Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να φυλάξει ο στρατός τον οικισμό ρομά στη Λάρισα (BINTEO)


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό Κουτσόχερο στη Λάρισα, εάν δεν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα και δεν καταλάβουν οι Ρομά του οικισμού ότι υπάρχει πρόβλημα διασποράς του κορωνοϊού άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

"Αν χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό” προειδοποίησε. Είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση διαχείρισης της κρίσης, εξήγησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας. “Αν δεν καταλάβουν ότι είναι δικό τους πρώτα το πρόβλημα στα παιδιά τους στις οικογένειες τους, ίσως πάμε σε πιο δραστικά μέτρα” πρόσθεσε.

“Υπάρχουν και άνθρωποι που το είχαν καταλάβει ότι είναι στα σπίτια και μας τηλεφωνούν” αλλά και άλλοι που λένε ότι “ο ιός δεν μας πιάνει εμάς” εξήγησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι ομάδα Ρομά ζήτησε το λόγο από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο το υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα για την απόφαση επιβολής καραντίνας στον οικισμό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Ρομά Βασίλης Πάντζος τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι στον οικισμό γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης για τον κίνδυνο. “Είμαστε στο πλευρό της πολιτείας” διαβεβαίωσε. “Υπάρχει έλλειψης ενημέρωσης και άλλη νοοτροπία. Ήταν λίγες οι ώρες να ενημερώσουμε τον κόσμο τι πρέπει και πώς πρέπει να γίνει” εξήγησε.

“Δεν είναι αυτοί που αντιδρούν η συντριπτική πλειονότητα... Σε μεγάλο βαθμό η κοινότητα των Ελλήνων τσιγγάνων πειθαρχεί και σέβεται τους κανόνες, ένας μέρος τους δεν πειθαρχεί όπως γίνεται σε όλες τις κοινωνίες” τόνισε ο κ. Πάντζος.


Πηγή: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

 1. Να στείλει την δημοτική αστυνομία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΑΛΛΩΝ . ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ. ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΝΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τώρα ετοιμαζόμαστε, μαζευόμαστε στο ΧΔ με τους φόρτους εκστρατείας κι ερχόμαστε για άμεση εξυπηρέτηση του κ. Αγοραστού!!Είμαστε και στη διάθεση και κάθε άλλου περιφεριάρχη ή πολιτικού μαϊντανού!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. βλέπω στη φωτο αρκετούς χονδρούς, αυτοί εάν τους χτυπήσει ο κορωνοϊός έχουν καθαρίσει, διότι οι υπέρβαροι δεν αντέχουν συνήθως στον ιό

  ΑπάντησηΔιαγραφή