Χορήγηση έκτακτης αμοιβής στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ του Έβρου: Τι απάντησαν 2 Υπουργεία (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Χορήγηση έκτακτης αμοιβής στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ του Έβρου: Τι απάντησαν 2 Υπουργεία (ΕΓΓΡΑΦΑ)


Όλα ξεκίνησαν με ερώτηση του Βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου προς τους: α) Σταϊκούρα Χρήστο (Υπουργός Οικονομικών), β) Παναγιωτόπουλο Νικόλαο (Υπουργός Εθνικής Άμυνας), γ) Πλακιωτάκη Ιωάννη (Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) και δ) Χρυσοχοϊδη Μιχαήλ (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη). Ιδού η σχετική ερώτηση:


Μέχρι στιγμής και κατά χρονολογική σειρά έχουν απαντήσει τα 2 Υπουργεία: ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΘΑ.

Με την από 06/04/2020 έγγραφη απάντησή του, το ΥΠΟΙΚ (διαμέσου του Υφυπουργού κ. Σκυλακάκη Θεόδωρου), αφήνει αχτίδα ελπίδας, αναφέροντας συγκεκριμένα πως: «Θα μπορούσε να εξεταστεί η δυνατότητα χορήγησης έκτακτης αμοιβής στα υπηρετούντα στις μεθόριες περιοχές του νομού Έβρου στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, ανάλογα και με τις δημοσιονομικές εξελίξεις που συνδέονται με την κρίση του COVID19». Ιδού η σχετική απάντηση του ΥΠΟΙΚ:


Στις 08/04/2020 απαντά και το ΥΠΕΘΑ (διαμέσου του ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλου Νικόλαου) «πετώντας το μπαλάκι» στο συνερωτώμενο Υπουργείο Οικονομικών. Υπενθυμίζοντας αρχικά το άρθρο 127 του ν.4472/2017 (ΦΕΚ Α΄74), στο οποίο καθορίζεται η χορήγηση του παραμεθορίου επιδόματος εκατό ευρώ (100 €), αναφέρει στη συνέχεια: «...σε ό,τι αφορά στο προσωπικό, το οποίο μετακινήθηκε, προκειμένου να ενισχύσει τις εμπλεκόμενες στη φύλαξη των συνόρων Μονάδες, σε αυτό καταβάλλεται αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο Π.Δ.200/1993». Καταλήγει αναφέροντας: «...το ΥΠΕΘΑ στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας και της ρεαλιστικής ρύθμισης των αιτημάτων των στελεχών των ΕΔ θα αναλάβει, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό από τις δημοσιονομικές συνθήκες, τις σχετικές πρωτοβουλίες για καταβολή επιπλέον οικονομικού βοηθήματος με προτεραιότητα στα στελέχη των ΕΔ που επιχείρησαν στον Έβρο και τα νησιά το προηγούμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση όμως η αποφασιστική αρμοδιότητα ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών.». Ιδού η σχετική απάντηση του ΥΠΕΘΑ:


Αναμένονται με ενδιαφέρον και οι απαντήσεις των 2 υπολοίπων Υπουργείων: Προστασίας του Πολίτη - Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Παναγιωτόπουλε, έχεις κουράσει με τις επαναλαμβανόμενες απαντήσεις σου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή