Έβρος: Απετράπη βραδινός αιφνιδιασμός από παράνομους μετανάστες (ΒINTEO)

Έβρος: Απετράπη βραδινός αιφνιδιασμός από παράνομους μετανάστες (ΒINTEO)


Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Εντυπωσιακό αποδεικτικό βίντεο του ΓΕΕΘΑ

Βραδινός «αιφνιδιασμός» μεγάλης ομάδος παράνομων προσφύγων/ μεταναστών απετράπη στα χερσαία σύνορα Ελλάδος – Τουρκίας στις Καστανιές του Έβρου μετά από συντονισμένες ενέργειες των δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκονται συνεχώς στην περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα βίντεο από τα γεγονότα αυτά, σήμερα τα ξημερώματα έγινε προσπάθεια μιας ομάδος μεταναστών/προσφύγων, της τάξεως των 300 έως 500 ατόμων, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα από 02:30 έως 04:00 περίπου επιχείρησαν να περάσουν από τον φράχτη στις Καστανιές, με την υποστήριξη τούρκικων δυνάμεων που έριχναν συνεχώς καπνογόνα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.


Η ελληνική αντίδραση σε τοπικό επίπεδο ήταν άμεση και επιτυχής, καθώς απετράπη η είσοδος και δεν πέρασε κανείς, ενώ ταυτοχρόνως δόθηκε συναγερμός σε όλο το μήκος των συνόρων , στην περίπτωση που τα γεγονότα αυτά ήταν ένα είδος αντιπερισπασμού και επιχειρείτο διάβαση του ποταμού από άλλο σημείο. Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς δεν παρατηρήθηκε καμία κίνηση σε κανένα σημείο, ενώ και στη θάλασσα στο Αιγαίο δεν σημειώθηκε το παραμικρό το βράδυ, σύμφωνα πάντα με το ΓΕΕΘΑ.

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια