BOEA 2024: Mεγάλη και αδικαιολόγητη η καθυστέρηση καταβολής του – Τι συμβαίνει

BOEA 2024: Mεγάλη και αδικαιολόγητη η καθυστέρηση καταβολής του – Τι συμβαίνει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΑΣ ΓΙΑ ΚΥΑ ΒΟΕΑ ΕΤΟΥΣ 2024

Ημερομηνία Δελτίου Τύπου 11 Ιουλ, 2024

Γνωρίζεται στα μέλη μας ότι το Μετοχικό Ταμείο Στρατού σύμφωνα με την από 10 Ιουλ 2024 ανακοίνωσή του (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ενημέρωσε ότι: «…έχει υπογραφεί από τους αρμόδιους Υπουργούς, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), σύμφωνα με την οποία προσδιορίζεται η τιμή μεριδίου για την καταβολή του ΒΟΕΑ στους δικαιούχους, με την ίδια τιμή μεριδίου του 2023 και αναμένεται η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τις προσεχείς ημέρες. Μετά τα παραπάνω, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Ενώ κατά το παρελθόν, η ΚΥΑ καθορισμού ΒΟΕΑ δημοσιευόταν επίσημα στο ΦΕΚ το πρώτο 4μηνο του έτους, εν τούτοις φέτος, από 1/1/2024 και μέχρι σήμερα που διανύουμε το δεύτερο εξάμηνο του έτους, δεν έχει δοθεί κανένα Βοήθημα, από το Ταμείο στους δικαιούχους. Η καθυστέρηση είναι μεγάλη και αδικαιολόγητη και προκαλεί τα εύλογα παράπονα και ανησυχία των δικαιούχων.

Παρήγορο βέβαια είναι το γεγονός ότι εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από το ΜΤΣ. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ!!!

Εκτιμάται ότι αμέσως μετά την δημοσίευση της ΚΥΑ, θα πρέπει να αναληφθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να αρχίσει η καταβολή των ΒΟΕΑ.

Τονίζεται, για μία ακόμη φορά, ότι είναι υποχρέωση του Ταμείου η ενημέρωση των μετοχομερισματούχων του, για θέματα που τους αφορούν και δικαίωμα των μετοχομερισματούχων, να ενημερώνονται από το Ταμείο. Επίσης θα έπρεπε το Μ.Τ.Σ. να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, διαμαρτυρίες και παραστάσεις για την έκδοση και την δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ.

Αυτό είναι μία από τις Βασικές αρχές Δημοκρατικής λειτουργίας του ΜΤΣ και είναι αναγκαίο να τηρείται από όλους!!!

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

 1. Δεν υπάρχει καθυστέρηση απλά ωρίμανση. Τώρα που θα κόψει ο Billy Bo σχέδια για τους έχοντες θέσεις ευθύνης να δείτε πως θα τρέξει το σύστημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εδώ περιμένουμε το εφάπαξ 9. μήνες...τι γίνεται; Τα φάγανε όλα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αποστρατεια τέλος 2023. Πιθανή καταβολή εφάπαξ καλοκαίρι 2025. Συνάδελφε να ζήσουμε να μας θυμούνται.

   Διαγραφή
 3. Άργησε γιατί ο πρόεδρος είχε ποιο σοβαρές δουλειές όπως να χαρίσει χωρίς ενοίκιο τους δυο ορόφους. Με σας θα ασχολείται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γι'αυτό και η μπασοκαρια του βρωμοσιμητρα νομοθετησε πρόεδρο ΜΤΣ διορισμένο ραγιαδογιδο από το υπεθα και τρεις ε.ε.αξιωματικους. Ελέγχουν τα λεφτά των άλλων και τα ξοδεύουν όπως γουστάρουν και λογαριασμό δεν δίνουν γιατί είναι υπουργάρα και τηρούνε τους νόμους και τα ψηφίσματα της μπανανίας των ραγιάδων γκιαούρηδων. Εσύ τώρα περιμένε τα χρήματα σου. Έχουμε μνημεία και ξένους πολέμους να χρηματοδοτηθούν, μην είστε και πλεονέκτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η ΚΥΑ για το ΒΟΕΑ γράφει: <>.

  Είναι εμφανές ότι για να υπογραφεί η εν λόγω ΚΥΑ έπρεπε να υπάρχει σχετικό πρακτικό του ΔΣ/ΜΤΣ που, όλως τυχαίως έχει ημερομηνία 28/03/2024 (δηλαδή αφού έχουν περάσει τρεις μήνες του έτους 2024).

  Δεν υπάρχει λοιπόν καμία ευθύνη στο ΜΤΣ;

  Αφού το ΜΤΣ γνώριζε ότι παρατηρείται έντονη χρονικά καθυστέρηση της έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ, τι έκανε για να την επισπεύσει; Εκτός βέβαια αν θεωρείται επίσπευση των διαδικασιών η μετά από τρίμηνο απόφασή του για την τιμή του μεριδίου

  ΑπάντησηΔιαγραφή