ΥΦΕΘΑ για δασοπερίπολα: Χιλιάδες στελέχη ΕΔ όπου κληθούν θα επέμβουν (BINTEO)

ΥΦΕΘΑ για δασοπερίπολα: Χιλιάδες στελέχη ΕΔ όπου κληθούν θα επέμβουν (BINTEO)

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης σε σημερινή του συνέντευξη, στην Εκπομπή «ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ» και τους Δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, στα Παραπολιτικά 90.1 Fm, ανέφερε μεταξύ άλλων, για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολιτική Προστασία και τις νέες ρυθμίσεις:

Βρισκόμαστε σε μια αγαστή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο διότι, όπως είχε ανακοινώσει και ο Πρωθυπουργός, οι Ένοπλες δυνάμεις θα έχουν κεντρικό ρόλο σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Μάλιστα έχουμε δώσει τις διαθεσιμότητες εδώ και αρκετούς μήνες προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Για παράδειγμα τα εναέρια μέσα χρησιμοποιούνται, κατά βάση, μέσω των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ υπάρχουν τα πεζοπόρα τμήματα, τα οποία διαθέτουμε, εφαρμόζοντας τα σχέδια είτε «Ξενοκράτης», είτε «Δευκαλίων», όποτε ζητηθεί από πλευράς Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, έχουν ιδρυθεί συγκεκριμένα τμήματα κυρίως του Μηχανικού, τα οποία επίσης βρίσκονται στη διάθεση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.

Περιλαμβάνεται συγκεκριμένη ρύθμιση, στο νέο νομοσχέδιο, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία και ταχύτητα, αναφορικά με ορισμένες νομοθετικές προβλέψεις που αφορούν ζητήματα περιβάλλοντος και όχι μόνο. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουμε σε ταχύτερες διαδικασίες για να μην επαναληφθούν φαινόμενα, τα οποία είδαμε το προηγούμενο καλοκαίρι.  Το νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι τις 13 Μαΐου και αμέσως μετά θα εισαχθεί στη Βουλή. Οι εργασίες έχουν ήδη αρχίσει και με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι το καλοκαίρι. Έχουμε ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες έναν πολύ λεπτομερή σχεδιασμό, όσον αφορά την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Έχουν δοθεί όλες οι διαθεσιμότητες προς την Πολιτική Προστασία, με συγκεκριμένα τμήματα που απαρτίζονται από χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα όπου κληθούν, θα επέμβουν. Παράλληλα υπάρχουν ειδικά σχέδια όπου και προληπτικά, ομάδες που θα οριστούν -σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία- θα αναλάβουν την περιφρούρηση συγκεκριμένων περιοχών.

Το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ:

Δημοσίευση σχολίου

35 Σχόλια

  1. Φτιάξαμε την δικαφκα να βολεύουν κάποιους
    Και ξεσκίζουν το μεσηλικο προσωπικό σε αποστολές πέραν της εκπαίδευσης τους της μόρφωσης τους της αποστολής που ορκίστηκαν μόνο κ μόνο για να μην φανεί η αποδιοργάνωση και η βυσματοκη δομή του ελληνικού κράτους τοων δήμων κτλ.
    Οπότε Ποίος θα κάνει και πάλι την υπηρέτρια; Ο στρατός βεβαίως βεβαιως
    Λαθρομεταναστευτικο;
    Σκουπίδια;
    Έργα σε άγονες περιοχές;
    Περίθαλψη νοσοκομείων σε πολίτες; ,cobid,;
    Δασοπερριπολα;
    Λίμνη Κάρλα;
    Σεισμούς καταποντισμός;
    Όλα αυτά που θυμάμαι πρόχειρα ο στρατός τα ανέλαβε. Που είναι οι οργανισμοί που έχουν την αποστολή να το κάνουν αυτό;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επομένως, ο τζαμπας ζει. Είμαστε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τραβα κανε εσυ ρε περιπολα.
    Εμεις τζαμπα δεν κανουμε τιποτα πλέον οτι και να λες.
    Και που σαι;;
    Τετοιες μπαρουφες να τις λες στους ομοιους σου στην κυβέρνηση σου, που τις καταπινουν αμασητες.
    Νετα και παντελονατα.
    Και οχι λουλουδιστικα σαν και του λογου σας εκει στο 41 τακατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3:17 μ.μ θα πας και θα πεις και ένα τραγούδι!!!!!

      Διαγραφή
  4. Έμαθαν και ο ηλίθιοι το τζάμπα και φτιάχνουν προεκλογικό προφίλ, μόνο που δεν φτάνουν τα γλειφτρόνια που έχουν μαζέψει σε κάτι γραφεία αρουραίων πέριξ και εντός της Μεσογείων για τους ψή(ό)φους! Μα καλά όλα τα άλλα λαμόγια υπαλληλίκια και βλαχοδημαρχοι μαζί με κάτι κλαρινοπεριφερείαρχες που αρμεγουν το δημόσιο και παντελονιαζουν τζάμπα τα €υρώπουλα που βρίσκονται; Ουστ ρε, ουστ ρε λαμόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο τζάμπας ζει και χτίζει καριέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι θα πολεμισετε και όλοι θα δοξαστουμε. Τι δεν καταλάβατε????? 41% Κακομαθημενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. να μαζευτουμε να πατε... και που εισαι θα σου στελνω φιλακια ζεστα απο το εξωτερικο για ν ανέβει το ηθικο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σσσσσσσ.... ησυχία θα ξυπνήσουν οι ενώσεις μας οι βΟλευτές μας ούτε μια αντίδραση από τους συστημικούς
    που πατάνε στις πλάτες μας . Αντε να δούμε τι θα ψηφίσουν σαυτό τον επερχόμενο όλεθρο εύχομαι να πρυτανεψει η λογική έστω και την τελευταία στιγμή που δεν το βλέπω. κάθε χρόνου και χειρότερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με τις ευλογίες των Χούπι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είμαστε σχεδόν εκτός αποστολής λόγο έλλειψης προσωπικού και τα κάνουν ακόμα χειρότερα !!! δεν μπορώ να καταλάβω η Ηγεσία μας Στρατηγαρες(που έχουμε πιο πόλους και από της ΗΠΑ) δεν έχουν γνώμη γι'αυτα που γίνονται !!πως θα διοικήσουν όταν όλοι από κάτω τους έχουν απαξιωθεί και έχουν γίνει δουλακια του κάθε καραγκιόζη!!!

    Το φιλότιμο κρατά το στράτευμα εδώ και χρόνια πάνε να το τελειώσουν και αυτό!!
    Λυπάμαι (ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΊΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ενοχλείς τους στρατηγούς! Ασ' τους να ζήσουν το όνειρο τους ..

      Διαγραφή
  11. Συνάδελφοι στείλτε τους ένα μήνυμα!
    Λέγεται παραίτηση, μην απαξιωνετε τους εαυτούς σας για 1000€, το εξωτερικό και ο ιδιωτικός τομέας έχει πολύ καλά λεφτά. Μην κάνετε τις δούλες της Κουλοκυβέρνησης!
    Γράψτε τους στα παλιά σας τα παπούτσια, εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
    Λυπάμαι μόνο τις νέες γενιές που μπαίνουν τώρα ή έχουν μπει την τελευταία 4 ετια σε στρατιωτικές σχολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα κυριε συνάδελφε

      Διαγραφή
    2. Κάθε μέρα με κάνουν όλο και πιο σίγουρο να φύγω απο το στράτευμα κι ας εχω οικογένεια.Κυριοι συνάδελφοι ορκιστήκαμε στο Σύνταγμα Δημοκρατικού πολιτεύματος το οποιο Συνταγμα εχει καταλυθεί απο την ίδια την κυβέρνηση.Ζουμε σ ενα μόρφωμα "κράτους" τυπου Ουκρανίας.Σκεφθείτε το μέλλον των παιδιών σας γιατι σε αυτό το μέρος θα χάσουμε πολλά ακόμη ως πολίτες σύντομα.Σκεφτειτε το χαμόγελο των παιδιών σας και των δικών σας και πείτε αντίο ως εδώ!Εγω θα φύγω εξωτερικό αν συνεχίσω εδώ τα παιδιά μου θα μείνουν ορφανα στην Κόλαση που τους ετοιμάζουν.

      Διαγραφή
  12. Συνάδελφοι, ποσες δεκαετίες πρέπει να περασουν για να καταλάβετε οτι:
    Δεν τους καίγεται καρφι για εμας;
    Ειναι εχθρικοι απέναντι μας;
    Πουλανε τρελα συστηματικα;
    Με το πρόσχημα της εκτέλεσης διαταγών μας βαζουν και δουλευουμε για ολους τους άλλους του ανυπαρκτου κρατους τζαμπα.
    Εχουν στοχο την εξαθλίωση μας και την διαλυση των πάντων;
    Στειλτε μηνύμα και στειλτε στο σπίτι τους, τους εχθρούς των ΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω παιδί μόνιμο στο στρατό κ μολις έλαβα τον φάκελο της επιστολική ψήφου. Το μόνο που θα κάνω είναι να μην τον ανοίξω κάν, δεν υπάρχει λόγος, να μπω στον κόπο, με όσα βλέπω να κάνουν, εκεί που τους παίρνει! Αυτό το λίγο μπορώ να συνεισφέρω παιδιά μου, αυτό θα κάνω! Δύο ψήφους που έχουμε τους καίμε! Όχι ότι αλλάζει κάτι βέβαια, γιατί έχουν βρει ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, τον τρόπο να τους κάνουν δικούς τους, χωρίς κόπο. Αλλά δεν είναι παράλογο, να μπω στον κόπο να κάνω καν την προσπάθεια, να ανοίξω τον φάκελο κ διαβάσω το περιεχόμενο του, αφού δεν με ενδιαφέρει κανένας όμως? ΥΓ Λυπάμαι μόνο, γιατί οι περισσότεροι, από σας, παρά την ταπείνωση που δέχεστε, πάντα κ από όλους, της αξιοπρέπειας σας, τρέχετε σαν πρόβατα, το Πάσχα, πίσω τους.

      Διαγραφή
  13. ΤΖΑΜΠΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΖΗΤΟΥΛΕΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΗΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, Η ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΕΗΦΑΝΕΙΑ ΜΑΣ,΄ ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπροστά ο ΥΕΘΑ, πίσω ο ΥΦΕΘΑ και μετά βλέπουμε..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν μπορω να καταλαβω...γιατι υπαρχουν αρχηγοι...που ειναι η μεριμνα για τα στελεχη...μαλλον χτιζουν καριερες για βουλευτες....ΜΑΥΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1η σειρά ΕΠΟΠ. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα κάτσω 35 ακατέβατα γιατί αυτό με το όριο ηλικίας πρέπει να είναι φούσκα γιατί δε λέει κανείς υπεύθυνα από τη β2 ότι ισχύει. Όλοι λένε αοριστολογίες. Άσε που μας είχαν βάλει να υπογράψουμε στο πρσ ότι λάβαμε γνώση επί κατρουγκ@λου για 40 χρόνια παραμονή. Κάθε καλοκαίρι θα είναι και χειρότερο γιατί θα έχω δασοπεριπλα , σερβιτόρος στα καλοκαιρινά θέρετρα με απόσπαση και φυσικά οδηγός εκαβ χωρίς να έχω την κατάλληλη εκπαίδευση. Όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι και ας είμαι 48. Όποιος μπει να το σκεφτεί ότι η μισή του ζωή θα είναι πολύ σταθερή και στρωμένη με ροδοπέταλα δλδ σκ..
    τ@.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί σχέση έχει η Β2 στην προκειμένη; Μάλλον τα έχεις μπερδεμένα μετά από τόσα χρόνια υπηρεσίας κάτι δεν έχεις πάρει πρέφα...

      Διαγραφή
  17. Εγώ ως Δκτής μονάδας χωρίς εκπαίδευση και μέσα δεν θα στείλω το προσωπικό μου σε καμία φωτιά.
    Όταν έδωσα πανελλήνιες μπήκα στο στρατό όχι στο πυροσβεστικό σώμα.
    Αυτή είναι αποστολή της πυροσβεστικής όχι του στρατού.
    Από μακριά με τα κιάλια να ενημερώνουν πόσο καπνό έχει και όλα καλά... Δεν μπλέκεις με τους γκαου μπιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γκάου μπιου κύριε Διοικητα; Σωστά διάβασα;

      Διαγραφή
    2. Βεβαίως βεβαίως.τους στέλνω τώρα.μαλιστα

      Διαγραφή
    3. Κάτσε προσοχή στη σημαία διοικητή, γιατί απ'τη σημαία θα σου ρθει η διαταγή να στείλεις τον κόσμο σου στη φωτιά 🔥.

      Διαγραφή
  18. Υπομονή. Κάποια στιγμή θα ανακαλυφθουν τα drones για επιτήρηση δασων. Μέχρι τότε θα καταλωνουμε καυσιμα και θα σπαταλαμε εργατωρες. Κατα τα άλλα μεριμνα προσωπικου και πρασινη ανάπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα αργήσει πολύ να γίνει αυτό, γιατί τα drones δε δίνουν την εικόνα του προσωπικού που εκτελεί εντολές, άρα κομμένα και τα μόρια των διοικητάδων απ'τα αφεντικά τους...

      Διαγραφή
  19. Θα τρώει την σκόνη και την κάπνα ο καραβάνεας για να είναι ατσαλακωτος ο πυροσβέστης?
    Δεν είδα κάποιον αστυνόμο ή πυροσβέστη ή λιμενικό να βοηθά στα καθήκοντα του τον στρατιωτικό. Εεεεεε???? Ζούμε εποχές που οι στρατιωτικοί φύλαγαν τα εκλογικά τμήματα στις εκλογές και αποζημιώνονταν με ξηρά τροφή και ο αστυφύλακας καθόταν αραχτός και έπαιρνε και εκλογικό επίδομα. (δεκαετίες 80+90). Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Προσευχή να μείνουμε υγιείς και να φύγουμε τρέχοντας από το άσυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπαρχει και το Ε.Υ. για οσους δεν ξερουν .Κατι η οσφυαλγια,κατι τα γονατα να το θαυμα.Εγω παντωςειπα στον διοικητη μου καποτε δεν δυναμαι να παω και οτι υπαρχει και το στρατοδικειο,και εκανε πισω.Βεβαια βρηκε κλ@@@@@@@@@ρες και πηγαν ,εγω οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καραβαναδες τρέξτε
    Το μόνο που σας νοιάζει είναι η αναβάθμιση των ΑΣΣΥ
    Οι ΕΜΘ να γίνουν λοχαγοι
    Οι ΕΠΟΠ να γίνουν ανίατες
    Ζητάτε βαθμούς και περνεται κάτι ωραία δασοπερριπολα και ετοιμότητες δώρο...
    Ζητάτε . Σας τάζουν και σας χώνουν για όλο αυτό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω στο σχολιο σου αλλα δεν καιγονται ολοι οι συναδελφοι γι αυτα..τους μονους που λυπαμαι ειναι τους χαμηλοβαθμους και τις οικογενειες τους τα παιδακια και τους-τις συζυγους για οσα τραβουν και για οσα ερχονται για αυτους..μεταμοντερνοι δουλοι αυτο ειμαστε..ο Κινδυνος απο Ανατολη μας τελειωσε και ζησαν αυτοι καλα και μεις καλυτερα...και τα μυαλα στα καγκελα του αορατου εχθρου...ωρα για την Τελευταια Εξοδο Ριτα Χειγουορθ

      Διαγραφή
    2. Εσύ 11:34:00 γιατί δε ζητάς μαθήματα ορθογραφίας;

      Διαγραφή
  22. Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 2023 κόστισε συνολικά περί τα 600.000 ευρώ . Εφέτος 700.000-800.000 . Κατά τα άλλα οικονομία κάντε στις ΕΔ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 2023 κόστισε συνολικά περί τα 600.000 ευρώ . Εφέτος 700.000-800.000 . Κατά τα άλλα οικονομία κάντε στις ΕΔ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή