Βαθμολογική και Μισθολογική Υποβάθμιση των εξ Υπαξιωματικών Στρατιωτικών (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Βαθμολογική και Μισθολογική Υποβάθμιση των εξ Υπαξιωματικών Στρατιωτικών (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών (ΠΑ.Σ.Ε.Σ.) απέστειλε το παρακάτω έγγραφο προς τον κ. ΥΕΘΑ, με το οποίο αναφέρει, ότι αναδεικνύεται η βαθμολογική, μισθολογική κτλ υποβάθμιση των εξ υπαξιωματικών Στρατιωτικών που «κυοφορείται» διά της προσπάθειας συγκροτήσεως Σώματος Υπαξιωματικών.

Δείτε το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ ή παρακάτω:

Δημοσίευση σχολίου

31 Σχόλια

  1. Επιβεβλημένη η συγκρότηση του σώματος Υπξκων, η πυραμίδα είναι πλέον αντίστροφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει σώμα Υπαξιωματικών.Εδω δεν είμαστε Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ιδιο λεω κι εγω...

      Οταν γινουμε Αμερικη στις υποδομες (τα αρβυλα που χορηγει η υπηρεσια κανουν μονο για την Αθηνα, στον Εβρο με τα κρυα και τα χιονια πρεπει να αγορασεις εμποριου), τοτε να αντιγραψουμε την Αμερικη στο Σωμα Υπξκων....

      Διαγραφή
    2. Όταν θα αρχίσουμε να πληρωνόμαστε σε δολάρια, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να υιοθετούμε κι όλα τα άλλα

      Διαγραφή
  3. Κύριε Χαριτίδη σας συγχαίρω καθόσον ανεξαρτήτως της προελεύσεως σας, υποβάλατε το παρόν έγγραφο συμπεριλαμβάνοντας βασικά προβλήματα όλων των θεσμών... !!!Προσωπικά θεωρώ, ότι αν αναφέρατε και την αποκατάσταση μεταξύ των Εθελοντών στον αποστρατευτικό βαθμό Ανχη (ΝΔ 445/74-Ν.705/77-Ν.1848/89) θα αγγίζατε το τέλειο...
    Καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις προ ολίγου διαβάζαμε σε άλλο άρθρο ότι τα ΕΜΘ απ'όπου και να τα πιάσεις λερώνεσαι,κι ότι τα ψυχολογικά τους είναι αστείρευτα, αλλά καλό είναι να μη μπλέκονται όλα μεταξύ τους.

      Διαγραφή
  4. Η εγκύκλιος εισαγωγής για τους ΕΜΘ έλεγε: Τελικός βαθμός Ανθστής και αποδοχές Σμηναγού...στην πορεία έγινε αποδοχές 1/3 Σμηνάρχου και κατέληξε με τους άριστους...βαθμός Σμηναγός και αποδοχές Ανθσγού!!! Επιπλέον εάν κατέχουν πανεπιστημιακό τίτλο ΑΕΙ η υπηρεσία δηλώνει τυφλή και ΔΕΝ αναγνωρίζει μισθολογικά το πτυχίο ΑΕΙ, όπως συμβαίνει σε ΟΛΟ τον δημόσιο τομέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεις τα ΕΜΘ τραβάτε να κλάψετε αλλού.Εδώ λέγονται σοβαρά πράγματα.

      Διαγραφή
  5. Σώμα υπαξιωματικών εχθές . Όσοι ήδη υπηρετούν Σμυ-ΕΜΘ-Εποπ ΜΕΧΡΙ ΑΝΘΣΤΕΣ . Φυσικά μισθολόγιο υπξκών δικό τους ανεξάρτητο από τους Αξκούς. Φτάσαμε οι υπξκοί να παίρνουν αποστρατευτικό βαθμό ΣΧΗ όπως και η ΣΣΕ. Οι υπξκοί θα πρέπει να απολύονται όταν συμπληρώσουν το 45 έτος της ηλικίας τους και να δίνονται κίνητρα για τους απορροφήσει ο ιδιωτικός τομέας. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει μείωση μέσου όρου ηλικίας στο στράτευμα και αύξηση του μισθολογίου των Αξκών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το σώμα υπξκων όμως φίλτατε,κόβονται μαχαίρι τα χαμαλίκια τα χουνέρια και εν γένει τα χατίρια στους αξκούς.Γιατί νομίζεις οτι δεν προχώρησε στο ελλάντα το εν λόγω σχέδιο??????.....

      Διαγραφή
    2. Πολύ έξυπνος είσαι ρε μεγάλε.....Θα ρωτήσει εσένα η κυβέρνηση τι θα κάνει... Ξέρεις τι σημαίνει σώμα υπαξιωματικών στην Αμερική;;

      Διαγραφή
    3. Σκουπίστε τους ανώτατους που κάθονται μέχρι τα 60-65 και θα δεις πως θα πέσει το μ.ο.ηλικιας του στρατεύματος.
      Αντιστρατηγος 60 χρόνων που γλύφει να γίνει αρχηγός.....

      Διαγραφή
    4. Ξαναλέμε....Τα "φυτά" δεν έχουν θέση στη δημόσια διοίκηση,και δη στην άμυνα της χώρας. "Φυτό" νοείται ο άνθρωπος που δεν του στρίβει πως να προσαρμοστεί και πως να αντιδράσει σ'αυτά που ήδη βρήκε,και όχι σ' αυτά που έχει στο μυαλουδάκι του το φανταστικό κόσμο του.

      Διαγραφή
    5. Να μπει κι ένα όριο για τους αξκους εκ ΣΣΕ,ηλικία ή χρόνια παραμονής σε βαθμό,ή κ' συνδυαστικά όπως είναι τώρα για τους ΕΠΟΠ,και συνεχίζουμε.Όχι τίποτ' άλλο,αλλά φτάνουν ταξχοι και πάνω επικίνδυνα άτομα.

      Διαγραφή
  6. Σώμα υπηκόων μέχρι Ανίατη από σχολή τώρα.οπως έκανε η αστυνομια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να εφαρμοστούν τα Αμερικάνικα μέτρα και σταθμά στο θέμα των Υπαξιωματικών θα πρέπει να καταργηθούν οι ΑΣΣΥ στις ΗΠΑ οι Υπαξιωματικοί δε προέρχονται από Στρατιωτικές Παραγωγικές Σχολές και μάλιστα με παράδοση και προσφορά 145 ετών._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι καλό που στις σχολές των ΣΑ(τις ελληνικές) μπαίνουν τα "φυτά" των πανελληνίων κ της κοινωνίας γενικά.

      Διαγραφή
    2. Σωστα 3:21:00, πρεπει να μπαινουν τα "αλανια", οπως παλια. Ξερεις εσύ

      Διαγραφή
  8. Στο ελλαδιστάν δεν πρόκειται ποτέ να γίνει σώμα υπξκων,γιατί πολύ απλά θα σταματήσουν να γίνονται τα χατήρια των αξκών.Αλλιώς θα είχε ήδη γίνει εδώ και χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς όλους εσάς που αποκαλείτε τους συναδέλφους σας "τα ΕΜΘ" και άλλα πολλά. Ρε τζάμπα μάγκες έχετε τα κακαλα να τα πείτε κατάμουτρα σε κάποιον στην Μονάδα σας ή ακόμα καλύτερα σε μια αναφορά Μονάδος να βγείτε μπροστά και να πείτε όλα αυτά η ακόμα καλύτερα να κάνετε μια μακροσκελή αναφορά που να διατυπωνετε όλα αυτά που λέτε? Γελοίοι. Μην το κόψεις staratalogia. Αλλά κι άλλα τα δημοσιεύεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΠΟΠ 3η σειρά : όταν τα ΕΜΘ στηρίξουν τους ΕΠΟΠ και δεν τους βλέπουν ως φτωχούς ξάδελφους.ίσως γίνει κι αυτό που λες.Αρχής γενομένης με το ύφος πολλών σειρών σου που η διαφορά τους με τα σκεπάρνια τα γύφτικα είν' οτι τα σκεπάρνια βγάζουν μεροκάματο και χωρίς να καμαρώνουν γι' αυτό.Και φυσικά,κι εδώ είν' το αστείο της υπόθεσης,γυρνά κ' αντιτείνεται η σειρά σου "εγώ θα γίνω Λγός".Μ' άλλα λόγια,τον πληρώνουμε κι από πάνω.

      Διαγραφή
    2. "Εξ Υπαξιωματικών" αναφέρεται στην επιστολή.Ούτε εξ οπλιτών,ούτε εξ εθελοντών.Προς τι το σχόλιο σου?

      Διαγραφή
  10. Και μετά ποιος θα σας κάνει τα χαμαλικια στις παρελάσεις και αντιπροσωπειες? Ποιος θα κάνει τις εδε και ποιος θα χωνεται σε οικονομικά πόστα και σεις απλά θα γυρνάτε με τον χαρτοφύλακα και θα δίνετε διαταγές.; ποιος θα μπαίνει φαλαγγαρχης ο Μ. Λοχίας?τα έχετε κάνει μπάχαλο σε όλα. Πρώτα κοιτάξτε τα μούτρα σας στον καθρέφτη και μετά πιάστε και τους υπόλοιπους. Θέλετε σώμα υπαξιωματικων και έχετε 1000 άτομα εοθ χωρίς καθήκοντα και τους ταΐζουμε με διχιλιαρα κάθε μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σώμα υπηκόων μέχρι Ανθστης με δικιά τους καριέρα σχολεία θέσεις εξωτερικού και εννοείτε χρήματα.
    Πλέον εδώ και χρόνια ποιο πολλοί είναι οι άλλοι παρά οι Υπήκοοι που είναι ο Κρόνος
    Διδάχθητε από την αστυνομία
    Έκοψε είδα φρουρούς κ βγαίνουν από σχολές 50 αξκοι και 1200 αστυφύλακες υπήκοο που είναι ο κορμός.
    Οι βαθμοί είναι για τα κόμπλεξ κατωτερότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μια άθλια χώρα γεμάτη άθλιους γλείφτες και διαπλεκόμενους. παίρνετε και ζείτε ότι ακριβως σας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλι καλα που υπαρχουν ΕΜΘ κι ΕΠΟΠ να στηριζουν τις Μοναδες.. γεμισανε οι στρατιωτικες σχολες με μαμοθρευτα και τα επιτελικα γραφεια κοιλαραδες αξιωματικους.

      Διαγραφή
    2. @ 23 5:35, σε ποιόν γαλαξία ζεις; Γιατί στον δικό μας αποκλείεται!

      Διαγραφή
  13. 5:35:00, αχ πόσο καίγεσαι που δεν είσαι από αυτούς. Τουλάχιστον εσύ είσαι αλάνι. Μπορείς να είσαι περήφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τ αλάνια πάντα βρίσκουν άκρη.Δε θα 'θελες να είσ' απεναντί τους αν θα είχες το άδικο ή το φταίξιμο.

      Διαγραφή
  14. Καλά είναι δυνατόν στην Ελλάδα να γίνει σώμα υπαξιωματικών? Κατ αρχάς υπάρχουν παραγωγικές σχολες τριετούς φοιτησης. Στην Αμερική όπως χρόνια ακούω το σώμα υπαξιωματικών χαίρει εκτίμησης και επίσης συμμετέχει στα διάφορα όργανα και έχει άποψη. Επίσης για φανταστείτε στην Ελλάδα σώμα υπαξκων την συμπεριφορά που θα έχει απ' τους αξκους. Εδώ δυστυχώς μόνο ο βαθμός μετράει και μπορεί να σε προστατέψει. Εδώ δεν είμαστε Αμερική ούτε Ευρώπη. Επί πλέον οι μαθητές που διαγωνιζονται για τις σχολές υπαξκων είναι του ίδιου επιπέδου Μ αυτές των αξκων. Γι αυτό πρέπει να μείνουν ως έχουν. Αλλα χρειάζονται αλλαγές στις ΕΔ όχι αυτό. Που δεν αναλύονται μέσα σε δέκα αραδες. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά τα λες, κάνεις όμως ένα μικρό λάθος. Υπάρχει Σχολή Υπαξιωματικών με 4500 μόρια υψηλότερη βάση από Σχολές Αξιωματικών.

      Διαγραφή