Δένδιας: Έχω στεναχωρήσει αρκετούς, λόγω διαφωνιών μας για τον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο

Δένδιας: Έχω στεναχωρήσει αρκετούς, λόγω διαφωνιών μας για τον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο

Στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΕΝΣ ο Δένδιας, παρά τις διαφωνίες για το πολυνομοσχέδιο του Άμυνας - Να μην αντιμετωπίζονται τα στελέχη σαν «δεύτερης κατηγορίας υπάλληλοι»–Υπενθύμισα τις μισθολογικές αυξήσεις

Δεν θέλουμε τα στελέχη μας να αντιμετωπίζονται σαν «δεύτερης κατηγορίας υπάλληλοι», αλλά ως καταρτισμένοι άνθρωποι που φέρουν με υπερηφάνεια το εθνόσημο και αναγνωρίζεται η πολύτιμη προσφορά τους.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αντιπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) στην Αθήνα.

Με ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο Χ ο υπουργός ανέφερε ότι «για πρώτη φορά μίλησε υπουργός Εθνικής Άμυνας» στο συνέδριο και πρόσθεσε: «Μίλησα από καρδιάς στους Αντιπροσώπους των Στρατιωτικών και τους ευχαρίστησα για τη θερμή υποδοχή, παρά το γεγονός ότι αρκετούς από αυτούς τους έχω στεναχωρήσει, λόγω των διαφωνιών μας για τον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο».

Υπενθύμισε:

Τις μισθολογικές αυξήσεις και το Οικιστικό Πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη με 17.500 κατοικίες (10.500 νεόδμητες και 7.000 ανακαινισμένες), για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τη δέσμη μέτρων για τη βελτίωση της διαβίωσης των μελών της Στρατιωτικής Οικογένειας, με στόχο να δημιουργηθεί ένα μοναδικό στην Ελλάδα πλέγμα στήριξης.

Ο ΥΕΘΑ διαμήνυσε ότι δε θέλει το Υπουργείο οι Στρατιωτικοί να αντιμετωπίζονται σαν «δεύτερης κατηγορίας υπάλληλοι», αλλά ως καταρτισμένοι άνθρωποι που φέρουν με υπερηφάνεια το εθνόσημο και αναγνωρίζεται η πολύτιμη προσφορά τους. 

Διαβεβαίωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΜΕΝΣ ότι είναι στη διάθεσή του για να συζητήσουν οτιδήποτε μπορεί να βελτιώσει το επίπεδο της ζωής των Στελεχών.

Τέλος, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν Υπουργό από το να είναι πολιτικός προϊστάμενος των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι έτοιμα αν χρειαστεί να υπερασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας.

Δημοσίευση σχολίου

31 Σχόλια

  1. Είσαι ο πιο αποτυχημένος υπουργός άμυνας πού πέρασε ποτέ, μειωσες την μαχητική ισχύ του στρατευμάτων και ακόμα κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις επειδή σε παραμυθιασαν κάτι γελοία ανθρωπάκια, το τι ζημιά έκανες θα φανεί στο μέλλον, σού εύχομαι ότι χειρότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιθανό να στεναχωρήσω πολλούς για την επιλογή μου στις προσεχείς εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Δεύτερης κατηγορίας υπάλληλοι""αυτό είπε; Το λες ύβρη; Όχι; Ναι; Τι γίνεται πάλι φτύσιμο; Βρε μπας και φέρνουν και νέο Νόμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπα τι έχουμε εδω? Βρε βρε πως σας ξεβρακώνει ο υπουργαρας σας. Η μεγαλύτερη καταστροφή των ΕΔ, προήρθε από το συνδικαλισμό την αγαπητή ΠΟΜΕΝΣ κυρίες και κύριοι. Λίγοι οι εκλεκτοί που τρώνε και πίνουν τσάμπα, στις πλάτες της μάζας, έχοντας πληθώρα ευεργετημάτων (που όλως τυχαίως δεν αγγίχτηκαν με το πολυνομοσχέδιο). Εγγραφτείτε στις ενώσεις να πάμε δικαστικά στο νομοσχέδιο, που εμείς στηρίξαμε - προτείναμε (εδώ μερικές μέρες μετα μπήκε και η αρκαδία, με την πολυπόθητη πτυχιακή του αμερικάνικου μοντέλου!!!!! Ξυπνήστε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις, το καλοκαίρι κάποιοι της πομενσ μιλούσαν για την πτυχιακή λέγοντας ότι η ποεσ έφταιγε που ακολουθήθηκε το μοντέλο αυτό. Τους έριξα μια γκαζιά. Το ίδιο πρέπει να κάνω τώρα και με εσένα.

      Διαγραφή
  5. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΥΕΘΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΟΜΕΝΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΑΑΣ αλλα ολοι ξερεουμε οτι υπευθυνος για την υποβαθμιση των Αξκων απο Υπαξους ειναι ο Αγιος Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΡΑΦΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΕΕΕΕ ΚΑΙ ΦΑΕ Κ ΠΕΡΝΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙ ΑΠ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΠΟΛΕΙΣ ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και εμείς σου ευχόμαστε καλή τύχη στις επόμενες εκλογές και να ξέρεις ο λαός δεν ξεχνά , το μαύρο είναι το αγαπημένο χρώμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτός ο πουθενάς, ο Νικολόπουλος, γιατί μοστράρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολλές χαρές και αγάπες με την ΠΟΜΕΝΣ ο Υπουργός τυχαίο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα πράγματα διορθώνονται πολύ εύκολα με τα παρακάτω απλά και εύκολα στην εφαρμογή μέτρα:
    1. Επαναφορά του ν.2439/1996 για όλους ανεξαιρέτως τους ΑΣΣΥ. Αποστρατευτικός βαθμός του Συνταγματάρχη και για τους πτυχιούχους ΑΕΙ του Ταξιάρχου.
    2. Δυνατότητα εξόδου στη σύνταξη με 25/35, 27/35, 29/35, 31/35 ή 35/35
    3. Επαναφορά μισθών και δώρων στην κατάσταση προ κρίσης
    4. Θεσμοθέτηση 35ωρου για όλα τα στελέχη
    5. Μείωση υπηρεσιών στον ελάχιστο δυνατό αριθμό
    6. Ωριαία αποζημίωση υπηρεσιών με 10€ καθαρά την ώρα για ωράριο από 15:00-23:00 και 20€ καθαρά την ώρα από τις 23:00 έως και τις 07:00. Ειδικές αργίες, η ωριαία αποζημίωση να υπολογίζεται στο διπλάσιο.
    7. Για όσους παραμένουν μετά τα 30 έτη, αποκλειστικά τοποθέτηση σε μέγιστη απόσταση 20 χιλιόμετρα από την μόνιμη κατοικία τους εκτός και αν επιθυμούν διαφορετικά ή επιβάλλεται από τη θέση ευθύνης που αιτούνται.
    8. Ουδεμία εμπλοκή των στελεχών στο έργο άλλων υπουργείων δηλαδή, όχι δασοπερίπολα, πλημμύρες, αποχιονισμός δρόμων, φωτιές κλπ
    9. Όλοι οι απόφοιτοι ΑΣΕΙ να αποστρατεύονται τουλάχιστον στο βαθμό του υποστρατήγου εκτός από αυτούς που συνεχίζουν για ψηλότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άσε μας βρε κακομοίρη γυρολόγε... σ' έπιασε ο πόνος χαμένο κορμί... υποκριτή...ο κλέφτης και ο ψεύτης τόν πρώτο χρόνο χαίρονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τέτοια απαξίωση ειρωνεία καθεστωτική συμπεριφορά τόσο μεγάλο θράσος καί δούλεμα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Δεν έχω ξαναδεί.Και το χειρότερο οι συνδικαλιστές της ΠΟΜΕΝΣ το δεξί χέρι τού υπουργείου Εθνικής Άμυνας όνομα πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κούλη και ....ένδεια και εμείς θα σας στεναχωρεσουμε με την ψήφο μας.....αμοιβαία τα αισθήματα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή τύχη δεν λες στα στελέχη που υποτίθεται στηριζεις. Εντωμεταξύ αυτοί οι συνδικαλιστές πώς τυχαίνει και είναι σχεδόν ολοι ευτραφεις; είναι εμφάνιση στρατιωτικών αυτη; αν γινει κατι μπορούν να ανεβούν σε ενα οχημα ή θα χρειαστούν σκάλα; μπορει ενα πολίτης να εμπιστευθει στρατιωτικο με 1.80 υψος και 150 κιλά; και δεν αναφερομαι σε οσους εχουν θέματα υγείας που είν σεβαστά. Μιλάω για την πλειοψηφία που μονο τρώνε και γλειφουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αλβανέ έλα στον νότιο τομέα σε περιμένω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι γνωστοί γλυφτες της ΠΟΜΕΝΣ που έδειξαν το ποιόν τους!!!!ΟΥΣΤ Κοπρόσκυλα κλεφτοκοταδες.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα βρήκαν τα φιλαράκια! (όχι ότι τα είχαν χαλάσει ποτέ, αλλά πλέον δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα). Πολλή χαρά βρε παιδί μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλα δυστυχώς θα σε στεναχωρήσω στα Νότια, όπως και εσύ εμάς δυστυχώς δυστυχώς δυστυχώς.

      Διαγραφή
  18. Ο αποστρατος ΡΩΤΑΣ τι δουλεια εχει σε θεματα εν ενεργεια.Σαν επιτιμος προεδρος ΠΟΜΕΝΣ δεν εχει θεσμικο ρολο.
    ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ότι απόστρατοι υποψήφιοι σε εκλογές αποτελούν κόκκινο πανί τόσο για την κοινωνία όσο ΚΥΡΙΩΣ για του υπολοίπους αποστράτους.
    Έσπασε τα μούτρα του ο τ ΑΓΕΣ Στεφανής σαν υποψήφιος περιφερειάρχης Βόρ Αιγαίου όσο και ο τ ΑΓΕΑ Μπλιούμης υποψήφιος ευρωβουλευτής.
    Αποτέλεσμα η κιλότα της Ελεονώρας Μελέτη και το σουτιέν της Αφροδίτης Λατινοπούλου νίκησαν τα παρασημα/ διεμβολες διακριτικά βαθμού των ανωτάτων τέως Αρχηγών ΓΕΣ-ΓΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλή τύχη στις εκλογές. Δεν το βλέπουμε όμως. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι πάτε για διάλυση. Όπως και να έχει εμείς οι εξ Υπαξιωματικών είμαστε καλοί άνθρωποι και σας ευχόμαστε καλή τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δέσμη μέτρων για τη βελτίωση της διαβίωσης των μελών της Στρατιωτικής οικογένειας , μας υποσχέθηκε σπίτι για δήθεν όλους αλλά τώρα ανακοινώνεται ότι θα είναι 10500 νέες κατοικίες για 70000 στελέχη. Ακόμα και αν αληθεύουν όλα αυτά με 1000 κατοικίες ανά έτος πάμε σε μια 10ετια και βλέπουμε!!!
    οι Στρατιωτικοί να μην αντιμετωπίζονται σαν «δεύτερης κατηγορίας υπάλληλοι», αλλά ως καταρτισμένοι άνθρωποι που φέρουν με υπερηφάνεια το εθνόσημο. Εκτός αν είσαι απόφοιτος ΑΣΣΥ οπότε όσα πτυχία-προσόντα και να έχεις θα είσαι δεύτερης κατηγορίας αφού δεν σου αναγνωρίζεται τίποτα χωρίς καμία εξέλιξη και οφέλη!!!
    Διαβεβαίωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΜΕΝΣ ότι είναι στη διάθεσή του για να συζητήσουν οτιδήποτε μπορεί να βελτιώσει το επίπεδο της ζωής των Στελεχών.Αφού πρώτα ψήφισε το κατάπτυστο νομοσχέδιο και απαξίωσε όλους τους Υπξκους!!
    Έλεος ρε με τέτοια κοροϊδία που τον χειροκροτάτε και από πάνω γλείφτες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τούς έχει κόψει πολύ πείνα στην ΠΟΜΕΝΣ, Όλοι υπέρβαροι, κομματοσκυλα του κερατά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ρωτας δεν υπηρετούσε στο ΥΠΕΘΑ επί ΠΑΣΟΚ επί Τσοχατζοπουλου και Παπαντωνίου η κάνω λαθος

      Διαγραφή
  22. Στις εκλογές να δείτε στεναχώριες. Στην κάλπη θα πάω ντυμένος από την κορφή μέχρι τα νύχια μέσα στα μαύρα. Μέχρι και μαύρα γάντια και φούμο στο πρόσωπο να μην φαίνεται τίποτα. Αλλά η δική μου χαρά μέσα στην μαυρίλα που μας ρίξατε, θα είναι τεράστια. Υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να είστε απόλυτα σίγουροι κύριοι της νέας Δημοκρατίας. Εκτός από μερικές δεκάδες κομματοσκυλα, όπως αυτοί στην ΠΟΜΕΝΣ και μερικούς ακόμα γλιτσες, συνολικά περίπου 500.000 εν ενεργεία και εν αποστρατεία μαζί με τα μέλη των οικογενειών μας θα σας μαυρίσουμε στις εκλογές. Θα χάσετε στις εκλογές θέλετε δεν θέλετε. Επίσης ο νόμος σας θα πεταχτεί στον κάλαθο των σκουπιδιών από την επόμενη κυβέρνηση οποία και αν είναι, εκτός φυσικά από εσάς και θα επανέλθουν οι εξ Υπαξιωματικών εκεί που ήταν. Δηλαδή σε θέσεις ανώτερων Αξιωματικών μέχρι τον βαθμό του Συνταγματάρχη. Κάκιστη τύχη σας ευχόμαστε όλοι οι εξ Υπαξιωματικών. Παίξατε και σε λίγο θα χάσετε. Θα πάρουμε την εκδίκηση μας τον κατάλληλο χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΥΤΖΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΔ ( ΔΛΔ ΕΣΑΣ) ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ 41% ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ 10% ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλά θέλει πολύ θράσος το να έχεις διαλύσει τις ΕΔ και να συνεχίζεις να λες παπαριές! Άντε σπιτάκι σας μπλε συμμορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλα κάπου το χάνεις με τις ειρωνείες σου που πιθανού να φαίνονται όσα λες, ίσως λαθεμενο κάθε φορά, όπως το καλή τύχη στα δικαστήρια , ήταν πολύ ειρωνικό στα μάτια μας

      Διαγραφή