EΠOΠ: Tέλος στην 2ετή παράταση «ομηρίας» για αποστρατεία στα 50 (ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

EΠOΠ: Tέλος στην 2ετή παράταση «ομηρίας» για αποστρατεία στα 50 (ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

ΠΟΜΕΝΣ και ΥΕΘΑ βάζουν τέλος στην 2ετή παράταση «ομηρίας» των ΕΠ.ΟΠ. - Δεν υφίσταται διάταξη

Βγήκε εκτός επικείμενου νομοσχεδίου μία πρόταση, που έδινε παράταση 2 ετών για την αποστρατεία των ΕΠΟΠ στα 50, χωρίς επί της ουσίας να επιλύει αυτό το σημαντικό θέμα. Αυτή η πρόταση διαγράφηκε εντελώς από το νομοσχέδιο και ούτε πρόκειται μελλοντικά να ξανά τεθεί τέτοια πρόταση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΜΕΝΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως μόνο η ΠΟΜΕΝΣ μπορεί να σας ενημερώσει έγκαιρα και θεσμικά, σας κάνει γνωστό, ότι το νομοσχέδιο επίκειται να βγει στην δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ώρες.

Για το θέμα των συναδέλφων μας του θεσμού προέλευσης ΕΠΟΠ και μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί από δημοσιεύματα για "διετή παράταση ομηρίας" των συναδέλφων μας, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδία μας κατόπιν συνάντησης με το Γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, μας κατέστη σαφές - διαβεβαιώνοντας μας ότι τέτοια διάταξη δεν θα υφίσταται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο.

Μια τέτοια εξέλιξη δικαιώνει απόλυτα την θέση της ΠΟΜΕΝΣ και την επιθυμία των χιλιάδων συναδέλφων μας ΕΠΟΠ, βάζοντας τέλος στην " υπηρεσιακή τους ομηρία " ανοίγοντας επί της ουσίας τον δρόμο προς αξιολόγηση του Γραφείου του Υπουργού, της πρότασης της ΠΟΜΕΝΣ, δηλαδή την κατάργηση των ηλικιακών ορίων, όπως στο πρόσφατο παρελθόν συνέβη με τους συναδέλφους μας Εθελοντές Μακράς Θητείας.

Μετά από αυτήν την θεσμική και θετική εξέλιξη με το Γραφείο του κ. ΥΕΘΑ, ως ΠΟΜΕΝΣ οφείλουμε να χαιρετήσουμε τόσο την πρωτοβουλία του κ. Υπουργού για να μην υφίσταται καμία είδους " ομηρία " για τους συναδέλφους μας ΕΠΟΠ όσο και τα γρήγορα αντανακλαστικά του, ανοίγοντας τον δρόμο, για την καλύτερη δυνατή επίλυση ενός θέματος που αφορά δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους μας.

Μένουμε συντονισμένοι για την ενημέρωση μας, μόνο στην ΠΟΜΕΝΣ.

H ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

14 Σχόλια

  1. Ναι δεν ήταν λύση αυτή.
    Δεν είπαν τη λύση ποια θα είναι;
    Όπως να δίνει επιλογή στα 50 για όποιον θέλει να φύγει με όσα πάρει και με όλους ευχαριστημένους.
    Να γίνει 35 ακατέβατα με ή χωρίς βαθμολογική εξέλιξη για όσους προλάβουν; ΕΠΟΠ 1η σειρά με σεβασμό προς όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μόνη λύση είναι να πληρώσουν ότι χρειάζονται και να αποστρατευτουν. Μετά τα 50 τι θα κάνουν σαν οπλίτες ακριβώς? Χρειάζεται νέο προσωπικό σε τέτοιους βαθμούς να είναι μάχιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλη αισιοδοξία το ότι βγαίνει για διαβούλευση στις επόμενες ώρες… Μάλλον θα πάρει αρκετές μέρες - μήνες ακόμη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πλήρη σύνταξη για τους ΕΠΟΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι σε μειωμένη σύνταξη για τους ΕΠΟΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνταξη πληρη στα 64 που λεει ο νομος και να υπηρετουν κανονικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύνταξη για όλους στα 64. Θα έχει πολλή πλάκα

      Διαγραφή
  7. Όποιος θέλει φεύγει στα 50. Αν θελήσει να παραμείνει, να υπογράφει ετήσια σύμβαση μέχρι να κλείσει 35 πραγματικά. Αν είναι αποδοτικός, θα ανανεώνεται η σύμβαση, εάν δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, θα φεύγει με μειωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ που το έχεις δει αυτό στο δημόσιο τομέα ;και στα σώματα ασφαλείας ;αν είναι τότε και στο λιμενικό αστυνομία κτλ κάθε χρόνο να τους περνάνε για test

      Διαγραφή
    2. Όπως είπε και ο υφεθα στη Βουλή η το δικαίωμα πλήρης σύνταξης για τους ΕΠΟΠ είναι δικαίωμα με βάση το Σύνταγμα

      Διαγραφή
    3. Σύνταξη στα 50 είναι μειωνενη και όχι πλήρης μιλάμε για συντάξεις των 600-800e με πολύ μειωμένο εφάπαξ .

      Διαγραφή
    4. Όσοι ΕΠΟΠ ονειρεύονται σύνταξη στα 50 αν φύγουν με τα ψυχούλα που γα πάρουν για σύνταξη θα ψάχνουν μεροκάματο για να συμπληρώσουν 40 συνταξημα

      Διαγραφή
    5. Δυστυχώς δεν έχουν κατελαβει αρκετοί ΕΠΟΠ τι σημάινει σύνταξη στα 50 το σημαίνει μειωνενη σύνταξη όταν το γευτούν θα ειναη πολύ αργα

      Διαγραφή