Μητσοτάκης: Μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις-επιδόματα-Καλάθια Πάσχα – Για μισθολόγιο Στρατιωτικών;

Μητσοτάκης: Μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις-επιδόματα-Καλάθια Πάσχα – Για μισθολόγιο Στρατιωτικών;

Στις ευεργετικές για την ελληνική οικονομία και τα ελληνικά νοικοκυριά συνέπειες από τη νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard and Poors αναφέρεται μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον καθιερωμένο πλέον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει σε ό,τι αφορά στην οικονομία ότι "ξέρω καλά ότι ο πληθωρισμός ροκανίζει μέρος των εισοδημάτων και αυτή η καλή πορεία της οικονομίας δεν γίνεται αισθητή σε όλους. Πιστέψτε με όμως, είναι ακριβώς χάρη σε αυτήν που μπορούμε να κάνουμε τις μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς (ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ: ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ]), συντάξεις και επιδόματα ώστε να στηρίζουμε τα νοικοκυριά. Και πρέπει να συνεχίσει να τρέχει ταχύτερα από την ευρωπαϊκή οικονομία διότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μειώσουμε την απόσταση που χωρίζει τα ελληνικά εισοδήματα από τα ευρωπαϊκά".

Ο Πρωθυπουργός μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα παρακάτω:

Καλημέρα σε όλες και όλους!

Σε αυτήν την Κυριακάτικη ανασκόπηση, θέλω να ξεκινήσω με δύο καλά νέα για την οικονομία. Το πρώτο ήρθε την Παρασκευή το βράδυ, με τη νέα αναβάθμιση από τον οίκο Standard and Poors των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από σταθερές σε θετικές. Γιατί είναι αυτή η αναβάθμιση σημαντική; Διότι επιβεβαιώνει, όπως λέει η ανακοίνωση της S&P, τη δυναμική πορεία της οικονομίας μας και την καλύτερη απόδοσή της από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ξέρω καλά ότι ο πληθωρισμός ροκανίζει μέρος των εισοδημάτων και αυτή η καλή πορεία της οικονομίας δεν γίνεται αισθητή σε όλους. Πιστέψτε με όμως, είναι ακριβώς χάρη σε αυτήν που μπορούμε να κάνουμε τις μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ώστε να στηρίζουμε τα νοικοκυριά. Και πρέπει να συνεχίσει να τρέχει ταχύτερα από την ευρωπαϊκή οικονομία διότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μειώσουμε την απόσταση που χωρίζει τα ελληνικά εισοδήματα από τα ευρωπαϊκά.

Το δεύτερο καλό νέο είναι η υποβολή στην ΕΕ του 4ου αιτήματος πληρωμής, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, από το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Έως το τέλος Μαρτίου είχαν συμβασιοποιηθεί 287 δάνεια επιχειρήσεων με πολύ χαμηλό επιτόκιο -που επιδοτείται από το ΤΑΑ- συνολικού ύψους 11,5 δισ. ευρώ. Από αυτά περίπου τα μισά, 136, είναι δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα στοιχεία αυτά νομίζω είναι αρκετά για να διαψεύσουν όσους ισχυρίζονται ότι οι πόροι του Ταμείου είναι για τους λίγους.

Χάρη στο νέο αίτημα εκταμίευσης η Ελλάδα πλέον βρίσκεται κοντά στην απορρόφηση σχεδόν του 50% των πόρων του Ταμείου (17,2 δισ. ευρώ από τα συνολικά 36), και είναι πρώτη σε όλη την ΕΕ! Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, ο ρυθμός απορρόφησης στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι κοντά στο 30%. Όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να κρατήσουμε αυτούς τους καλούς ρυθμούς απορρόφησης για τις επενδύσεις και τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Άμεσα επίσης θα προχωρήσουμε στην κατάθεση και του ανάλογου αιτήματος πληρωμής από το σκέλος των επιχορηγήσεων, ώστε να πετύχουμε τα απαιτούμενα ορόσημα και τις μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση των σημαντικών υποδομών, για την Υγεία, την Παιδεία, την Πολιτική Προστασία, για τη βιώσιμη ανάπτυξη, για την καθημερινότητα όλων.

Επέκταση του επιδόματος μητρότητας

Τώρα, ένα ακόμα μεγάλο θετικό νέο: Άνοιξε η πλατφόρμα (στην ιστοσελίδα dypa.gov.gr) για τις αιτήσεις χορήγησης του επιδόματος μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες. Μία επέκταση της στήριξης της μητρότητας που την οφείλαμε και που πια έρχεται να διορθώσει μία αδικία, αφού πλέον δεν χωρίζουμε τις οικογένειες και τη μητρότητα σε διαφορετικές ταχύτητες. Για πρώτη φορά λοιπόν ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες θα λάβουν, καθαρά στο χέρι -αφαιρώντας φόρους και εισφορές- περίπου 8.754 ευρώ για 9 μήνες, δηλαδή περίπου 1000 ευρώ το μήνα -δηλαδή, 6.354 καθαρός βασικός μισθός για 9 μήνες συν 2.400 το αυξημένο πια επίδομα γέννας για το πρώτο παιδί. Το ποσό ανεβαίνει στα 9.054 αν πρόκειται για δεύτερο παιδί, 9.354 για τρίτο, και 9.854 για το τέταρτο! Θέλω να τονίσω ότι η χορήγηση του επιδόματος μητρότητας στις μη μισθωτές μητέρες έχει αναδρομική ισχύ, δηλαδή το δικαιούνται και όσες γυναίκες απέκτησαν παιδί έως και 14 εβδομάδες πριν τη λήξη του 2023, από τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 και μετά. Υπό προϋποθέσεις μπορούν να το λάβουν και ειδικές κατηγορίες όπως μητέρες που υιοθέτησαν παιδιά, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις οι πατέρες ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης αρκεί να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι. Όλες οι πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Δ.Υ.Π.Α.

Αξίζει να θυμηθούμε επίσης ότι η κυβέρνηση το 2022 επέκτεινε το επίδομα μητρότητας από τους 6 στους 9 μήνες στις μητέρες που εργάζονται ως μισθωτές του ιδιωτικού τομέα, ώστε να είναι ανάλογο με αυτό των μισθωτών του δημοσίου τομέα. Και τον Οκτώβριο του 2023 συμπεριλάβαμε και τις μη μισθωτές. Χάρη στις πολιτικές αυτές η Ελλάδα βρίσκεται στην 2η θέση στον Ο.Ο.Σ.Α σε παροχές στήριξης της μητρότητας. Έτσι στηρίζουμε την οικογένεια. Όχι με μεγάλες λέξεις - αλλά με πράξεις!

Καλάθια του Πάσχα

Επειδή έρχονται σιγά σιγά και οι γιορτές, σας ενημερώνω ότι και φέτος, 15 μέρες πριν από το Πάσχα, θέτουμε σε ισχύ τα δυο εορταστικά καλάθια για να έχουν τα νοικοκυριά τη δυνατότητα για πιο οικονομικές αγορές. Από αύριο λοιπόν έως τις 4 Μαΐου θα υπάρχει το "Καλάθι των Νονών" με 12 κατηγορίες προϊόντων, λαμπάδες και παιχνίδια, ενώ από την προσεχή Τετάρτη έως και το Μεγάλο Σάββατο θα είναι σε ισχύ το "Καλάθι του Πάσχα". Ουσιαστικά αποτελεί επέκταση του "Καλαθιού του Νοικοκυριού" στο οποίο προστίθενται τέσσερις νέες κατηγορίες τροφίμων, τα παραδοσιακά της Ανάστασης αρνί, κατσίκι, τσουρέκια και πασχαλινά σοκολατένια αυγά. Οι έλεγχοι στην αγορά θα ενταθούν και όπου εντοπίζονται παραβάσεις θα ακολουθούν πρόστιμα. Πρόσφατο παράδειγμα η επιβολή από τη ΔΙΜΕΑ συνολικά 1.480.000 ευρώ σε 11 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων ορισμένες πολύ γνωστές, για πλασματικές εκπτώσεις και προσφορές και για μη ορθή τήρηση της καταναλωτικής νομοθεσίας.

Από τη μάχη κατά της ακρίβειας, στη μάχη για τη στέγαση, για να σας πω ότι ξεκίνησε δυναμικά το πρόγραμμα "Ανακαινίζω - Νοικιάζω" για το οποίο σας έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα. Το πρόγραμμα έχει στόχο να "βγουν στην αγορά" περίπου 12.500 κενές οικίες και διαμερίσματα ιδιωτών μετά την ανακαίνιση ή την επισκευή τους. Η επιδότηση, θυμίζω, μπορεί να φτάσει τις 4.000, το 40% δηλαδή του συνόλου των δαπανών (υλικά και εργασίες) με δυνατότητα προκαταβολής του 50%. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 702 αιτήσεις, εγκρίθηκαν ήδη 419, απορρίφθηκαν οι 230 και εξετάζονται 52 ενστάσεις. Το "Ανακαινίζω - Νοικιάζω" είναι ένα ακόμη "όπλο" στη μάχη για να πέσουν οι τιμές των ενοικίων, καθώς όσοι κάνουν χρήση του προγράμματος υποχρεούνται να διαθέσουν το ακίνητό τους για τουλάχιστον 3 χρόνια σε ιδιώτη.

Μεγάλα έργα

Ευχάριστο είναι και το ότι έχουν αρχίσει και παραδίδονται πολλά από τα μεγάλα έργα που "τρέχουν" σε ολόκληρη τη χώρα. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο νέος δρόμος Καλλονή - Σίγρι, αίτημα δεκαετιών των κατοίκων της Λέσβου που υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ. Αναβαθμίστηκαν περίπου 21 χιλιόμετρα της υφιστάμενης οδού και κατασκευάστηκαν νέα τμήματα μήκους 26 χιλιομέτρων με πολλά οφέλη: μεγαλύτερη οδική ασφάλεια, σημαντικό αναπτυξιακό αντίκτυπο ειδικά στο δυτικό τμήμα, και ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της Λέσβου μέσω της αυξημένης προβολής του απολιθωμένου δάσους, παγκόσμιο φυσικό μνημείο της UNESCO. Κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκαλύφθηκαν άλλα 18.837 απολιθώματα, ανάμεσα στα οποία και το πρώτο απολιθωμένο δέντρο που είναι ακέραιο με τα κλαδιά και τις ρίζες του! Κατά την επίσκεψή μου την Παρασκευή στο νησί είχα επίσης την ευκαιρία να δω στην πράξη τα αποτελέσματα του προγράμματος διευκόλυνσης της βίζας για τους Τούρκους επισκέπτες. Οι αφίξεις στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023, μια μεγάλη τόνωση για την τοπική οικονομία!

Κάτι ακόμα που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης: το Νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ένα από τα εμβληματικά έργα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση από το Υπουργείο Εθνική Άμυνας του πρώην Στρατοπέδου "ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ Α" όπου θα ανεγερθεί το Νοσοκομείο. Πρόκειται για μια έκταση 150 στρεμμάτων στο Δήμο Παύλου Μελά στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, ακριβώς απέναντι από τα Νοσοκομεία ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και 424 ΓΣΝΕ, επί της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης. Το νέο ογκολογικό συγκρότημα θα διαθέτει 425 κλίνες και θα είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας για τη διάγνωση, τη θεραπεία και την προαγωγή της υγείας των ογκολογικών ασθενών. Θα είναι το πρώτο έργο ΣΔΙΤ στον τομέα της υγείας που θα γίνει στη χώρα μας, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, ένα πρότυπο νοσηλευτικό ίδρυμα σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων. Έτσι αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων που στέκονται πάντοτε δίπλα στην κοινωνία, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη.

Πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο είναι το "Δικαίωμα στη Λήθη" που θεσπίσαμε ώστε να μην υπάρχουν πλέον οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους. Πρόκειται για ένα δικαίωμα που αναγνωρίζεται ήδη σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλέον λοιπόν αναγνωρίζεται και στην Ελλάδα ως μια αυτονόητη κίνηση ανθρωπιάς για 400.000 συμπολίτες μας. Στο εξής θα μπορούν να προχωρούν στις αποφάσεις τους για δάνεια και ασφαλίσεις ζωής, απελευθερωμένοι από τα δεσμά του σχετικού ιατρικού τους ιστορικού. Η προσπάθεια μας ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες και καταφέραμε -αξίζουν συγχαρητήρια στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας- σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου και το Win Cancer, να περιληφθεί στον Κώδικα Δεοντολογίας των Ασφαλιστικών Εταιρειών το "Δικαίωμα στη Λήθη". Ξέρω ότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, τόσο για τους επιζώντες από καρκίνο όσο και για τους ασθενείς με καρκίνο. Αποτελεί όμως δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας. Μιας κοινωνίας όπου κάθε άνθρωπος θα αντιμετωπίζεται με αξιοπρέπεια, με σεβασμό και με αλληλεγγύη!

Διαβάστε αναλυτικά ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ:

Δημοσίευση σχολίου

37 Σχόλια

  1. τι κανει ο ανθρωπος !!!....μπραβο του...ρε δεν γ@@@ ομαστε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ζουμε ρε φιλε .
    Καθεται και γραφει ο αλλις ενα σωρο πουθενατζιλες και φαντασιωνεται οτι είναι πθ της χώρας...
    Τι ζουμε ρε φιλε..
    Προβατα Έλληνες τι ψηφισατε ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 41% ακούς; Ο άνθρωπός σας ο πρωθυπουργός σας ξέρει ΚΑΛΑ ότι ο πληθωρισμός ροκανίζει μέρος (2/3;) των εισοδημάτων σας γιαυτό φροντίζει για σας με το "Καλάθι των Νονών"!! Σωστός!!! Αφού ο πληθωρισμός ροκανίζει (ως τρωκτικό), ροκανίστε και σεις τα καλάθια του νονού, του νοικοκυριού, του Πάσχα, των Χριστουγέννων και γενικά όποιο καλάθι σας σερβίρεται....και καλή χώνεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποιες αυξήσεις ; φέτος αρκετοί συνταξιούχοι δεν πήραν ούτε 1 ευρώ, η ΕΑΣ καθάρισε όλη την αύξηση και είχαν και μείωση στη σύνταξη αφού άλλαξαν κλίμακα, η δε υπόσχεση που είχε δοθεί για επανεξέταση της κράτησης ΕΑΣ μετά τις εθνικές εκλογές προκειμένου να μειωθεί δεν εφαρμόστηκε από το υπουργείο ακόμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυξήσεις στο μισθολόγιο των στρατιωτικών δόθηκαν 50€ ζεστά ζεστά!!
    Έχετε 3 χρόνια και κάτι να το σκεφτείτε πριν κάνετε το ίδιο λάθος...! Ίσως στην επόμενη 4 ετια να σας υποσχεθεί αλλά 20€!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έχεις τρία χρόνια να το σκεφτείς.Σκεψουτο τώρα στις ευρωεκλογές και δώσε το μήνυμα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην φανταζόμαστε αυξήσεις. Καραβαναδες είμαστε που μας έχουν για μαύρη εργασία σε κάθε τρύπα του δημόσιου τομέα. Μέχρι και στα εκτός έδρας είμαστε στο 1993.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κούλη με όλη την συμμορία δώσε σανό στα ζώα που σας ψηφίζουν μαζί και τις υπόλοιπες κοπέλες του κυνοβουλειου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κλαίνε οι χήρες κλαίνε και οι παντρεμένες, αντί να λέτε ευχαριστώ που παίρνετε την "πετσινη" προσωπική διάφορα αντί να φάτε περικοπές μιλάτε κιόλας.Ο καλύτερος πρωθυπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 21, 2024 7:52:00 μ.μ
      Ιθαγενής ναυταίος, που στήνει χορό ευγνωμοσύνης για τα καθρεφτάκια-καλάθια που του προσφέρει ο καλύτερος, ο μεσσίας πρωθυπουργός του

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 21 7:52, εκτίθεσαι με τα μαργαριτάρια που γράφεις! Από την άλλη, γελάμε και με κάτι φουκαράδες σαν και εσένα!

      Διαγραφή
  10. Άραγε τι να δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα ψεματα περι νεου δικαιοτερου μισθολογιου...ενστολων αποτελουν παγια προεκλογικη του παραμυθα απο το 2017 που θα επαναληφθει στην επομενη προεκλογικη περιοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αντιγράφω από άλλον:
    Ναι. Παρακαλώ, παντοπωλείον η Αφθονία; Α! Εσύ είσαι, κυρ-στέφανε; Γεια σου, Κατερίνα εδώ. Άκου, να στείλεις σπίτι– Τι; Ναι, καλά, ξέρω, ενενήντα έξι και πενήντα, ε; Πόσο πάει το κουτί; Πόσο το κουτί;… Όχι, είναι ακριβό. Χύμα δεν έχεις, χύμα;

    ΠΘ (Κυριάκος):Κουτί να παραγγείλεις. Θα πάρεις τώρα μια προκαταβολή ίσα με 3.000€ απ’ το μισθό σου.

    Κατερίνα: Κουτί, ακούς, κυρ-Στέφανε; Κουτί! Ναι, βερίκοκο. Βάλε και λιγουλάκι ζαμπόν.

    υπεθας: Ο μισθός σου θα είναι 2.000€ το μήνα.

    Κατερίνα: Δύο κουτιά, κυρ-Στέφανε, ναι, δύο κουτιά μαρμελάδα και μπόλικο ζαμπόν...

    υπεθας: Ο μισθός σου, δηλαδή, με τις υπερωρίες, τα νυχτερινά και τις ασκησεις μπορεί να φτάνει τις 2.500€ ή και τις 3.000€, χώρια τα σπίτια που θα χτιστούν μέχρι το 2050μ.χ.

    Κατερίνα: Άκου, κυρ-Στέφανε. Μόλις πήρα αύξηση, και σπίτι μαζί τζαμπα. Ναι, βάλε μπόλικο κρασί. Και οχτώ μπουκάλια μπίρα. Θα το κάψουμε απόψε, κυρ-Στέφανε. Ναι, θα το κάψουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν θέλω αύξηση. Θέλω την νέα φόρμα Παραλλαγής το νέο γιλέκο τα νέα κεβλαρ, το νέο κόμπακτ σιρτ κλπ, του φλωρου(2024)
    τα νέα αρβύλα του μανωλα(2015)
    Τα νέα στάγιερ- τζιπ του καμπα (2018)
    Τα νέα σοα ΣΟΜΥ του υφεθα(2024)
    Τα νυχτερινα αναδρομικά του παναγιωτοπουλου(από το 2017)
    Τα λεφτά από τα ποτάμια του παναγιωτοπουλου (2020-21).
    Τις αναπροσαρμογες στις ημερήσιες αποζημιώσεις για κινήσεις και ασκήσεις και δαπάνες, των υεθα(από το 1993).τις αδικίες του 3883/10 και πολλών άλλων νόμων των υεθα(2010)....
    Να γράψω και άλλα ψέμματα ή αυτά φτάνουν? Τι άλλο θέλετε ελληναρες για να συνέλθετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 41% Επι του 55% που ψηφισαν .Αν ψηφιζε εστω και το 70% θα επαιρνε το 35% το πολυ ο μηζοτακης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. έχει πολλή πλάκα πάντως να διαβάζει κανείς τα σχόλια σας. Ένα μάτσο κολίγοι που είναι ικανοί να πουλήσουν και τη μάνα τους για μια θεσούλα στο δημόσιο. Όλα τα λοιπά... κακοπαιγμένο θέατρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Απρίλιος 22, 2024 5:12:00 μ.μ.
      ΠοΛΥ πλάκα έχεις εσύ μάστορα. Η θεσούλα είναι δουλειά είναι ψωμί και όντως θα κάνεις τα πάντα για να την εξασφαλίσεις. Τα σχόλια "μιλούν" για τη δουλειά χωρίς αντίκρυσμα, για απώλεια εισοδήματος και για τα ασύστολα ψέματα που το πολιτικό σύστημα τακτικά επαναλαμβάνει για να καθησυχάσει αυτούς που παραπλανήθηκαν, αυτούς που τους πίστεψαν.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμο Δευτέρα, Απριλίου 22, 2024 5:12:00 μ.μ
      Νουθεσία (;) ενός αγράμματου!

      Διαγραφή
    3. Όου ρίλι?????!!!! Για πες μας με τι ασχολείσαι φίλτατε,γιατί για να είσαι σ' αυτή τη σελίδα,και να γράφεις κιόλας,σημαίνει οτι ανήκεις κατά (πολύ)μεγάλο ποσοστό στο ένστολο δημόσιο.

      Διαγραφή
  16. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΑΝΤΕ Γ.............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Κ. Σακελαροπούλου έγινε πρόεδρος της Ελλάδας κατόπιν εισηγήσεως της, τo 2019 ως μέλος του Σ.τ.Ε., για την απόριψη του αιτήματος της άρσης των μνημονιακών όρων που αφορούσαν στις συντάξεις.
    Να ακυρωσει μνημονιακους νομους συνταξεων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πωλουνται ονειρα κι ελπιδες μιας βραδυας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απο ποια λεφτοδεντρα ειναι αραγε αυτα που μοιραζει; Εχει παει ποτε σε εξωτερικα ιατρεια; Ποσο του στοιχιζουν στο μισθο τα χαρατσια του Αδωνι στις εξετασεις και τα φαρμακα; Ποιος πληρωνει τα claw back στους φιλους του φαρμακοβιομηχανους;Εχει μηπως την αγωνια της λιστας η των απογευματινων χειρουργειων; Ποιο συστημα υγειας αντιμετωπισε την πανδημια παρα την υποστελεχωση και την υποβαθμιση; Τα καλαθια και τα market pass που επαιρεται ποιος τα πληρωνει; Τις επιδοτησεις στο ρευμα για τις βιλλες του διευθυνοντος golden boy; Στη χωρα της συμπραξης νταβατζηδων, κουμπαρων, ολιγαρχων,τραπεζιτων κλπ μονο ανεξοδες υποσχεσεις και ψοφιες ελπιδες μπορει να πουλαει εκ του ασφαλους. Αυτη ηταν παντοτε αλλωστε η πολιτικη
    πραμάτεια του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγω γραφω κατι χρονια για την Αγια Οικογενεια που κανει αφαιμαξη παππου προς παππου,τωρα ξυπνησε μια κυριακατικη φιλλαδα να γραψει για φαμιλια δον κορλεονε.ΜηζοτακηςΑ.Ε Ψηφιστε τους γιδια και μετα απλωστε χερι ελεηστε τον φτωχομα@@@@α οπως επισης και τους αμφιλεγομενουςΤετοιος λαος ειμαστε ,τετοιους ηγετες αξιζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εδω ζηταμε ραντεβου για εξετασεις σαν αποστρατοι στο ΝΙΜΙΤΣ και μας βαζουν μετα απο ενα 6μηνο γιατι λεει ειμαστε πληρεις.Απο ποιους?ελατε τωρα μην κανετε τους χαζους .Η συζυγος μου καποτε νοσηλευτηκε στο 401 σαν συζυγος αποστρατου ανωτερου Αξιωματικου και στον θαλαμο νοσηλευτοταν ταυτοχρονα αλβανιδα υπαλληλος σουπερ μαρκετ και μια με ενοικιαζομενα δωματια σε νησι,καμμια σχεση βεβαια με τον στρατο .Μετα ψαχνουμε γωνια στο ταλληρο.Ρε δεν πανε να γανωθουν με φουμο λεω εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φρου φρου και αρώματα από κάποιον ο οποίος διαθέτει 300(ή 430) για φύλαξη Αστυνομικούς, έκανε και μείωση, των οποίων το κόστος συνολικών αποδοχών και λοιπών εξόδων, οχήματα, οπλισμός, μέσα κλπ πλησιάζει μηνιαίως το ένα εκατομμύριο ευρώ. Επίσης συνολικά 15.000 αστυνομικοί φυλούν πολιτικούς, επιχειρηματίες, δικαστικούς, δημοσιογράφους, διπλωμάτες, πολιτικά γραφεία και άλλους χαρακτηρισμένους "στόχους". Μιλάμε για ένα μηνιαίο κόστος άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ, για κάποιους, οι οποίοι λόγω υψηλών μισθολογικών απολαβών, θα μπορούσαν να τα πληρώνουν από την τσέπη τους. Κατά τ' άλλα της Μέρκελ και του Σόιμπλε του συγχωρεμένου, τους έφταιγαν οι μισθοί και οι Συντάξεις των Ενστόλων. Σ' αυτή την μπανανία ζούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μια ακόμα φανταστική περιήγηση του Μητσοτάκη στην υποτιθέμενη ευημερούσα κοινωνία αλλα των αριθμών... Ασφαλως ξ ε χ α σ ε να πει τι προβλεπει το νέο Ευρωπαικό δημοσιονομικο σύμφωνο σταθεροτητας, στην ουσία νέος μηχανισμός λιτότητας και δημοσιονομικης πειθαρχίας,αφού από αρχές του 2024 α π α γ ο ρ ε ύ ε ι τα τυχόν πλεονάσματα να χρησιμοποιούνται για κοινωνικούς σκοπούς παρά μόνο για το εξωτερικό χρέος η να μεταφέρονται στα επόμενα χρόνια. Οπως επιβαλλει και να μειώνονται οι δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ.Ομως από την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ έγινε γνωστό το υπερπλεόνασμα 1,7δις του 2023 που έκρυβαν επιμελώς μεταφέροντας το για το 2024 ώστε να το χρησιμοποιήσουν προεκλογικά κατά το δοκούν. Η ληστεια στα εισοδήματα από φοροέσοδα και ΦΠΑ απέδωσε. Το ίδιο και η παραπλάνηση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έχετε χιούμορ! 21η Απριλίου ζητάτε αυξήσεις στους στρατιωτικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο κούλης θα φάει καλά από τους αποστράτους στις ευρωεκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το παρακάτω άρθρο τα εξηγει όλα: Σφάζουν με το μπαμπάκι» την πενταετία Μητσοτάκη οι Financial Times με ένα κείμενο ανάλυση για τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας και αρκετούς αστερίσκους για τον αντίκτυπο που αυτή έχει στους πολίτες της χώρας.

    Σε κείμενο με τίτλο «Το επώδυνο πλαίσιο της ελληνικής οικονομικής ανάκαμψης» η ιστοσελίδα παραθέτει μερικές από τις πιο σημαντικές θετικές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία, αλλά και τις πολλές αρνητικές επιπτώσεις για τους πολίτες που έρχονται ως απόρροια της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαπέντε ετών.

    «Η χώρα είναι πραγματικά ανάμεσα σε εκείνες με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη, όμως έχει γίνει και η φτωχότερη» σχολιάζουν οι FT στην ανάλυσή τους.

    Παραθέτοντας μερικές από τις θετικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών σημειώνουν:

    Η S&P αναθεώρησε σε θετικό το αξιόχρεο του ελληνικού χρέους

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat το χρέος έπεσε κατά 10,8% σε σχέση με το ΑΕΠ.

    Η ελληνική οικονομία σημείωσε ανάπτυξη 2% το 2023, ενώ από το 2019 σημειώνει ανάπτυξη σχεδόν διπλάσια από το μέσο όρο της Ευρωζώνης.

    Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι εκτιμά πως η ελληνική οικονομία θα σημειώσει ανάπτυξη κατά 2% και την επόμενη χρονιά

    Ο τουρισμός είναι σε συνεχή άνοδο και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις επίσης βοηθούν.

    Η πολιτική σταθερότητα και η δημοσιονομική εξυγίανση κατατάσσουν την Ελλάδα στους ελκυστικούς προορισμούς για επενδύσεις, σε σχέση με το παρελθόν.
    Και κάπου εκεί σταματούν τα θετικά και ξεκινούν τα «αλλά», με τους Financial Times να σημειώνουν ότι «η πρόσφατη ανάκαμψη έχει ανεβάσει ελάχιστα τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε. και δεν είναι αρκετά για να τους ανεβάσουν από την θέση του φτωχότερου πληθυσμού στην Ευρωζώνη».

    «Με το κενό με τη Βουλγαρία να μειώνεται σταδιακά, δεν είναι παράλογο να αναμένουμε ότι η Ελλάδα σύντομα θα γίνει η φτωχότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» σημειώνουν οι FT και διερωτώνται «πως συνδέονται αυτές οι δύο αντίθετες ιστορίες;».

    Κατά την ιστοσελίδα οι απαντήσεις βρίσκονται στον απόηχο της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών λιτότητας το μέγεθος των οποίων είναι πρωτοφανές για καιρό ειρήνης και οι επιπτώσεις μπορούν να συγκριθούν μόνο με την Μεγάλη Ύφεση στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1930.

    Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 30%, το 2016 οι καταναλωτικές δαπάνες ήταν 24% λιγότερες σε σχέση με το 2017 και οι κυβερνητικές δαπάνες 20%, ενώ οι επενδύσεις είχαν καταρρεύσει κατά 65%. Κατά την ίδια περίοδο η κατασκευαστική δραστηριότητα έπεσε στο μισό, με την εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα να πέφτουν κατά ένα τρίτο. Παράλληλα η ανεργία έφτασε σε ιστορικά υψηλά σχεδόν 30%.

    Το αποτέλεσμα ήταν ότι σήμερα η ελληνική οικονομία είναι κατά 19% μικρότερη από το 2017, παρά την μεγάλη ανάκαμψη μετά την πανδημία, την ώρα που η οικονομία της Ε.Ε. συνολικά αυξήθηκε κατά 17%.

    Οι πραγματικοί μισθοί μειώνοντας έως και το 2022, τη χρονιά που είναι τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ενώ είναι μειωμένοι κατά 30% από την εποχή πριν την οικονομική κρίση. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα έχει έναν από τους μικρότερους μέσους μισθούς ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες.

    Ο κατασκευαστικός τομέας, που αποτελούσε το 10% του ΑΕΠ το 2008, σχεδόν εξαϋλώθηκε και τώρα αποτελεί το 2% του ΑΕΠ, το πιο χαμηλό ποσοστό σε όλη την Ευρωζώνη.

    Παράλληλα, υπάρχουν ανησυχίες για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

    Επιπλέον, οι γεννήσεις έπεσαν σε χαμηλό δεκαετιών το 2022, επιδεινώνοντας το πρόβλημα γήρανσης και μείωσης του πληθυσμού, καθώς πολλοί νέοι φεύγουν από τη χώρα κάθε χρόνο.

    Το ΔΝΤ, μάλιστα, στην τελευταία του έκθεση μιλάει και για την κλιματική αλλαγή ως σημαντικό κίνδυνο, καθώς το 90% των τουριστικών υποδομών και το 80% των βιομηχανιών είναι σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

    Και το συμπέρασμα των FT; «Γενικά θα έπρεπε να γιορτάζουμε για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, αλλά θα πρέπει να ερμηνευθεί στο πλαίσιο μιας άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης που έχει βάλει τη χώρα σε μια τρύπα, από την οποία ίσως χρειαστεί μια ολόκληρη γενιά για να βγει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τζον Τζ. Μερσχάιμερ, ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς επιστήμονες της εποχής μας, μας προσφέρει την πρώτη συστηματική ανάλυση του ψεύδους ως εργαλείου διακυβέρνησης, κατηγοριοποιώντας τα είδη, τις αιτίες και τα δυνητικά οφέλη και βλάβες. Γιατί λένε ψέματα οι ηγέτες κρατών και οι κυβερνήσεις τους; Μπορούμε να καταδικάσουμε συλλήβδην τους πολιτικούς; Είναι το ψέμα ο βασικός τρόπος παραπλάνησης των πολιτών; Καμία διάκριση δεν είναι ίσως πιο σημαντική από αυτήν ανάμεσα στο ψέμα που απευθύνεται προς μια άλλη χώρα και στο ψέμα που απευθύνει κάποιος ηγέτης στον ίδιο του τον λαό.

      Διαγραφή
  27. Εννοείται ότι το αξιόχρεο ως α ξ ι ό χ ρ ε ι ο θα βαραίνει τις τσέπες μας και ο χ ι των α χ ρ ε ί ω ν. Πλήρης διαστροφή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Cleptocracy the New Democracy revealing the unthinkable. All the party goats will vote for the best way, for guidance to the slaughter. Mpeeee, mpeeeee!

    ΑπάντησηΔιαγραφή