ΥΠΕΘΑ: Αποσύρει διατάξεις από το ν/σ για Μεταθέσεις-ΑΜΕΑ-πολύτεκνους αλλά θα ενταχθούν σε επόμενο νομοθέτημα

ΥΠΕΘΑ: Αποσύρει διατάξεις από το ν/σ για Μεταθέσεις-ΑΜΕΑ-πολύτεκνους αλλά θα ενταχθούν σε επόμενο νομοθέτημα

Διευκρινίσεις για ζητήματα που αφορούν το προσωπικό και διατάξεις του νομοσχεδίου υπό διαβούλευση

Πηγές από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) αναφέρθηκαν σχετικά με ζητήματα που αφορούν το προσωπικό, καθώς και στρατολογικές διατάξεις, στο νομοθέτημα που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Τα ζητήματα που αφορούν τις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις του προσωπικού, καθώς και οι στρατολογικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοθέτημα του ΥΠΕΘΑ, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, θα ενταχθούν σε επόμενο νομοθέτημα του ΥΠΕΘΑ και σε διατάξεις για τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι παρατηρήσεις κατά την τρέχουσα δημόσια διαβούλευση θα ληφθούν υπόψη. Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί την 13η Μαΐου 2024, στις 10 το πρωί.

Συνοπτικά το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ έχει τέσσερα βασικά σκέλη:

1. Σύσταση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ, με σκοπό την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος αμυντικής καινοτομίας προς όφελος τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του επιστημονικού δυναμικού της χώρας,

2. Εκσυγχρονισμός της λειτουργίας των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

3. Σύσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις του Σώματος Πληροφορικής, με αποστολή τη στρατιωτική τους θωράκιση έναντι των σύγχρονων προκλήσεων και απειλών κυβερνοασφάλειας.

4. Επιμέρους ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν κυρίως στην εύρυθμη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων και στην παρεχόμενη από αυτά υγειονομική φροντίδα, νέα ειδικά προγράμματα θητείας ανδρών και γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, στρατολογικές ρυθμίσεις κ.ά.

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

42 Σχόλια

  1. Κερδίσαμε!!!!! Με επιμονή και αγώνα Κερδίσαμε!!!!.Αντε και καλές μεταθέσεις οι 2τεκνοι και λοιποί που στάζανε χολή τις προηγούμενες μέρες!!!Ο Β.Εβρος, τα νησιά και η Αθήνα( με 800€ μέση τιμή ενοικίου θεωρείται πλέον χειρότερη μετάθεση απο Σουφλί) σας περιμένουν.Εμείς θα συνεχίσουμε σπίτια μας χωρίς Υπηρεσίες,Χωσίματα,με μειωμένο ωράριο, + 30 μέρες άδεια και ΚΥΡΙΩΣ ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΙ!!!! Οι υπόλοιποι ξιδάκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 10 2:08, με το σχόλιό σου επιβεβαιώνεις την άποψη που έχει ο κόσμος για τα στελέχη ειδικών κατηγοριών. Καλά θα σάς κάνει μετεκλογικά, και εγώ από τη θέση μου θα συνδράμω σε αυτή την κατεύθυνση, με όλες μου τις δυνάμεις!

      Διαγραφή
    2. 2:08:00 είσαι τριτεκνος και φαίνεται. Κανένας ΑΜΕΑ ή προστάτης ΑΜΕΑ δεν πανηγυρίζει για τις 30 ημέρες άδεια που έχει επιπλέον

      Διαγραφή
    3. Ελπίζω να μην φτάσεις στην ανάγκη να τις πάρεις. Και ειδικά για το παιδί σου.

      Διαγραφή
    4. Ξυπνάτε τρολλάρει! Προπαγανδίζει κατά των ειδικών κατηγοριών! Καλή προσπάθεια αλλά λίγη!

      Διαγραφή
  2. "θα ενταχθούν σε επόμενο νομοθέτημα " και εμείς Κε Υπουργέ θα το θυμόμαστε όχι μόνο σε αυτές τις εκλογές, αλλά και στις επόμενες!
    Οι συνάδελφοί θα πρέπει να αντιληφθούν, ότι εκτός από δωρεάν εργατικό δυναμικό μας θεωρούν και σίγουρη ψήφο! Τόσο πολύ αγαπάει τις ΕΔ τον κυβερνών κόμμα! Καιρός να τους ανταποδώσουμε την αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά τις εκλογές έρχεται μην χαίρεστε εφόσον το είπαν θα γίνει αργά η γρήγορα. Συνάδελφος έχει την επιμέλεια της μάνας του αυτός είναι στην Αθήνα και η μητέρα του στην Άρτα.Αυτες οι περιπτώσεις πρέπει να πάρουν μετάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί δεν κάνεις καταγγελία για την παράνομη δικ.συμπαρασταση?Αντ αυτού εσείς θέλετε μαζί με τα ξερά να κάουν και τα χλωρα?

      Διαγραφή
    2. Προτείνω μετά το μέτρο των αποδείξεων (εσύ σκανάρεις όλοι κερδίζουμε) να εφαρμοστεί και το μέτρο του ρουφιάνου ειδικών κατηγοριών. Ανά ρουφιανιά 100 μόρια και στις πέντε bonuς άλλα 200. (Εσύ ρουφιανεύεις όλοι χάνουμε).

      Διαγραφή
  4. Οι ανύπαντροι και οι έγγαμοι μέχρι 2 παιδιά θα συνεχίσουν να εναλλάσσονται στον Έβρο και στα νησιά. Ξυδάκι και να θυμάστε ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ; Τέτοιο τρολάρισμα από υπουργό δεν έχει ξαναγίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν αντί να λέμε να βρεθεί μια λύση για όλο το προσωπικό των ΕΔ που το μόνιμο άγχος είναι οι Μεταθέσεις καθόμαστε και λέμε χαζομάρες .Είμαι τρίτεκνος λοιπόν εγώ δε λέω καλά να πάθετε εσείς με τα 2 παιδιά και πηγαίνετε στον ΕΒΡΟ και όταν πρωτοβγήκε το νομοσχέδιο ας έλεγαν οι συναδελφοι για Πολύτεκνους-Τρίτεκνους-ΑΜΕΑ-Μονογονεικές θα σας δούμε τώρα που ήρθε η ώρα να πάρετε Μετάθεση.Τόσο τους έκοβε τόσα λέγανε.Εγώ λέω Αμετάθετο όλοι στα 25 χρόνια και μετά στο τόπο Συμφερόντων έτσι θα υπάρξει ισορροπία για όλους.Και μην καθόμαστε επιτέλους να αναλωνόμαστε σε μικροπρέπειες όλοι συνάδελφοι είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία τα λες αλλά κάποιοι πρέπει να καλύψουν τις θέσεις στις Μοναδες που δεν έχουν ζητηση. Τι προτείνεις για αυτό;

      Διαγραφή
    2. Παρασκευή 8:02 μ.μ: Τι ποιος θα καλύψει τις θέσεις σε μονάδες χωρίς ζήτηση???.Σου απαντώ λοιπόν... Όλοι οι υπόλοιποι που έχουν από 1- 25 χρόνια υπηρεσίας!!! Τι ? Δεν επαρκούν???? Και με το παραπάνω
      μάλιστα.
      Σωστή μελέτη και σχέδιο θέλει και μπορούν να λύσουν το μόνιμο πρόβλημα των μεταθέσεων!

      Διαγραφή
    3. Παρασκευή, Μαΐου 10, 2024 11:40:00 μ.μ Μπράβο! Ελυσες το πρόβλημα των μεταθέσεων που έχει να λυθεί απο γενέσεως του ΕΣ. Να σε πάρουν για 1 χρόνο στο γρφαείο μεταθέσεων αλλά αν αποτύχεις να υπηρετήσεις τον υπόλοιπο εργασιακό σου βίο στην παραμεθόριο.

      Διαγραφή
    4. 10 Μαΐου 01:54 π.μ: Λύνεται και εύκολα μάλιστα!!!Απλά δεν θέλετε!!!Μια ζωή τοξικότητα, αρνητισμό,μίσος, και πόλεμο στον κατώτερο συνάδελφο ώστε να μη δει ποτέ άσπρη μέρα!!!!
      Έχεις 2 δεξαμενές στελεχών.
      Η μία Έχει στελέχη απο 1-25 έτη υπηρεσίας ( αντε 28 αν δεν βγαίνει το 25).Δεξαμενή όπου βρίσκεται το 80-85% του στρατού ( όλων των βαθμών).Η δεύτερη Έχει στελέχη με 28+ χρόνια υπηρεσίας ( άτομα που πλησιάζουν στα 50 και στην αποστρατεία)Περίπου το 15% του στρατού.
      Δηλαδή τι θες να μας πεις? Ότι δεν μπορείς να βγάλεις μεταθέσεις και να καλύψεις θέσεις από τη 1η Δεξαμενή( 85% του Σ.Ξ)????
      Και το κόσμο της δεύτερης δεξαμενής(10-15%), σαν ελάχιστη υποχρέωση για τις ατέλειωτες απληρωτες υπερωρίες τους, να τους πας σε τόπους συμφερόντων τα τελευταία 5-6 χρόνια της σταδιοδρομία τούς(Εξαιρούνται βέβαια οι Ανώτατοι και οι Σχές καριέρας)
      Πριν 5 χρόνια που ίσχυε η 25 ετια και υπήρχαν ελάχιστοι με πάνω από 25 χρόνια στο στράτευμα πως βγάζατε μεταθέσεις????
      Αλλά εδώ δεν μπορείτε να λύσετε το θέμα με τα μανίκια της παραλλαγής...θα λύσετε το θέμα των μεταθέσεων!!!!

      Διαγραφή
  6. Είδαν τις αρνητικές αντιδράσεις και λόγω προεκλογικής περιόδου το μάζεψαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα παντα στο ποδι...ολα προχειρα και ολα ημιτελη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Αριστοτέλης είχε πει "δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχειριση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Αριστοτέλης είχε πει ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των άνισων...Αυτά για αυτούς που διεκδικούν με κακία προς τις ευάλωτες ομάδες ίσα μερίδια σε άνισα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι 3τεκνοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ είναι ίσοι μεταξύ τους; Γιατί να έχουν ίση μεταχείριση;

      Διαγραφή
    2. 10.55 δεν θα σου κάνουν τη χάρη να σκοτωθούν μεταξύ τους για να έχεις εσύ ευνοϊκότερη μεταχείριση...το μάθατε τώρα όλοι το διαιρε και βασίλευε...η αναφορά που κάνει είναι με τους υπόλοιπους.ασχολειθειτε με τις μουφες πχ δικαστικοί συμπαραστατες εξ αποστάσεως και το εκλέγομαι στο χωριό μου και αφήστε τις εκ του νόμου ορισμένους ως ευαλωτους

      Διαγραφή
  10. Το χειρότερο νομοσχέδιο από το 74. Καταστρέφει τις ένοπλες δυνάμεις και το προσωπικό. Το έφτιαξε γραφείο εξωτερικών συμβούλων άσχετοι με τον στρατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το νομοσχέδιο θα ξαναεισαχθει εκτιμώ με βελτιωμένες προτάσεις μιας και τώρα ήταν προτάσεις στο πόδι χωρίς μελέτη. Καιρός είναι να δοθεί πενταετία ειδικότητας όπως την πρότεινε το ΚΙΝΑΛ το Φεβρουάριο 2023,δηλαδή όσοι πραγματικά έχουν υπηρετήσει σε Μοναδες εκστρατείας να δικαιούνται ανάλογα έτη. Μια άλλη λύση είναι να δοθεί στις Ειδικές κατηγορίες η δυνατότητα πχ να μπορούν να φύγουν στα 28-30 χρόνια μιας και το 2010 άλλαξε βίαια το ασφαλιστικό τους (οπως και όλων) από 21 χρόνια στα 40.Αλλη λύση η θεσμοθέτηση για όλο το προσωπικό αματαθετου γύρω στα 30. Ας μην τρωγομαστε μεταξύ μας, λύσεις υπάρχουν, αρκεί να θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή εσυ θέλεις να πάρεις σύνταξη 48 - 50 χρονών; Πόσα θες να παίρνεις δεν έγραψες.

      Διαγραφή
  12. 08.02 τη λύση για τις Μονάδες που δε έχουν ζήτηση ας πάρουν κόσμο και να τις καλύψουν όπως τις κάλυπταν εγώ πριν παντρευτώ και πριν γίνω τριτεκνος. Στα 25-30 Αμεταθετο για όλους δε φταίει το 10% των ειδικών κατηγοριών ΕΔ κοιτάμε το θάμνο και χάνουμε το δάσος.Εξαλλου σε 5 χρόνια όλοι από τους περισσότερους θα έχουμε πάρει Σύνταξη δε σώζεται η κατάσταση αν δε πάρει κόσμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9:09:00, τί μπορεί να σημαίνει "όλοι από τους περισσότερους";

      Διαγραφή
    2. Τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και λοιποί είναι πολύ περισσότεροι από το 10% στις ηλικίες 35+ ετών.

      Διαγραφή
  13. Εκ παραδρομής λάθος συντακτικό οι περισσοτεροι ήθελα να πω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δενδια... Πες αλεύρι...!!! Την μαυρίλα θα την φας από τη μάζα που μας περνάς για ηλιθιους, όχι από τις δήθεν ευάλωτες κατηγορίες. Ευάλωτοι είμαστε όσοι δεν έχουμε τα μέχρι τώρα προνόμια και πηγαίνουμε με το σταυρό στο χέρι.
    Σ ένα μήνα (ευρωεκλογές) θα πάρουμε το αίμα μας πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς....Στις επερχόμενες Ευρωεκλογές είναι η ώρα να σας τιμωρήσουμε τα υγιώς σκεπτόμενοα στελέχη που δεν ανήκουμε σε ειδικες κατηγορίες και τραβάμε το κουπί των μεταθέσεων με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τις οικογένειες μας...Αφού δεν μας σέβεστε θα σας στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.Έχετε καταργήσει κάθε έννοια δικαίου, μας έχετε καταντήσει επαίτες και μας κοροϊδεύετε ότι είμαστε στις Ένοπλες Δυνάμεις από χόμπι και όχι για βιοποριστικούς λόγους κυρίως....

      Διαγραφή
  15. Ο Δένδιας χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις στην προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας. Το παίζει ως εκπρόσωπος του δεξιού ακροατηρίου με προάσπιση του πατρίς θρησκεία οικογένεια. Τραγική φιγούρα οι στρατιωτικοί που υποχρεώνονται να τον ακολουθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ που δεν είσαι στρατιωτικός τι γράφεις σε αυτό το site;

      Διαγραφή
  16. ναι και χεστηκε η φοράδα στο αλώνι άμα δε τον ψηφίσετε στις ευρωεκλογές. Σας έχει κρατημένους από τον λαιμόβήμα ΝΔ, κάνει ότι θέλει με το 41%. Τι; όχι;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Άσχετο,
    Εκείνον τον πρώην υεθα
    μπορείτε να μου πείτε πού τον εξαφάνισαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απόσυρση θέλει όλο το νομοσχέδιο, ας το καταλάβει ο Μητσοτάκης ότι ζημιά και μόνο κάνει σε όλα τα θέματα που ασχολείται. Αν και από ότι φαίνεται θα μπει στον πάγο για μετά τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εμπειρία από την εποχή που ήμουν ε.ε. Αναφορά από συνάδελφο που υπηρετούσε σε μονάδα του Έβρου να εργάζεται με μειωμένο ωράριο καθώς με δικαστική απόφαση μόλις είχε πάρει την επιμέλεια του ανάπηρου πατέρα. Σε έλεγχο των εγράφων που υποβλήθηκαν με την αναφορά η μόνιμη κατοικία του πατέρα ήταν στο Ηράκλειο Κρήτης . Σε ερώτησή μου ποιος ο λόγος να εργάζεται με μειωμένο ωράριο αφού δεν ήταν παρόν το προστατευόμενο μέλος η απάντηση ήταν "μα αφού το δικαιούμαι " . Φυσικά δεν εγκρίθηκε το αίτημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κάποιοι που δεν ανοίκουν σε ειδικές κατηγορίες προπαγανδίζουν κατά των ειδικών κατηγοριών με βλακείες και εκφράσεις που σκοπό έχουν να σπείρουν μίσος μεταξύ συναδέλφων . Σας καταλάβαμε κύριοι μην προσπαθήστε να αλλάξετε μια κατάσταση με αυτό τον τρόπο . Το ευαίσθητο θέμα των ειδικών κατηγοριών και το άρθρο 69 ενδέχεται να αποσυρθεί ύστερα από παρέμβαση πολλών συναδέλφων και φορέων κατά την διαβούλευση . Πιστεύω στο μέλλον να δοθούν ακόμα καλύτερες ευεργετικές καλύψεις ο κ. Υπουργός είναι ένας έξυπνος και νοήμων άνθρωπος και θά δοσει και λύσει σε όλους.Υπάρχουν λύσεις όπως αμεταθετα στα 25 ΧΡΟΝΙΑ με σωστά κριτήρια μοριοδοτησης με έξτρα χρόνια πλασματικά σε όρους υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές, με λύσεις στα θέματα στέγασης κ.α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος μιλάει γενικά κι αόριστα για ειδικές κατηγορίες είναι 3τεκνος που κρυβεται τόσο καιρό πισω από πολυτεκνους και ΑΜΕΑ. Κανένας 3τεκνος δεν έγραψε δηλώνοντας την ιδιότητά του .

      Διαγραφή
  21. Μήπως φάει ο ίδιος απόσυρση με αυτά που κάνει να θεωρεί σκουπίδια τους στρατιωτικούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν έχει κανένα λόγο να κρυφτεί ένας τρίτεκνος από την στιγμή που ανοίκει σε αυτή την κατηγορία . Τα δικαιώματα τα γνωρίζει και το τι είναι συνταγματικά και από ευρωπαϊκούς νόμους και εντολές κατοχυρωμένα . Δεν χρειάζεται να μένουμε σε αυτού του είδους αντιπαράθεση . Γνωρίζουν καλά όλοι ότι στις μονάδες το 90 της εκατό παραμένουν από όλες τις κατηγορίες από ελεύθεροι με η χωρίς παιδιά παντρεμένοι δίτεκνοι έως τρίτεκνοι πολύτεκνοι ΕΥ ΑΜΕΑ πάνω από 20 χρόνια. Γι'αυτό λοιπόν μην κρίνετε τρίτεκνους από ένα κόμπλεξ και ένα εγωισμό βλέπουμε ποιοι είναι για χρόνια σε μονάδες .Περάσαμε κι εμείς από ένα ,δύο παιδιά .πιστεύω σε μια δίκαιη λύση του προβλήματος με την πρόσληψη προσωπικού και με οικονομικές δυνατότητες μεγαλύτερες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Από πριν συννενοημένα. Έριξαν τις βόμβες, ήρθαν αναμενόμενες αντιδράσεις, τάχα μου το πήραν πίσω και θα έρθει άλλη στιγμή, το μόνο σίγουρο. Κανονισμένο ήταν να το πάρουν για να πανηγυρίσουν κάποιοι, σαν να κέρδισαν κάποια μάχη. ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή