Κασσελάκης: Την Παρασκευή παρουσιάζεται στο στρατό – Αλλαγή στο παρά πέντε

Κασσελάκης: Την Παρασκευή παρουσιάζεται στο στρατό – Αλλαγή στο παρά πέντε

Την Παρασκευή και για 20 μέρες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να φορέσει τα χακί, με τον ίδιο να αλλάζει συνεχώς στρατόπεδα.

Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, πρώτα ειπώθηκε πως θα καταταγεί στα Τεθωρακισμένα (στην Αυλώνα), εν συνεχεία στη Θήβα (όπου και επισκέφθηκε το στρατόπεδο, έτσι για να πάρει μια ιδέα πως ζουν εκεί οι στρατιώτες), μετά άλλαξε γνώμη και οι σύντροφοί του στην Κουμουνδούρου έλεγαν ότι θα καταταγεί στην Σπάρτη (Σώμα Εφοδιασμού Μεταφορών) και τώρα στο πάρα πέντε της κατάταξής τους, άλλαξε πάλι στρατόπεδο και ξαναπηγαίνει στη Θήβα. (Ίσως επειδή για να είναι πιο κοντά στην Κουμουνδούρου).

Προκαλεί πάντως εντύπωση το γεγονός της αλλαγής κέντρων εκπαίδευσης και ίσως δεν συμβαίνει συχνά ένας νεοσύλλεκτος να επιλέγει και το κέντρο που θα καταταγεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΒΗΜΑτοδότη, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε να μην υπάρχει σε αυτόν ειδική μεταχείριση, να τον αντιμετωπίσουν όπως τους άλλους νεοσύλλεκτους, δηλαδή εγερτήριο στις 6 π.μ., αναφορά, ξύρισμα, γυμναστική, στίβος μάχης , ότι κάνει δηλαδή ένας νεοσύλλεκτος. Είναι άγνωστο εάν θα κάνει και «νούμερα» θαλαμοφύλακα, όπως κάνουν όλοι οι νεοσύλλεκτοι, πάντως σκοπιά, αφού δεν θα έχει ορκισθεί, είναι μάλλον δύσκολο…

Για πρώτη φορά πρόεδρος κόμματος και νεοσύλλεκτος

Μετά την ορκωμοσία θα πάρει και πέντε ημέρες άδεια τις οποίες και δικαιούται και αμέσως μετά… απολύεται.

Σε αυτές τις 20 ημέρες (που θα εκπαιδεύεται στο τυφέκιο) στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται σύσσωμο το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος. Είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος κόμματος, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι νεοσύλλεκτος. Ο προηγούμενος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Ναυτικό (ορισμένοι είπαν ότι πήγε Ναυτικό με… βύσμα).

Και κάτι ακόμα που έχει τη σημασία του, νέος διοικητής στο Κέντρο Εκπαίδευσης στη Θήβα, θα είναι ο ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σιρλαντζής μέχρι πρότινος εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΕΘΑ και στενός συνεργάτης του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου…

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια