Αναρτήθηκε το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Αναρτήθηκε το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]


Αναρτήθηκε το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ του έτους 2020 στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι για να «κατεβάσετε» το ενημερωτικό σας σημείωμα εισέρχεσθε (με χρήση κωδικών TAXISNET) κάνοντας κλικ ΕΔΩ: https://apps.efka.gov.gr/ePensionStatementEFKA.

1η Υπενθύμιση:

Αλλαγές που πρέπει να ελέγξετε (εφόσον σας αφορούν, καθώς δεν αφορούν όλους τους συναδέλφους).

(Έχουμε ξαναγράψει ποιους αφορούν, σύμφωνα με το χρόνο αποστρατείας):

1. Στην α' σελίδα του σημειώματος, στη β' στήλη, το ποσό της ανταποδοτικής σύνταξης άλλαξε.

2. Στην α' σελίδα του σημειώματος, το ποσό της π.δ. άλλαξε. Το νέο ποσό που έχει προκύψει, δεν το αναγράφει στο ανάλογο πεδίο ως: "ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘ. ............."), αλλά το αναγράφει στην: "ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΗΝΙΑΊΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ", παρακάτω (στις: "μεικτές αποδοχές").

3. Στη β' σελίδα, ελέγξτε το νέο ποσό του συντάξιμου μισθού της 12/5/2016, καθώς και αυτό έχει αλλάξει.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ, προέκυψαν μετά τον επαναϋπολογισμό που έγινε από τον ΕΦΚΑ, όπως μας είχε ενημερώσει ο Ταξχος ε.α. Β. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: (Βλ. εδώ: https://www.staratalogia.gr/2020/02/2020_28.html)

2η Υπενθύμιση:

Το πρόβλημα με τη διόρθωση του συντάξιμου μισθού, επιλύθηκε μερικώς.

Αναγράφηκε πλέον στα σημειώματα Μαρτίου 2020 ο σωστός συντάξιμος μισθός για τους συναδέλφους που αποστρατεύτηκαν από: 1/1/2008 έως: 14/11/2014, (αν και όχι μόνο μέχρι τις 14/11/2014, αλλά και μετά από αυτή την ημερομηνία, όπως αρκετοί συνάδελφοι ), αλλά δεν επιλύθηκε το θέμα ακριβοδίκαια για όλους τους Αξκούς, προερχόμενους από όλες τις σχολές προέλευσης.

Ήτοι, το πρόβλημα με τα έτη Κονδύλη, (3/35 Ανθστή) και το μικρότερο μισθολογικό βαθμό παραμένει και στο πρόσφατο ψηφισθέν ασφαλιστικό ν. 4670/20, αλλά και στη χθεσινή ανάρτηση των μηνιαίων σημειωμάτων του Μαρτ. 2020.

Δηλαδή, ως συντάξιμος μισθός, αναγράφεται ο συντάξιμος μισθός με το μικρότερο οικονομικό βαθμό που επέλεξαν κατά την αποστρατεία τους οι συνάδελφοι, λόγω των παλιών ευνοϊκών διατάξεων του παλιού ασφαλιστικού συστήματος, (δηλ. με χρήση των ετών Κονδύλη), προ δηλαδή του ν. Κατρούγκαλου - ν.4387/16 & ν. 4472/17- και ΟΧΙ όπως έπρεπε να αναγραφτεί, δηλ. σύμφωνα με το μεγαλύτερο τελευταίο μισθολογικό βαθμό, που ορθώς αναγράφεται στο ΦΔΜ.

Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα αυτό, το είχαν επισημάνει όλες οι ενώσεις των ε.ε. και ε.α., κατά την συζήτηση των φορέων πριν την ψήφιση του Σ/Ν Βρούτση και είχαν εισηγηθεί στο υπουργείο για την επίλυση του.

Δυστυχώς όμως. !! Δεν εισακούστηκαν και το πρόβλημα διαιωνίζεται!!

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Έχουν κάνει επανυπολογισμό συντάξιμα χρόνια πάνω από 30 χρόνια μείωσαν τον συντάξιμο μισθό της 12/5/2016 με αποτέλεσμα αντι να μειώνεται η προσωπική διαφορά αντιθέτως αυξάνεται και μειώνεται η ανταποδοτική σύνταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσπαθώ να βρω που έγινε επανυπολογισμός. Το μόνο που έχει αλλάξει στην σύνταξή μου είναι ότι είναι μηδενική η π.δ. όπως αναφέρεστε στην παράγραφο δύο.Ούτε στη β΄σελίδα έχει αλλάξει η σύνταξή μου της 12/5/2016. Συνολικός συντάξιμος χρόνος 37 έτη, 2 μήνες και 24 ημέρες.Μήπως συνεχίζεται το δούλεμα απο τον κο Βρούτση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μείωση συνταξιοδοτικού μισθού την 12-5-2019 κατά 114,14 ευρώ με αποτέλεσμα στην περίπτωσή μου να μειωθεί η ανταποδοτική κατά 45,77 ευρώ ποσό το οποίο προστέθηκε στην προσωπική διαφορά. Με 38 χρόνια 7 μήνες και 9 ημέρες χρόνος ασφάλισης και με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης σύμφωνα με τον νέο νόμο δύσκολα θα μηδενιστή η προσωπική διαφορά για να δούμε αύξηση σύνταξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει αυξηθεί η προσωπική διαφορά και μειώνεται η ανταποδοτική σύνταξη έγινε χειρότερα από ότι ήταν !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος να μη πληροφορήσει γιατι ένας σημαντικός αριθμός δεν μπορεί να λάβει εδω και 18 μήνες το μηνιαίο ενημερωτικό λόγω όπως αναφέρεται μη επανυπλογισμού της σύνταξης?
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επειδη εχουμε παρει 11 ευρω συνταξη παραπανω με τον κατρουγκαλο ψαχνουν να δουν πως θα την κοψουν

      Διαγραφή