Αποστρατεύθηκε ο Θρακιώτης Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Αλεξανδρούπολης

Αποστρατεύθηκε ο Θρακιώτης Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Αλεξανδρούπολης

Αποστρατεύθηκε στις σημερινές τακτικές κρίσεις Υποστρατήγων Όπλων έτους 2024 – 2025 με απόφαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ), ο Διοικητής της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Αλεξανδρούπολης Υποστράτηγος Χρήστος Μπακιρτζής.

Ένας από τους καλύτερους και μάχιμους αξιωματικούς (σε αντίθεση με κάποιους επικεφαλής της σημερινής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων που πέρασαν τα περισσότερα χρόνια στα γραφεία και είχαν ελάχιστη διοικητική παρουσία σε μάχιμες μονάδες, αλλά κάποιοι… διαφημίζουν ότι απέκτησαν μεταπτυχιακά και διδακτορικά), ο Υποστράτηγος Μπακιρτζής με καταγωγή από την Ξάνθη, υπηρέτησε και ως Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Σουφλίου.

Υπηρέτησε επίσης και στην 1η Στρατιά, ως Επιτελάρχης του Εβρίτη Στρατηγού ε.α. Άγγελου Χουδελούδη, που επίσης αποστρατεύθηκε τον Ιανουάριο. Ίσως και αυτός να ήταν ένας από τους λόγους αποστράτευσης του κ. Μπακιρτζή.

Άλλωστε τόσο σε επίπεδο Υποστρατήγων όσο και Ταξίαρχων, όσοι θεωρούνταν ότι υπηρέτησαν σε μάχιμες θέσεις δίπλα στον επίτιμο πλέον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χουδελούδη, αποστρατεύθηκαν.

Διατηρητέος στον βαθμό του Υποστρατήγου παρέμεινε ο Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Διδυμοτείχου, ο Αλεξανδρουπολίτης Κώστας Καραμανίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΟΠΛΩΝ.

ΠΗΓΗ: evros-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Έτσι είναι αυτά . Ότι ανεβαίνει κατεβαίνει . Υγεία και καλοφάγωτη η συνταξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή είναι η μια εκδοχή. Η άλλη που είναι και η επικρατέστερη είναι ότι , αν δεν ήταν ευνοούμενος του Χουδελούδη , επί σειρά ετών , δεν θα είχε γίνει ούτε ταξίαρχος , γιατί απλά ήταν περιορισμένων δυνατοτήτων αξιωματικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή κρύβεσαι την ανωνυμια μπορείς να λες ότι θέλεις και γω λεω οτι θελω ή σου έφαγε κάποια θέση ή ησουν υφιστάμενος και σε ισιωσε.
      Να σοβαρευτουμε, τα προσόντα τα διέθετε στο επαρκο, άλλαξαν οι συσχετισμοί βρέθηκε εκτός τόσο απλο

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς σ αυτό το σύστημα μας, που έχει αποδεδειγμένα ακατάλληλα άτομα σε υψηλές θέσεις ευθύνης επειδή έτυχε να είναι συγκατοικοι και κουμπάροι με τυχάρπαστους και αποδεδειγμένα χαμηλού επιπέδου αρχηγους .... Το να προσπαθουμε να εξηγησουμε τα αυτονοητα είναι ουτοπία!!!..... οταν ανχης... καταφερε να δοικησει στα 5χρονια 7 στυλο και 3 υπολογιστες και ειναι σήμερα 2 ετων Αντγος και δεν ντρεπετε... τι να λέμε?????? Αυτό μας αξίζει,,,, αυτό έχουμε...

      Διαγραφή
    3. Απόλυτα σωστό.... Είπατε το αυτονόητο....Δυστυχως όμως κυριαρχουν στην εξέλιξη οι κατα περιπτωση τυχαίοι συνεργατες και φίλοι.... οχι οι άριστοι... Αν δεν με κόψει η λογοκρισία θα ανέφερα και ονόματα που ουτε για σχηδες δεν εκαναν....και δυστυχως για τον Στρατό μας ειναι Ανωτατοι σήμερα!!!!

      Διαγραφή
  3. Κολλητός του ο συντάκτης του άρθρου ο οποίος ξερνάει χολή; Κρίμα που δεν τον ρωτήσαμε. Δεν πειράζει ξύδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δρόμο έλα στο κλαμπ των αποστρατών για να καταλάβεις μαζί με τον κολλητό σου τον άνθρωπο που αποστράτευσε τον πρώην μεγάλο Αρχηγό που το μόνο μέλημα του αποστράτευσε γειά όλους τους Ε. Ο. Θ εξαιρώντας τους κολλητούς και κουμπάρους αυτούς που βολεύτηκαν με όλες τις κυβερνήσεις από το Π. Α. Σ. Ο. Κ του Ανδρέα μέχρι και την Ν. Δημοκρατία γιατί δεν μιλούσαν και ήταν τα κουνελάκια τους Μπράβο στον Δενδια που τον έστειλε να καλλιεργεί ηλιοσπορους στην περιοχή του για να μάθει ο κολλητός του Αποστολάκη και Του Φλωρου. οι δηθεν διωχθεντες από την Κυβέρνηση Σύριζα χα χα χα δρόμο πανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δρόμο οι άνθρωποι του Χουδελουδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγά τα ουα αποστρατευθηκε ο Ναπολέων η ο Πάτον και κλάμα ο πρώην Αρχηγός ο μεγάλος ηγέτης ο Κολοκοτρώνης του Έβρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποια προσόντα ρε φίλε είχε τον προηγούμενο μεγάλο αρχηγό αυτό ητο το προσόν του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλα στο παππού δηλαδή στο κλαμπ των αποστρατών να καταλάβεις και φρόντισε να εργασθεί και όχι βόλτα στην παραλία με καμπαρντίνα και μπερε σαν μερικούς που βλέπουν οι πολίτες και γελουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή