Όχι αποκλεισμούς στην καταβολή των 120€-Ποιους Στρατιωτικούς εξαιρούν


Για αποκλεισμούς από το έκτακτο βοήθημα των 120 ευρώ προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) και ζητεί η ενίσχυση να δοθεί σε όλους ανεξαιρέτως.

Το ΓΕΣ όπως και άλλα επιτελεία «εξαιρούν από τους δικαιούχους του ανωτέρου ποσού των 120,00€ μικτά- 108,00€ καθαρά, όσους συναδέλφους μας βρίσκονται σε άδεια ανατροφής τέκνου, άδεια κυήσεως, εκπαιδευτική άδεια και μακρά αναρρωτική άδεια καθώς και όσους βρίσκονται σε ειρηνευτικές αποστολές ή υπηρετούν στο εξωτερικό» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ

1. Με πρόσφατη απόφασή του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ενέκρινε τις αιτηθείσες ανακατανομές πιστώσεων του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ύψους 10 εκατ. ευρώ ώστε να προχωρήσει άμεσα η έκδοση διαταγών αποζημίωσης για την εκτέλεση υπηρεσίας ύψους 120,00€ τόσο προς το Στρατιωτικό, όσο και προς το Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, απόφαση η οποία αναγνωρίσθηκε ως θετική από την Ομοσπονδία μας και από την πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

2. Ωστόσο όπως ενημερωθήκαμε και από το (β) σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (ΕΣΠΕΕΡ), το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) με το (α) σχετικό όπως και τα άλλα επιτελεία, εξαιρούν από τους δικαιούχους του ανωτέρου ποσού των 120,00€ μικτά- 108,00€ καθαρά, όσους συναδέλφους μας βρίσκονται σε άδεια ανατροφής τέκνου, άδεια κυήσεως, εκπαιδευτική άδεια και μακρά αναρρωτική άδεια καθώς και όσους βρίσκονται σε ειρηνευτικές αποστολές ή υπηρετούν στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζετε στην πράξη η απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλου για χορήγηση του ποσού στο σύνολο των εν ενεργεία στρατιωτικών. Επιπρόσθετα μας καταγγέλλεται ότι για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί έχουν αποκλειστεί από την καταβολή του συγκεκριμένου ποσού και όσα στελέχη είναι Εκτός Οργανικής Δύναμης(ΕΟΔ) και Ελαφράς Υπηρεσίας.

3. Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμενων είναι και οι συνάδελφοι που απουσιάζουν με τις προαναφερθείσες άδειες, είτε γιατί πρέπει κάποιος συνάδελφος αυτό το χρονικό διάστημα να αναθρέψει το παιδί του, είτε γιατί η συνάδελφος μας τυχαίνει να είναι έγκυος φέρνοντας ένα παιδί στον κόσμο (που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η Πατρίδα μας). Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμενων είναι επίσης και ο-ή συνάδελφος που είχε την ατυχία να παρουσιάσει σοβαρό πρόβλημα υγείας ή να τραυματιστεί. Όλες αυτές οι περιπτώσεις που αναφέρονται εμφανίζονται να τιμωρούνται, λόγω του ότι κάποιος τις άδειες αυτές τις αντιλαμβάνεται τελείως διαφορετικά από την πραγματικότητα, η οποία πραγματικότητα που βιώνουν πολλές φορές τα συγκεκριμένα στελέχη είναι σκληρή, όπως ακριβώς σκληρός είναι και ο συγκεκριμένος αποκλεισμός από τη χορήγηση του ποσού που θα έδινε ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε αυτούς τους ανθρώπους.

4. Λαμβάνοντας υπόψη την τυπική διαδικασία που υιοθετήθηκε από την στρατιωτική μας ηγεσία ώστε να δικαιολογηθεί η συγκεκριμένη δαπάνη, όπως εσφαλμένα ίσως γινόταν σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, σας καλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να πληρωθεί όλο το προσωπικό χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς ώστε τα αποκλεισμένα στελέχη αυτών των κατηγοριών να νιώσουν ότι η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α στάθηκε δίπλα τους αυτές τις γιορτινές μέρες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια