Αντιδράσεις για την αδικία στη βαθμολογική εξέλιξη Αξιωματικών ΕΔ – Τι συμβαίνει

Αντιδράσεις για την αδικία στη βαθμολογική εξέλιξη Αξιωματικών ΕΔ – Τι συμβαίνει

Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ 1996-1997 έμειναν εκτός του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ παρά τις υποσχέσεις για αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος τους, ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές

Αίσθημα πικρίας στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων έχει προκαλέσει το γεγονός πως ούτε με το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν αίρεται η αδικία στη βαθμολογική εξέλιξη των αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ (Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών) 1996-1997.

Το νομοσχέδιο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου και αναμένεται να έρθει στη Βουλή μόλις ανοίξει ξανά, με στόχο να ψηφιστεί πριν το Κοινοβούλιο διακόψει ξανά τις εργασίες του λόγω ευρωεκλογών.

Κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, η οποία ολοκληρώθηκε χθες, κατατέθηκαν περισσότερα από 5.000 σχόλια αξιωματικών, που αντιδρούν έντονα καθώς έχουν μείνει για άλλη μια φορά εκτός.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο για θέματα μέριμνας προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, που είχε φέρει το Σεπτέμβριο του 2022 ο τότε υπουργός Νίκος Παναγιώτοπουλος, είχε δημιουργήσει από συνταξιοδοτικής πλευράς υπαξιωματικούς δύο κατηγοριών και ταχυτήτων.

Στο νομοσχέδιο εκείνο είχαν ενταχθεί μόνο οι εισαχθέντες το 1992 και 1993 (απόφοιτοι 1994-1995) και είχαν μείνει εκτός οι εισαχθέντες 1994 και 1995 (απόφοιτοι 1996 – 1997). Αυτό σημαίνει ότι οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ 1996- 1997 θα προαχθούν πέντε χρόνια αργότερα από ο, τι κανονικά θα έπρεπε, με ο, τι αυτό συνεπάγεται για τα συνταξιοδοτικά τους.

Και τότε κατά τη δημόσια διαβούλευση είχε υπάρξει θύελλα αντιδράσεων. Το NEWS 24/7 μάλιστα είχε αναδείξει το θέμα με ερωτήσεις τόσο στο briefing, όσο και σε συνέντευξη τύπου του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε δηλώσει άγνοια για το θέμα και είχε επιφυλαχθεί να ενημερωθεί σχετικά.

Οι αξιωματικοί απόφοιτοι ΑΣΣΥ 1996- 1997 έλαβαν όμως μόνο υποσχέσεις πως το θέμα τους θα λυνόταν στο επόμενο νομοσχέδιο. Αλλά με έκπληξη διαπίστωσαν ότι και πάλι έμειναν εκτός. Και αυτό ενώ για το ζήτημα φέρεται να είναι ενήμερος και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, αλλά και το Μαξίμου.

Πώς δημιουργήθηκε το πρόβλημα και πώς θα λυθεί

Πως όμως έχει προκύψει η αδικία σε βάρος χιλιάδων αξιωματικών; Αρχικά τα εν λόγω στελέχη εξελισσόταν στις ΕΔ βάσει του Ν. 2439/1996. Η βαθμολογική τους εξέλιξη όμως ανετράπη με το Ν. 3883/2010, με αποτέλεσμα να προάγονται σε μεγαλύτερους χρόνους, ενώ θεσπίστηκε εκ των υστέρων κριτήριο πτυχίου ΑΕΙ για τον καταληκτικό βαθμό του Συνταγματάρχη.

Με το Ν. 5018/2023 (άρθρο 52) ρυθμίστηκαν θέματα βαθμολογικής εξέλιξης, αλλά μόνο για συγκεκριμένες σειρές κατάταξης, όπως προαναφέρθηκε.

Οι αξιωματικοί απόφοιτοι ΑΣΣΥ από το έτος 1996 ζητούν επομένως να υπαχθούν στον Ν.2439/1996, με τροποποίηση του Ν.5018/2023. Αρκεί ειδικότερα στο άρθρο 52 του Ν. 5018/2023 να αλλάξει το 2018 και να γίνει 2020.

Την αγωνία χιλιάδων αξιωματικών εντείνει το γεγονός ότι για τη σειρά ΑΣΣΥ του 1996 τα περιθώρια λύσης στενεύουν. Διότι έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι κρίσεις για τις προαγωγές και η διαδικασία των μεταθέσεων τους.

Στα σχόλια τους στη διαβούλευση εκφράζουν την πικρία τους για την αδικία, θέτοντας και ζήτημα ηθικής τάξεως, πέραν των συνεπειών στα συνταξιοδοτικά τους. Και καλούν την κυβέρνηση, που υποτίθεται έχει ως προτεραιότητα τη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων, να δώσει λύση έστω στο παρά πέντε.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

61 Σχόλια

  1. Σωωωπα. Και γιατί να μην μπουν και οι υπόλοιπες σειρές μέχρι το 2010; Τι αλλάζει για αυτές;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ προτείνω να γίνουν όλοι ταξίαρχοι αναδρομικά, οι εποπ να φθάνουν έως το βαθμό του Ανχη και να κάνουν και 1 χρόνο ως Δκτες μονάδων. Ο καθένας σε αυτή τη χώρα δηλώνει ότι θέλει να είναι και ζητάει το μακρύ του και το κοντό του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς δεν είσαι εσύ αυτός που αποφασίζει

      Διαγραφή
    2. Αλλά είναι δικαιοτερο οποίος μπαίνει ασει να φτάνει ως τουλάχιστον συνταγματάρχης, άσχετα εάν είναι από ι1 έως και ι5, εεεεεε? Υπάρχουν δεκάδες των ασει με ψυχολογικά και άλλα προβλήματα και η υπηρεσία τους ορίζει διοικητές ενώ λίγο πολύ ξέρει ότι είναι ασθενείς ψυχικά. Σας θυμιζω πρόσφατη αποστρατεια ενός ανώτατου, όχι πολύ ψηλού στο ανάστημα, στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, που είχε στείλει στα νοσοκομεία πολλά στελέχη με καρδιακά και ψυχικά προβλήματα. Αλλά συνέχιζε η υπηρεσία να τον κρατάει ενώ ήξερε τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του. Αρκεί που ήταν ασει και είχε βύσμα.

      Διαγραφή
    3. Στους αποφοίτους ΑΣΣΥ προάγεται όλη η τάξη! Στους αποφοίτους ΑΣΕΙ δεν προάγεται όλη η τάξη από το βαθμό του Σχη και μετά. Επιπλέον, όσα χρόνια υπηρετούν στον κάθε βαθμό οι απόφοιτοι ΑΣΕΙ τόσα θα πρέπει να υπηρετούν και οι λοιπές κατηγορίες Υπξκών που προάγονται κάποια στιγμή σε Αξκούς. Αυτό είναι ισονομία. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού!

      Διαγραφή
    4. Για τη δημοσίευση των 1:07:00 μ.μ.: Όχι, όποιος μπαίνει σε ΑΣΕΙ δεν φτάνει οπωσδήποτε συνταγματάρχης, γιατί υπάρχουν κριτήρια στην εξέλιξή του. Ένα από αυτά είναι και η σωματική ικανότητα που μπορεί να τον στείλει σπίτι του πολύ πιο εύκολα από έναν ΑΣΣΥ, ΕΜΘ ή ΕΠΟΠ. Οι ανώτερες βαθμίδες της ιεραρχίας ορθώς προορίζονται για τους αποφοίτους ΑΣΕΙ και μόνο, αφού η εκπαίδευση που λαμβάνουν και τα καθήκοντα που αναλαμβανουν τους προετοιμάζουν για εκεί. Δυστυχώς, δεν μπορούν να φτάσουν όλοι, αφού οι θέσεις είναι μετρημένες. Αντίθετα, οι ΑΣΣΥ, που δεν προετοιμάζονται με τον ίδιο τρόπο, φτάνουν σε υψηλούς βαθμούς (Ανχες ή Σχες) στις απαιτήσεις των οποίων συχνά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, λόγω έλλειψης εκπαίδευσης, εμπειρίας και κατάλληλης νοοτροπίας. Τα πτυχία ΑΕΙ σε άσχετο αντικείμενο (συνήθως στον ευρωπαϊκό πολιτισμό από το ΕΑΠ ή στην ιστορία από κανένα παρακμιακό περιφερειακό πελατομάγαζο) , πέραν του ότι είναι προϊόντα εκμετάλλευσης της ανοχής της Υπηρεσίας, ουδόλως βοηθούν στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν ούτε να συντάξουν ένα απλό έγγραφο χωρίς σοβαρά συντακτικά ή ορθρογραφικά λάθη κι έχουν ακόμα τη λουφαδόρικη νοοτροπία του υπαξιωματικού, τη νωθρότητα του "τέλους του υπηρεσιακού βίου χωρίς κίνητρα και προοπτικές" και την υπεροψία του αξιωματικού έναντι της πλέμπας της κίτρινης φυλής από την οποία προέρχονται. Α, και αν κάποιος ανώτατος ζητά από τους υφισταμένους του να αποδώσουν αυτά που οφείλουν, δεν είναι αυτόματα ψυχασθενής. Ούτε η αποστρατεία του οφείλεται σε πενυματική ανικανότητα - ίσως να είναι και συνδυασμός πιέσεων από χαμηλόβαθμα κομματόσκυλα και τους συμμαθητές του που έβλεπαν σοβαρό ανταγωνιστή στην κούρσα για την κορυφή. Μήπως το δικό σου πτυχίο είναι στην Ιατρική με ειδκότητα στην ψυχιατρική και είσαι τόσο καλός που μπορεί να βγάλεις συμπέρασμα ότι κάποιος είναι ψυχασθενής χωρίς να τον εξετάσεις; Αν όχι, τράβα πίσω στο ΚΨΜ. Άρχισε ο αγώνας και σου ζεσταίνεται η μπύρα, άσε που έχεις και περίπολο μετά.

      Διαγραφή
  3. Δυστυχώς για τους υπόλοιπες τάξεις 96 και μετά δεν πρόκειται να επέλθει πλέον άλλη νομοθετική ρύθμιση που να τις βάζει στον νομό 2439/1996. Αποτελεσμα είναι να παραμένουν στον βαθμό του Λοχαγού 6 χρόνια και είναι άδικο. Ένας Ταγματάρχης τάξης 1992.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι ξέρεις εσύ, πονηρέ

      Διαγραφή
    2. Άσε μας ρε μπάρμπα. Άιντε για καφέ στην ένωση αποστράτων και να θυμάσαι το πόσο πολύ πολέμησες για την πατρίδα σε ένα στρατόπεδο του κέντρου.

      Διαγραφή
    3. Φίλε αρκεί που μπήκες με πανελλήνιες εσύ και οι παλαιότεροι στην σμυ και έχεις απολυτήριο λυκείου..... Ή μήπως όχι???? Δεν πιστεύω να μπήκες από την Α λυκείου στην σμυ δίνοντας ένα τενεκε λάδι. Θα πέσω από τα σύννεφα κύριε ενωματαρχα.

      Διαγραφή
    4. Ε βέβαια αφού τα κάνατε όλα για τη πάρτη σας και παραλίγο να περάσει και το άρθρο 32 ! Αλήθεια τώρα τι γίνεται με αυτό σας τη φόρεσαν οι εθελόντριες!!!

      Διαγραφή
    5. Αναρωτιεμαι εσυ τελείωσες το λύκειο ή είσαι απόφοιτος α λυκείου σαν πολλούς συμμαθητές σου!!!!

      Διαγραφή
  4. Σταματήστε να μοιράζετε βαθμούς. Εφόσον γίνεστε Αξκοί θα υπηρετείτε στον κάθε βαθμό όσα έτη προβλέπεται και για τους αποφοίτους ΑΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού το λες εσύ, τέλος

      Διαγραφή
    2. Δεν μας νοιάζουν οι βαθμοί. Τα λεφτά είναι το θέμα. Επίσης όταν μπήκαμε ίσχυε ο νόμος του 96 , άρα δεν φταίμε εμείς.

      Διαγραφή
    3. Πότε πρόλαβες και έμαθες ορθογραφία;

      Διαγραφή
    4. Είσαι του δικαστικού μικρέ? Χαλάρωσε. Πήγαινε να μάθεις οπλασκησεις στην διμοιρία σου και όταν μεγαλώσεις έλα πάλι.

      Διαγραφή
  5. Καμια μεριμνα στο νομοσχεδιο για τους αποφοιτους ΑΣΣΥ παρ ολες τις διαβεβαιωσεις της ηγεσιας περι του αντιθετου.Οι σχολες αναβαθμιστηκαν με υποβαθμισμενα πτυχια και αδικημενους αποφοιτους τριετους φοιτησεως.Αυτα μαρτυρουν ιδρυση σωματος υπαξιωματικων ολιγομηνης φοιτησης με αποστρατευτικο βαθμο ανθυπασπιστη.Το πιθανοτερο να γινουν ανακοινωσεις αμεσως μετα τις βουλευτικες εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γύρνα πλευρό, να αλλάζει το όνειρο

      Διαγραφή
    2. Κλασικό παράδειγμα κομπλεξικων σσε. Δεν θέλουν με τίποτα οι σχολές υπαξκων να αναγνωριστούν γιατί θα αποκτήσουν ίσα δικαιώματα με τις ασει.

      Διαγραφή
  6. πως είναι δυνατόν να προαχθείς σε Αξιωματικό με τον 3883 και να μεταπηδήσεις σε παλαιότερο νόμο του 2439? ρε πάτε καλά? Αυτό το κράτος δεν θα αλλάξει ποτέ. Οι ΑΣΣΥ που έγιναν Αξιωματικοί με τον 3883 πρέπει να ξαναπάνε με τον 3883.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε σωστά τότε να γυρίσουν και οι εθελόντριες στο βαθμό που ήταν πριν . Αλλά τι εκεί δεν αγγίζουμε σωστά !!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 2:40:00 μ.μ. εννοείται ότι πρέπει να ισχύει για όλα τα στελέχη.

      Διαγραφή
    3. Οι εθελόντριες να είσαστε σίγουροι την ιδρωσανε τη φανέλα! Με τα μούτρα πεφτανε στη δουλειά για να ευνοηθούν έτσι ξαφνικά σε μια μπορεί και παραπάνω νύχτες...

      Διαγραφή
  7. Εφόσον κάποιος γίνεται αξιωματικός θα έχει τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις που απορρέουν... Υποχρεωτικά σχολεία, μεταθέσεις, χρόνους διοίκησης κλπ.. όχι μόνο το όνομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου είπε κανένας ότι δεν εφαρμόζονται όλα αυτά; αλλά που να σε αφήσει η εμμονή σου να τα δεις.

      Διαγραφή
    2. Τότε να μπούμε και στο ανάλογο μισθολόγιο κατηγορία Α..ή σφίγγεσαι;

      Διαγραφή
    3. Όχι δεν εφαρμόζονται..

      Διαγραφή
    4. Ξεχάσατε ορισμένοι ότι δεν είναι όλοι οι αξιωματικοί από σχολές...

      Διαγραφή
    5. Εσύ σε άλλο Στρατό υπηρετείς ; Όλα αυτά που αναφέρεις εφαρμόζονται στο ακέραιο και σε πολλές περιπτώσεις σε θέσεις που οι της μεγάλης σχολής δεν θέλουν να πάνε είτε γιατί φοβούνται είτε είναι υποτιμητικές μάντεψε από ποιους επανδρώνονται!!

      Διαγραφή
    6. Προς τον 2:03
      Λυπάμαι που θα το γράψω έτσι, αλλά πραγματικά δεν έχεις πάρει μυρωδιά.

      Διαγραφή
    7. Δεν εφαρμόζονται. Σχολή Πολέμου του Κλάδου δεν βγάζετε, όμως Ανχες γινόσαστε! Οι αντίστοιχοι των ΑΣΕΙ που δεν έπιασαν τον επιθυμητό βαθμό στο Σχολείο μένουν Τχες! Στα δε κλιμάκια που μπαίνετε προϊστάμενοι κυριαρχεί δυστυχώς η εντροπία!

      Διαγραφή
    8. 2:01:00, είσαι νυσταγμένος ή πιωμενος;

      Διαγραφή
    9. ..μεταταξεις, μεταθέσεις εξωτερικού (τις καλές), σχολεία εξωτερικού κτλ...

      Διαγραφή
    10. 2:01:00 π.μ δε θα σε ήθελα με τίποτα για δκτη μου.

      Διαγραφή
  8. Γιατι για τους Ελαφράς Υπηρεσίας μετα το 2010 ενώ εχουν υποσχεθεί λύση, εκαναν κάτι????ΟΟΟΧΧΧΧΙΙΙΙΙΙ!!!!!....Τα λέμε στις ευρωεκλογες 41%..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποσχέθηκαν στ αλήθεια λύση....?

      Δεν έχει ακουστεί κάτι.....

      Διαγραφή
    2. Όταν πιάσουν τουφέκι οι Ι5,τότε θα πάρουν και βαθμούς.

      Διαγραφή
    3. Προς τον 6:40
      Οι Ι5 από ΑΣΕΙ ή οι ΕΜΘ ή οι ΕΠΟΠ γιατί πέρνουν βαθμούς; γρήγορα στον ψυχολόγο..

      Διαγραφή
    4. 8:59:00, γρήγορα Γ Δημοτικού για ορθογραφία

      Διαγραφή
  9. Το άρθρο σας για τους ΑΣΣΥ 96-97 έχει δύο ανακρίβειες.
    1. Στον προηγούμενο νόμο (Παναγιωτόπουλος)είχαν μπει τρείς σειρές 91-92-93 και όχι δύο όπως αναφέρετε.
    2. Στον υπο συζήτηση νόμο αναμένεται να μπουν τρείς τάξεις 96-97-98 και όχι δύο όπως αναφέρετε. Δείτε και την τελευταία ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ. https://pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/2460-pikeimeno-nomoschedio-ypetha-enemerose-protoboulies-pomens-gia-assy-kai-epop

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί να εφαρμοστεί ο νόμος για τρεις τάξεις και όχι και για τις υπόλοιπες μέχρι την τάξη 2010. Και γιατί η ΠΟΜΕΝΣ εκπροσωπεί τρεις τάξεις και όχι μια μόνιμη λύση ; Και για να προλάβω δεν ανήκω πουθενά ούτε στη έτερη ομοσπονδία γιατί και οι άλλοι τα ίδια είναι ,μόνο για τον εαυτό τους και οι δυο!!

      Διαγραφή
  10. Η μόνη λύση είναι να επανέλθει η 25ετια και να σηκωθούμε να φύγουμε. Ειδάλλως παραίτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το σωστό είναι να γινει αποκατάσταση όλων των τάξεων μέχρι και την τάξη 2010 που άλλαξε ο νόμος, και να μη γίνεται κάθε φορά ψηφοθηρικά. Τωρα πολύ φοβάμαι εάν γίνει κάτι για κάποιες τάξεις θα γίνει πριν τις εκλογές του 2027. Δυστυχως η μοναδική κατηγορία που έχει αδικηθεί από την πολιτεία και το κόμπλεξ ορισμένων είναι οι ΑΣΣΥ όλοι οι άλλο θεσμοί ευνοήθηκαν. οι εθελόντριες έγιναν σε ένα βράδυ Αξκοι και οι ΕΜΘ έχουν καταληκτικό βαθμό Λγου .Οι ΕΜΘ επιπλέον θέλουν να μπουν στο β μισθολογικό κλιμάκιο χωρίς να είναι απόφοιτοι παραγωγικής σχολης,εάν ζητήσουν με τη λογική αυτή και ΑΣΣΥ να μεταβούν στη Α κλίμακα όλοι θα πέσουν να τους φάνε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η μοναδική λύση είναι να δώσουν κίνητρα να σηκωθούμε να φύγουμε διότι πλέον είμαστε Στρατός γερόντων !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο εμπαιγμός προς τους ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΑΣΣΥ ξεπέρασε το όριο του αστείου. Ξεφτιλίζουν τις Σχολές των Υπαξιωματικών, ξεφτιλίζουν και τους Αξιωματικούς εξ αυτών. Μετά αναρωτιούνται γιατι δεν μπαίνει κανένας στις Ενόπλες Δυνάμεις και οι παραιτήσις πέφτουν βροχή. ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς 14 Μαϊου 09:42. Βρε κομπλεξικο ανθρωπάκι. Καταρχήν είμαι Τάξη ΣΜΥ 1993 και έγινα Ταγματάρχης είτε το θες εσύ και κάτι αλλά ανθρωπακια είτε όχι. Σύντομα θα γίνω και Αντισυνταγματάρχης και είτε το θες πάλι εσύ και οι όμοιοι σου είτε όχι θα φορέσω και το τρίτο χρυσό αστέρι και θα αποστρατευθω με δόξα και τιμή ως Συνταγματάρχης πρώτα βέβαια και πάνω από όλα ο Θεός. Πάμε τώρα στο ερώτημα που το κλουβιο σου μυαλό δεν μπορεί να απαντήσει. Πώς είναι δυνατόν να βγαίνει ένας νόμος το 2010 και να ισχύει αναδρομικά από το 1990, 1991, το 1992, το 1993 κ.ο.κ? Απλά είναι παράνομο και δεν θα έπρεπε καν να γίνεται αυτή η συζήτηση. Να γίνεις εσύ υποφανταρο και βλέπουμε μετά για εμάς μπουφο που έχεις και άποψη. Είμαστε Ανώτεροι Αξιωματικοί με ξιφοι, χρυσά αστέρια, χρυσές φλόγες και κλάρες και βράσε απελπιστικά αργά και βασανιστικά στο ζουμί σου. Και για να μην υπάρχει και παρεξήγηση με τους υπόλοιπους ΑΣΣΥ τάξεων 1996 και μετά, θα πω ότι έχουν απόλυτο δικαίωμα να ενταχθούν στον νόμο 2439/1996 μέχρι ακόμα και οι εισαχθεντες στις σχολές ΑΣΣΥ το 2010 που αυτή την στιγμή είναι Αρχιλοχιες αν δεν κάνω λάθος. Μόνο από εκεί και μετά μπορεί να έχει ισχύ ο νόμος 3883/2010. Απλά υπαρχουν κάτι γλοιωδοι ερπετά σαν του λόγου σου που αφήνουν σάλια και μπιχλα παντού και δυστυχώς πιστεύω ότι ίσως δεν θα τα καταφέρουν οι παραπάνω τάξεις. Δώρο ένας κουβάς με ξύδι να το πίνεις λίγο λίγο κομπλεξικε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είσαι εσύ ΣΜΥ 1993 και μιλάς έτσι, πρέπει να ντρέπεσαι. Ξεφτιλίζεις τα πάντα και μόνο που μιλάς έτσι. Πρέπει να ντρέπεσαι για το ήθος, την ανύπαρκτη μόρφωση σου, την ηθική σου, τα πάντα σου. Προσβάλλεις συμμαθητές σου, προσβάλλεις την ιδιότητα του Αξιωματικού. Γι'αυρό και δεν πιστεύω ότι είσαι τέτοιος. Απορώ γιατι περνάνε τέτοια σχόλια.

      Διαγραφή
    2. Σωστα σειρουλα

      Διαγραφή
    3. Καλά του τα'πες θείο.

      Διαγραφή
    4. αντε αυτος ηταν επιθετικος, ο αλλος δηλαδη πιο πανω τα ειπε καλα και σωστα....αντε τωρα γιατι και πολυ χαιδεμα επεσε

      Διαγραφή
    5. Επίπεδο κάτω του μηδενός. Μπορούσες σε λίγες λιτές γραμμές να γράψεις την άποψη σου. Μάλλον για καλοταισμενο τρολλ σε κόβω.

      Διαγραφή
  15. Συγχαρητήρια στις διάφορες ενώσεις στρατιωτικών που συνεχίζουν και συνδιαλέγονται με αυτούς ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΣΣΥ. Συγχαρητήρια για την συνεχή και μόνιμα χωρίς αντίκρυσμα προσπάθεια σας. Οι εκ των ΑΣΣΥ είναι οι μοναδικοί που συνςχώς υποβαθμίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σταματήστε να υιοθετείτε τη διχόνοια τη δολερή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κάντε τους όλους στρατηγούς να ησυχάσουμε. Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για ένα στρατό τσίρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς ποιοί είστε; Μάλλον αυτοί που δεν θα έπρεπε να τους νοιάζει

      Διαγραφή
  18. 20-1 20-2 οταν υπηρετουσαμε εμείς μας θεωρούσαν οπλίτες και με αυτούς μας εκβίαζαν τώρα δεν γνωρίζω αν άλλαξαν τα πράγματα πιστεύω να έχουν αλλάξει ότι γίνεται παντός από κάποιος που προσπαθούν να αλλάξουν
    Κάτι καλό κανουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κατάλαβες τι έγραψες, ξαναγράψε με τρόπο να καταλαβαίνουμε κι εμείς

      Διαγραφή
  19. Ειδικά οι ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΣΣΥ πρέπει μαζικά να αποχωρήσουμε από ΠΟΜΕΝΣ, ΠΟΕΣ, ΛΟΙΠΟΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ και όλα τα "δήθεν" και χωρίς απολύτως κανένα νόημα συνδικάτα. Οι Απόφοιτοι ΑΣΣΥ είναι από παντού ριγμένοι. Είναι οι μοναδικοί που δεν έχουν κερδίσει ποτέ τίποτα. Υ.Γ. Αυτοί οι Σύλλογοι Αποστράτων ΣΜΥΝ - ΣΜΥ και ΣΤΥΑ θα ασχοληθούν ποτέ με το τι συμβαίνει στις Σχολές και στους Απόφοιτους ή μόνο για φωτογραφίες από κοπή πίτας είναι ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή