Αυτή είναι η νέα ΚΥΑ για το Ειδικό (Υπηρεσιακό) Δελτίο Ταυτότητας Στρατιωτικών – Τι προβλέπει

Αυτή είναι η νέα ΚΥΑ για το Ειδικό (Υπηρεσιακό) Δελτίο Ταυτότητας Στρατιωτικών – Τι προβλέπει

Κοινή Υπουργική Απόφαση (KYA) Αριθμ. Σ.1912/2026 (ΦΕΚ 1147/Β/6-3-2026): «Καθορισμός των προϋποθέσεων, των δικαιολογητικών, της διαδικασίας, των αναγραφόμενων στοιχείων, των αρμόδιων οργάνων και κάθε άλλου θέματος σχετικού με την έκδοση και χρήση, επανέκδοση και παράδοση του ειδικού δελτίου ταυτότητας υπηρεσιακής χρήσης των στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων»

Το ειδικό δελτίο ταυτότητας υπηρεσιακής χρήσης (Ε.Δ.Τ.Υ.Χ.) που εκδίδεται είναι ατομικό υπηρεσιακό έγγραφο, το οποίο αποδεικνύει τη στρατιωτική ιδιότητα.

Δικαιούχοι του Ε.Δ.Τ.Υ.Χ., οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις έκδοσης και χρήσης αυτού, είναι το σύνολο των στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, από την ημερομηνία κτήσης της στρατιωτικής ιδιότητάς τους έως την έξοδο από αυτές για οποιονδήποτε λόγο.

Συγκεκριμένα το Ε.Δ.Τ.Υ.Χ. χορηγείται στις κάτωθι κατηγορίες στρατιωτικού προσωπικού:

α) Μόνιμοι εν ενεργεία αξιωματικοί,

β) αξιωματικοί πολεμικής διαθεσιμότητας - πολεμικής αποστρατείας,

γ) μόνιμοι εξ εφεδρείας αξιωματικοί,

δ) μόνιμοι εν ενεργεία υπαξιωματικοί, επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) και εθελοντές μακράς θητείας (Ε.Μ.Θ.),

ε) έφεδροι αξιωματικοί - δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί,

στ) σπουδαστές Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.), Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.), Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (Σ.Α.Ν.) και Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.),

ζ) οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (Ο.Β.Α.) και η) οπλίτες θητείας.

Οι κατηγορίες δικαιούχων των παραπάνω περ. α) έως και δ) φέρουν Ε.Δ.Τ.Υ.Χ. τύπου πιστωτικής κάρτας, που κατασκευάζεται από πολυανθρακικό υλικό και έχει διαστάσεις ογδόντα πέντε κόμμα έξι (85,6) χιλιοστά επί πενήντα τέσσερα (54) χιλιοστά, επί μηδέν κόμμα εβδομήντα πέντε (0,75) χιλιοστά.

Οι κατηγορίες δικαιούχων των παραπάνω περ. ε) έως και η) φέρουν Ε.Δ.Τ.Υ.Χ., εκτυπωμένο σε χαρτί που υφίσταται πλαστικοποίηση και έχει διαστάσεις οκτώ (8) εκατοστά επί πέντε (5) εκατοστά.

Αναγραφόμενα στοιχεία - Υποδείγματα όπως στα Παραρτήματα του ΦΕΚ:

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Α»: Υπόδειγμα Ε.Δ.Τ.Υ.Χ. των περ. α) έως δ) της παραγράφου 2 του άρθρου 2 της κοινής απόφασης

Κλικ για μεγέθυνση:

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Β»: Υπόδειγμα Ε.Δ.Τ.Υ.Χ. των περ. ε) έως η) της παραγράφου 2 του άρθρου 2 της κοινής απόφασης

Κλικ για μεγέθυνση:

Δείτε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την σχετική ΚΥΑ-ΦΕΚ ΕΔΩ ή παρακάτω:

Δημοσίευση σχολίου

15 Σχόλια

  1. Θα μπορώ να διακτινιζομαι με αυτη την ταυτότητα ώστε να προλαβαίνω τα πάντα; Εδώ σας θέλω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμ! Τι έχουμε εδω? Τώρα να δω τους αρνητές του προσωπικού αριθμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 11:17 δεν παίρνουμε τον Π.Α. που να χτυπιέσαι κάτω.

      Διαγραφή
    2. για τι ακριβώς χάρηκες;

      Διαγραφή
    3. Πατα και 2-3 εμβόλια ακομα γιατι μυαλό δεν εβαλες

      Διαγραφή
    4. Σας περάσαμε το τσιπακι με τα self test. Κοιμηθείτε όμορφα τώρα.

      Διαγραφή
    5. Χαρά που κάνει η νοικοκυρά ε?😂😂

      Διαγραφή
  3. Εδω σκοτωνουν παιδια στα Τεμπη και στην Λιβύη, καινε την Ελλαδα για να βάλουν ανεμογενητριες, διαλυουν τα παντα καθε μερα, κλεβουν τα χρηματα του κοσμου οι τράπεζες..... και η πρεμουρα τους ειναι ο προσωπικος αριθμος.
    Οι μπλε ακριδες σε δραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σχέση εχει η μηχανογράφηση και ο εκσυγχρονισμός ενός κράτους και ενός οργανισμού, με το ατύχημα στα Τέμπη? Τρικυμία εν κρανίω

      Διαγραφή
  4. Τρίτη, Μαρτίου 10, 2026 11:46:00 π.μ.

    Τι σχεση εχει ο εκσυγχρονισμος ενος δηθεν κρατους και ενος δηθεν οργανισμου, με την αναγραφη του προσωπικου αριθμου στην στρατιωτικη ταυτοτητα???
    ΚρυφαΚουλη εσυ??
    Κουνα λιγο το κεφαλι σου...
    Πολυ κλου κλου και αυγο τιποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να θεωρείς πολύ σημαντική την προσωπικότητα σου, για να πιστεύεις οτι υπάρχει ανάγκη να σε παρακολουθούν. Πόσο μάλλον οταν πιστεύεις οτι ο προσωπικός αριθμός που έχει να κάνει με πιο αποτελεσματικη διαχείριση βάσεων δεδομένων, είναι η μέθοδος με την οποία θα παρακολουθούν την πολυσήμαντη καθημερινότητά σου. Έχει γεμίσει ο κόσμος με ψεκασμένες θεωρίες, χωρίς βάση και χωρίς καμία κοινή λογική.

      Διαγραφή
    2. Ανάθεμα αν καταλαβαίνεις την χρησιμότητα του προσωπικού αριθμού, την αρχιτεκτονική βάσεων δεδομένων και την ανάγκη εκσυγχρονισμού ενός δύσχρηστου και παρωχημένου συστήματος με δεκάδες αριθμούς για κάθε πολίτη. Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι το παίζετε αφυπνισμένοι, ενώ σας έχουν ξεπλύνει τον εγκέφαλο διάφορα διαδικτυακα τρολ και πολιτικάντηδες της συμφοράς. Συνέχισε να διαβάζεις το afypnisi.blogspot και θα πας πολύ μπροστά.

      Διαγραφή
  5. Αλλο το Ε.Δ.Τ.Υ.Χ που ειναι ΜΟΝΟ για υπηρεσιακη χρηση και αλλο η ταυτοοτητα μην τα μπερδευεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με βάση το ΦΕΚ Β’ 5441/30.9.2024, η ισχύς όλων των υφιστάμενων αστυνομικών ταυτοτήτων έχει παραταθεί έως 25 Σεπτεμβρίου 2027, ανεξαρτήτως χρόνου έκδοσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποιοι θεωρούν ότι το θέμα του ΠΑ και της υποχρεωτικής ενσωμάτωσης αυτού στην νέα ψηφιακή ταυτότητα ώστε να είναι πλέον ολοκληρωμένη είναι θέμα παρακολούθησης. Μόνον. Και δεν ακούν ενστάσεις περί ασφάλειας δεδομένων και ελευθερίας.
    Και θεωρούν όσους έχουν διαφορετική άποψη από αυτή που τους έχουν με τρόπο εμφυτεύει στο συνειδητό τους , ότι αν αρνείται κάποιος μάλλον θεωρεί ότι είναι σπουδαία προσωπικότητα.
    Άρα αυτοί δεν θεωρούν ότι οι ίδιοι είναι αξιοσημείωτοι .
    Κάντε έναν κόπο κάποιοι και ενημερωθείτε και μην αρκείστε στο να αναμασάτε το μύθευμα της ευκολίας και της διασύνδεσης. Δεν βλέπετε πάλι το αφήγημα της αναγκαστικής υποχρεωτικοτητας που χωρίς αυτό δεν θα δύνασαι να κινηθείς στον κοινωνικό βίο , ενώ κάλιστα θα μπορούσε να δωθεί και εναλλακτική ;;;
    Ποια είναι αλήθεια η χρησιμότητα του ΕΔΤΥΧ αφού θα μπορούσαν να κρατήσουν την ήδη υπάρχουσα στρατιωτική ταυτότητα που ήδη έχουν αποφασίσει να την έχουν ως ατομικό στρατιωτικό έγγραφο μετακίνησης για στρατιωτικούς χώρους;
    Και έρχεται να αντικαταστήσει αυτές πριν την εκ νόμου αντικατάσταση των ταυτοτήτων που αργεί ακόμα.
    Μήπως θα δημιουργηθεί θέμα με τις όποιες αντιδράσεις στελεχών στην ήδη επιβαρυμένη κοινωνική ελληνική και παγκόσμια σκηνή;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή