Έβρος: Τελετές παράδοσης-παραλαβής Διοικήσεων XII και XVI Μ/K ΠΖ (ΦΩΤΟ)

Έβρος: Τελετές παράδοσης-παραλαβής Διοικήσεων XII και XVI Μ/K ΠΖ (ΦΩΤΟ)

1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΣ» (14/3/24):

Με την τελετή παράδοσης-παραλαβής, ο νέος Διοικητής Υποστράτηγος Ιωάννης Κορρές, ανέλαβε την διοίκηση της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Αλεξανδρούπολης.

Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημητρίου Χούπη, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, του Διοικητή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU – ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγου Δημόκριτου Κωνσταντάκου και του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Σταύρου Παπασταθόπουλου, πραγματοποιήθηκε η αλλαγή διοίκησης.

Παρόντες ήταν ο Πειφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, ο δλημαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστικών και λιμενικών Αρχών.

Ο απερχόμενος Διοικητής Υποστράτηγος Χρήστος Μπακιρτζής, που ως γνωστόν αποστρατεύθηκε αν και είναι ένας από τους καλύτερους αξιωματικούς, παρέδωσε στον Υποστράτηγο Ιωάννη Κορρέ την Διοίκηση της ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, μέσα σε κλίμα συγκίνησης για την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

Κλικ για μεγέθυνση:

2. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ: ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ XVI M/K ΜΠ «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ» (14/3/24):

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής Διοίκησης της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο Πεταλωτή, έδρα του Σχηματισμού.

Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημητρίου Χούπη, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, του Διοικητή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU – ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγου Δημόκριτου Κωνσταντάκου και του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Σταύρου Παπασταθόπουλου, έγινε η τελετή.

Παρόντες ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός.

Ο απερχόμενος Διοικητής Εβρίτης Υποστράτηγος Καραμανίδης Κωνσταντίνος που μετατέθηκε στο ΓΕΣ, παρέδωσε την Διοίκηση της 16ης Μεραρχίας Διδυμοτείχου στον Υποστράτηγο Κωστούλα Ιωάννη.

Μετά την τελετή, ακολούθησε δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών Διδυμοτείχου, παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Κλικ για μεγέθυνση:

ΠΗΓΗ: evros-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Άλλη μία σύνταξη ανγου με θητεία υπγου στη πλάτη μας.Πλέρωνε ελληνικέ λαέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ όταν πληρώνει συντάξεις λοχαγού και συνταγματάρχη σε λοχίες ειναι καλά

      Διαγραφή
    2. 10:47:00 μ.μ. Χρήστος ,εσύ???

      Διαγραφή