάτων υποχλωριώδους νατρίου, για τη σε πρώτη φάση κάλυψη των αυξημένων αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων και του υπουργείου Εθνικής Αμύνης και στη συνέχεια και του υπουργείου Υγείας.

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια