Σε υψηλότατο συναγερμό το Μηχανικό Δ'ΣΣ θωρακίζει τα σύνορα στον Έβρο

Σε υψηλότατο συναγερμό το Μηχανικό Δ'ΣΣ θωρακίζει τα σύνορα στον Έβρο


Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Νέες δράσεις του Μηχανικού και του Υγειονομικού στον Έβρο και στις Καστανιές

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητος στον Έβρο και στις Καστανιές να έχουν πέσει στο προσωπικό του Πεζικού, των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και εσχάτων και της ευρωπαϊκής FRONTEX, και δικαίως θα προσθέταμε εμείς, εντούτοις οι πάντες αναγνωρίζουν τον καθοριστικής σημασίας ρόλο του Μηχανικού, της Υποστηρίξεως και από σήμερα το πρωί και του Υγειονομικού, του Δ’Σώματος Στρατού.

Πιο συγκεκριμένα.

Από την πρώτη ημέρα της κρίσης το Μηχανικό του Δ’ Σώματος Στρατού και των δύο Μεραρχιών του Έβρου, της XII Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) που καλύπτει το νότιο τομέα του Έβρου και της αντιστοίχου XVI (16ης) Μ/Κ ΜΠ, που είναι υπεύθυνη για τον αντίστοιχο βόρειο τομέα του νομού, συμπεριλαμβανομένων και των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων στις Καστανιές, τέθηκε σε υψηλότατο συναγερμό.

Με προσωπικό και μέσα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, ενισχύοντας τον υπάρχοντα – τότε – φράκτη, επισκευάζοντας τα σημεία του που είχαν υποστεί ζημιές από τη δράση των παράνομων μεταναστών, ανοίγοντας ή καθαρίζοντας δρομολόγια, τοποθετώντας ειδικά τετράγωνα μπλοκ με χώμα σε μικρή απόσταση πίσω από το φράκτη ώστε οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούν εκεί να έχουν μία στοιχειώδη «στερεή» κάλυψη για να προφυλάσσονται από τις πέτρες και τα άλλα αντικείμενα που τους πετούν, μέχρι να καλυφθούν σε τυχόν πυροβολισμούς που θα ριχθούν από την άλλη πλευρά στη χειρότερη περίπτωση.

Επίσης από την πρώτη στιγμή, και υλοποιώντας σχετικά σχέδια της ηγεσίας που ήδη υπήρχαν, προχώρησε στην ταχύτατη κατασκευή ειδικών εμποδίων «ανασχέσεως», που λόγω όγκου και βάρους, μεταφέρθηκαν με κλαρκ στην είσοδο του φράκτη στις Καστανιές και τον «έφραξαν». Από χθες μάλιστα στο πλαίσιο της ενισχύσεως αλλά και επεκτάσεως του φράκτη και σε άλλα σημεία, το Μηχανικό έχει αρχίσει και τοποθετεί ειδικά τσιμεντένια «μπλοκ», 1x1 έκαστο, δημιουργώντας έτσι ένα τσιμεντένιο «τοίχος» στα ευαίσθητα σημεία του Έβρου.


Από σήμερα, όπως έγινε γνωστό (ΕΡΤ), το προσωπικό του Υγειονομικού των Μεραρχιών, στο πλαίσιο της λήψεως μέτρων προστασίας από τον κορωναϊό, έχει προωθηθεί μέχρι τα φυλάκια των Καστανιών και των άλλων που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της αντιπαραθέσεως και αντιμετωπίσεως του υβριδικού πολέμου που δεχόμαστε από την Τουρκία, με αιχμή του δόρατος το προσφυγικό/μεταναστευτικό, και υλοποιεί τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Πολιτεία.

Έτσι, από σήμερα όποιος κινείται στην περιοχή αυτή έχει ελεγχθεί ως προς τα στοιχεία του, έχει θερμομετρηθεί και έχει αναγραφεί το όνοματεπώνυμό του, η θερμοκρασία του και η ώρα που εισήλθε στην περιοχή των φυλακίων.

Τέλος, αλλά όχι έσχατο, αξίζει να επισημανθεί η εύρυθμη λειτουργία και δράση του προσωπικού και των μέσων των ταγμάτων υποστηρίξεως των Μεραρχιών, που παρέχει ότι του ζητηθεί – σε όλα τα θέματα – για την υποστήριξη όλων των δυνάμεων που δρουν στην περιοχή, ανεξαρτήτως του αν είναι στρατός, αστυνομικοί, πυροσβέστες, προσωπικό της ΔΕΗ ή της FRONTEX!

Όλη αυτή η συνολική και συντονισμένη δράση που είναι «πίσω από τα φώτα της δημοσιότητος» έχει φέρει τα εξαιρετικά και επιτυχή αποτελέσματα ως τώρα!

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Εξαίρετο! Θεωρώ αυτονόητη την στήριξη στο στράτευμα, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθετήσεως ή ιδεολογίας ενός εκάστου εξ ημών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή