Αναδρομικά Συνταξιούχων: «Περιμένουμε απόφαση ανώτατου ειδικού δικαστηρίου για να δούμε τι θα γίνει» δηλώνει η Μιχαηλίδου (BINTEO)

Αναδρομικά Συνταξιούχων: «Περιμένουμε απόφαση ανώτατου ειδικού δικαστηρίου για να δούμε τι θα γίνει» δηλώνει η Μιχαηλίδου (BINTEO)

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοινώθηκε χθες από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αύξηση δεν θα πάρουν μόνο όσοι εργάζονται με τον κατώτατο μισθό, θα τα πάρουν και όσοι εργάζονται όσοι εργάζονται σε προγράμματα απασχόλησης της ΔΥΠΑ, όσες γυναίκες λαμβάνουν επιδόματα μητρότητας και εργάζονται με τον κατώτατο αλλά και πάνω από μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας που είναι στο τακτικό επίδομα ανεργίας. Μιλάμε για πάνω από ένα εκατομμύριο που επηρεάζονται από την αύξηση του κατώτατου μισθού. Έχουμε και τους συμπολίτες μας που είναι συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι που έγιναν αυξήσεις στους μισθούς και υπάρχουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι που έχουν ένα πολλαπλασιαστικό αποτύπωμα στον μισθό τους», είπε αρχικά.

Για την μειωμένη αγοραστική δύναμη, τις τιμές «Ευρώπης» και τους μισθούς «Βαλκανίων» η υπουργός ανέφερε πως, «γίνονται πολλές προσπάθειες. Στις 22 χώρες που έχουν κατώτατο μισθό είμαστε στην μέση και ξεκινήσαμε από ουραγός και είμαστε 11οι. Σε σχέση με το 2019 που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, ο Έλληνας έχει 3 παραπάνω κατώτατος μισθούς στην τσέπη. Ωστόσο νιώθει και τον πληθωρισμό και την ακρίβεια. Προσπαθούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια με πρόστιμα και έκτακτες ενισχύσεις. Προσπαθούμε να βρούμε μία ισορροπία μεταξύ του εργαζόμενου και του εργοδότη».

Για το ενδεχόμενο μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, «προσπαθούμε να δούμε στις εισφορές που έχουμε δημοσιονομικό όριο και χώρο. Μελετάμε τι αποτύπωμα έχει η ειδική εισφορά αλληλεγγύης στους συνταξιούχους. Στις εισφορές τις έχουμε ήδη μειώσει κατά 4.4%. κάθε μία μονάδα μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών έχει κόστος στο δημόσιο περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Όμως είναι κάτι που το βλέπουμε. Δεν έχουμε κάτι νεότερο για το επίδομα Πάσχα, δεν υπάρχει κάτι στο τραπέζι αυτή την στιγμή.

Για τους συνταξιούχους και για τα αναδρομικά της περιόδου 2015-2016 [σ.σ. αξιώσεις των συνταξιούχων για επιστροφή αναδρομικών δώρων και επιδομάτων κύριων και επικουρικών συντάξεων σχετικά με το 11μηνο (Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016), δηλαδή διεκδικήσεις για το διάστημα πριν από την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου] αλλά και μια νέα ενδεχόμενη αύξηση στις συντάξεις η κ. Μιχαηλίδου υπογράμμισε πως, «το ζήτημα των αναδρομικών είναι ένα ζήτημα που προς το παρόν δεν μπορούμε να έχουμε κάποια θέση. Είναι στο ανώτατο ειδικό δικαστήριο. Περιμένουμε την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου για τα αναδρομικά για να δούμε τι θα γίνει. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Προέχει το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών και παράλληλα κοιτάμε τι μπορούμε να κάνουμε και αν μπορούμε να κάνουμε για τους συνταξιούχους».

Μεταξύ άλλων η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στο ζήτημα των Τεμπών και για τις αποκαλύψεις περί μονταζιέρας, αλλά και την στάση του Κώστα Καραμανλή.

«Μας προβληματίζει η υπόθεση των Τεμπών που είναι μα τραγωδία. Την δικαιοσύνη δεν μπορούμε να την δώσουμε να την δώσουμε εμείς, είμαστε ένα κράτος δικαίου και άλλος αυτός που αποδίδει δικαιοσύνη. Ωστόσο η δικαιοσύνη και τα αντανακλαστικά της μας έχει εκπλήξει όλους γιατί έχει κινηθεί γρήγορα έχει αποδώσει 34 κατηγορίες σε ανθρώπου που εμπλέκονται στην τραγωδία στα Τέμπη. Κάνουμε, ως κυβέρνηση ό, τι καλύτερο για να δώσουμε την πληροφορία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ανεμπόδιστα σε αυτόν που την ζητάει. Ο κ. Καραμανλής έκανε αυτό που έκρινε καλύτερα ο ίδιος», σχολίασε κλείνοντας.

Δημοσίευση σχολίου

15 Σχόλια

  1. Να της πει κάποτε κάποιος δημοσιογράφος ότι υπάρχουν έξι αποφάσεις του Ε.Σ. από το 2017 που δεν έχουν εφαρμοσθεί ποτέ . Αυτά τα αναδρομικά αλήθεια θα μας τα δώσουν . Αιδώς Αργείοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2017 ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΑΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ; Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ; ΠΟΣΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΑΡΕΣΤΗΘΟΥΝ ΝΑΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΜΑΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΚΑΙ ΕΑΝ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ; ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δείτε αύξηση , γράψτε μου. Η όποια μικρή αύξηση, αν δοθεί, θα είναι πριν από εκλογές (ευρωεκλογές ή εθνικές!, για να προσελκύσουν τα βόδια στον σταύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα περιμενουμε 2 χρονια μετα το ειδικο δικαστηριο θα βγαλει ακυρο τα αναδρομικα και ο προεδρος δικαστηριου θα γινει προεδρος δημοκρατιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μισή αλήθεια και πολλά ψέματα. Η νέα δίκη αφορά δώρα και επίδομα αδείας. Για την επιστροφή της ΕΑΣ για 23 μήνες 2015-16 που έχει τελειώσει και έπρεπε να επιστραφεί το κάνουμε αβαβα. Αλλά και οι δημοσιογράφοι είναι ή μιλημένοι ή άσχετοι για να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σώπα καλέ! Τέτοια νομιμοφροσύνη είναι απίστευτη!! Στο να τα πάρετε αρκεί μια Νομοθετική Πράξη τα μεσάνυχτα μέσα σε κάποιο νομοσχέδιο για λιπάσματα, απόβλητα κλπ και το πρωί αδειάζουν οι τσέπες μας. Στο δόσιμο υπάρχει δυσκοιλιότητα. Μετά το Πάσχα κανα αντίδωρο ενόψει ευρωεκλογών και μετά τον πούλο μέχρι τις κανονικές εκλογές. Τάχει γράψει ο Σουρής 130 και βάλε χρόνια πριν. Δεν αλλάζει αυτό το χάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα σου έλεγα τι περί.ενεις αλλά σέβομαι όχι εσένα αλλά τον εαυτό μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ ΕΡΧΕΤΕ Ο ΙΟΥΝΙΟΣ Κ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μητσοτάκη με την παρέα σου των απατεωνων θα φάτε τέτοια π..... που θα την θυμάστε για χρόνια. Δεν αναφέρομαι μόνο στις Ευρωεκλογές αλλά και στις Εθνικές. Νομίζετε ότι όλοι εσείς οι καπνοί απευθύνεστε σε χαχολους και μαμαλουκους. Εσείς όλοι στο κοινοβούλιο δεν έχετε καμία σχέση με την αρετή διότι αρετή του διαλόγου είναι η αλήθεια. Όλοι σας είστε άθλιοι ύστεροβουλοι υπολογιστές και ιδιοτελείς. Δεν καταλάβατε ότι κρατάτε στα χέρια σας μια απασφαλισμενη βραδυφλεγη χειροβομβίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η μοσχαναθρεμενη αγγλοσπουδαγμενη αρχοντοπενεμενη Δομνα που ξερει τι θα πει πιλοφορι και γιαπι.. σε συνταρακτικες αποκαλυψεις εν μεσω των εμμισθων εκστασιασμενων παπαγαλων του καναλιου του κουμπαρου. Σεβασμος(...) σε δικαστικες αποφασεις, συνταξιουχους, μπολικη συγκινηση για τα Τεμπη, υποσχεσεις για επιδοματα,αυξησεις απ' αυτα βεβαια που εχουν ληστεψει αφαιμαζοντας ασφαλιστικα ταμεια και σαλαμοποιωντας κοινωνικες παροχες, μελλοντικα ταξιματα (παραμυθια) και αερας κοπανιστος. Εκπληξη για τα
    γρηγορα αντανακλαστικα(...) της Δικαιοσυνης. Μετρηστε ποσες αντιφατικες
    και αλληλοσυγκρουομενες αποφασεις εχει βγαλει απο τα μνημονια και
    ενευθεν,ποσες εγιναν σεβαστες..., την εξαπατηση μεσω της διαβεβαιωσης καταβολης τους σε ΟΛΟΥΣ του Χατζηδακη, με νομο απαγορευσης δικαστικης διεκδικησης λιγο πριν ληξει η προθεσμια,για να μην μιλησουμε για τα αναδρομικα των δικαστικων που τα ΕΠΕΒΑΛΑΝ(θυμηθειτε τον Α-ηδονι που τους απειλουσε... εν ονοματι (δηθεν) του κοινωνικου συνολου) και εν αντιθεσει βεβαιως με αυτα (τα αναδρομικα) εργαζομενων και συνταξιουχων (συνηθη υποζυγια). Το δημοσιονομικο αποτυπωμα της μειωσης των εισφορων ΠΟΙΟΣ το πληρωνε και το πληρωνει ξ ε χ α σ ε να το πει, αλλωστε ΔΕΝ την ρωτησαν... Κρατηστε και το ΄΄αποτυπωμα΄΄ της εισφορας αλληλεγγυης στους συνταξιουχους που ακομα το μελετανε!!! αλλα για τα αναδρομικα (κλεμμενα) ΔΕΝ εχουν θεση.... Ευτυχως οι θανατοι απο το εγκλημα των Τεμπων τους προβληματιζουν... (sic). Eυαισθησιες... Τις αυξησεις τις περιμενουμε στη σταση με το λεωφορειο, αλλωστε παραμονη πρωταπριλιας η συνεντευξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η μοσχαναθρεμενη αγγλοσπουδαγμενη Δομνα που ξερει απο πιλοφορι και μυστρι ξεχασε να μας πει : 1) Ποσες και ποιες αποφασεις της ΄΄ανεξαρτητης΄΄ δικαιοσυνης (...) εχουν γινει σεβαστες μεχρι σημερα; 2) Σε ποια θεση ειναι η αγοραστικη ικανοτητα του μεσου ελληνα καταναλωτη για να μη μιλησουμε σε τι ποσοστο αναπληρωσης σε σχεση με τον μεσο ευρωπαικο ειναι μισθοι και συνταξεις; 3) Το ΄΄αποτυπωμα΄΄ της μειωσης των ασφαλιστικων εισφορων για το δημοσιο ΠΟΙΟΙ το πληρωναν και το πληρωνουν; 4) Τι ακριβως μελετουν στο αποτυπωμα.. της ΕΑΣ στους συνταξιουχους; 5) Οι επιστροφες των αναδρομικων (ληστευμενων στη ουσια) απο ποια χρηματα προερχονται και ΓΙΑΤΙ μετα τον νομο Κατρουγκαλου οι ΙΔΙΕΣ περικοπες της ΕΑΣ βαφτιστηκαν ΄΄νομιμες΄΄ ενω ΠΡΙΝ παρανομες; 6) Συνιστουσε εξαπατηση η διαβεβαιωση του Χατζηδακη για επιστροφη αναδρομικων σε ΟΛΟΥΣ τους συνταξιουχους και περι μη καταφυγης σε δικαστηρια ενω πριν ληξει η προθεσμια την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ με νομο; 7) Γιατι δεν καταργησαν (και δεν καταργουν) λοιπον την αδικη οπως οι ΙΔΙΟΙ παραδεχονται (και ληστρικη) προσωπικη διαφορα του Κατρουγκαλου οπως ο ιδιος ο Κουλης ειχε υποσχεθει; 8)Ποσα χρωσταει το κομμα της στις τραπεζες και ΠΟΙΟΣ πληρωνει την επιχορηγηση του κρατικου προυπολογισμου που παρακρατειται απο τις τραπεζες εναντι των οφειλων; Τα αλλα ωραια και συγκινητικα... περι εκπληκτικης ταχυτητας και αντανακλαστικων(...)της δικαιοσυνης στην υποθεση των Τεμπων τα απολαμβανουμε... Αφηστε τις υποσχεσεις περι επιδοματων, δωρων Πασχα που παραπεμπουν ευθεως σε αερα κοπανιστο... Οι δε μελλοντικες αυξησεις περιμενουν στη σταση το λεωφορειο να φανει... Οι εμμισθοι υπαλληλοι του καναλαρχη (και κουμπαρου) που δηθεν δημοσιογραφουν ερωτωντες, δημιουργουν μια ωραια ατμοσφαιρα παντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από αυτές τις κυβερνήσεις που ανέβηκαν και κατέβηκαν .. ένα έμαθα .. ότι πενιχρή αύξηση δίνουν .. τα παίρνουν πίσως και με το παραπάνω με άλλους τρόπους ... ένφια ..φορολογία .. κόβοντας μισθούς .. και πάει λέγοντας οπότε για ποια αναδρομικά μιλούν , μας δουλεύεουν .. έκοψαν το μέρισμα .. εκοψαν μισθούς .. έκοψαν δώρα ... κοβουν κόβουν κόβουν .. είναι αλήθεια ότι ζούμε σε όρια φτώχειας , ενώ οι άνωθεν .. πλουτίζουν πλουτίζουν αγοράζουν αγοράζουν ... και ο λαός ζει με τα ψέμματα τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Αυτιας στην ευρωβουλη και με τη βουλα... Επιτελους μια καλη ειδηση. Ολα
    δουλευουν στο φουλ για φαρδυα παντελονια και το ζεστο χρημα που ερχεται... Ραπτομηχανες,μεζουρες, τεμπεσιρια,δαχτυλιθρες... Και μπουρμπουληθρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αδραξε την ευκαιρία για δημόσιες σχέσεις η Δόμνα και ενώ το απαγορεύει ρητά ο κανονισμός της ΕΟΑ πήρε την δάδα μαζί με τον επίτροπο Μαργαρίτη
    Σχοινά (γνωστό yes man μαργαριτάρι...) και την βουλεύτρια Μονογιού (παληά εστεμμένη miss beauty...) τρέχοντας για την φωτογράφηση μιας υγιεινής και ανέξοδης προεκλογικής προβολής (τι άλλο;) μερες προεκλογικές που' ναι και αποκλείοντας ταυτόχρονα αλλους αθλητές. Κατά τ' αλλα πάνω απ' ολα η Ολυμπιακη ιδέα....Η ματαιοδοξία λάμπει στα μάτια μαζί με το παπατζιλικι και τα φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες που αφειδώς και πολιτικά ανέξοδα πουλάνε σε εργαζόμενους και συνταξιούχους. Από την άλλη τα σενάρια περί της κοπτοραπτικής της ΕΑΣ ούτως ώστε τα υπολογισμένα ψίχουλα να κάνουν την προεκλογική δουλειά περίπατο στις τσέπες... της εκλογικής πελατείας δίνουν και παίρνουν. Οπως μας πληροφορεί μάλιστα και ο α-Κατοικητος στο πρώτο κλιμάκιο που θα υπολογίζεται μόνο στο υπερβάλλον ποσό πάνω από 1.400 ευρώ θα υπολογίζεται με α υ ξ η μ έ ν ο συντελεστή 15%!!! Το ίδιο με αυξημένους συντελεστές θα υπολογίζονται και τα άλλα. Δηλαδή τι είχαμε τι χάσαμε....Οι επιστήμονες της ληστείας σε χειρουργικά χτυπήματα ακριβείας. Το ποίμνιο βλέπει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή