«Παράθυρο» για εθελοντική στράτευση των γυναικών – Τι είπε ο Δένδιας για τις μεταρρυθμίσεις (BINTEO)

«Παράθυρο» για εθελοντική στράτευση των γυναικών – Τι είπε ο Δένδιας για τις μεταρρυθμίσεις (BINTEO)

Το υπουργείο Άμυνας έχει αφήσει ανοιχτό το παράθυρο για εθελοντική στράτευση γυναικών

Την καθιέρωση εθελοντικής στράτευσης των γυναικών εξετάζει, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της στρατιωτικής θητείας κατά το φινλανδικό μοντέλο που προωθεί.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο είναι ένα από τα σχέδια που εξετάζεται προκειμένου να μπει στη νέα τύπου θητεία, η οποία και θα είναι η τελική μεταρρύθμιση στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τι είπε ο Δένδιας:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, επίσκεψη στην 95 ΑΔΤΕ, στη Ρόδο, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη.

Παρόντες επίσης ήταν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς και οι βουλευτές Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη, Μάνος Κόνσολας και Βασίλειος – Νικόλαος Υψηλάντης.

Ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε από τον Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγο Γεώργιο Μανουρά, για επιχειρησιακά θέματα και την αποστολή του Σχηματισμού.

Μετά την ενημέρωση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Εξ' ού και η διαμόρφωση της ατζέντας 20-30, δηλαδή της μεγάλης μεταρρύθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι σε εξέλιξη».

«Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού στρατού, πραγματικά ενός στρατού του 21ου αιώνα» συνέχισε ακόμη ο κ. Δένδιας.

«Η πατρίδα μας δεν πρόκειται να απεμπολήσει τα δικαιώματά της, όπως αυτά προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Διατηρεί αυτονόητα το δικαίωμα άμυνάς της απέναντι σε κάθε επιβουλή και σε κάθε σημείο του εθνικού μας χώρου, έως και την έσχατη και τη μικρότερη βραχονησίδα» κατέληξε σχετικά ο υπουργός Άμυνας.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΥΕΘΑ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Θα προσελθουν ΜΟΝΟ οσες θελουνν επι πλεον μορια για να γινουν ενστολες η μη δημοσιες υπαλληλοι.Με αυτο το σκεπτικο ενισχυεται ο στρατος σε σταθερη βαση και χωρις μισθοδοσιες.Μια καλη πριμοδοτηση αρκει για να καλυφθουν πολλα κενα στο στρατευμα και να νοικοκυρευτουν και πολλα αγαμα στελεχη....να τα λεμε κι αυτα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχουν υποδομές για να υλοποιηθεί στράτευση γυναικών. Ήδη οι κτηριακες εγκαταστάσεις είναι άθλιες παντού. Ούτε τουαλέτες δεν υπάρχουν που να καλύπτουν τις βασικές απαιτήσεις υγιεινής. Μην μιλήσω για λουτρά κτλ..
    Έχουν να γίνουν όργια στο στράτευμα αν μπουν γυναίκες φανταρινες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι τωρα με εποπ δεν μπαινουν φανταρινες;

      Διαγραφή
    2. Καλύτερες απο πολλούς άνδρες ΕΠ.ΟΠ.

      Διαγραφή
    3. 1:11:00 επί τω έργω τότε, συνάδελφε. Να το δούμε στην πράξη.

      Διαγραφή
    4. 1:11:00 Εσύ τι είσαι ρε μεγάλε και λες για τους ΕΠΟΠ;

      Διαγραφή
  3. Οι γυναίκες στο Στρατό και τα σώματα ασφαλείας, κάνουν μόνο για βοηθητικές υπηρεσίες. Οι αρμόδιοι, να λέτε τα πράγματα με το όνομα τους. Μην ντρέπεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι περισσότερες μπορούν να προσφέρουν , η ηγεσία δεν μπορεί να τις αξιοποιήσει ή μάλλον δεν θέλει να τις αξιοποιήσει.

      Διαγραφή