Ο Αντγος ε.α. Σταύρος Κουτρής, πρώην Πρόεδρος ΕΑΑΣ, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΙΚΗ

Ο Αντγος ε.α. Σταύρος Κουτρής, πρώην Πρόεδρος ΕΑΑΣ, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΙΚΗ

Ανάρτηση στο FB του κ. Κουτρή:

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

αγανακτισμένος με πολλά από τα συμβαίνοντα στην Πατρίδα μας και στην Ευρώπη, αποφάσισα να αποδεχθώ την τιμητική πρόταση του Προέδρου του Δημοκρατικού Πατριωτικού κινήματος “ΝΙΚΗ”, κ. Δημητρίου Νατσιού, να συμμετέχω ως υποψήφιος ευρωβουλευτής στις επόμενες εκλογές. Ήδη ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά μου επισήμως.

Όπως γνωρίζετε, όσοι με ξέρετε καλά, δεν έχω εμπλακεί μέχρι τώρα σε κανένα κόμμα και αυτό που με συγκίνησε στην ΝΙΚΗ, είναι:

- οι αρχές τους,

- η πίστη σε Θεό, Πατρίδα και Οικογένεια.

- η καλλιέργεια των παραδόσεων των Ελλήνων,

- το ότι δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί,

- το ότι προβάλλουν το «ΕΜΕΙΣ» έναντι του «ΕΓΩ»

- το ότι εξετάζουν τα προβλήματα ψάχνοντας τη ρίζα και όχι το επιφαινόμενο

με λίγα λόγια όλα αυτά που πιστεύαμε και διδάσκαμε ως στρατιωτικοί.

Πιστεύω ότι η ΝΙΚΗ αξίζει την προσοχή σας. Χαρίστε της τη δύναμη να προβάλλει στη Κοινωνία μας και στην Ευρώπη όλα όσα ενδόμυχα πιστεύουμε και δεν τολμάμε για ποικίλους λόγους ο καθένας μας να υποστηρίξει ανοικτά.

Εάν, θεωρείτε ότι μπορώ να τιμήσω την ψήφο σας,

δεν δεσμεύεστε έναντι άλλου κόμματος ή υποψηφίου και

δεν έχετε ιδεολογική αντίθεση με τις παραπάνω βασικές θέσεις,

προσέλθετε, παρακαλώ, στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου εσείς μαζί με οικείους και φίλους  που εκτιμούν τη γνώμη σας και τιμήστε με με μια από τις 4 ψήφους που δικαιούστε στο ψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ.

ΕΜΠΡΟΣ με τη ΝΙΚΗ για τη νίκη!

Νά ‘στε όλοι καλά!

Με ιδιαίτερο σεβασμό και αγάπη,

Σταύρος Κουτρής

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Σταύρος Κουτρής, Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956 με καταγωγή από τον Πολιχνίτο Λέσβου. Η αγάπη του προς την Πατρίδα τον οδήγησε στην εισαγωγή του στη Σχολή Ευελπίδων το 1974, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση για τρίτη γενιά. Ως αρχηγός στην Τάξη του, αποφοίτησε το 1978 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Επιδιώκοντας τις προκλήσεις, επιλέχθηκε από τις Ειδικές Δυνάμεις, φοίτησε στο σύνολο των Σχολείων Ειδικών Δυνάμεων και Πεζικού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εκπαιδεύτηκε ως Αλεξιπτωτιστής Ελευθέρας Πτώσεως και Υποβρύχιος Καταστροφέας (ΟΥΚ), ενώ υπηρέτησε σε μάχιμες μονάδες ως Αξιωματικός Καταδρομών και Πεζικού στη μεθόριο, αλλά και σε επιτελικές θέσεις στην Ελλάδα (Γενικό Επιτελείο Στρατού, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) και στο Εξωτερικό (Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη – Βιέννη, κ.α.). Ως Στρατηγός διοίκησε τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και την 98 ΑΔΤΕ στη Λέσβο.

Αποστρατεύθηκε το 2011 ως Αντιστράτηγος και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Διοικητού της 98 ΑΔΤΕ “ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ”, ενώ στη συνέχεια διετέλεσε εξωτερικός συνεργάτης και διαλέκτης της Σχολής Εθνικής Αμύνης και της Σχολής Πολέμου του Στρατού Ξηράς.

Το 2020 εξελέγην Πρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) με τριετή θητεία.

Κατέχει Diploma in Computing και Μάστερ στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (UNIVERSITY OF ESSEX), είναι απόφοιτος της Σχολής Αμύνης του ΝΑΤΟ (Ρώμη) και του Κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών της Γαλλίας (CENTRE D’ ΕTUDES DIPLOMATIQUES ET STRATΈGIQUES - CEDS).

Είναι συνιδρυτής της εταιρείας ιστορικών μελετών και ανάδειξης της σημασίας των πεδίων μαχών ανά την Ελλάδα (Advanced Battlefields Studies – Greece) και μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.ΙΣ.ΜΕ)

Τον Απρίλιο του 2024 αποδέχθηκε με αίσθημα ευθύνης πρόταση του Προέδρου του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ και συμπεριλήφθηκε στο Ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος, με διάθεση προσφοράς για την Πατρίδα και το Έθνος.

Είναι παντρεμένος, πατέρας 2 υιών και παππούς 4 εγγονιών.

Δημοσίευση σχολίου

30 Σχόλια

  1. Αχ Σταύρο, καλή τύχη που δεν τη βλέπω. Αντε και με τη νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμά κάνει και στην ευρωβουλή ότι με το ΒΕΑ σωθήκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι στρατιωτικοί έχουν τα προσόντα αλλά δεν τους βοηθά το σύστημα, που προτιμά τους κομματικούς και τους σελεμπριτις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι στρατιωτικοί(πάσης φύσεως ένστολοι) έχουν στο μυαλό τους ότι κάνουν πόλεμο,γι' αυτό και δεν προτιμούνται για την πολιτική.

      Διαγραφή
  4. ΕΓΩ ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΙΚΡΗ Η ΣΥΝΤΑΗ ΚΑΛΟ ΟΠΟΥ ΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ΑΧ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 25 8:48, για ξαναγράψτο, γιατί ούτε εσύ κατάλαβες τί έγραψες! Για ορθογραφία δε, ούτε β΄ δημοτικού!

      Διαγραφή
    2. @ 25 4:18, ηρθε και ο διορθωτης κειμενου να κανει τον μορφωμενο

      Διαγραφή
  5. Σε μικρό κόμμα εξαγόρασε τη θητεία του προέδρου, οι άλλοι πάνε για μεγαλύτερα και ποιο προβεβλημένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άσε ρε μπάρμπα, αγοράσαμε και από του λόγου σου, δεν θέλουμε άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άλλος εθνοσωτήρας και αυτός. Μας έσωσε μια φορά ως πρόεδρας της ΕΑΑΣ, τώρα θα μας ξανασώσει.Μπάρμπα πήγαινε για τσίπουρα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΑΑΣ......!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΜΑΣΤΑΡΙΑ Λέει ο Λαός Κύριε Κουτρή .
    Αλλά βέβαια χωρίς Τίτλο δεν κάνεις έχεις μάθει βλέπεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aξιότιμε κύριε Κουτρή σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. Επί σειρά ετών προσφέρατε πολλά στην Πατρίδα. Σας ευχαριστούμε για όλα. Ήσασταν πρότυπο Εύελπι και Αξιωματικού. Καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον του έστειλες το όνομα σου ρε γλείφτη, μήπως σε βολεψει μπαριστα στρατιωτικού φραπέ" στην ΛΑΕΔ ή στο ΕΚΕΜΣ;

      Διαγραφή
    2. Ρώτησε τον και για τον ΒΟΕΑ κάτι που θέλω να δω...

      Διαγραφή
  11. Μαύρο στον μαυρογιαλούρο που μας έφαγε το ΒΟΕΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ούτε γλείφτης είμαι, ούτε έχω ανάγκη να βολευτώ απλώς την αλήθεια λέω. Πολύ δε περισσότερο αντί να είμαστε μονιασμένοι και να κοιτάξουμε μπροστά κοιτάμε να παίξουμε τα βρώμικα παιχνίδια των κυβερνώντων. Ανώνυμε είσαι μεγάλο κομματόσκυλο και βολεμένος. Αποκάλυψε το όνομα σου αν τολμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε ανώνυμε είναι ο ανώνυμος και σε προκαλώ ανώνυμα , να τολμήσεις ανώνυμα, να αποκαλύψεις ανώνυμα, το όνομα σου, πάντα ανώνυμα! Μα καλά δεν έχετε τίποτε άλλο να κάνετε ρε ανοιακά γερόνδια;

      Διαγραφή
    2. @ Απρίλιο 26, 2024 8:55:00 π.μ
      "γερόνδια" ; κάτι από γερά δόντια; Η άνοια μάλλον χτυπά 🔔τη δική σου πόρτα μπούλη 🧒, ή μήπως είσαι δυσλεκτικό από γεννησιμιού σου;

      Διαγραφή
  13. Συγχαρητήρια σε κάθε πολίτη που θέλει να φτιάξει αυτή τη χώρα. Αλλά πρέπει να έχει κάποια συνέχεια. Θα είναι δύσκολο σε αυτή την ηλικία να ξεκινήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάντως οι προβεβλημένοι στρατιωτικοί εα δεν τόλμησαν να κατέβουν. Πήραν το μήνυμα μέσω περιφερειακών εκλογών και αποσύρθηκαν προς αποφυγήν διασυρμού .
    Η Νίκη έχει και αυτή σταρ υποψήφιο οπότε δυσκολεύει για τον στρατηγό που έχει καλύτερα προσόντα από τον σταρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση: οι προβληματικοί συνταξιούχοι πρώην στρατιωτικοί τόλμησαν και θα φάνε λάσπη και φούμο! Τι δεν καταλαβαίνουν με τις μπούρδες που αυτοπροβάλλονται;

      Διαγραφή
  15. Η Νίκη αν βγάλει ένα ευρωβουλευτή αυτός μάλλον θα είναι ο Άκης Τσελέντης που έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Ο στρατηγός καλός αλλά το γυαλί μετράει στις εκλογές , έκανε και την άστοχη κίνηση με το ΒΟΕΑ οπότε μικρό καλάθι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν είναι κακό να θες να προσφέρεις στην κοινωνία. Κακό είναι να εκτίθεσαι νομίζοντας ότι ξεχνιέται η συμβολή σου σε αρνητικές αποφάσεις όπως το σακάτεμα του ΒΟΕΑ για το οποίο κάνεις τον Κινέζο... Πάντως αυτό το ακροδεξιό απόκομμα του ιερατείου θα μας παρουσιάσει on demand νέα σπαρταριστά επεισόδια. Τι ώρα βγάζετε δίσκο να ρίξουμε τον οβολό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο θεος ο θεος των εβραιων θα μας σωσει ΖΗΤΩ ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το μόνο κόμμα που μπορεί να μας δώσει ελπίδα για κάτι καλύτερο σε αυτό το χάος είναι η Νίκη. -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αλλος ένας όψιμος εθνοσωτήρας της νέας εθνοσωτηρίου. Σώτερ ανάπαυσον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτός δεν είναι που ως πρόεδρος της ΕΑΑΣ και μέλος του ΔΣ του ΜΤΣ ψήφισε υπέρ της περικοπής του ΒΟΕΑ των παιδιών των αποστράτων κρυφά απ το υπόλοιπο ΔΣ της ΕΑΑΣ μέχρι που βγήκε στη φόρα αργά για να γίνουν ενέργειες;
    Ο σοφός λαός μας λέει: τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή