Επιστολή Αξκου ε.α. προς ΥΕΘΑ για την Αναβάθμιση Πτυχίου Σχολών ΑΣΣΥ σε ΑΕΙ

Επιστολή Αξκου ε.α. προς ΥΕΘΑ για την Αναβάθμιση Πτυχίου Σχολών ΑΣΣΥ σε ΑΕΙ

Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας.
κ.κ. Νικόλαο-Γεώργιο Δένδια mimister@mod.mil.gr

ΚΟΙΝ.: ΥΠΕΘΑ Γραφείο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας nomgkbe@mod.mil.gr

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΣΧΟΛΩΝ ΑΣΣΥ ΣΕ ΑΕΙ

ΣΧΕΤ.: Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο: «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις»

7 Μαΐου 2024

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Οι Στρατιωτικές Σχολές (ΑΣΣΥ) των Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) είναι τριετής (3) και η εκπαίδευση κατανέμεται σε εξ (6) εξάμηνα (δύο ανά έτος) και ανήκουν στο επιστημονικό πεδίο των Τεχνολογικών Επιστημών.

Η εισαγωγή των σπουδαστών στις σχολές γίνεται με το ισχύον σύστημα του Υπουργείου Παιδείας (πανελλήνιες εξετάσεις) για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.).

Η εκπαίδευση στις σχολές διακρίνεται σε Ακαδημαϊκή, Στρατιωτική και Τεχνική.

Όμως μέχρι και σήμερα το πτυχίο δεν αναγνωρίζεται ως ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος (ΑΕΙ) με αποτέλεσμα τη στέρηση μεταπτυχιακών σπουδών, γεγονός που αφενός θα αναβάθμιζε τους αποφοίτους των σχολών (ΑΣΣΥ), αφετέρου θα ωφελούσε τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) συνολικότερα.

Τα βασικά οφέλη που προκύπτουν από την ανωτατοποίηση (ΑΕΙ) των ΑΣΣΥ είναι:

α. Η αναβάθμιση του πτυχίου που γίνεται ισότιμο με των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χωράς.

β. Η εναρμόνιση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τις προϋποθέσεις της διακήρυξης της Μπολόνια (ορίζει ως ελάχιστο χρόνο σπουδών για την αναγνώριση πανεπιστημιακού πτυχίου τα 3 έτη) και αποδοχή του από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα.

γ. Η αναγνώριση του πτυχίου των σπουδαστών των σχολών (ΑΣΣΥ) ως πανεπιστημιακού επίπεδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

δ. Η αναγνώριση του πτυχίου ως πανεπιστημιακό από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς.

ε. Η δυνατότητα πραγματοποίησης μεταπτυχιακών σπουδών σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

στ. Η εφαρμογή συστήματος πιστωτικών μονάδων για τα εξεταζόμενα μαθήματα κατ΄ εφαρμογή όσων ισχύουν και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Κύριε Υπουργέ, το ΥΠΕΘΑ έχει δεσμευτεί δια του κ. ΥΦΕΘΑ για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών με την υπ’ αριθμ. Φ.900α/1216/19295/11-4-24 απάντηση του ιδίου σε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο, ενημέρωσε ότι: «εξετάζεται η αναβάθμιση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης των ΑΣΣΥ με την ένταξη τους στην ανώτατη βαθμίδα της εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι έχουν εγκριθεί και υλοποιούνται σχετικές αποφάσεις».

Ο σκοπός της ανωτέρω αναβάθμισης επιβάλλεται πρωτίστως στην εκπλήρωση του ειδικότερου εκπαιδευτικού σκοπού τους ο οποίος συνίσταται στην απόδοση Μονίμων Υπαξιωματικών υψηλού επιπέδου κατάρτισης επιχειρησιακής ικανότητας, ώστε αναμφίβολα να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των Μονάδων των ΕΔ για την επιτυχή εκτέλεση της αποστολής των.

Υπό το φως των ανωτέρω, επιτρέψτε μου να Σας προτείνω στο ανωτέρω σχέδιο νόμου μια απαραίτητη προσθήκη στο Μέρος Γ (Άρθρα 14-42):

«Το πτυχίο των Στρατιωτικών Σχολών (ΑΣΣΥ) των Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι ισότιμο με το πτυχίο των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) της χώρας. Με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί, εντός έξι (6) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος, μετά από πρόταση του υπουργού εθνικής Άμυνας, καθορίζονται οι σχετικές διαδικασίες της εκπαιδευτικής αναβάθμισης των σχολών αυτών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια».

Διατελώ μετά τιμής
Παναγιώτης Δ. Σταμάτης,
Πλωτάρχης ΠΝ ε.α. Μέλος ΔΣ/ΕΑΑΝ
panos_stamatis@yahoo.gr

Δημοσίευση σχολίου

85 Σχόλια

  1. Καί η ΣΣΕ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΌΝΙΑ ΘΑ ΠΑΊΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΊ ΔΟΚΤΟΡΑ!!! ΌΧΙ ΚΎΡΙΕ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΕ ΑΛΛΑ DR !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Διακηρυξη της Μπολωνια οριζει ως ελαχιστο απαιτουμενο χρονο φοιτησης ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ την τριετια.Οι αποφοιτοι ΑΣΣΥ τριετους φοιτησης δεν ειναι αποφοιτοι ΙΕΚ διοτι εισηχθησαν μεσω πανελληνιων εξετασεων αποφοιτων Λυκειων ενω οι σπουδαστες διετους φοιτησης των ΙΕΚ εισαγονται με επιδειξη απολυτηριου Λυκειου και στο τελος οι αποφοιτοι ιδιωτικων και δημοσιων ΙΕΚ δινουν κοινες εξετασεις στο Δημοσιο για να παρουν τα πτυχια τους.Μην πυροβολειτε τους αποφοιτους ΑΣΣΥ τριετους φοιτησης που πρεπει να εχουν ολοι τους ανεξαιρετως αποστρατευτικο βαθμο συνταγματαρχου και αντιστοιχων.Ο στρατος δεν ειναι τσιφλικι των αποφοιτων της Ευελπιδων επειδη τους κακοφαινεται να διαταζονται απο αρχαιοτερους ομοιβαθμους τους αλλων προελευσεων.Ο ανθυπολοχαγος με 19 χρονια υπηρεσια ειναι μακραν καλυτερος απο εκεινον με τετραετη κι αυτη μονο σπουδαστικη.Δεν υπαρχει πουθενα αλλου αναβαθμιση σχολων με ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ των αποφοιτων τους...παρα μονο στην Ελλαδα..

      Διαγραφή
  2. Μια απλη παρατηρηση μονο. Τα πτυχια ΑΕΙ & ΑΤΕΙ ειναι 4ετους φοιτησης οχι 3ετους. Δεν μπορω να καταλαβω πως ζητειται η εξισωση με Ανωτερο εκπαιδευτικο ιδρυμα ενω απο διετη η φοιτηση εγινε τα τελευταια χρονια 3ετη κ οχι 4ετη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διετής φοίτηση, όχι διετή κλπ που γράφεις. Δεν ξέρω πόσα χρόνια είναι η σχολή σου, αυτά τα μαθαίνουμε στο Δημοτικό

      Διαγραφή
  3. O Αξκος ε.α. να κοιταξει τα του οικου του ΚΟΙΝΑ καταργηση ΕΑΣ απο συνταξεις αποστρατων και καταργηση Ν4093/2012 σε συνταξεις.Εχουμε αποστρατους δυο ταχυτητων πριν το 2018 που εχουν κρατησεις Ν4093/2012 και μετα 2018 που δεν εχουν. «Η Ελλάδα υστερεί, πάνω απ’ όλα, στην ηθική στην πολιτική. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την πολιτική και οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται τους πολίτες. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι προ του 2018 έχουν μ.ο πραγματικής υπηρεσίας 30 έτη και τα άλλα χαρισμενα.

      Διαγραφή
  4. Εγώ λέω οι από ΑΣΣΥ να γίνονται ταξίαρχοι και οι από ΑΣΕΙ μια ζωή λοχαγοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σκεφτοσουν καιρο να τη γραψεις αυτη την βλακωδη και ανουσια ατακα

      Διαγραφή
    2. Κλασσικοί ΑΣΣΥ
      Ευθύνες 0
      Βαθμούς όπως οι αξκοι από ΑΣΕΙ

      Διαγραφή
  5. Παντού μπορείς με πτυχίο ΑΣΣΥ να δώσεις κατακτητικές για πανεπιστήμιο παντού μπορείς να κάνεις αίτηση για μεταπτυχιακά.
    Αυτά είναι δούρειος ίππος να φτιάξουν μια δεύτερη σχολή καλών.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φυσικά και να γίνουν οι σχολές Υπαξιωματικών αντίστοιχες των ΑΕΙ. Τώρα γιατί ακόμη και το ΑΕΙ της κάτω Ραχούλας είναι τέσσερα έτη ενώ οι σχολές Υπαξιωματικών μόλις 3 σιγά μην μας προβληματίσει. Θα μου πείτε και πάλι καλά να λες αφού κάποτε ήταν 2 έτη... Αυτό όμως που λατρεύω είναι ότι απόφοιτοι σχολής Υπαξιωματικών κάθονται 15 χρόνια Υπαξιωματικοί και τα υπόλοιπα 20 Αξιωματικοί. Τέλος μήπως πρέπει να αναρωτηθεί κάποιος πως γίνεται να είναι τόσο καλοί μαθητές οι απόφοιτοι των σχολών Υπαξιωματικών και να τελειώνουν όλοι μα όλοι στην ώρα τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι σχολές Υπαξιωματικών είναι χαμηλότερου επιπέδου και από ΙΕΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέει αυτός που δεν τελείωσε ούτε ΙΕΚ

      Διαγραφή
    2. Η σχολή που τελείωσες εσύ, τι είναι;

      Διαγραφή
    3. Το πέτυχα το "ούτε ΙΕΚ", σωστά;

      Διαγραφή
    4. Στα ΙΕΚ σε κάθε εξάμηνο που τελειώνεις δίνεις εξετάσεις (όπως και στις σχολές Υπαξιωματικών)... Όταν όμως ολοκληρώσεις το ΙΕΚ δίνεις πιστοποίηση (σε επίσημο κρατικό φορέα ΕΟΠΕΠ) όπου απαντάς σε καμία 400ρια ερωτήσεις θεωρίας, σε καμία 400ρια ερωτήσεις πρακτικής ενώ σε εξετάζουν και με προφορικά (όπως ΔΕΝ κάνουν στις σχολές Υπαξιωματικών). Οπότε είστε χαμηλότερο επίπεδο και από ΙΕΚ... Το επίπεδο των σπουδών σας είναι αστείο...

      Διαγραφή
    5. Έχω τελειώσει αυτό που προσπαθείς με παρακάλια, γλύψιμο και κομματικά παιχνίδια να φτάσεις...

      Διαγραφή
    6. Το παίρνω πίσω. Τελικά κατάφερες να μπεις σε ΙΕΚ. Έχω επιφυλάξεις αν το τελείωσες

      Διαγραφή
  8. Και στα ΙΕΚ πλέον με πανελλήνιες μπαίνεις όπως και στις σχολές Υπαξιωματικών... Δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα των πανελληνίων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΨΕΜΑΤΑ.Με απολυτηριο Λυκειου μπαινεις στα ΙΕΚ και χωρις να ξαναδωσεις Πανελληνιες.

      Διαγραφή
    2. Τι ψέματα βρε κακομοίρη... Μήπως να ενημερωθείς?
      Δεν είναι στο μηχανογραφικό των πανελληνίων τα ΙΕΚ (ΣΑΕΚ πλέον)...

      Διαγραφή
    3. Από το ΙΕΚ πλέον δίνεις και κατατακτήριες...

      Διαγραφή
  9. Τρίτη, Μαΐου 07, 2024 11:23:00 μ.μ
    Πρεπει να είσαι η χαρα της παρέας εσυ. Την ουσία του σχολίου που έκανε δεν βλέπω να σχολιάζεις όμως. Κατανόηση κειμένου μαθαίνουμε στο δημοτικό αν και δεν ξέρουμε τι σχολή τελείωσες. Ειρωνεία για το τελικό -ς- πρώτος είσαι. Ταξίαρχος θα γινόσουν απο τετραετούς φοίτησης σχολή ΣΣΕ, σε καλύψαμε τώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Το πτυχίο των Στρατιωτικών Σχολών (ΑΣΣΥ) των Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι ισότιμο με το πτυχίο των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) της χώρας" ότι του φανεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αποφοιτοι ΑΣΣΥ τριετους φοιτησεως ισοδυναμουν με αποφοιτους των παλαιων ΤΕΙ που εγιναν πανεπιστημια και συμφωνα με την διακηρυξη της Μπολωνια πρεπει να θεωρουνται αποφοιτοι ανωτατης τεχνολογικης παιδειας.Οι παλαιοι αποφοιτοι διετους φοιτησεως οχι.Ειναι αδικο οι διετους να φθανουν εως οτν βαθμο του συνταγματαρχη και οι τριετους οχι.Τι δεν καταλαβες η τι δεν θελεις να καταλαβεις?

      Διαγραφή
  11. Να το κάνουν πάλη 2 χρόνια όπως ήταν και όχι από πανελληνιες αφού δεν θέλουν αναβάθμιση ξοδεύουν πόσα λεφτά η γονείς για να είναι τα παιδιά τους με απολυτήριο Λυκείου και την αξιοματικον να ανεβάσουν τα μόρια κατά πολύ να παίρνανε η καλύτερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ λέω αν έμπαιναν με διαγωνισμό ορθογραφίας, θα ήσουν σίγουρα μέσα.. Σε 6 γραμμές 7 λάθη. Πώς το κατάφερες;

      Διαγραφή
  12. Η καυστικότητα των σχολίων σας έχει κάψει τη γούνα πολλών. Αναλώνετε το χρόνο σας σε προσβολές χωρίς να έχει ειπωθεί από το στόμα σας μία ουσιαστική πρόταση που ίσως αποτελέσει λύση. Το λύκειο τελείωσα και διασκεδάζω με το διάλογό σας. Απόφοιτος ΣΜΥ 1989 για τους εγγράματους και τους αγράματους. Και 4 χρόνια να γίνουν τα ίδια θα συζητάμε.Και οι των ΑΕΙ δεν έχουν καταφέρει ακόμη να σώσουν τη χώρα.Πότε ή ποτέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέραν τούτου, οι προσβολές περί επιπέδου μόρφωσης και η προσπάθεια κάποιων να προτάξουν όταν αυτό είναι εφικτό, ένα είδος κατωτερότητας σε κάποιες κατηγορίες συμπολιτών τους, όπως πχ αμόρφωτοι τεϊτζήδες, εξ υπαξιωματικών, μπετατζής, σιδεράς, σκουπιδιάρης κλπ κλπ κλπ αποτελούν πλέον ποινικό αδίκημα, διώκονται βάσει της αντιρατσιστικής πανευρωπαικής Νομοθεσίας και οφείλετε να γνωρίζετε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθείτε στο Ειδώλιο. Όπως επίσης να γνωρίζετε ότι οι Δικαστές αρχικά κόβουν τις αναφορές περί μορφωτικού επιπέδου από Δικηγόρους ή τον ίδιο τον κατηγορούμενο και εάν επιμείνετε την(τον) ήπιατε. Ας είστε Στρατηγοί, Ναύαρχοι, Αστροναύτες, εξωγήινοι. Αρκετά βιώσαμε τόσα χρόνια ακόμα και από συναδέλφους οι οποίοι εισήλθαν στα ΑΣΕΙ με λιγότερα μόρια ή ίδια με την πάρτη μας. Παρεμπιπτόντως, η φοίτηση για τους διετείς-τριετείς δεν είναι διετής ή τριετής όπως ομοίως και η φοίτηση για τους τετραετείς δεν είναι τετραετής. Δεν νοείται φοίτηση επί 24ώρου σε κανένα Πανεπιστήμιο του κόσμου.

      Διαγραφή
  13. Για την υπουργικη αξιωματικη συμβουλευτικη αριστοκρατια που δεν θελει αξιωματικους αλλων προελευσεων ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΜΠΟΛΩΝΙΑ και διολου παραξενο να μην φθασει η επιστολη στα χερια του υπουργου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι υπουργοι εχουν μονο αξιωματικους συμβουλατορες αποφοιτους σχολων αξιωματικων και στα συμβουλια που δεν υπαρχει εκπροσωπιση αδικουμενων δεν υπαρχει και αντιλογος.Οσο αφορα τις επιστολες αυτοι αποφασιζουν ποιες θα πανε για υπογραφη ενω αυτο θα επρεπε να το κανει ο ιδιος ο υπουργος κι αν εχει αποριες να καλει τον αποστολεα και τον νομικο του συμβουλο να εξετασει το νομοτυπο και το δικαιο η το αδικο του αιτηματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  15. Προς ΑΝΩΝΥΜΟΤρίτη, Μαΐου 07, 2024 11:29:00 μ.μ Δεν γνωριζω που αναφερεσαι αλλα ο γραφων εχει 40 πργματικα χρονια με ολες τις εισφορες πληρωμενες.ΤΙΣ ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΜΗΝ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ....ΚΑΝΟΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίλησα για μ.ο. και η μακρόχρονη εμπειρία σας θα βοηθούσε να επιβεβαιώσει το πλήθος σημερινών συνταξιούχων με κάτω των 30 πραγματικών κι αν πλήρωναν τις αναγνωρίσεις ή ήταν δωρεάν. Τα πάντα νόμιμα, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων

      Διαγραφή
  16. Αν η διακηρυξη της Μπολωνια ειναι δεσμευτικη τοτε ο υπουργος που δεν την σεβεται ειναι επιορκος.Οι αδικουμενοι ΠΡΕΠΕΙ να καταφυγουν στο αρμοδιο Ευρωπαικο Δικαστηριο γιατι....στου υπουργου την πορτα οσο θελεις βροντα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κατά το προηγούμενο έτος ΚΑΚΟΣ αποκαταστάθηκε η «αδικία» στη σταδιοδρομική σας εξέλιξη δηλ των αποφοίτων ΑΣΣΥ τάξεων 1993, 1994, 1995 στα πλαίσια του ν. 5018/2023.Διότι όλοι σας είστε απόφοιτοι ΙΕΚ και όχι ΤΕΙ πόσο μάλλον ΑΕΙ Με αποτέλεσμα να γεμίσει ο Στράτος με Αξιωματικούς δίχως προσόντα!!! Το μόνο προσόν σας είναι οτι χειρίζεστε εναν υπολογιστή παράγοντας μια τεραστία γραφειοκρατεία ενώ ο στρατός χρειάζεται ταχύτατες αποφάσεις Κοινός αν παραφράσω λίγο τον θυμόσοφο Ελληνικό λαό Όπου και να πετάξεις πέτρα σε στρατόπεδο Αξιωματικό θα πετύχεις!!! Έχει φτάσει η κατάσταση με όλες αυτές της «αποκαταστάσεις» οι Αξιωματικοί στα στρατοπέδα να είναι περισσότεροι απο τους ΟΠΛΙΤΕΣ!!! Και ερωτώ σε ποιόν άλλων σοβαρον στρατό συμβαίνουν αυτά; Και για να τελειώνω Ο Στρατός δεν χρειάζεται Αξιωματικούς πολλαπλών ταχυτήτων (ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.ΣΜΥ.ΕΜΘ.) Θέλει Αξιωματικούς μόνο απο την Σ.Σ.Ε) Θέλει όμως και πολλούς Υπαξιωματικούς – Οπλίτες κατά το πρότυπο του Αμερικανικού στρατού διότι αυτοί βγάζουν την δουλειά στα στρατόπεδα αλλά και στο πεδίο της μάχης Όποτε Κύριε Υπουργέ μην υποκύψετε στης ψηφοθηρικές πίεσης που σας ασκούνται απο την συγκεκριμένη κάστα και δημιουργήστε χθες το σώμα των ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ που έχει ανάγκη ο Ε.Σ ώστε να προχωρήσουμε μπροστά Ευχαριστώ και Καλή Ανάσταση σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως και να γίνει η δουλειά, πρέπει να ξεκινήσουν μαθήματα ορθογραφίας μήπως και καταλάβουμε ο ένας τον άλλο

      Διαγραφή
    2. Τα ίδια έγραψες και στη διαβούλευση του νομοσχεδίου. Κάτι άλλο έχεις να γράψεις;

      Διαγραφή
    3. Λιγη ορθογραφια στο κειμενο σου....
      Χθες.....
      Οταν πηγαινα εγω Δημοτικο σχολειο, καθε ορθογραφικο λαθος και μειον μια μοναδα ο δασκαλος στο μαθητη....

      Διαγραφή
  18. Αναφέρεσαι σε "κάστα" το οποίο είναι άκρως προσβλητικό και ρατσιστικό. Όταν θα την "φας" και θα αποταχθείς σφυρίζοντας κλέφτικα, θα κλαψουρίζεις και θα λες ότι δεν εννοούσες αυτό που ξεστόμισες στο δικαστήριο και επίσης θα παρακαλείς τον κύριο Υπουργό να σε επαναφέρει. Ναι έχεις δίκιο σε ότι αφορά την ύπαρξη πολλών κατευθύνσεων αλλά υβρίζεις, η "κάστα" καθρεπτίζει στο πρόσωπό σου έναν ΡΑΤΣΙΣΤΗ για τους ήδη υπάρχοντες θεσμούς και ΔΙΩΚΕΣΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ. Γκέγκε? Αυτά μονάχα πριβέ με την κάστα σου. Όχι σε σχόλια και όχι ΔΗΜΟΣΙΩΣ. Οι θεσμοί είναι θεσμοί. Εσύ τι είσαι και ποιος είσαι? Είσαι ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το πτυχίο ΑΣΣΥ σου δίνει την δυνατότητα να πας σε άλλο πανεπιστήμιο να φοιτήσεις όπως ακριβώς και όλα τα άλλα πανεπιστήμια. Άρα δεν υστερεί σε τίποτα.
    Τώρα το ότι έγινε τρία χρόνια και θέλουν να γίνονται Σχής όπως ακριβώς οι απόφοιτοι ΑΣΕΙ με ξεπερνα.
    Δεν ειστε το ίδιο.
    Ο ένας είναι απόφοιτος αξκος μια ζωή με άλλα σχολεία και άλλο πρόγραμμα έκπαιδευσης και ο άλλος με άλλο πρόγραμμα εκπσης κατώτερης σχολής. Οπότε δεν γίνεται να είστε το ίδιο. Βγαινεται υπαξιωματικοί όχι αξκοι.
    Οπότε θα ήταν καλό η να κλείσουν οι ΑΣΣΥ και να παίρνεται ΕΠΟΠ ή να κάνετε σώμα υπαξιωματικών από ΑΣΣΥ μόνο και καταργηστε τους ΕΠΟΠ ,που θα είναι μόνο υπαξιωματικοί και έχουν τεχνικοί εκπαιδευση.
    Ακούς θέλουμε λίγους κόκκους θέλουμε πολλούς και οπλίτες ακόμα περισσότερους.
    Και στο τέλος δείτε και το παράδειγμα της αστυνομίας.
    Καθόλου ΕΠΟΠ. Οπλίτες υπήκοο μόνο από σχολή. Αν κάποιος θέλει εξέλιξη πάει σε εξετάσεις. Σε κάθε βαθμό. Άλλο ς με τα χρόνια. Και λίγοι αξκο απόφοιτοι σχολής κάθε χρόνο.
    Όλοι τεχνικά καταρτισμένοι με προδιαγεγραμμένο συνταξιοδοτικό.
    Στο στρατό θέλουν από λοχίες να γίνονται συνταγματάρχες. Και η πλάκα είναι κάθονται ένα δύο χρόνια σε κάθε βαθμό. Ενώ οι κανονικοί αξκοι κάθονται εξαετιες με ίδιο καταληκτικό βαθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε με την ορθογραφία και το συντακτικό που ξέρεις, δεν θα έπρεπε να σε νοιάζουν και πολύ αυτά που σχολιάζεις

      Διαγραφή
    2. Πόσω στο σχολείο για τα βασικά και άσε τους ΑΣΣΥ. Είναι δύσκολα θέματα για σένα.

      Διαγραφή
    3. Μ΄ αρέσει όπως τα λες.Σαν παραμυθάκι μου φάνηκε.Περιγραφικά και ολίγον αναλυτικά.Τίποτα εμθαρά σε κόβω ή έυελπι κλεισμένο σε γραφείο λόγω μη καλών διοικητικών,να μη σου πω ψέματα.

      Διαγραφή
  20. Τα πτυχία σας είναι ήδη αναβαθμισμένα. Φτάνετε στο ίδιο βαθμό με απόφοιτο αξκο. Και μάλιστα εσείς κάθεστε και λιγότερα χρόνια για απονομή βαθμού σε βαθμούς ανώτερων αξκωμ. Άρα ρίχνεται και τους άξκους ΑΣΕΙ.
    Το μόνο μάλλον που θέλετε να κάνετε είναι να δημιουργήσει προϋποθέσεις οι από ΑΣΣΥ να γίνεστε κατευθείαν συνταγματάρχες ταξίαρχοι και μια ζωή ρεκλα. Δεν ξέρω δεν είδα δεν άκουσα από ΣΜΥ είμαι. Το κλασικό ρητό των τελευταίων εκατό χρόνων
    Πρέπει να υπάρξει σώμα αξκωμ από ΑΣΕΙ μόνο
    Σώμα υπξκων από ΑΣΣΥ μόνο χωρίς να γίνονται αξκοι.
    Και οπλίτες θητείας πενταετούς οβα οτιδήποτε χωρίς να παίρνουν βαθμό υπξκου από ΑΣΣΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν είσαι ο 1 27 00, είστε ανησυχητικά πολλοί

      Διαγραφή
    2. Όταν με το καλό φτάσεις να εισηγηθείς για νόμους κλπ τότε να γράψεις όλα αυτά. Μέχρι τότε , να μάθεις τι ισχύει στην πραγματικότητα και όχι εμμονές. Είναι κακός σύμβουλος και δεν βοηθά στη λήψη σωστών αποφάσεων.

      Διαγραφή
  21. Κ Σταμάτη, πολλή φόρα πήρατε! Αν τα ΑΣΣΥ γίνουν ισότιμα των ΑΕΙ, τότε τα ΑΣΕΙ τι θα πρέπει να γίνουν, ισότιμα αυτών που χορηγούν μεταδιδακτορικούς τίτλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σταμάτης καμία φόρα δεν πήρε, είναι απ΄τους μόνους αν όχι ο μόνος που κατά καιρούς δεν "μασάει" και τα "χώνει" με τον τρόπο του στους λελέδες εξουσιαστές. Έτσι και τώρα υποστηρίζει τα ασσυ, γιαυτό εσύ που απορείς εκ μέρους των ασει, γιατί δεν αγωνίζεσαι γι αυτά παρά επικρίνεις; ναι αγωνίσου για μεταδιδακτορικούς τίτλους γιατί όχι;

      Διαγραφή
    2. @ 09 6:10, όσο και να αγωνίζεσαι, δεν πρόκειται να δεις άσπρη μέρα ξέξασπρη, κατάλαβέ το! Μάς έχουν γραμμένους όλοι, δεξιοί και αριστεροί, χρόνια τώρα. Πληρώνουμε αμαρτίες άλλων γενεών. Τόσο απλά!

      Διαγραφή
    3. Εσύ 3:45:00 δεν είσαι τίποτα από τα δύο. Τί σε νοιάζει;

      Διαγραφή
    4. @ 09, 6:40 μ.μ., Τότε γιατί μπαίνετε στον κόπο να σχολιάζετε; Φρέντο, καναπέ και νέτφλιξ, τόσο απλά!

      Διαγραφή
    5. @ 09 6:51, έχασες και μάλιστα παταγωδώς!

      Διαγραφή
    6. @ 10 7:30, μού αρέσει να σχολιάζω και θα σχολιάζω, γιατί καθόλου δεν μού αρέσει ο φρέντο, ο καναπές και το νέτφλιξ! Καταλάβετέ το: το θέμα με τα ΑΣΕΙ και τα ΑΣΣΥ είναι διαχρονικό, όπως και το θέμα της αναγνώρισης των ΑΔΙΣΠΟ και ΣΕΘΑ ως μεταπτυχιακών σχολών. Δεν πρόκειται να αναγνωριστεί τίποτα, από κανέναν πολιτικό, διότι μάς βλέπουν ως κακά σπυριά! Ο κ Σταμάτης το μόνο που επιδιώκει, κάθε φορά, είναι η δημοσιότητα.

      Διαγραφή
    7. @ 12, 9:21 π.μ. Ουδείς σου απαγόρευσε να σχολιάζεις, όμως πρέπει να καταλάβεις ότι και ουδείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στον κο Σταμάτη να "αγωνίζεται", έστω και για τη δημοσιότητα του, τίποτα το μεμπτό.

      Διαγραφή
  22. Σώμα υπξκων τώρα
    Όπως η αστυνομία
    2 προελεύσεις ο καθένας στα αυγά του.
    Όποιος θέλει να γίνει αξκος εξετάσεις......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω τι εξετάσεις θέλεις. Με το όνομα φανερό κλπ. Σίγουρα όχι πανελλαδικές.

      Διαγραφή
    2. Την επόμενη φορά που θα ρωτηθείς από ανώτατο Αξκό για τις απόψεις σου περί εκπαίδευσης Αξκών και συναφή θέματα, να απαντάς σε αυτά και όχι να προτείνεις ποιά θα είναι η βαθμολογική εξέλιξη των Αξκών προερχόμενων από ΑΣΣΥ(Ανθστης 1,Ανθστης 2 κλπ) γιατί είσαι εκτός θέματος, τόπου και χρόνου.

      Διαγραφή
  23. Η μόνη αναβάθμιση που πραγματικά επιθυμείτε είναι να είστε και εσείς αξκοι.
    Αυτό το κόμπλεξ κατωτερότητας
    Που όλοι σας τα παιδιά σας τα στέλνετε σε ΑΣΕΙ και όχι σε ΑΣΣΥ..
    Γιατί;;;; Γιατί ζηλεύετε. Αν θέλατε να είστε αξκοι να μπαίνετε σε ΑΣΕΙ
    Μόνο βαθμούς σαν τους ΕΜΘ ζητάτε.
    Έχετε καταληκτικό ίδιο με τους ΑΣΕΙ και κάθεστε ανώτεροι 3 και 4 χρόνια και παίρνετε και τους 3 βαθμούς του ανώτερου άξκους. Οι εκ των ΑΣΕΙ κάθονται 6 σε κάθε βαθμό.
    Αυτό δεν είναι αδικία;
    Τι άλλο πια θέλετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι κάτι που προφανώς δεν θα έπρεπε να σε νοιάζει

      Διαγραφή
  24. Κ υπουργε
    Όχι άξκους πενήντα ταχυτήτων.
    Κρατήστε τα ΑΣΕΙ κλείστε τιςΑΣΣΥ και παίρνετε ΕΠΟΠ με καλή εκπαίδευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι που κάνετε και τους δύσκολους

      Διαγραφή
    2. Για πες μας.... Τι γράμμα είσαι και του λόγου σου???

      Διαγραφή
  25. Τα ΤΕΙ γίναν ΑΕΙ
    Αυτό με τις στρ σχολές είναι πρόβλημα. Γιατί σχολές για άξκους κάθε κλάδος έχει μια μόνο. Στα ΑΕΙ μια ειδικότητα βγαίνει από πολλά πανεπιστήμια.
    Οπότε μήπως να κλείσουν οι ΑΣΣΥ εφόσον και σχολές αξκωμ έχουμε και παίρνουμε ΕΠΟΠ κάθε τόσο που ουσιαστικά είναι ο κορμός του στρατεύματος;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρατηθηκες κρατηθηκες αλλά δεν άντεξες

      Διαγραφή
    2. Ειναι σχολες Αξκων και οχι αξκωμ..........

      Διαγραφή
  26. Τετάρτη, Μαΐου 08, 2024 3:41:00 μ.μ.
    Τα παλαιά ΤΕΙ όπως αναφέρετε στο σχόλιο σας ήταν τετραετούς φοίτησης και με την αναβάθμισή τους δεν άλλαξε ο χρόνος σπουδών αλλά το πρόγραμμα σπουδών. Οπότε ποτέ οι ΑΣΣΥ δεν ήταν ουσιαστικά ισότιμες με κανένα ανώτερο και ανώτατο ίδρυμα της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μια και σχολιάζουν όλοι για ένα θέμα των ΑΣΣΥ και ΑΣΕΙ, να σχολιάσουμε και τα παρακάτω:
    Τούτου λεχθέντος και εξ αφορμής των "προσόντων" που αραδιάζουν διάφοροι, μόνο στην ντόπια βλακανική μπανανία μια οποιαδήποτε ξένη στρατιωτική σχολή μη αναγνωρισμένης βαθμίδας από το ECTS αντί να προστεθεί ως ένα ακόμη θετικό μορφωτικό προσόν, εξισώνεται και εξομοιώνεται με την ΣΕΘΑ και την ΑΔΙΣΠΟ χωρίς καν να έχουν το ίδιο αντικείμενο και τις ίδιες ώρες σπουδών σύμφωνα με το ECTS, καθιστώντας έτσι τους σπουδαστές ισότιμους με τους άλλους που σπουδάζουν στην ΣΕΘΑ και με παράλληλη υπηρεσία σε μονάδες εκστρατείας (ενώ ο τυχερός και καλά, πληρώνεται και τον μισθό του εξωτερικού και διάγει βίο "bon viver" σε βάρος των άλλων αξιωματικών). Αυτό φυσικά ισχύει και για "ισότιμες" της ΑΔΙΣΠΟ μη εξαιρουμένων των παλαιων κλαδικών σχολών πολέμου που εξομοιωθηκαν σε μια νύχτα με την ΑΔΙΣΠΟ χωρίς καν να έχουν τα ίδια αντικείμενα και τις ίδιες ώρες επί του συνόλου! Υπήρχαν περιπτώσεις που άλλος σπούδαζε π.χ. σε σχολή της Ρουμανίας ή της Αιγυπτου και εξομοιωθηκαν με την ελληνική σχολή πολέμου ή και την ΑΔΙΣΠΟ. Επίσης ας μας πει ο κος Σταμάτης γιατί μέχρι και τώρα στο ΠΝ όλοι οι αρχηγοί έχουν αποφοιτήσει ΜΟΝΟ από της παλαιά ΣΠ του ΠΝ και ούτε καν αποφοιτοι από ΣΕΘΑ; Κατα τα αλλά μιλάμε για αναγνώριση και άλλες βλακείες! Από αυτό και μόνο βλέπουμε πόσο "σοβαρά" έχουν πάρει οι διάφοροι τυχάρπαστοι και άσχετοι "υπεθάδες" με τις ΕΔ και την τεχνολογία γενικότερα, την γενικότερη εξέλιξη των στελεχών των ΕΔ όλων των σχολών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφερουσα αποψη....

      Θα θελαμε πληρεστερη κι επαρκεστερη ενημερωση επ αυτου, για λογους ισονομιας κι αισθηματος δικαιου.

      Διαγραφή
    2. Πόσο πιο πληρέστερη και επαρκέστερη ενημέρωση; Τα στοιχεία είναι αυτά και είναι πραγματικά, όποιος θέλει μπορεί να βρει στις ιστοσελίδες των επιτελείων, του ΥΠΕΘΑ, τις προσωπικές ιστοφυλαδες και τα φατσαμπούκια των διαφόρων διορισμένων "αρχηγών" και γενικά εάν κάποιος είναι ανώτερος αξιωματικός ε.ε. μπορεί να βρει πανευκολα και να τα διασταυρώσει, ακόμη και σε τελετές και εορτές!

      Διαγραφή
  28. κομπλεξικοι καραβαναδες, ακομη και στα σχολια αυτη ειναι η εικονα σας. Αντε καλοπαιδα στον ιδιωτικο τομεα, θα σας φαει το μαυρο σκοταδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη μιλάς άσχημα γι αυτούς στους οποίους στηρίζεσαι πάνω τους, είν'αμαρτία.

      Διαγραφή
    2. Οι ΑΣΕΙ έχουν πολύ ψηλά την μύτη για να δεχθούν να βγάζει και άλλη σχολή αξκούς. Το κράτος μας ίσως είναι απ'τα λίγο στον κόσμο που θέλει να χαρακτηρίζει τους μηχανισμούς του "πολιτισμένους", αλλά ο τρόπος λειτουργίας του να έγκειται ακόμα στα ανατολίτικα πρότυπα του στυλ "ότι πει ο αφέντης". Δε πάει κανένα σύστημα εμπρός αν δεν έχει προτάσεις ή/και αλλαγές για την καλυτέρευση των λειτουργιών του,και οπωσδήποτε όχι αν οι έχοντες την εξουσία δεν το αντιλαμβάνονται αυτό.

      Διαγραφή
    3. @ 10 7:44, στα τρολάκια δεν τσιμπάμε, με τίποτα! Ο ιδιωτικός τομέας είναι για αυτούς που δεν στρώθηκαν στο διάβασμα από τα 6 τους και, όλη τη μέρα, τριγύρναγαν λαθραία με μηχανάκια στους χωματόδρομους από τα 12 τους!

      Διαγραφή
  29. Γκρινιαζεται γιατί λέτε είναι πολλοί οι Στρατηγοί
    Οι αξκοι διαφορετικών προελεύσεων δεν είναι πλέον πάρα πολλοί;
    Αυτοί δεν πρέπει να λιγοστέψουν και να έχει ΚΟΡΜΟ το στράτευμα υπαξιωματικούς με αρχ......α;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι τα ίδια; μάθε σωστά ορθογραφία και άσε αυτά τα θέματα γιατί θέλουν αυτά που αναφέρεις.

      Διαγραφή
    2. Είσαι ο 9 Μαΐου 6:43:00 έτσι δεν είναι; Εμ δεν μπορείς να κρυφτείς εμ δεν ανοίγεις κάνα βιβλίο

      Διαγραφή
  30. Αναβάθμιση σημαίνει 4 χρόνια σχολή. Όχι αποδώσει βαθμού Σχη σε πτυχιούχους καθώς ήδη θα θεωρείται ΑΕΙ.
    Οπότε καταληκτικός Τχη γιατί μέχρι τώρα σε τρία χρόνια περνετε δύο βαθμούς ανώτερου ενώ οι ΑΣΕΙ κάθονται έξι χρόνια σε κάθε βαθμό.
    Άρα 4χρονια κ Τχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορθογραφία, συντακτικό επανάληψη.
      Με 12 μπήκες στη σχολή;

      Διαγραφή
    2. 1:04:00, δεν είσαι ούτε ΑΣΕΙ (ΣΊΓΟΥΡΑ), ούτε ΑΣΣΥ. Ζήτημα να περνούσες απολυτηριες Δημοτικού. Τί σε νοιάζουν αυτά;

      Διαγραφή
    3. 11:07:00, δεν μπήκε σε καμιά Σχολή. Μην μπερδευεσαι

      Διαγραφή
  31. Ας μην ξεχνάμε όσοι γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες θέσεις Αξκων των ΠΟΥ καλύπτονται από Αξκους προερχόμενους από ΑΣΣΥ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δε θέλουν ή γιατί δεν επαρκούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αναβαθμίστε τις Σχολές Υπαξιωματικών σε Αξιωματικών, να βγάζουν ανθυπολοχαγούς/σημαιοφόρους/ανθυποσμηναγός και οι λοχίες με διαγωνισμό για να στελεχώσουν και το σώμα των υπαξιωματικών.
    Τί τους ταλαιπωρούν τους ανθρώπους με 3ετη φοίτηση χωρίς τις ανάλογες αναγνωρίσεις σε πτυχίο, βαθμούς, μισθούς, συντάξεις κτλ
    Άλλωστε όλοι οι σύγχρονοι αξιωματικοί αποκτούν και μια εξειδίκευση με την πάροδο των ετών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ & ΚΑΝΕΝΑΣ. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝ. ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ και ειδικά των Υπαξιωματικών είναι χωρίς κανένα νόημα. Δεν προσφέρουν τίποτα στους Υπαξιωματικούς από τις Σχολές. ΠΟΜΕΝΣ και ΛΟΙΠΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ είναι φερέφωνα της ΗΓΕΣΙΑΣ. ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΣΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ. Αντε ρε από δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ & ΚΑΝΕΝΑΣ. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝ. ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ και ειδικά των Υπαξιωματικών είναι χωρίς κανένα νόημα. Δεν προσφέρουν τίποτα στους Υπαξιωματικούς από τις Σχολές. ΠΟΜΕΝΣ και ΛΟΙΠΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ είναι φερέφωνα της ΗΓΕΣΙΑΣ. ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΣΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ. Αντε ρε από δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή