Επίθεση Χαρδαλιά σε Απόστρατους (ΠΟΜΑΣ): Εάν δεν είστε ανόητοι, τότε είστε τυχάρπαστοι και επικίνδυνα άσχετοι

Επίθεση Χαρδαλιά σε Απόστρατους (ΠΟΜΑΣ): Εάν δεν είστε ανόητοι, τότε είστε τυχάρπαστοι και επικίνδυνα άσχετοι

Δριμύτατη επίθεση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών (ΠΟΜΑΣ), εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς εξαιτίας δημοσιευμάτων που προέκυψαν μετά από ανακοίνωση της Ομοσπονδίας η οποία τον κατηγορεί για επικοινωνιακά παιχνίδια με τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του περιφερειάρχη έχει ως εξής:

«Σχετικά με όσα απαράδεκτα και παντελώς αβάσιμα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Απόστρατων (ΠΟΜΑΣ), η οποία δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδες, διευκρινίζουμε τα κάτωθι, ως μια οφειλόμενη απάντηση απέναντι στο ψεύδος:

1. Η απόφαση ένταξης που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής στις 18/04/2024 (ΑΔΑ: 6Λ9Α7Λ7-4Ε6), αφορά στη χρηματοδότηση εξοπλισμού στρατιωτικών νοσοκομείων, μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος "Αττική" 2021-2027.

2. Το Περιφερειακό Πρόγραμμα "Αττική" 2021-2027, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2021-2027 και δεν έχει καμία, μα καμία σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας!

3. Το Περιφερειακό Πρόγραμμα "Αττική" 2021-2027, εγκρίθηκε από την Ε.Ε. το 2022, έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,6 δισ. ευρώ, τελεί υπό την αποκλειστική διαχείριση του περιφερειάρχη και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής, και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΔΕ και από Κοινοτικούς πόρους.

4. Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι ένα τελείως διαφορετικό χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο τελεί υπό τη διαχείριση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και στο οποίο η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει κανένα διαχειριστικό η άλλο ρόλο.

Σοβαρευτείτε άμεσα, κύριοι της ΠΟΜΑΣ. Βγάλτε τα γυαλιά της κομματικής εμπάθειας.

Εάν δεν είστε ανόητοι, τότε είστε τυχάρπαστα και επικίνδυνα άσχετοι!»

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών, σε έγγραφο της αναφερόμενη στην προαναφερόμενη απόφαση του περιφερειάρχη για τη διάθεση 6 εκατ. ευρώ με στόχο τη θωράκιση των στρατιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Λεκανοπεδίου, εκτιμά ότι η απόφαση αυτή «εντάσσεται στο επικοινωνιακό παιχνίδι της Περιφέρειας Αττικής, αφού δεν αναφέρεται ούτε μια λέξη από τις λεπτομέρειες που κρύβονται πίσω από την υπόψη έγκριση».

Αιτιολογώντας τη θέση της η ΠΟΜΑΣ υποστηρίζει ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) –«χρήματα του ελληνικού λαού, που υφαρπάχτηκαν με άμεσους και έμμεσους δυσβάστακτους φόρους που "ήρθαν και έμειναν"» και σημειώνει:

«- το ΤΑΑ αποτελεί δανειακή σύμβαση και για να εκταμιεύονται χρήματα η χώρα μας πρέπει να υλοποιεί ορόσημα και στόχους, με εφαρμογή αντιλαϊκών νόμων,

- η θωράκιση των στρατιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Λεκανοπεδίου Αττικής εντάσσεται στο ΤΑΑ με τον κωδικό 16795, αποτελεί ορόσημο με αύξοντα αριθμό 170 και φορέας υλοποίησης καθίσταται το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ),

- καμία αναφορά δεν γίνεται σε πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, αναγκαίου για τον χειρισμό του διαφημιζόμενου εξοπλισμού και

- στην περιγραφή του υπόψη ορόσημου αναγράφεται "ολοκλήρωση της κατασκευής και της αναβάθμισης των υποδομών, συμπεριλαμβανομένων ……. του ιατρικού εξοπλισμού και συσκευών και σύναψη συμβάσεων για συμφωνίες επιπέδου υπηρεσιών (ΣΕΥ) και διαχείριση εγκαταστάσεων για το σύνολο των 80 επηρεαζόμενων νοσοκομείων …».

«Από τα ως άνω καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής "τρέχουν" το πρόγραμμα προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του ΤΑΑ και όχι προς διασφάλιση της δωρεάν δημόσιας υγείας του λαού μας, με σύγχρονα μέσα και περίθαλψη. Τα νοσοκομεία, και εν προκειμένω τα στρατιωτικά νοσοκομεία, θα καλλωπιστούν εξωτερικά, θα εξοπλιστούν με σύγχρονα ιατρομηχανολογικά μέσα και εξοπλισμό, πλην όμως η υποστελέχωσή τους θα καταστήσει το ιατρικό αυτό εξοπλισμό ανενεργό, αφού δεν θα υπάρχει το κατάλληλο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να τον χειριστεί…» αναφέρει εν κατακλείδι η ΠΟΜΑΣ.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: capital.gr – ΦΩΤΟ: Αρχείου

Δημοσίευση σχολίου

28 Σχόλια

 1. Αυτα μας ειπε...ο καπεταν Τρομαρας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νίκ Χάρντ πρόσεχε, μη μου συγχύζεσαι έχεις και καρδιοπάθεια δήμαρχε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο κ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ δικιο εχει .Ιδρύθηκε η Ομοσπονδία αποστράτων ΠΟΜΑΣ με έλεγχο από το ΚΚΕ και εβαλαν πλώρη για την κατάργηση των θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων
  Μια νέα Ομοσπονδία συγκρότησαν τρεις πρωτοεμφανιζόμενες ενώσεις αποστράτων στην Αττική, Τα Χανιά και την Δυτική Ελλάδα, με πρόεδρο τον γνωστό συνδικαλιστή και σήμερα πολιτευτή του ΚΚΕ Ανέστη Τσουκαράκη και μεταξύ των μελών αρκετοί πολιτευτές και μέλη του ΚΚΕ.
  Φαίνεται ότι το ΚΚΕ παύει να περιορίζεται πλέον στην Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) και δημιουργεί δομή σε πανελλήνιο επίπεδο με πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα, κάτι που παραπέμπει ότι >>ετοιμάζει αντιπαράθεση με τις Ενώσεις Αποστράτων<<.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σάββατο, Απριλίου 27, 2024 9:28:00 μ.μ
   Καλά ξεχωρίζεις τους κυρίους και επειδή η πομας είναι του κκε όπως λες (εσύ από ποια ένωση είσαι;) ετοιμάζει οπωσδήποτε, κομματική άποψη; αντιπαράθεση με τις ενώσεις αποστράτων, μάλιστα! Σιγά μην ταραχτεί ο ύπνος των ενώσεων και χάσουν τη θεσμικότητά τους.

   Διαγραφή
  2. @ 28 7:25, για ξαναγράψε το σχόλιό σου, γιατί ούτε εσύ κατάλαβες τι έγραψες!

   Διαγραφή
  3. @ Απρίλιο 29, 2024 4:37:00 μ.μ.
   Ο στόκος, στόκος παραμένει και όταν ξεραίνεται. Για τα μαθησιακά σου προβλήματα τα παράπονα στη μαμά και στους δασκάλους σου.

   Διαγραφή
  4. @ 27, 9:28, το μπλε παπαγαλακι και η παπατζα του

   Διαγραφή
 4. Αυτοί που σε ψήφισαν είναι και τυχάρπαστοι !!! Μιλάμε για ήθος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εβγαλε η μυιγα κωλο κι εχεσε τον κοσμο ολο.Ο ταχα του λοχαγος της πανδημιας με το υφος 1000 καρδιναλιων να διαταζει με απειλες προστιμων . Ου να χαθεις μουσκαρε ου να χαθεις να χανεσι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αφού αντιδρά κι ο Χάρδ(παλιας) πάνε και τα στρατιωτικά νοσοκομεία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανέστη ξεσκεπάσφηκες και τα έκανες όπως ακριβώς επεδίωξες. Πρόεδρος τότε, πρόεδρος και τώρα μέχρι να γίνεις βολευτής στο κόμμα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σκορπιός είναι για σένα, ΠΟ-ΜΑΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τι λέει ρε η μισοριξια μην τον πνίξω στο νεροχύτη που τον ταΐζουμε 5 χρονια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ειστε γελοιοι ολοι δεξιοι κα αριστεροι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Με βιολί, ντέφι και κλαρίνο ένεκα των ημερών, με αρνί στην σούβλα έξω από το διοικητήριο του ΕΚΕΜΣ, σε ρυθμό δημώδους άσματος:
  Ρώτησα τον Χαρδαλιά πως θα πάρω οδοιπορικά...(δις)
  Ρώτησα τον Χαρδαλιά πως θα βρω την γιατρειά...(δις)
  Ρώτησα τον Χαρδαλιά πού'να τα νυχτερινά...(δις)
  και μου είπε άσε την φιλολογία, μη βρεθείς στην Ουκρανία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Η ΠΟΜΑΣ πότε ιδρύθηκε και πόσα μέλη έχει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αναπάντητο το ερώτημα! Πάντως από τις 92.000 αποστράτους είναι ζήτημα αν η ΠΟΜΑΣ έχει 500 μέλη (0,5%). Με τέτοια ποσοστά κακώς ασχολούμαστε μαζί τους.

   Διαγραφή
 13. Ανοητος, επικίνδυνος και τυχάρπαστος εισαι εσυ ρε πουθενα Χαρδαλιά.
  Που σε πηραν απο το σακουλάκι με τα γαριδάκια και σε εκαναν υφυπουργό τρομαρα σου και γλυκαθηκες και τωρα σαν περιφερειαρχης σηκωσες μπαιρακι.
  Αλλα ειπαμε.
  Δεν φταις εσυ. Οι τσοπανοελληνες που σε ψήφισαν φταινε. Για αυτο δεν σωνομαστε. Αλλα και ουτε που αξιζει να σωθουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Όταν δεν είχε αφήσει στρατόπεδο και φυλάκιο ανά την επικράτεια για τα εκτός έδρας δεν έλεγε τέτοια πράγματα... Τώρα τί έγινε τον ψηφίσατε προβατάκια;; Καλά να πάθετε! Και λίγα σας λέει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΑΧΑ ΕΥΠΝΟ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝ ΤΟΝ ΒΛΑΠΤΕΙ Η ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΓΚΙΑ ΚΛΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ ΖΟΥΜΠΑ............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ο Τσουγκρακης κομουνιστης??πω πω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Καλά σας κάνει ως δεδομένα ανθρωπάκια.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Μεροληπτικός ο τίτλος σας "Επίθεση Χαρδαλιά σε απόστρατους...".
  Το σωστό είναι "Απάντηση Χαρδαλιά στη ΠΟΜΑΣ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. παίζει ο Αλέξης με τις λέξεις! Δηλαδή οι της πομας δεν είναι απόστρατοι; Αν και στον τίτλο του θέματος μέσα σε παρένθεση το διευκρινίζει (εκτός κι αν προστέθηκε μετά το σχόλιο σου).

   Διαγραφή
 19. Δεν έχει μπόι δεν έχει νου κι ας είναι πασπαρτού. Πιο τυχάρπαστος άνθρωπος δεν υπάρχει. Στο σκοτεινό χρονοντούλαπο που μας έχουν βάλει δε μας σώζει τίποτα όσο και να φωνάζουμε. Καλό Πάσχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Οι Financial Times ανέδειξαν το ελληνικό «παράδοξο», κατά το οποίο, την ώρα που παρουσιάζει ανάκαμψη η οικονομία, οι Έλληνες πολίτες φτωχαίνουν.

  Ειδικότερα, στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται πως η Ελλάδα είναι πράγματι μεταξύ των καλύτερων πρόσφατων επιδόσεων στην ευρωζώνη, αλλά έχει γίνει και η φτωχότερη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Χαρδαλιά τούς χάρτες σε δημόσια θέα να βλέπουν και οι απέναντι....

  ΑπάντησηΔιαγραφή