Τι δουλειά έχει ο Nαύαρχος στο τιμόνι της EAB;

Τι δουλειά έχει ο Nαύαρχος στο τιμόνι της EAB;

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης για γάμους ομοφύλων, αγροτικές κινητοποιήσεις, ιδιωτικά πανεπιστήμια κ.λπ. και σε παράλληλη πορεία με τις μεγάλες εξοπλιστικές συμφωνίες, «τρέχει» και μία διαδικασία αναβάθμισης (στην πραγματικότητα: αναβίωσης) της πολεμικής βιομηχανίας της Ελλάδας.

Οι προθέσεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια είναι αναμφισβήτητα καλές, φαίνεται πως υπάρχει και κάποιο σχέδιο και μένει να φανεί αν πράγματι στα ελληνικά ναυπηγεία θα χτιστούν φρεγάτες για το ΠΝ και αν η πολύπαθη κομματόπληκτη ΕΑΒ θα παίξει το ρόλο που πρέπει, ως προς την υποστήριξη του δυναμικού της ΠΑ.

Σε ό,τι αφορά την Αεροπορική Βιομηχανία οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές, αφού στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου τοποθετήθηκε ο ναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος, πρώην σύμβουλος ασφάλειας του Πρωθυπουργού και έως προσφάτως συνεργάτης του υπουργού Άμυνας.  Καθήκοντα αντιπροέδρου - και όπως λέγεται, διόλου «διακοσμητικών», ανέλαβαν ο αντιπτέραρχος ε.α. Γιώργος Καραδήμας και ο οικονομολόγος Δημήτρης Σκαλαίος (όπως ακούγεται, πρόσωπο με απευθείας αναφορά στον Πρωθυπουργό).

Για όσους δε θεώρησαν παράδοξο να αναλάβει ένας «ναύτης» επικεφαλής της αεροπορικής βιομηχανίας, η απάντηση είναι ότι ο ναύαρχος Διακόπουλος ήταν «ελικοπτεράς» του ΠΝ και γνωρίζει από πολλές πλευρές το αντικείμενο…

ΠΗΓΗ: reporter.gr

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. ΤΣΟΛΙΑ ΣΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ καθερες κουβεντες.Το ολο θεμα λαμβανει μορφη γελοιοποιησης γιατι το 2019 με την αναληψη της Κυβερνησης απο την ΝΔ τοποθετηθηκε αμεσα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Αντιπτεραρχος εα (ΜΑ) Ιωαν Κουτρας και η ΕΑΒ εκει που δεν δουλευε, ηταν ουσιαστικα νεκρη, αρχισε να πεταει τοσο σε εξυπηρετηση Αφων και μεσων οσο και αναληψης εργασιων απο εξωτερικο.
    Ξαφνικα απο το πουθενα τοποθετηθηκε Προεδρος ΕΑΒ αλεξιπτωτιστης καποιος Παπακωστας πανασχετος που καμια σχεση δεν ειχε με ΕΔ ενω ο νυν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Αντιπτεραρχος εα (ΜΑ) Ιωαν Κουτρας παρεμεινε σε δευτερευοντα νεκρη θεση απλου Διευθύνοντος συμβούλου.
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΠΑΧΑΛΟ τα εκανε ο κ Παπακωστας στον υπερθετικο βαθμο.
    Ξεκαθαρα φαινεται απο την φραση στην επιστολη του Προεδρου της ΕΑΑΑΟΟ >.... στην βαρύτερη μορφή Αμυντικής Βιομηχανίας που διαθέτουμε σαν χώρα, που έχει μάλιστα τον όρο Αεροπορική στον τίτλο της, της οποίας τα ηνία δίδονται σε ένα στέλεχος χωρίς την απαραίτητη τεχνοκρατική εξειδίκευση, για να διορθώσει μια προηγούμενη επιλογή που απέτυχε για τους ιδίους ακριβώς λόγους.
    Ο Αντιναυαρχος που εκ των πραγματων δεν γνωριζει ο ανθρωπος συντηρηση Αφων και μεσων,βαφτιζοντας το κρεας ψαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι δουλειά; Μα τι άλλο παχυλή μισθάρα, γνωριμίες και δια της ατόπου, οικογενειακές και φιλικές "εξυπηρετήσεις" σε όλο το φάσμα; Δυστυχώς αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ποιος θα αναλαβει επικεφαλης την ΕΑΒ περαν της πολιτικης επιλογης δεν εχει να κανει τοσο με τις γνωσεις του συγκεκριμενου αντικειμενου, που βεβαιως πρεπει να εχει καποιες στοιχειωδεις εστω, οσο με τα γενικοτερα προσοντα του αφενος στον τομεα του μαρκετινγκ, αφετερου στην προθυμια και την ευελιξια του να εξυπηρετησει τα συμφεροντα των πολυεθνικων που εμπλεκονται με τις προμηθειες. Οι ισορροπιες που διαμορφωνονται ειναι γνωστες μονο στα υψηλα κυβερνητικα κλιμακια και στους ντηλερς, ντοπιους η μη αδιαφορο. Η απαξιωση της εγχωριας αμυντικης βιομηχανιας συνετελεσθη αργα αλλα σταθερα και τα κινητρα της ειναι ε μ φ α ν η. Οποιος παραγει ενα προιον οσο και να του στοιχιζουν οι πρωτες υλες, ριχνει σταδιακα το κοστος και καθισταται αυτονομος, εστω σχετικα συν τω χρονω και συν συμμαχων(...) εκοντων αυτο μην το ξεχναμε, καθοτι εξαρτημενοι αρρηκτα εξ εσπεριας.Οποτε το ισοζυγιο ανατρεπεται και αρχιζουν να τριζουν τα θεμελια των εξαγωγων.Τα συμφεροντα φερουν ακραιφνως την ηθικη(λεμε τωρα..) του ισχυροτερου γιαυτο δεν ωρωδουν σε ισορροπιες προ ουδενος. Απο πατριωτη μεχρι απατρι, απο χρωματα προτιμησεις δεν υπαρχουν περαν του χρωματος του χρηματος, ουτε φυσικα απο θρησκειες(να θυμηθουμε ποιοι εφτιαξαν τους Ταλιμπαν και την Χαμας) αρκει να πεφτει ο παρας. Τις λεπτομερειες τις αναλαμβανουν οι πολιτικοι αγκιτατορες. Αυτοι που χρονια α π α ξ ι ω ν ο υ ν ιδεες πρωτοποριακες και ερευνες επιστημονικες ελληνικων πανεπιστημιων, που θα ειχαν λυσει πολλα ζητηματα και προβληματα αμυντικης και επιθετικης φυσεως, αλλα το κορυφαιο ειναι της ε ξ α ρ τ η σ η ς. Και επειδη για ιστορικους λογους α ν η κ ω μ ε ν τα υπολοιπα ειναι ευλογως εννοουμενα. Τα παραλειπομενα στο σινεμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά από συνεχείς "yes" στη κυβέρνηση, τακτοποιήθηκε και αυτός " ως σωτήρας".
    Αυτό θα πει ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ !! των εκλεκτών και άξιων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια, βάλαμε πρώην ελικοπτερά του ...ΠΝ στο τιμόνι της Αεροπορικής Βιομηχανίας και το μαγαζί θ' αρχίσει να πετάει. Δεν τους έκανε, φαίνεται, τα χατήρια ο προηγούμενος Διευθύνων Σύμβουλος και έβαλε να δουλέψουν αυτοί που πληρώνονται για να δουλεύουν και όχι να κάθονται. Κακή συνταγή για την ελληνική πραγματικότητα, άρα βάζουμε άλλον στη θέση του κι επειδή δεν του έχουμε εμπιστοσύνη ότι δεν θα τα κάνει ...θάλασσα ή θα σηκώσει μπαϊράκι, του βάζουμε από δίπλα έναν που ξέρει το αντικείμενο κι έναν που "αναφέρεται απευθείας στον προωθυπουργό"! Ανοιχτές πλέον οι πόρτες για να μετατραπεί η ΕΑΒ από βιομηχανία σε γραφείο διαχείρισης συμβάσεων με διαπλεκόμενους, εντός κι εκτός επικράτειας. Πάρτε κι άλλους 100-150 να διαχειρίζονται τις συμβάσεις από την Βασ. Σοφίας (πού να τρέχουν στην Τανάγρα οι άνθρωποι), πληρώνετε και τους εργάτες να κάθονται ή να πηγαίνουν εργαλεία και υλικά στους συμβαλλόμενους. Παράδειγμα βιώσιμης και αναπτυσσόμενης αμυντικής βιομηχανίας! Αφήστε τους μπουνταλάδες από την άλλη μεριά του Αιγαίου να κάνουν έρευνα και να φτιάχνουν αμυντικό υλικό και οπλικά συστήματα κατά δεκάδες. σε τιμή κόστους, απόλυτα προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις τους και με εξασφαλισμένη υποστήριξη. Τι ξέρουν αυτοί, μωρέ; Εμείς εισάγουμε στολές παραλλαγής από Κίνα και Πακιστάν, φοράμε τις εξαρτύσεις του 1950 με την κόκκινη πιστολοθήκη και φτιάχνουμε άρβυλα στο 700ΣΕ από μαύρο μάρμαρο. Γατάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ντρέπεται κανένας για αυτές τις τοποθετήσεις ??? Ίχνος ντροπής δεν υπάρχει ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή