Δείτε και αναρτήστε σχόλια στην Ηλεκτρονική Διαβούλευση σχετικά με παραχώρηση από ΥΠΕΘΑ χώρο του ΜΤΣ ΧΩΡΙΣ αντάλλαγμα

Δείτε και αναρτήστε σχόλια στην Ηλεκτρονική Διαβούλευση σχετικά με παραχώρηση από ΥΠΕΘΑ χώρο του ΜΤΣ ΧΩΡΙΣ αντάλλαγμα

Μεταβείτε στη διεύθυνση: http://www.opengov.gr/mindefence/?p=7038#comments (Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπό τον τίτλο: «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις»), όπου μπορείτε να δείτε ΟΛΑ τα σχόλια που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και σε ότι αφορά το Β΄ ΜΕΡΟΣ του νομοσχεδίου και συγκεκριμένα το ΑΡΘΡΟ 7, παράγραφος 3:

Κλικ για μεγέθυνση:

Στη συνέχεια σχολιάστε όπως στην παρακάτω ΦΩΤΟ [1. Συμπληρώνετε το ονοματεπώνυμό σας, 2. Συμπληρώνετε το email σας, 3. Αντιγράφετε το κείμενο του ΣΧΟΛΙΟΥ και το επικολλάτε στον κενό χώρο (Copy paste), 4. Τσεκάρετε το κουτάκι που λέει «Να ενημερωθώ με email όταν το σχόλιό μου εγκριθεί», 5. Συμπληρώνετε στο πλαίσιο CAPTCHA τον αριθμό που ζητάει ώστε να ισχύει η αριθμητική πράξη και 6. Πατάτε στο πλαίσιο «Υποβολή του Σχολίου»]:

Κλικ για μεγέθυνση:

Το προτεινόμενο ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟΥ να είναι όπως παρακάτω:

Στο τέλος της παρ.3, του άρθρου 7 του Β΄ΜΕΡΟΥΣ, να προστεθεί η φράση «πλην των Μετοχικών Ταμείων των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, για την ακίνητη περιουσία των οποίων, αποφασίζουν τα Διοικητικά τους Συμβούλια».

Αντίκειται με τους ιδρυτικούς νόμους των Μετοχικών Ταμείων, να αποφασίζει ο εκάστοτε ΥΕΘΑ για τη διάθεση της περιουσίας τους και μάλιστα χωρίς αντάλλαγμα.

Επομένως η συγκεκριμένη παράγραφος να διαμορφωθεί ως εξής:

«3. Για τη στέγαση του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας και των ταμείων του άρθρου εικοστού όγδοου του καταστατικού του παραχωρείται, χωρίς αντάλλαγμα, χώρος ιδιοκτησίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ή εποπτευόμενου από αυτό νομικού προσώπου, πλην των Μετοχικών Ταμείων των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, για την ακίνητη περιουσία των οποίων, αποφασίζουν τα Διοικητικά τους Συμβούλια».

Ή

ότι άλλο ΚΡΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ...

ΥΠΟΨΗ ότι η διαβούλευση λήγει την ΔΕΥΤΕΡΑ 13 Μαΐ 24, ώρα 10:00.

Δημοσίευση σχολίου

20 Σχόλια

  1. Ο προηγούμενος υπουργός ήταν αδιάφορος.. αυτός είναι επικίνδυνος.. μισεί τους στρατιωτικούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....και κοιτάει το συμφέρον του ικανοποιώντας το εγωισμό του ..να συμπληρώσω αγαπητέ στο εύστο σχόλιο σας...

      Διαγραφή
  2. Μα γιατί εφόσον δύναται η ΕΑΑΣ δεν υποβάλει μηνύσεις και αγωγές εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, είτε είναι υπουργοί είτε κομματικά σκυλάκια που τα διορίζουν οι διάφοροι τυχάρπαστοι; Σαν την μητέρα που έφτασε 3 φορές στην ευρωβουλή δεν είναι κανένας από εκεί μέσα; Να τα ...σω τα γαλόνια και τους βαθμούς εάν πίσω από αυτά κρύβονται φοβιτσιαρηδες ακόμα και τώρα ως συνταξιούχοι στρατιωτικοί, κρίμα πολύ κρίμα! Μα πιο πολύ κρίμα για έναν τύπο μουσατο ε.α. μέλος που παριστάνει και τον λαλίστατο luben αγωνιστή! Κατά τα άλλα γραφτε ότι σας κατέβει στην διαβούλευση, αυτά είναι για τη πλέμπα δεν σας παίρνει κανείς στα σοβαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι διαφορά έχουν αυτοί από τον Ράμα που αρπάζει τις περιουσίες των Ελλήνων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα αντικειμενικά ούτε λύθηκαν ούτε λύνονται με μηνύσεις και αγωγές. Ειδικά όταν περιμένεις από μια αποστειρωμένη κοινωνικοπολιτικά μονοκομματικής και μονόφθαλμης αντιλήψεως και προσανατολισμού παρωχημένης ένωσης.... Το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο έχει νόμους και κανόνες και λειτουργεί σε συνεργασία αγαστή με το υπόλοιπο (παγκόσμιο) πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Αυτή είναι βασική αρχή της κλασσικής πολιτικής οικονομίας. Τους κανόνες τους επιβάλλει πανεύκολα ειδικά στις κοινωνικές ομάδες που α φ ε λ ώ ς πιστεύουν ακόμα σε περιούσιες αγάπες ένεκα εκλεκτικών ιδεολογικών συγγενειών... Τα υπόλοιπα εις το ταμείον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αυτή ακριβώς είναι η ραγιαδοσυνη και η φιλοσοφία της που την έχεις κάνει δεύτερο δέρμα σου και δεύτερη φύση σου, εκτός εάν είσαι βάλτος που πάλι ως ραγιάς σου ρίχνουν στο πάτωμα τα τσίγκινα €υρωπουλάκια και γράφεις παρλαπιπες, περί του τίποτα δεν μπορεί να γίνει και ας δεχτούμε την σφαγή ως "reiya" από τον τουρκοποιημενο σιχαμερό κοτσαμπάση! Η ΕΑΑΣ σαφώς και δύναται βάση κείμενης νομοθεσίας να προβεί στα ΠΑΝΤΑ για την διασφάλιση των συμφερόντων των μελών της όπως ακριβώς και ότι ο διορισμένος αχυρανθρωπος του ΜΤΣ ΔΕΝ δύναται να προβεί σε τέτοιες προδήλως παράνομες και έκνομες ενέργειες που ζημιώνουν προδήλως το ΜΤΣ, τους μετόχους του και καταρρακώνουν πολλαπλώς και συνεχώς, το κοινό περί δικαίου αίσθημα!! Πήγαινε τώρα να δεις σε επανάληψη τα σκουπίδια της €urovisitoudas.

      Διαγραφή
  5. Σχολιάσουμε, δεν σχολιάσουμε, μας έχουν γραμμένους. Ας σταθεί επιτέλους η ΕΕΑΣ στο ύψος των περιστάσεων.
    ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΥΣΣΩΜΗΣ ΤΗΣ ΕΑΑΣ και οχι να βάζουμε μπροστά τους συναδέλφους να σχολιάζουν
    σε ήδη αποφασισμένα νομοσχέδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. SAS, αν παραιτηθεί η ΕΑΑΣ μετά τι μάς προτείνεις, δεν μάς είπες; Πετάς τη φωτοβολίδα σου και όπου πάει!

      Διαγραφή
    2. Και τι προσφέρει η ΕΑΑΣ, εκτός από να σκύβει την μέση, να χτυπάει τα τακούνια και να λέει σε όλους, μάλιστα? Τι έκανε για το ΝΙΜΤΣ που εμείς το πληρώνουμε και άλλοι νοσηλεύονται τζάμπα? Τι έκανε για το ΒΕΑ που μειώθηκε χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς?

      Διαγραφή
  6. Η επερχόμενη και ορατή λεηλασία και καταβαράθρωση του ασφαλιστικού και των κοινωνικών παροχών(...) και όσων θα' χουν απομείνει, είναι ήδη σε επιταχυνόμενη εξέλιξη προς το παρόν σταθερά. Τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα ουδέποτε λύθηκαν, λύνονται και θα λυθούν με μηνύσεις,αγωγές κλπ. ειδικά όταν περιμένεις από μια κοινωνικοπολιτικά αποστειρωμένη και κοντόφθαλμη μονοκομματικής αντίληψης ένωση... Το οικονομικό σύστημα λειτουργεί με κανόνες πολιτικής οικονομίας σε συνάρτηση και συνεργασία με όλες τις ζώνες γεωπολιτικων και γεωστρατηγικών σ υ μ φ ε ρ ό ν τ ω ν. Αυτή είναι βασική αρχή της κλασσικής πολιτικής οικονομικής σκέψης. Εκείνοι που πιστεύουν σε περιούσιες αγάπες ένεκα εκλεκτικών ιδεολογικοπολιτικών συγγενειών πλανώνται πλάνην οικτράν. Η Ιστορία άλλωστε το έχει καταδείξει. Τα υπόλοιπα εις το ταμείον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "διαγραφή χρεών προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία"!!
    Έτσι ακριβώς κουρεύονται και οι τόκοι των στεγαστικών δανείων για την α' κατοικία μας. Μιλάμε για το απόλυτο φέσι το οποίο θα πρέπει να αναπληρωθεί από τους στρατιωτικούς ε.ε. & ε.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν έχει νόημα,απ'ότι φαίνεται. Τα ένστολα τσιράκια του εκάστοτε υπουργού παίζουν όλο το παιχνίδι.Κι αυτοί δεν είναι ΕΠΟΠ για να πονάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλα τα ΝΠΔΔ είναι αυτοδιοικούμενα. Για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους αποφασίζουν τα ΔΣ αυτών. Άρα θα πρέπει να απαλειφθεί τελείως η επίμαχος πρόταση και η παραχώρηση να αφορά μόνο χώρο ιδιοκτησίας ΥΕΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί χώρο του ΥΕΘΑ για μία ανώνυμη εταιρεία η οποία δε θα προσφέρει τίποτα στις ένοπλες Δυνάμεις? Αφού υποτίθεται θα έχει έσωσε μπορεί να καλύψει το ενοίκιο..

      Διαγραφή
  10. Γιατί δεν πάνε στον ΑΟΟΑ στην Κατεχάκη παρά θέλουν να φάνε το κτήριο του ΜΤΣ. Τελικά είναι μεγάλο λ....ιο ο ΝΔ. Στο ΔΣ θα βάλει πρόεδρο τον ναύαρχο που έχει στην ΕΑΒ, και ΠΜ. Μετά θα αρχίσει τη διάλυση του ΜΤΣ και θα αγοράζει όπλα από το πάνω ράφι με λεφτά των μερισματούχων. Μαύρο ο μόνος τρόπος αντίδρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραίος, φτιάχνει μία εταιρεία για τους κολλητούς του με κεφάλαια του δημοσίου και εγκαταστάσεις του υπουργείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαλύουν την πληροφορική της αεροπορίας και στην συνέχεια το 251 και το ΜΤΑ διότι θεωρούν την ΠΑ προοδευτικό κλάδο που δεν σκύβει εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γράψτε όλοι επώνυμα το σχόλιο. Είναι προς συμφέρον μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τελικά οι ειδικές κατηγορίες δικαιώθηκαν.Το άρθρο αποσύρεται!!!Μπράβο στον Υπουργό!!!!. Οι διακοπές και η ζωαρα στον Ε.Σ συνεχίζονται κανονικά. Χωρίς μεταθέσεις, υπηρεσίες,ασκήσεις,με 30 μέρες επιπλέον άδεια, μειωμένο ωράριο και το καλύτερο.... στα σπίτια μας!!!! Τώρα ως προς αυτούς που πίστευαν ότι θα αλλάξει ο νόμος και βγάζανε χολή στα σχόλια....τους Εύχομαι ΚΑΛΕΣ ΜΕΤΑΘΈΣΕΙΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή