Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης, σας γνωρίζω ότι σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν.1911/1990 (Α΄ 166), οι Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) ανήκουν στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι απόφοιτοί τους θεωρούνται πτυχιούχοι Σχολών ανώτερης επαγγελματικής εκπαίδευσης, η οποία αποσκοπεί στη μετάδοση ειδικών γνώσεων και εμπειριών κατάλληλων για την άσκηση του στρατιωτικού επαγγέλματος.
Η αναβάθμιση των παρεχόμενων σπουδών στα ΑΣΣΥ είναι μια διαρκής και δυναμική διαδικασία η οποία προσαρμόζεται στις σύγχρονες εξελίξεις. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία μεριμνά διαρκώς για την επίτευξη αυτού του στόχου, λαμβάνοντας υπόψη την αποστολή των ΑΣΣΥ και τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε υπαξιωματικούς υψηλού επιπέδου, ικανών στην εκτέλεση διοικητικών και τεχνικών καθηκόντων.
Στην κατεύθυνση αυτή έχουν εγκριθεί και υλοποιούνται αποφάσεις που συμβάλλουν στον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό των ΑΣΣΥ, όπως ο εμπλουτισμός του προγράμματος σπουδών με την προσθήκη νέων ακαδημαϊκών και στρατιωτικών αντικειμένων καθώς και η αναβάθμιση της εργαστηριακής και υλικοτεχνικής υποδομής τους.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ
61 Σχόλια
Δηλ ΙΕΚ ΞΥΝΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπα. Πιο κάτω. Από ότι ακουγεται του ΞΥΝΗ θα αναγνωριστουν τα πτυχία ως μη κρατικά. Και μετά περιμένουν νεους-νεες για στρατιωτικές σχολές. Ούτε με το κυαλι δεν θα τους/τις δουν τόσο ανίκανοι που είναι οι τωρινοί κυβερνώντες.
ΔιαγραφήΥφ. Εθν. Άμυνας Στεφανής:Τα πτυχία των ΑΣΣΥ δεν είναι ισότιμα με τα πτυχία των ΤΕΙ https://www.esos.gr/arthra/71788/yf-ethn-amynasta-ptyhia-ton-assy-den-einai-isotima-me-ta-ptyhia-ton-tei
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι κλάαααμα τα ΑΣΕΙ...
ΔιαγραφήΑυτό που μου άρεσε περισσότερο από ό,τι έστειλες ήταν τα σχόλια από κάτω.
ΔιαγραφήΑπαρεμφατος
Για την ιστορια οι σχολες υπαξιωματικων δεχονταν μαθητες αποφοιτους δημοτικου μετεπειτα και μεχρι να ενταχθουν στις πανελλαδικες εξετασεις μεσα δεκαετιας του 90 δεχονταν μαθητες αποφοιτους Α' λυκειου με 9μηνη εκπαιδευση στην σχολη.
Μάνος
Πω πω θράσος που το έχουν ορισμένοι, τις πρώην διετείς σχολές μονίμων υπαξιωματικών, που πρόσθεσαν ένα χρόνο να ζητανε και ισοτιμία με 4ετη ΑΕΙ. Περιμένετε τουλάχιστον να ιδρυθούν τα 3ετη ΤΕΙ και ξαναδοκιμάζετε την τύχη σας...
Προς Τετάρτη, Μαΐου 28, 2025 11:49:00 μ.μ, εαν δεν ξερεις (δεν σε χαρακτηριζω οπως σου πρεπει) μην γραφεις βλακειες, οι Σχολες ΥΠΑΞ δεχοντουσαν αποφοιτους Β' Λυκειου και "πανω", δεν ειχαν 9μηνη εκπαιδευση αλλα διετη, εκτος και εαν (προσωπικα δεν το γνωριζω αλλα ειμαι δαιτεθειμενος να μου προσφερεις την γνωση σου...εαν εχεις) αναφερεσαι κατι δεκαετιες "πισω"....στις Πανελληνιες ενταχθηκαν το 1992...αιντε με τον καθε (δεν σε χαρακτηριζω οπως σου πρεπει) εδω μεσα που θελει να δημιουργησει εντυπωσεις χωρις να γνωριζει...αληθεια (εαν γνωριζεις τον ορο) απο τι θεσμο προερχεσαι??
ΔιαγραφήΦίλε, καταρχάς χαλάρωσε λίγο με το ύφος, γιατί όταν μιλάς με έπαρση, καλό είναι να έχεις και τις γνώσεις που το υποστηρίζουν. Επειδή "δεν σε χαρακτηρίζω όπως σου πρέπει", ας πιάσουμε λίγο τα δεδομένα, για να ξεκαθαρίσουμε ποιος ακριβώς δεν γνωρίζει και απλώς θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις:
Διαγραφή1. Για τη διάρκεια φοίτησης:
Ναι, υπήρξε και 9μηνη φοίτηση στις Σχολές Υπαξιωματικών — όχι όμως για πάντα. Το πρόγραμμα διάρκειας 9 μηνών εφαρμόστηκε σε συγκεκριμένες περιόδους, κυρίως σε δεκαετίες όπως του ’70 και του ’80, όταν υπήρχε ανάγκη ταχείας επάνδρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό δεν το λέω εγώ – το λέει το ιστορικό αρχείο της ΣΜΥ. Άρα, πριν μιλήσεις ειρωνικά, μάθε λίγο την ιστορία του θεσμού που θες να υπερασπιστείς.
2. Για το ποιοι γίνονταν δεκτοί:
Προφανώς και γίνονταν δεκτοί απόφοιτοι Β’ Λυκείου, ανάλογα με τη χρονική περίοδο και τις ανάγκες. Αν εσύ ξέρεις μόνο τη φάση μετά το ’90, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε προηγούμενο. Και όχι, δεν ήταν «ψέμα», ήταν επίσημη διαδικασία, και πολλοί από αυτούς σήμερα φέρουν βαθμούς ανωτέρων αξιωματικών.
3. Πανελλήνιες:
Μπράβο, σωστά λες ότι από το 1992 μπήκαν οι Σχολές Υπαξιωματικών στο σύστημα των Πανελληνίων. Πριν από αυτό όμως, η εισαγωγή γινόταν με ξεχωριστές γραπτές εξετάσεις, συχνά οργανωμένες από το ίδιο το ΓΕΕΘΑ. Αν αυτό δεν το γνωρίζεις, καλό είναι να μην χαρακτηρίζεις τους άλλους που το αναφέρουν ως «άσχετους».
Οπότε για να το κλείνουμε, όταν μιλάς με τόσο ύφος και ειρωνία, να έχεις τουλάχιστον ένα μίνιμουμ ιστορικής γνώσης για το θέμα.
Αυτός που έκανε την ερώτηση προφανώς δεν με διαβάζει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘεωρώ ότι σας έχω ήδη απαντήσει σε όλες τις απορίες σας.
Η μόνη απορία στην οποία δεν μπορώ να σας βοηθήσω, είναι γιατί κατατάσσεστε στο επίπεδο 5 και όχι στο 4, εφόσον δεν παρέχετε πιστοποίηση.
Ορίστε μια συνοπτική περιγραφή των επιπέδων του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (ΕΠΠ) και του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF):
Επίπεδο 8: Διδακτορικό (π.χ. διδακτορικά από ΑΕΙ)
Επίπεδο 7: Μεταπτυχιακό (π.χ. μεταπτυχιακά διπλώματα από ΑΕΙ)
Επίπεδο 6: Ανώτατη Εκπαίδευση – πτυχίο (π.χ. πανεπιστήμια, πολυτεχνεία, στρατιωτικές σχολές αξιωματικών)
Επίπεδο 5: Ανώτερη Επαγγελματική Εκπαίδευση (π.χ. ΑΣΣΥ, δημόσια ΙΕΚ με πιστοποίηση, σχολές Λιμενικού και Πυροσβεστικής)
Επίπεδο 4: Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση (π.χ. ΕΠΑΛ, ιδιωτικά ΙΕΚ χωρίς πιστοποίηση)
Επίπεδο 3: Μη πιστοποιημένη εκπαίδευση – μαθητεία χωρίς απολυτήριο ή επίσημη πιστοποίηση
ελα ρε φιλαρα τι 5 τι 6 ενα τσιγαρο δρομος. Ολοι χωρις ειδικευση ειμαστε ψιλοαγγαριομαχοι ο καθε ενας στον απο πανω του, πινακακια, καταστασεις, εξελακια, παραρτημα Α , παραρτημα Β κτλ. Εκτος αν εννοεις ειδικευση το... προς τον απεναντι στοχο αρξατε ....ΠΥΡ. Πλακα μας κανεις 35 χρονια σ΄αυτο το παραμυθι ειμαστε, μονο τα πινακακια θα μας μεινουν για να γελαμε στα γεραματα. Επιστρατευομενος στρατος τι να λεμε τωρα. Ευτραφεις ηλικιωμενοι πισω απο υπολογιστες.
ΔιαγραφήΠλέον, ακόμη και ο κάθε αδαής καταλαβαίνει ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο ενάντια στη Σχολή Υπαξιωματικών, με πρωταγωνιστές τον Δαβάκη, τον Στεφανή, τον Deth Vanter, τον Lex Luthor και τον Dr. Doom...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘεωρούνται, δεν είναι. Απορούμε γιατί δεν λέτε κατευθείαν τι έχετε αποφασίσει ώστε να τελειώσει η αβεβαιότητα. Πείτε τους ξεκάθαρα ότι θα μείνουν μια ζωή Υπαξιωματικοί να τελειώσει το ζήτημα. Εξάλλου Σχολές Υπαξιωματικών είναι. Έχετε κουράσει όλο τον κόσμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚομπλεξοκουλης
ΑπάντησηΔιαγραφήΚομπλεξοδενδιας
Κοπλεξοστεφανης
Κοπλεξοδαβακης
😂😂😂😂😂😂
Προσοχή στις λέξεις είπε "Ανώτερη" όχι "Ανώτατη" που είναι τα ΑΕΙ (και πρώην ΑΤΕΙ).
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπ'τη στιγμή που τα ΑΣΕΙ θεωρούν εαυτόν ΠΕ,σε μην μιλήσουμε για το επίπεδο εντός της σχολής, τα ΑΣΣΥ είναι απείρως πιο πάνω σε θέμα επιπέδου. Ε τι στο καλό??? Στα 4 χρόνια πρόγραμμα ,θα βάλει κάτι και στο μυαλό του ο άλλος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈγραψες 5 λέξεις και δεν καταλάβαμε τίποτα. Ανώτερο επίπεδο από ΑΣΕΙ? Harvard μην σου πω...
ΔιαγραφήΩραία, πηγαίνετε και οι ΑΣΕΙ να αναζητήσετε εργασία με το πτυχίο της σχολής. Θα σας πετάξουν, από σοβαρούς επαγγελματικους εγασιακους χώρους, έξω με κλωτσιές. Ρε κακομοιρηδες ΑΣΣΥ και ΑΣΕΙ, καραβάνες σας αποκαλεί ο κόσμος .Ένα κομμάτι κρέας είστε ολοι αναλώσιμοι ,βάλτε το στην κούτρα σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μονη διαφορα ειναι πως οι ΑΣΕΙ μπορουν να κανουν ενα ψευτοδιδακτορικο ευκολο και ασχετο με την εξειδικευση τους και να βγουν στον ιδιωτικο τομεα με αλλες προοπτικες απ' οτι οι ΑΣΣΥ οι οποιοι δυστυχως πρεπει ή να μπουν σε καποιο ΑΕΙ με κατατακτηριες ή να πληρωσουν για μεταπτυχιακο απο ιδιωτικο πανεπιστημιο ενα σκασμο λεφτα.
ΔιαγραφήΑυτό έλειπε να εξομοιωθούν με εμάς που έχουμε πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης 4 ετούς φοίτησης . Μια χαρά τα είπε ο υφυπουργός. Ανώτερης όχι ανώτατης εκπαίδευσης είναι οι ΑΣΣΥ , κοινώς ΙΕΚ και επαγγελματικές σχολές. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η ανώτερη εκπαίδευση είναι τα ΙΕΚ και οι επαγγελματικές σχολές και έχουν σηκώσει ψηλά την μύτη τους αλλά ο υφυπουργός τα έβαλε στη θέση τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ποια η διαφορά ΑΣΕΙ από ΑΣΣΥ μέσα στο στράτευμα; Και οι δύο την ίδια απαξίωση γνωρίζουν από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
ΔιαγραφήΓια πες μου ρε ευελπακο εσυ τι επιστημη σπουδασες... επιθεση-αμυνα-απαγκιστρωση-προελαση-εκμεταλευση...μη μας δουλευεις
Διαγραφή12000 μόρια και κατεβαίνει
ΔιαγραφήΠες μας κάτι επιστημονικό απ'τη ζωή σου, ώστε επιστημονικά να μας κάνεις να γελάσουμε.
ΔιαγραφήΈσκασε και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ τώρα... ένα κόμμα - μια οργάνωση κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και συγκάλυψης. Πόση ντροπή ρε αντέχετε ακόμα ρε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα καταργησουν τις Σχολες Υπαξιωματικων!τι περιμενουν;μονο υποβαθμιση δεχομαστε...να μπαινουν εποπ με προκυρηξεις πιο φτηνοι θα τους βγαινουν και ετσι δεν θα κοροιδεψουν και αλλα παιδια εκ νεου οπως κανανε σε εμας...συνταξη στα 44χρονια, εφαπαξ με το 2 μπροστα και αν θα υπαρχει μεχρι τοτε και καμοια επαγγελματικη εξελιξη γτ και πτυχια και μεταπτυχιαμα που παιρνει ο κοσμος δεν τα αναγνωριζουν ουτε τα πληρωνουν...ερχονται και αλλες παραιτησεις αλλα μαλλον δεν τους ενδοαφερει!!! Εποπ και ξερω ψωμι λοιπον και δεν το λεω υποτιμιτικα...ταξη 2014
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ξερώ ψωμί γράφεται ξερό ψωμί και το καμοια επαγγελματικη, ,καμία επαγγελματική.Επίσης προσοχή στους τόνους . Κατάλαβες ΑΣΣΥ 2014 γιατί σας δεν θα έχετε ποτέ σας ΑΝΩΤΑΤΗ εκπαίδευση;;; Επαγγελματική σχολή (ούτε καν ΙΕΚ) δηλαδή ανώτερης εκπαίδευσης.
ΔιαγραφήΕσύ δεν δικαιολογείσαι να μιλάς.Μπηκες μετά την ψήφιση του 3883/10 και με ασφάλεια ΕΦΚΑ στα 60 φεύγα σύνταξη.Να μην μιλήσω για εφάπαξ..Άστο μικρέ...Τεράστιο λάθος..
ΔιαγραφήΕγώ αν ερχόταν κάποιος απόφοιτος ΑΣΣΥ η ΑΣΕΙ να τον προσλαβω, θα του λεγα πάρε το πτυχίο σου , το Azax και κανε τα τζάμια αόρατα. Που πάτε βρείτε... Μάθετε να ρίχνεται καμία σφαίρα. Γιαυτό σας πληρώνουμε. Αφήστε τις ακαδημαϊκές αντιπαράθεσεις. Αυτά είναι για άλλους..
ΑπάντησηΔιαγραφήΦτύσει τα μπούτια σου μεγάλε
Διαγραφή11:33:00, για εσάς που δεν ξέρετε ούτε ορθογραφία;
Διαγραφή11:33:00, πες μας τι έκανες εσύ για σε προσλάβουν.
Διαγραφήαναλογα τι μαγαζι ειχες. Αν θελεις καποιον μπογιατζη ... θα προσλαβεις...καποιον που εχει ειδικευση βαφεα. Ολα φιλε μου ειναι απλα και αυτονοητα.
ΔιαγραφήΔεν πειράζει δεν θέλουμε να μας προσλάβετε με ψίχουλα! Έχω ήδη προσληφθεί σε μεγάλη εταιρεία του εξωτερικού με απίστευτες απολαβές και ξεκινάω τον επόμενο μήνα! Με πτυχίο ΣΤΥΑ! Να είστε καλά!
ΔιαγραφήΓια την ιστορια οι σχολες υπαξιωματικων δεχονταν μαθητες αποφοιτους δημοτικου μετεπειτα και μεχρι να ενταχθουν στις πανελλαδικες εξετασεις μεσα δεκαετιας του 90 δεχονταν μαθητες αποφοιτους Α' λυκειου με 9μηνη εκπαιδευση στην σχολη. Για την ιστορια ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι μόνοι εξ ΑΣΕΙ που πραγματικά έχουν πανεπιστήμιακη μόρφωση και πτυχία είναι της ΣΣΑΣ. Οι εξ ΣΣΕ γνωρίζουν πως το πτυχίο τους δεν έχει εργασιακό αντίκρισμα και από κομπλεξισμο σχολιάζουν εδώ υποβαμιζοντας τους άλλους. Αν ήταν άξιοι θα πηγαίνανε ΣΣΑΣ . Αλλά δεν είναι για όλους
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ το επίπεδο των παιδιών που μπαίνανε πριν κάποια χρονια σε ΑΣΕΙ (ΣΣΕ,ΣΙ,ΣΝΔ) και ΑΣΣΥ ήταν πολύ υψηλό όσο αφορά τα μόρια. Μετά την αποφοίτησή τους ακολουθούσαν δεύτερο και τρίτο πτυχίο σε ΑΕΙ. Τα τελευταία μνημονιακα χρονια αυτό έπαψε. Εσύ μιλάς προφανώς για τάξεις πολύ πιο παλιές που έχουν αποστρατευτεί η οδεύουν στην αποστρατεία.
ΔιαγραφήΑυτοι ειναι γιατροι ρε φιλε μη τα μπερδευεις
ΔιαγραφήΙσχύει μόνο για ΕΣ. Αυτός που συντηρεί Α/Φ ή που κυβερνάει καράβια το πτυχίο του έξω έχει αντίκρυσμα
ΔιαγραφήΤο σχέδιο είναι οργανωμένο και πιο μακρινό. Πλήρη υποταγή στην Τουρκία ως περιφερειακή δυναμη και ύπαρξη σε εμάς ενός μισθοφορικου στρατου αλά ΗΠΑ αλλοδαπής προέλευσης (οι ΗΠΑ εχουν τους εξ Λατινικής Αμερικής και εμεις πολλούς υποψηφίους απο μουσουλμανικές, αφρικανικές και βαλκανικές χωρες) που θα διατίθεται στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. με εχθρό την Ρωσία. Άρα Αξιωματικοί λίγοι και υποτακτικοί. Επομένως οι πολλές στρατιωτικές σχολές είναι περιττές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνώ σήμερα που έχουμε πολλούς Αξιωματικούς δεν είναι υποτακτικοί???
ΔιαγραφήΝα δεις πώς το έγραψε ο φίλος μου…
ΔιαγραφήΦαααααααααααααπ!
Θα πέσει η φάπα…
Του είχα απαντήσει ότι όντως θα πέσει φάπα, αλλά θα τη φάει άλλος.
Και μόλις αρχίσαμε...
12:28 πρέπει να έχεις φάει πολύ καρπαζια στην ζωή σου! Δεν εξηγείται αλλιώςτο απωθημενο σου!
ΔιαγραφήΗ Ευελπίδων βγάζει κατά κύριο λόγο λεβέντες. Δυστυχώς μεταξύ τους υπάρχουν και κομπλεξοστεφανιδιδες με συμπλέγματα ψυχολογικά και άλλα κομπλεξικα θέματα. Στα 35 χρόνια που είχα στην υπηρεσία ως Αξιωματικός εξ Υπαξιωματικών ως Συνταγματάρχης υπήρχαν τέτοια φίδια κολοβα που ως λιγδιαριδες γαρ δεν δεχόντουσαν ότι προάγονται σε Ανώτερους βαθμούς άλλοι εκτός από αυτούς. Για αυτά τα ζώα τα δίποδα έπρεπε να βρίσκονταν μπροστά στον Στρατηγό Πλαστήρα η στον Στρατηγό Κονδύλη που ήταν εξ Υπαξιωματικών και να τους έλεγαν ότι δεν τους αναγνωρίζουν. Η άδεια κεφαλά τους θα είχε αποχωρήσει από το υπόλοιπο σώμα τους στο επόμενο δευτερόλεπτο. Χραππππππ και τέρμα ο ηλίθιος. Παμε στον επόμενο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοβαρά τώρα πιστέψατε οι ΣΣΕέδεε ότι είστε ΑΕΙ????
ΑπάντησηΔιαγραφήΆλλο ο καταληκτικός βαθμός,κ άλλο η πραγματική ακαδημαϊκή μόρφωση. Μην τα μπερδεύουμε και τα εξισώνουμε όλα. Το έργο, δυστυχώς,είναι παιγμένο πολλάκις: το πτυχίο εκτός υπηρεσίας είναι μόνο για καδράρισμα,δεν έχει καμιά γνώση πάνω σε κάποιον τομέα. Άσε, που αν φύγει κανένας απ'το μαντρί δεν καταδέχεται να κάνει και κάτι άλλο εκτός από διευθυντής!!!! Ούτε καν τεχνικές γνώσεις πάνω σε κάτι δεν έχουν, όπως οι πιο πολλοί ΑΣΕΙ διαθέτουν.
@ 29 4:56, θα σού μάθαινα την αλφαβήτα, εάν είχες φθάσει έστω στο έψιλον. Από το άλφα δεν μπορώ να αρχίζω, είσαι στα προνήπια!
Διαγραφή@ 20 4:56, άντε για ετησία τη Δευτέρα, και μην παραλείψεις τη συνέντευξη με τον ειδικό! Πες όλα όσα κουβαλάει η ψυχούλα σου, γιατί δεν την βγάζεις μέχρι τη σύνταξη!
ΔιαγραφήΠάρε τα χάπια σου πριν κοιμηθείς!!!
Διαγραφή4:43:00 κ' 7:55:00 δυστυχώς αυτό που λείπει απ'την φυλή σας, είναι η συμπάθεια. Μες στο ίδιο καζάνι είναι όλοι,κι ότι γίνεται στον έναν δεν αφήνει ανεπηρέαστο τον άλλον.
ΔιαγραφήΛοχίας α και λοχίας β είναι το σχέδιο κύριε μυωπα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εσείς θα δείτε ενα α και ενα β μπαλακι στην κάλπη .
Όσοι προέρχονται από ΑΣΣΥ , ας πάνε να πάρουν πτυχίο στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο ή σε κάποιο κολέγιο ( σε λίγο θα είναι πλήρως αναγνωρισμένα) και να ψάξουν να βρουν μια δουλειά στην αγορά εργασίας, να βρουν την υγειά τους (και αυτό που τους αξίζει). Σε λίγα χρόνια με την υπογεννητικότητα που έχουμε, μορφωμένα άτομα και Έλληνες θα είναι δυσεύρετοι. Και να χαιρετίσουν την ηγεσία και να την αφήσουν να προσλαμβάνει επίπεδο 4 κ 5 για να συντηρούν πανάκριβα νέα πολεμικά πλοία και αεροσκάφη. Δρόμο και όπου φύγει φύγει. Με 13000-15000 μόρια στις πανελλαδικές και να μην δικαιούσαι να συμμετέχεις σε μεταπτυχιακή εκπαίδευση, ενώ απόφοιτοι άλλων σχολών που εισέρχονται με 9000 μόρια να δικαιούνται , μόνο εμπαθείς και αυτιστικοί πιστεύουν ότι είναι δίκαιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι ειναι, κανονικα θα επρεπε να δινουν την ευκαιρια σπουδων σε οσα στελεχη θελουν να δουλεψουν και μετα τη συνταξιοδοτηση τους στον ιδιωτικο τομεα.
ΔιαγραφήΔύο γαϊδούρια μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Ο ένας νόμιζε ότι υπερείχε απ'τον άλλον..
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνακοίνωση ΠΟΕΣ. Καλά θα πάει αυτό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο πλαίσιο της παρουσίασης, ως μας μεταφέρθηκε, αποσαφηνίστηκε ότι:
α. Οι Αξιωματικοί ΑΣΕΙ δίχως φοίτηση στην ΑΔΙΣΠΟ συμπιέζονται κατά ένα βαθμό και θα αποστρατεύονται υποχρεωτικά ως Αντισυνταγματάρχες (και αντίστοιχοι), «πρόβλημα» που μπορεί κάλλιστα να αντιμετωπιστεί με το να φοιτούν όλοι στην ΑΔΙΣΠΟ, ενώ για τις περιπτώσεις «συσσώρευσης» θα προάγονται μόνο «κάποιοι» (γενικώς).
β. Το μεγαλύτερο μέρος της παρουσίασης, βεβαίως, αφορούσε το, προφανώς, μείζον και διαχρονικό πρόβλημα των ΕΔ: τους Υπαξιωματικούς. Προς πλήρη επιβεβαίωση όσων έχουμε αποκαλύψει μέχρι σήμερα, χθες αποκαλύφθηκε ο νέος σχεδιασμός:
Φοίτηση στη Σχολή: 3 έτη
Λοχίας β΄ (και αντίστοιχοι): 5 έτη παραμονής
Λοχίας α΄ (και αντίστοιχοι): 5 έτη παραμονής
Επιλοχίας β΄ (και αντίστοιχοι): 5 έτη παραμονής
Επιλοχίας α΄ (και αντίστοιχοι): 5 έτη παραμονής
Αρχιλοχίας β΄ (και αντίστοιχοι): 5 έτη παραμονής
Αρχιλοχίας α΄ (και αντίστοιχοι): 7 έτη παραμονής
Αποστρατεία στα 35 έτη, πλην ελαχίστων (περί τους 30 ανά Κλάδο ίσως) που θα προάγονται ως Ανθυπασπιστές με ορίζοντα τα 40 έτη (παραμονή 5 έτη στο βαθμό) και θα φέρουν ανά περίπτωση τον τίτλο του Ανθυπασπιστή Σχηματισμού, Μείζονος Σχηματισμού, ΓΕΣ/ΓΕΝ/ΓΕΑ, ΓΕΕΘΑ.
Όσοι κριθούν «εξαίρετοι» στους βαθμούς του Επιλοχία και Αρχιλοχία, θα μπορούν να φέρουν τιμητικά το βαθμό του Επιλοχία Μονάδος / Αρχιλοχία Μονάδος, τίτλος που, βεβαίως, δεν θα τους βοηθήσει ιδιαίτερα στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών, πόσο μάλλον μετά το ιδιαίτερα δυσμενέστερο μισθολόγιο που επίκειται να παρουσιαστεί.
γ. Βεβαίως οι ΕΠΟΠ δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστοι από τις εξελίξεις, αφού όπως έχουμε προβλέψει δεν θα μπορούσαν να έχουν την ίδια σταδιοδρομία με τους «νέους ΕΠΟΠ», δηλαδή τους ανειδίκευτους αποφοίτους ΑΣΣΥ.
Η σταδιοδρομία τους αντίστοιχα θα «σπάσει» σε διπλούς βαθμούς ώστε να καταστούν πιο εύπεπτα τα δέκα έτη παραμονής σε βαθμό. Όσον αφορά τη σταδιοδρομία τους, αυτή θα περατώνεται στο βαθμό του Επιλοχία (και αντιστοίχων).
Βεβαίως, όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει, στις «νέες ΕΔ της Ατζέντας 2030» δεν έχουν θέση οι «παλιοί ΕΠΟΠ», οι ΕΜΘ, οι Αξιωματικοί εξ ΑΣΣΥ και τα λοιπά «καρκινώματα» των ΕΔ, για τα οποία οι «Οδικοί Χάρτες» προβλέπουν τη «δυνατότητα» πρόωρης εξόδου από το στράτευμα, υπό τον παραπλανητικό όρο της «σύνδεσης με την αγορά εργασίας», ενώ η σταδιοδρομία όλων θα καταστεί αορίστου χρόνου με έμμεσο τρόπο και πάντοτε ως «δυνατότητα».
Και οι ΕΠΟΠ που έχουν ήδη προαχθεί σε ΑΛΧΙΕΣ και αντίστοιχα στα άλλα σώματα τι θα γίνουν;; Θα υποβιβαστούν;;
ΔιαγραφήΠλέον δεν μπορεί να τους αποδοθεί κάποιος χαρακτηρισμός, οι ΑΣΕΙ δεν κατάλαβαν τον δούρειο ίππο που έρχεται μέσω ΑΣΣΥ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρχεται Σεπτέμβριο σχέδιο για Απόφοιτους ΑΣΣΥ . Λοχίας Α και Β 10χρονια σύνολο .Επχιας Α και Β αλλα 10 . Αλχιας Α και Β 12 χρονια + 3 Σχολής 35 χρόνια και αποστρατεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌποιος σκέφτεται να δηλώσει ΑΣΣΥ πρέπει να είναι πολύ μαζόχας
Αναγνωρίζω την τέλεια στρατηγική του "διαίρει και βασίλευε" !!!!! Εύγε στους ιθύνοντες!!!! Όσο για εμάς..... Ενωθείτε επιτέλους στελέχη των ΕΔ , η μάχη έχει χαθεί μην χάσετε και τον πόλεμο......
ΑπάντησηΔιαγραφήΌποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.
ΔιαγραφήΤόσα χρόνια κοιτούσατε μόνο την πάρτη σας.
Φτάσατε μάλιστα στο σημείο να στείλετε επιστολή, χαρακτηρίζοντας υποτιμητικό για τη σχολή σας το να μετατάσσονται πτυχιούχοι ΑΕΙ (ΕΜΘ και ΕΠΟΠ) ως ΑΣΣΥ.
Τώρα που αντιμετωπίζετε πρόβλημα, το οποίο εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε, ζητάτε να ενωθούμε;
Ας γίνει πρώτα το Σώμα Υπαξιωματικών και μετά βλέπουμε για την ένωση.
Ας πει κάποιος σ αυτόν τον παπάρα ότι δεν υπάρχει πλέον ανώτερη εκπαίδευση στην Ελλάδα. Υπάρχει δευτεροβάθμια , μεταδευτεροβάθμια και τριτοβάθμια η ανώτατη. Αυτός ανακάλυψε την ανώτερη εκπαίδευση που ήταν τα ΤΕΙ που καταργήθηκαν, μόνο για τις ΑΣΣΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι ότι κάτσει. Πραγματικά δεν πέτυχες τίποτα.
ΔιαγραφήΑνακοίνωση ΠΟΜΕΝΣ:
ΑπάντησηΔιαγραφήγ. Την ίδρυση του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας (ΠΑΝ.ΕΘ.Α.) με σκοπό την αναβάθμιση των ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ χορηγώντας σε όλους τίτλους σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ), λαμβάνοντας υπόψη ότι τα πτυχία των αποφοίτων ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ δεν παρέχουν επαγγελματικά δικαιώματα και επιπλέον ότι τα υποβαθμισμένα πτυχία των αποφοίτων ΑΣΣΥ ανήκουν στο 5ο Επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και είναι ισότιμα με την Μεταδευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση και τα ΙΕΚ.
Τόσο καιρό που σας τα έλεγα εγώ, μήπως και σας ανοίξω τα μάτια, ότι είστε ένα ΙΕΚ της πλάκας, η απάντηση ήταν βρισίδι και ειρωνεία. Τώρα εντάξει; Όλα καλά;
Το αστείο είναι ότι ο χειριστής του θέματος στον ΥΦΕΘΑ είναι απόφοιτος ΑΣΣΥ (ΣΜΥΝ) !
ΑπάντησηΔιαγραφή