Απόστρατοι προς ΥΕΘΑ: «Άραγε τί άλλο μας περιμένει;»

Απόστρατοι προς ΥΕΘΑ: «Άραγε τί άλλο μας περιμένει;»

Επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με τη φημολογούμενη Ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων ΕΔ, απέστειλε η Ένωση Απόστρατών Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής (ΕΝ.Α.Σ.Π.Α.) προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια

«Τα μετοχικά ταμεία του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας είναι δύο υγιέστατα μετοχικά ταμεία. Στόχος της κάθε κυβέρνησης θα πρέπει να είναι πως θα γίνει υγιές και πάλι το μετοχικό ταμείο του Στρατού Ξηράς και όχι πως θα καταρρεύσουν και τα άλλα δύο.», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

«Όχι κε Υπουργέ. Δεν θα σας επιτρέψουμε να προχωρήσετε σε οποιοδήποτε σχεδιασμό φέρει σε απόγνωση δεκάδες χιλιάδες αποστράτους. Η ενοποίηση των μετοχικών ταμείων δεν είναι λύση. Θα επικοινωνήσουμε τις προθέσεις σας σε όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους μας. Δεν θα το βάλουμε κάτω. Είμαστε εδώ!», καταλήγουν στην επιστολή τους.

Ειδικότερα:

Κύριε Υπουργέ.

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από την έγγραφη (ως σχετικό) διαμαρτυρία μας, αναφορικά με κυοφορούμενη συγχώνευση των στρατιωτικών νοσοκομείων, μετά από στοιχεία του Υπουργείου σας που είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία δεν διαψεύσατε, νέα έγγραφα γνωστοποιήθηκαν, σχετικά με κυοφορούμενη ενοποίηση των μετοχικών μας ταμείων αυτή τη φορά. Άραγε τί άλλο μας περιμένει;

Όπως αντιλαμβάνεστε, μια τέτοια είδηση άναψε συζητήσεις, φούντωσε το κλίμα αγανάκτησης (ιδίως στους αποστράτους) και έφερε στη μνήμη τη διαχρονική πολιτική προσπάθεια από όλες τις κυβερνήσεις να βάλουν χέρι στα ταμεία μας, τα οποία θεωρούν επικουρικά και τα οποία ασφαλώς δεν είναι τέτοια. Πώς να βάλουν χέρι; Μα δια της ενοποίησης.

Υπεύθυνη για την κατάρρευση του ΜΤΣ είναι η πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα από συγκεκριμένα κόμματα και κυβερνήσεις! Έχουμε και λέμε για παράδειγμα: το σκάνδαλο πώλησης της «Γενικής Τράπεζας», η κυβερνητική «ενθάρρυνση» τα ταμεία να παίζουν τα αποθεματικά στο χρηματιστηριακό τζόγο, το κούρεμα του PSI κ.α. Επακόλουθο των πολιτικών αυτών ήταν το τσεκούρωμα των μερισμάτων και λοιπών βοηθημάτων που ελάμβαναν οι απόστρατοι και ιδιαίτερα βάναυσα οι απόστρατοι του Στρατού Ξηράς. Η κυβέρνηση οφείλει να αποκαταστήσει οικονομικά το ΜΤΣ. Ήδη σε σχέδιο νόμου του Υπουργείο σας με τίτλο: «Έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των ΑΣΕΙ, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής και λοιπές διατάξεις», χαρίζετε στον ΕΟΠΥΥ κατά 20% τις οφειλές του προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία για τις παροχές υπηρεσιών υγείας που προσέφεραν στο χρονικό διάστημα 2021 έως 2022.

Εσείς τώρα τραβάτε τη θηλιά και στα άλλα δύο μετοχικά ταμεία (ΜΤΝ και ΜΤΑ) που μπόρεσαν να «διασωθούν». Γιατί; Για να καταρρεύσουν κι αυτά;

Όταν ένας ασθενής κε Υπουργέ πάσχει από ιάσιμη ιογενή ίωση, την οποία εσκεμμένα απέκτησε από λάθος συνταγές των ιατρών του, δεν τον βάζεις δίπλα δίπλα με υγιή άτομα. Καταβάλλεις κάθε προσπάθεια να θεραπεύσεις την ίωσή του και να τον παραδώσεις πάλι όρθιο και υγιή.

Τα μετοχικά ταμεία του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας είναι δύο υγιέστατα μετοχικά ταμεία. Στόχος της κάθε κυβέρνησης θα πρέπει να είναι πως θα γίνει υγιές και πάλι το μετοχικό ταμείο του Στρατού Ξηράς και όχι πως θα καταρρεύσουν και τα άλλα δύο. Η τακτική που ακολουθείται και σε αυτή την περίπτωση είναι ακριβώς η ίδια που ακολουθείται διαχρονικά με την υγεία και με την παιδεία. Απαξίωση με διάφορους τρόπους (πχ υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση), ώστε να καταρρεύσει το (ελάχιστο) δημόσιο δωρεάν σύστημα παροχής υγείας και παιδείας. Με την κατάρρευση αρχικώς του ΜΤΣ και εν συνεχεία (γιατί αυτό θα γίνει) του ΜΤΝ και του ΜΤΑ που θα οδηγηθούν τα ταμεία μας; Στον βασικό κυβερνητικό σχεδιασμό. Ποιος ήταν αυτός; Από την αρχή των μνημονίων υπήρχε η δέσμευση και συνεχίζει φυσικά να υπάρχει, τα επικουρικά ταμεία των συνταξιούχων να κλείσουν. Τι επιχειρείται λοιπόν βήμα βήμα και με σχεδιασμό; Να καταστεί πραγματικότητα ότι τα μετοχικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι επικουρικά και ως επικουρικά θα έχουν την τύχη των λοιπών επικουρικών.

Όχι κε Υπουργέ. Δεν θα σας επιτρέψουμε να προχωρήσετε σε οποιοδήποτε σχεδιασμό φέρει σε απόγνωση δεκάδες χιλιάδες αποστράτους. Η ενοποίηση των μετοχικών ταμείων δεν είναι λύση. Θα επικοινωνήσουμε τις προθέσεις σας σε όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους μας. Δεν θα το βάλουμε κάτω. Είμαστε εδώ!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ντίγκος Νικόλαος
Ο Γεν. Γραμματέας Φωτιάδης Τριαντάφυλλος

To σχετικό έγγραφο ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

74 Σχόλια

  1. Να δημοσιευθουν τα ποσα των κρατησεων που εχουν εισπραξει την τελευταια δεκαετια απο τα εξοπλιστικα τα ΜΤΣ ΜΤΝ ΜΤΑ για να δουμε τους λογους της υγειας των ταμειων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναυτικό σχεδόν μηδέν (0), πόσο μα πόσο ανόητοι είστε στην κατανόηση των αιτιών της κατάντιας του μτσ! Μπορεί βέβαια να ισχύει και το αντίθετο, η κουτοπονηριά σας να έχει πάει σε άλλο επίπεδο, γιατί και ως γνωστόν ο πνιγμένος απ τα μαλλιά του πιάνεται. Το επαναλαμβάνω να το εμπεδώσετε, ναυτικό από το 1992 μηδέν εξοπλιστικά. (P.S μη μου επικαλεστείτε αυτό που βλέπετε τώρα ωσάν πνιγμένοι, τις φρεγάτες. Ναι σε ένα ταμείο αλλά με πολλές προϋποθέσεις και με κυριότερη την εξυγίανση του μτσ πρωτίστως).

      Διαγραφή
    2. 9.22.00, αυτά σε συμφέρουν να δημοσιευθούν;

      Διαγραφή
    3. 9:22:00, εσύ ψάξε τους λόγους υγείας. Εμείς ξέρουμε τους λόγους ασθενείας

      Διαγραφή
    4. 7:37:00, μην τσιμπας. Πότε και για κανένα λόγο σε ένα ταμείο

      Διαγραφή
    5. Από τα στοιχεία εκτέλεσης του Π/Υ 2023 φαίνονται "Έσοδα από λοιπούς κοινωνικούς πόρους " για το ΜΤΑ 82.831.478 € και για το ΜΤΝ 19.823.576 €

      Διαγραφή
    6. @Φεβ.2, 2024 1:47:00 μ.μ
      E και, ..την πυρίτιδα ανακάλυψες;

      Διαγραφή
  2. 1 Μετοχικό Ταμείο ΕΔ-ΣΑ και ένας 1 Ειδικός Λογαριασμός ΕΔ-ΣΑ.
    Εκπροσώπηση και δικαίωμα ψήφου από όλες τις προελεύσεις στελεχών και υπαλλήλων.
    Κύρια σύνταξη από τον ΕΦΚΑ, εφάπαξ από τον Ειδικό Λογαριασμό και επικουρικό-μέρισμα από το ΜΤ, αναλόγως των εισφορών και όχι του βαθμού (sic).
    Ενιαίες υγειονομικές υπηρεσίες και ασφαλιστικές παροχές σε όλη την επικράτεια.
    Ισονομία, ισοπολιτεία και δικαιοσύνη για όλους ανεξαιρέτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι είπες τώρα!! Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται.

      Διαγραφή
    2. Τι πίνεις ρε χωροφύλακα της συμφοράς;

      Διαγραφή
    3. 10:06:00, πες σεισάχθεια να συνεννοηθούμε, μην παιδευεσαι τζάμπα

      Διαγραφή
  3. Υγεία υγεία! Δημοσίευση των αναλογιστικών μελετών και μετά μιλάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα μου ντε που και για την υγεία οι υπέρτατοι άρχοντες έχουν σχέδια! Πήραν φόρα και όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν, μέχρι και σχέδια του τσ-υριζα ξέθαψαν για να δηλώσουν ότι παράγουν έργο. Βέβαια όλα αυτά δεν έρχονται έτσι απλά αν δεν βάλουν και τα χεράκια τους κάποιοι εξ ημών.

      Διαγραφή
  4. Το έγγραφο τα λέει σωστά, χωρίς μεροληψια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημοσιευση στοιχειων απο το ΥΕΘΑ για τις κρατησεις και οχι εξυπναδες και γιατι δεν γινεται κατανομη των κρατησεων των εξοπλιστικωναπο τωρα και στο εξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι απόστρατος στρατηγός στρατού ξηράς και χθες πήρα τον κ.Ντίγκο και τον
    ευχαρίστησα γιατί είμαι κατά της ενοποίησης του είπα όμως να αποδεικνύουμε
    ότι κύρια αιτία κατάρρευσης του ΜΤΣ είναι η ύπαρξη ΕΛΑΣ(χωροφυλακής) και πρέπει
    αυτό να μπαίνει επικεφαλίδα.
    Υπάρχει ενέργεια της ΕΑΑΝ 10Δεκ2020 προς ΥΕΘΑ και φανταστικά περιγράφει την
    αιτία κατάρρευσης του ΜΤΣ.α.Το έτος 1990 ψηφίστηκε ο Ν.1911/1990 που προέβλεπε
    το διαχωρισμό σε δυο ταμεία το ένα να υπάγεται στο ΥΕΘΑ και το άλλο στο υπουργείο
    Δημόσιας Τάξης.Το σχετικό ΠΔ δεν εκδόθηκε ποτέ λόγω αντίδρασης του ΥΔΚ.δ.Το
    2010 επικαιροποιήθηκε η μελέτη βιωσιμότητας του ΜΤΣ που είχε εκπονηθεί το 2006
    από την Deloitte Business Solutions με κύρια πρόταση την αποχώρηση των αστυνομικών
    από το ΜΤΣ.
    Πρέπει λοιπόν όλοι να ενεργήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.
    Τι είναι τα ΤΕΑΥΑΠ και ΤΕΑΕΧ και τώρα ΕΤΕΑΕΠ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ και όλοι υπολοιποι ειδικά της χωροφυλακής που δηλώνουν γιαλαντζί "στρατηγοί" είστε "ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ", άλλη μια φορά να τονκαταλαβετε "Σ Υ Ν Τ Α Ξ Ι Ο Υ Χ Ο Ι " του δημοσίου και δή του ΕΦΚΑ, γραμμένοι πλέον στις ασφαλιστικές βαθμίδες του πρώην ΙΚΑ!
      Στις άλλες δυτικές δημοκρατίες, βλ. κυρίως ΗΠΑ, στην Αυστραλία, αλλά και στην Γαλλία και στο ΗΒ και μερικές άλλες χώρες, και στην Τουρκία, οι απόστρατοι των ΕΔ και της Στρατοχωροφυλακής και ΜΟΝΟΝ, νοούνται "απόστρατοι" κρατώντας τις ταυτότητες και τους βαθμούς με την ένδειξη "ε.α." λόγω αποφυγής λογιστικών, τραπεζικών και φορολογικών καταστάσεων, αφού μετά από τόσα χρόνια με την στρατιωτική ταυτότητα μόνο κάποιοι αυτιστικά ηλίθιοι θα έβαζαν ένα μηχανισμό να αναθεωρήσει τα στοιχεία ταυτοποίησης και ταυτοπροσωπίας. Άρα ΜΗΝ μας ξανά μάνα μοστραρεται τον τίτλο και τώρα που εξαιτίας σας θα κλείσουν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία, πάνε και τα ευεργετήματα των επιτιμοανωτάτων. Άντε τώρα όσο προλαβαίνεις για καφέ στο ΕΚΕΜΣ!

      Διαγραφή
    2. @ 13 3:28, ισοπέδωση στο συνάφι σου!

      Διαγραφή
  7. M' Aρεσει η επιστολη που εχει και επιθετικο ύφος....! Πως ακριβως δεν θα επιτρεψετε ? ? ? θα κατεβειτε σε απεργια ???? θα κλεισετε δρομους με τα σταγιερ.. .....οπως τα τρακτερ ??? τα φορτηγα??? τα ταξι??? οπως αλλοι κλαδοι και φορεις....! ! Οπως ακριβως τα Στρατιωτικα Νοσοκομεια απαξιωθηκαν και στο ονομα της """Δημοσιας Υγειας""" εισερχονται ασχετοι..πανασχετοι...πασης φυσεως αναξιοπαθουντες....ετσι σε ενα Νόμο θα ενοποιηθουν τα Ταμεια !.....Η μηπως θα παραιτηθουν οι Α/ΓΕΑ , Α/ΓΕΝ και λοιποι ΑντιΠτεραρχοι και Αντιναυαρχοι ???? ! ! ! ! Παρτε το χαμπαρι και αποδεχτειτε το...Ο Στρατιωτικος ειναι ο Ειλωτας του Δημοσιου ....τον κανουν οτι θελουν τον στελνουν να ξελασπωσει την λασπη του λοιπου ΔΗμοσιου....τον πληρωνουν οσο θελουν και του κοβουν οσα θελουν ....Ανωδυνα και μη μηδενικο Κοστος ...οικονομικο και πολιτικο....διχως να ανοιξει ρουθουν....Βελουδινα ο Στρατιωτικος ως ο μονος εργαζομενος του Δημοσιου επι μνημονιου εχασε το πλεον του 60 % των εισοδηματων του και πλεον φυτοζωεί........Μ΄αρεσει επισης που τις προαλλες στο Κολωνακι εψαχναν οι αρχηγοι με το Δενδια..να βρουν τι φταει και οι 18αρηδες δεν επιλεγουν τις παραγωγικες σχολες......! ! ! Ειπε αραγε στο Δενδια καποιος >Αρχηγος ...γιατι κυριε Υπουργε...900 κατοσταρικα ο 18 αρης θα βρει να δουλεψει και μαυρα, θα ειναι στην ιδια πολη ισως και στο ιδο σπιτι με τους γονεις του....και δεν θα παει στη γαλερα να δινει 600 ευρα νοικι σε τρωγλη και να θρεφει τον εμπορο και εισοδηματια της καθε πολης ! ! !
    Παρτε το χαμπαρι οι της ΕΝΑΣΠΑ...Οπως εσεις Εν Ενεργεια δεν κανατε ΤΙΠΟΤΑ...ετσι και οι τωρινοι εν ενεργεια θα κοιταξουν τις καρεκλες τους και πως θα κερδισουν μια μερουλα ακομα στη θεσουλα τους......ΜΟΝΟ με τα παρακαλια και τις ικεσίες ΙΣΩΣ σας λυπηθουν.....ΣΑΣ παρακαλουμε κε ΥΕΘΑ ,μην ενοποιησετε τα Ταμεια ! !....
    Ακου λεει Δεν θα επιτρεψουν...! Συνέλθετε ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1:53:00, παρακαλάει όποιος έχει το χέρι ανοιχτό και περιμένει βοήθεια. Μην μπερδευεσαι

      Διαγραφή
    2. Καλά τα γράφεις αλλά μια φοβερή ματαιοδοξία σε χει καταλάβει (ίσως & τεχνηέντως), υποτιμάς την θέληση, την ικανότητα και την δυνατότητα για δυναμική αντίδραση των αποστράτων προτάσσοντας τα κατορθώματα των αγροτών, ατυχής σύγκριση. Ξέρεις υπάρχουν πολλοί τρόποι αντίδρασης πέρα απ τον "δρόμο". Ναι τώρα είμαστε στο περιθώριο της ζωής αλλά ο αριθμός μας μπορεί ακόμη να τρομάζει.

      Διαγραφή
  8. Ακόμα κατι δίνει το ΜΤΣ.....Όταν θα σταματήσει το ΜΤΣ να δίνει μερισμα..γιατί για εκεί παει και κανείς εκ των Α/ΓΕΕΘΑδων δεν ασχολήθηκε με το ΜΤΣ....τότε να δειτε τι εχει να γίνει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας υποθεσουμε οτι δημοσιευονται οι περιφημες αναλογιστικες μελετες. Κατ αρχην δεν θα καταλαβουμε ΤΙΠΟΤΑ περαν του αριθμολογικου πλαισιου που κινειται η μελετη.Αφετερου οταν ΔΕΝ γνωριζεις την προιστορια της διαχειρισης κρατησεων και των κοινωνικων πορων ως επενδυσεις η τζογο,τις ενδιαμεσες πολιτικες αποφασεις, τις (ενδεχομενες) λοβιτουρες τι θα καταλαβει κανεις; Τι απεγιναν τα κατ' ευφημισμο υγιη ταμεια (ΜΤΠΥ κ.α.)που απεδιδαν υπερδιπλασσιες παροχες; Εκεινο που σιγουρα ξερουμε ειναι οτι η κοινωνικη ασφαλιση ως Ε Ν Ι Α Ι Ο Σ θεμελιωδης βραχιωνας του ασφαλιστικου και της κοινωνικης ισορροπιας, με αριθμητικη προοδο ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ ειδικα μετα την χαριστικη (τελευταια αραγε;) βολη του επιλεκτικου κουρεματος των αποθεματικων στην ΤτΕ ελεω μνημονιων και δικαστικης(...) συνδρομης!!! Οδευουσα με σταθερα βηματα προς ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ και σαλαμοποιηση παροχων.Γι αυτο και ολο α ν α β α λ λ ο ν τ α ι οι δηθεν παρεμβασεις για το μελλον(...) Αλλα ακομα και ΑΝ κατανοησουμε ως προφανη αυτα που ερχονται, ΠΩΣ θα διεκδικησουμε το παρον και κατοπιν το υποτιθεμενο μελλον των κοινωνικων παροχων, πολυδιασπασμενοι, πολυδιαιρεμενοι και απομονωμενοι απο το υπολοιπο κοινωνικο συνολο(εργαζομενους,συνταξιουχους, νεολαια,ανεργους κλπ) σε ενα διαρκως μεταβαλλομενο και συρρικνουμενο κοινωνικο τοπιο; Οι οποιες προτασεις για να εχουν ουσια πρεπει να συναδουν με το συλλογικο αιτημα οχι ενεστωσας μονο επιβιωσης αλλα και μελλοντικης προοδου της κοινωνικης ασφαλισης.Η αυταπατη που εχει καλλιεργηθει σε πολλους ελεω κοινωνικου αυτοματισμου οτι μ ο ν ο καποια δηθεν υγιη (προς το παρον)Ταμεια θα επιβιωσουν αποδιδοντας υψηλες(...) παροχες οταν η κοινωνικη ασφαλιση καταρρει ειναι εκτος απο αντικοινωνικη και ανοητη (σαν να πιστευει κανεις στον Αη Βασιλη). Η πολιτικη οικονομια ειναι πλεον οργανωμενη δομικα ενιαια και (δυστυχως η ευτυχως) π α γ κ ο σ μ ι ο π ο ι η μ ε ν η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2:59:00, άρα πάμε όλοι μαζί να φάμε τα λεφτά ΣΑΣ. δε χρειαζόταν να γράψεις ολόκληρη έκθεση

      Διαγραφή
    2. Μήπως γνωρίζεις πόσα δις μόνο από την κράτηση της ΕΑΣ έχουν σωρευτεί στο ΑΚΑΓΕ; (εάν βεβαίως οι προύχοντες της χώρας δεν τα σπρώχνουν σε λάθρο, σε παςς και κάθε μορφής επιδόματα αναξιοπαθούντων (;), γιατί υπάρχει κι αυτή η περίπτωση).

      Διαγραφή
  10. Ας εξηγήσει κάποιος στους συναδέλφους του ΜΤΑ και ΜΤΝ γιατί ευημερούν; Ας τους πει κάποιος ότι στις πλάτες του ΜΤΣ οφείλουν την ευημερία τους. Απλώς οι του στρατού διοικούντες ΕΑΑΣ και ΜΤΣ δεν ενδιαφέρονται για τους απόστρατους που ¨εκπροσωπούν¨.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πω , τί είπες τώρα ρε Κώστα;;

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστούμε το ΜΤΣ. Πραγματικά πολλές φορές αναρωτιέμαι αν το τσίπουρο ή τσικουδιά είναι πιο δυνατή, το αποτέλεσμα υπερκατανάλωσης πρέπει να είναι το ίδιο.

      Διαγραφή
  11. Πολύ καλά ακούστηκες. Ας θυμίσουμε ότι τα αδιάθετα του ΓΕΣ με εντολή ΥΕΘΑ και ΑΓΕΕΘΑ δίνονται κάθε χρόνο στα ΓΕΑ και ΓΕΝ.Και το μεγαλύτερο μέρος της εξυγίανσης του ΕΣΥ το πλήρωσε το ΜΤΣ.Ευτυχώς που είστε υγιή ταμεία για τι αν "ασθενήσετε" εκεί θα τρέξετε για να σωθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μήπως είναι οι ίδιοι απόστρατοι που πρίν λίγες μέρες αποθέωσαν τον Αυτιά. Για κλάματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το τώρα προέχει η ίδρυση της ΑΕ Δένδιας. Ιδιωτική εταιρεία με κεφαλαία του δημοσίου!
    Όπου υπάρχει μέλι τρέχουν με τα κουτάλια να φάνε και τα εξοπλιστικά έχουν πολύ μέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εσείς οι απόστρατοι στρατηγοί και ανώτατοι για να φτάσετε ως εκεί έχετε γδάρει το υφιστάμενο προσωπικό σας. Και πολλοί έχασαν την ζωή τους από καρδιές εγκεφαλικά και καρκίνους από την πίεση που τους εφαρμόσατε για να ανεβείτε. Απορώ πώς κυκλοφορείτε έξω και απορώ με την υπομονή όλων αυτών και των οικογενειών τους.φυσικα για το αν έχετε τύψεις δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν νιώθετε. Είστε απαράδεκτοι και καθίστε στα σπιτάκια σας με την παχυλή σύνταξη. Αρκετά.σας πληρώνουμε ως τα 100 μόνο και μόνο επειδή είστε ανώτατοι και επίτιμοι. Το 90% των ανώτατων αυτοί είστε. Και εν ενεργεία και απόστρατοι. Βγαίνετε με θράσος και εκφερετε και άποψη. Αλλά δεν φταίτε εσείς φταίει η υπομονή που κάνουμε με όλα τα κοράκια εν ενεργεία και απόστρατοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 10 11:20, NO COMMENT! Στον ειδικό, τη Δευτέρα πρωί-πρωί!

      Διαγραφή
    2. 9:01 θιχτηκες? Είσαι μήπως ανώτατος και σε θίξαμε. Με χρυσά κουτάλια τρώτε από ταγματάρχες και πάνω τα πάντα είναι για εσάς . Φτάνει δεν σας ανήκει ο στρατός. Και ενώ οι περισσότεροι έχετε ψυχολογικά και διοικείτε κόσμο. Με τις πλάτες των ανώτατων ομοίων σας

      Διαγραφή
  15. Η ΑΕ Δένδιας δείχνει καλοστημένη δουλειά. Κάποιοι από την αγορά την στήνουν για να βγάλουν καλά λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Μητσοτακης θα το προχωρησει. ,Θα βαλει τους αστυνομικους σε δικο τους ταμειο ,οι της εθνικης αντιστασης και οι υπαλληλοι θα μπουνε κανονικα στις επικουρικες του ΕΦΚΑ και τα ταμεια οπως και τα στρατιωτικα νοσοκομεια θα ενοποιηθουν οπως ειναι το σωστο.Μην χτυπιεστε και μην ωρυεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12:23:00, δεν χτυπιομαστε και δεν ωρυομαστε για να μην σε ξυπνήσουμε και χάσεις το όνειρο

      Διαγραφή
    2. Ο μητσοτάκης θα σου φορτώσει καμιά δεκαριά ολυμπιονίκες ακόμη για να αισθάνεσαι ότι πήρες χρυσό με την επιλογή σου στην ψήφο.

      Διαγραφή
  17. Αγαπητοί αρβυλοφόροι συνάδελφοι, κακώς τα βάζετε με την κατσίκα του γείτονα. Βάλτε τα με τους κατά καιρούς αρχηγούς σας, που μετά έγιναν πρόεδροι στο ΜΤΣ και διευθύνοντες στην ΕΑΑΣ. Ουδείς ενδιαφέρθηκε για να αναβαθμίσει τον ΣΞ αγοράζοντας αμυντικό υλικό τελευταίας τεχνολογίας, παρά μόνο άρματα μάχης χωρίς βλήματα και άχρηστα ραντάρ πυροβολικού και συστήματα ΗΠ. Ούτε καν ατομικό εξοπλισμό και είστε ακόμα με τις μαύρες αρβύλες και τις εξαρτύσεις του 1950. Ποιος ΑΓΕΣ τα τελευταία 20 χρόνια ζήτησε προμήθεια αμυντικού υλικού και παραιτήθηκε όταν πήρε αρνητική απάντηση, όχι για να προστατεύσει τα συμφέροντα του ΜΤΣ αλλά την πατρίδα όπως ορκίστηκε; Κανένας! Όλοι την καρέκλα σκέφτηκαν και τις θέσεις που θα επαιρναν μετά την αποστρατεία. Ποιος από εσάς μήνυσε προσωπικά για απιστία τα μέλη του ΜΤΣ που σκόρπαγαν χρήματα από δω κι από κει, επένδυαν όπου τους έλεγαν οι από πάνω κι έδιναν μερισματα, εφάπαξ και ΒΟΕΑ σε περαστικούς; Φτιάξτε τα του οίκου σας και μετά ελάτε να συζητήσουμε για ενοποίηση ΥΓΙΩΝ ταμείων. Όχι να μας παρασύρετε μαζί σας στον πνιγμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα ΜΤΣ-ΜΤΝ και ΜΤΑ είναι 3 "παιδιά" του ίδιου "πατέρα" δηλ του ΥΠΕΘΑ. Το χαρτζηλίκι (πόροι από όλα τα εξοπλιστικά και γενικά δαπάνες των ΕΔ) πρέπει να μοιράζεται αναλογικά και αφήστε κάθε παιδί να κάνει κουμάντο για το πως και που θα το διαθέσει. Όλα όσα γράφονται είναι βλακείες των μεν και των δε για να προστατέψουν τα δήθεν κεκτημένα. (αν θέλετε να είστε δίκαιοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1:34:00, όταν το ένα παιδί, και μάλιστα το μεγαλύτερο, αποδειχθεί σκραπας στα οικονομικά και τη διαχείριση, δεν το αφήνεις ούτε το χαρτζιλίκι του να διαχειριστεί. Πόσο μάλλον να απλώσει χέρι και στα λεφτά των αλλων

      Διαγραφή
  19. H κράτηση 4 % έχει θεσμοθετηθεί ως αντιστάθμισμα στην ανύπαρκτη εργοδοτική εισφορά που για όλους τους άλλους υπαλλήλους και τους δημόσιους λειτουργούς, ακόμη και για τους αστυνομικούς υπαλλήλους, >πλην των στρατιωτικών<, ανέρχεται σε 3 %.
    Οι στρατιωτικοί είναι οι μόνοι δημόσιοι λειτουργοί που δεν έχουν επίσημη επικουρική ασφάλιση και οι μόνοι για τους οποίους δεν καταβάλλει η πολιτεία εργοδοτική εισφορά ύψους 3 %.
    Εάν η Πολιτεια την 9ετία 2011-2019 εδινε στα Μετοχικά Ταμεία την εργοδοτική εισφορά, τα Μετοχικα Ταμεια θα έπαιρναν 750 εκατομμύρια ευρώ και αντί αυτού πήραν 165 εκατομμύρια ευρώ.
    Η αριθμητική αυτή διαφορά δεν σηκώνει ουδεμία αμφισβήτηση!"
    "Τα Μετοχικά Ταμεία δεν είναι επικουρικά ταμεία. Δεν λαμβάνουν 3μερή χρηματοδότηση. Το κράτος δεν μας δίνει δραχμή!"
    "Επικουρικό ταμείο είναι αυτό που παίρνει εργοδοτική εισφορά, από το κράτος, δηλαδή το κράτος εγγυάται την επιπλέον χρηματοδότησή του, πέραν από τις εισφορές των ανθρώπων που ανήκουν στο επικουρικό αυτό ταμείο."
    "Αυτή η χρηματοδότηση στα Μετοχικά Ταμεία δεν δόθηκε ποτέ ..."
    "Αντ΄ αυτού υπήρχε και υπάρχει και έχει ανανεωθεί, με νεότερες νομοθετικές παρεμβάσεις, ένα 4% επί των εξοπλιστικών προγραμμάτων. τα οποία πληρώνει ο προμηθευτής και όχι το Ελληνικό Δημόσιο, υπέρ των Μετοχικών Ταμείων."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κράτηση 4% που γίνεται σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 7 του νδ 3981/1959 αποτελεί κοινωνικό πόρο και συνεπώς κάποια από τα έσοδα των ΜΤ επιβαρύνουν το δημόσιο ΠΥ. Η ολομέλεια του ΝΣΚ με την 154/2017 απόφαση γνωμοδότησε ότι με το άρθρο 47 του ν 4387/2016 καταργήθηκε η κράτηση 4% υπερ ΜΤΣ από πάσης φύσεως δαπάνες προμηθειών - εργων κλπ των ΕΔ ανεξαρτήτως του προσώπου που επιβαρύνουν. Η γνωμοδότηση δεν έγινε δεκτή από τον Υπουργό ΕΑ

      Διαγραφή
  20. 1.Προς κ. ανωνυμο 9-2-24 8:05:00.Αν μπορεις να μας εξηγησεις τι εννοεις ΄΄...παμε ολοι μαζι να φαμε τα λεφτα ΣΑΣ..΄΄ Οσο για την εκθεση που λες,δεν βλεπω να την αντικρουεις με παραθεση επιχειρηματων, αν και απο το υφος της παρολας που εχεις αναρτησει δεν περιμενω κατι ιδιαιτερο.
    2. Προς κ. Κosta303 9-2-24 3:19:00. Ποια ακριβως ειναι η ευημερια των ΜΤΑ και ΜΤΝ και πως αυτη επετευχθη απο τις πλατες του ΜΤΣ; Αν εννοειτε τα 100 η 150 ευρω παραπανω του μερισματος απο το μερισμα του ΜΤΣ, τοτε οσοι παιρνουν συνταξεις 500,600,700,800 ευρω κλπ θα πρεπει ο καθενας να θεωρει τον απο πανω ΕΥΗΜΕΡΟΥΝΤΑ και υπευθυνο(;)για την κατασταση του μεχρι ποιου σημειου ακριβως; Επομενως η ευημερια οριζεται ως μεγεθος μ ο ν ο οικονομικο με καθετη η οριζοντια διαταξη και με ποιον αξονα; Αυτος που θετει τους νομους της πολιτικης οικονομιας και διαμορφωνει την εκαστοτε οικονομικη πολιτικη τι ρολο παιζει; Εν τω μεταξυ το μονο που δεν μας λετε ειναι αν υπαρχουν ευθυνες κακοδιαχειρισης στο ΜΤΣ σαν αυτες ακριβως που βρηκε ο διαχειριστικος ελεγχος που διαταθηκε απο την Εισαγγελια του Στρατοδικειου και που επιβεβαιωσε και η εκθεση αναλογιστικων μελετων της DBS παρ'ολα τα στοιχεια που ειχαν αποκρυβει. Και παροτι καποιοι την επικαλουνται ψαχνοντας μαυρα προβατα (αστυνομικους) με διαφορα αστεια επιχειρηματα αλλα για την βιομηχανια οικονομικων προαγωγων χωρις αντικρυσμα κ ο υ β ε ν τ α οπως και για αλλες ματσαραγκες(χρηματιστηριο,μετοχες Γενικης,ξεπουλημα και υποθηκευση περιουσιακων στοιχειων,δανεια με μελλοντικη υποθηκευση περιουσιακων στοιχειων,τροπος υπολογισμου του μερισματος κλπ. μ ι λ ι ά... Και βεβαια ΠΟΙΟΣ ειχε την πλειοψηφια στο ΔΣ και επαιρνε τις αποφασεις; Αν ομως παραβλεψει κανεις το μειζον και κυριο ζητημα που ειναι η κοινωνικη ασφαλιση και στο δια ταυτα η επικουρικη, τοτε δεν προκειται ΠΟΤΕ ουτε το μεγεθος του προβληματος να καταλαβει, ουτε να αποδωσει τις πραγματικες (πολιτικες) ευθυνες που ΥΠΑΡΧΟΥΝ απο καταβολης της. Διαβασε την αποφαση του ΝΣΚ36/2017 μηπως αρχισεις να βαλεις τα πραγματα σε μια σειρα.Ολα τα αλλα στη σαθρη βαση του δικαιωματισμου τα εχει αναλαβει ο κοινωνικος διπολισμος η α υ τ ο μ α τ ι σ μ ο ς σαν κι αυτον που αναπαραγετε ακριτα και ο οποιος παραγει μονο π α ρ α λ ο γ ι σ μ ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλόσοφε, ξεκαθαρίζω δεν είμαι απ αυτούς που αναφέρεις και να ήμουνα δεν θα άλλαζα κάτι. Εκεί στις συναθροίσεις ιδεών που κάνετε αυτή τη γραμμή σας δίνουν; να γράφετε "σεντόνια" άτονα γιατί έτσι είναι πιο λαϊκά στο επίπεδο του πόπολου που απευθύνεστε; Τόσος κόπος να αφαιρείς τον τονισμό του κειμένου σου μετά την αυτόματη διόρθωση του κειμενογράφου σου, ως προς τι φλύαρε φίλε αστυνόμε;

      Διαγραφή
  21. Με το μυαλο που κουβαλανε εδω μεσα μερικοι ετσι και γινει καμμια στραβη με τους γειτονες ο σωζων εαυτον σωθητω .Αν εσεις λεγεστε συναδελφοι Στρατιωτικοι εγω ειμαι αστροναυτης .Να γιατι τα σιχαθηκα ολα και παραιτηθηκα και οτι γνωριμιες ειχα απο τον Στρατο τις διεγραψα ολες και για Ενωση Αποστρατων η ΚΑΑΥ ,Λεσχες ουτε λογος.Στην κοπη της πιτας οι ενωση αστυνομικων η τοπικη ειχε 500 ατομα σε κεντρο διασκεδασης και η τοπικη ΕΑΑΣ δεν εκοψε ακομη την πιτα στο γραφειο φυσικα γιατι εκτος απο το προεδρειο δεν παταει ανθρωπος.Ο ενας στρατιωτικος βλεπει τον αλλον και γυριζει αλλου προσωπο .Αυτοι ημασταν ,ειμαστε και θα ειμαστε στο διηνεκες.Αντε γεια 'συναδελφοι' του .....κωτσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πάμε: Σιχάθηκες, παραιτήθηκες, διέγραψες γνωριμίες, λέσχες και τα συναφή ούτε λόγος, για πίτες σωματεία και άτομα προσέλευσης γνωρίζεις άριστα, ξέκοψες αλλά κάπου βλέπεις στρατιωτικούς να γυρίζουν αλλού το πρόσωπο, θεωρείς τον εαυτό σου ακόμη στρατωτικό εξ ου και το αστροναύτης και ως κερασάκι μιας και ξέκοψες, είπες να μας χαιρετήσεις γράφοντας σε σελίδα αμιγώς"στρατιωτική". Τέτοιο ξέκοψα δεν το έχω ξαναδεί! Ειλικρινά τώρα, θα μας λείψεις που ξέκοψες, γεια χαρά και σε σένα.

      Διαγραφή
    2. 9:31:00, πρέπει να περάσουν κι άλλα 30 χρόνια από τότε που θα φύγει κι ο τελευταίος από εσάς που καλλιεργησατε αυτό το κλίμα, μήπως κι αρχίσουν να υπάρχουν ελπίδες

      Διαγραφή
  22. Αντί να την πέσετε στη δόμνα την ξενέρωτη, εδώ είναι τα περισσότερα σχόλια, εδώ και ο διχασμός. Δεν παίρνουμε έτσι την πόλη παλληκάρια 😂 οκ, εμάς τους νεολαίους μας διακρίνει και μια σύγχυση εσχάτως 😝

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είσαι νεολαίος 8:59:00, σε πρόδωσε το" παλληκάρι".

      Διαγραφή
    2. @Φεβρουαρίο 11, 2024 4:02:00 μ.μ.
      Ελπίζω να τρολλάρεις, γιατί αν όχι, πια πόλη να πάρουμε, δεν σωζόμαστε με τίποτα! (Φυσικά και είμαι ένας γέρος ξεκούτης στα πρόθυρα της σύγχυσης, το νεολαίοι είναι κοροϊδευτικό, πείραγμα αν θέλεις για το ηλικιακό όριο που σχολιάζει, εξ ου και οι φατσούλες).

      Διαγραφή
  23. Τα σαβανα δεν εχουν τσεπες ελεγε ο Αγιος Παισιος.Για 50 ευρω τον μηνα παραπανω ,παρακατω ξεκατινιαζομαστε στα σαιτ.Μετα παρεξηγηθηκαμε οταν ο συγχωρεμενος ο Παγκαλος μας αποκαλεσε αυτιστικους και παρτακηδες.Εγκρινω και επαυξανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε μα1 Δεν καταλαβαίνουν διαφορετικά

      Διαγραφή
    2. Αν και μακάβριο μ 'άρεσε αυτό με τα σάβανα, αλλά οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έβαζαν κέρματα στα μάτια του φευγάτου για τον βαρκάρη, εε...το 50€ παραπάνω νομίζω ότι σου δίνει α' θέση ταξιδιού, γιαυτό πέφτει τόσο σπρωξίδι! 😂 Τώρα για πάγκαλους, παχύδερμα, απόπατους ντενεκέδες, τι το ήθελες; στραπατσάρησες την εικόνα σου που ταυτίστηκες κιόλας! Όσο για την (επ) αύξηση στη γυρίζω πίσω να μη στη χρωστάω.

      Διαγραφή
  24. Προς κ.ανωνυμο 11-2-24 1:18:00. Η φιλοσοφια οσο κι αν ειρωνευεσαι ΕΙΝΑΙ σταση ζωης αγαπητε κυριε. Αυτα τα στοιχειωδη διδαχτηκαμε στη μεση εκπαιδευση. Ωστοσο η δικη μου προθεση ειναι ο διαλογος μεσα απο επιχειρηματα και οχι φτηνες ανεξοδες παρολες που ουτε τη φαια(ονομα και πραγμα) ουσια σου, που κατα τα φαινομενα ειναι απουσα δικαιολογεις στο ελαχιστο.Ειναι εμφανες το προβλημα σου μπροστα στο λογο καθοτι εισαι σε αδυναμια να εξηγησεις ΠΟΙΟΣ ειναι ταχα πισω απο τα γραφομενα μου, ΠΟΙΟΣ μου δινει γραμμη η ΠΟΙΟΣ ειναι ο κειμενογραφος μου. Σε προκαλω λοιπον ΔΗΜΟΣΙΩΣ να αποκαλυψεις του λογου το αληθες, αυτα δηλ. που ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ. Αλλιως η φλυαρια για την οποια με ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙΣ δεν μπορει να αιτιολογηθει ουτε απο το (υποτιθεμενο) λακωνιζειν σου μνημειο ασυναρτησιας λογου και σκεψης. Καθρεφτης σου ειναι αλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλόσοφε, χρήση predator δεν κάνω ούτε για να ελέγξω ούτε για να επιβάλλω γνώμη. Εννοείς διάλογο τη φλυαρία δια μέσου ξεπατικωμένων εκφράσεων και στοχασμών ώστε να αυτοεπιβάλλεσαι - προβάλλεσαι ως "τέρας" μορφώσεως και κουνώντας το δάκτυλο να κρίνεις τα πάντα ως αλάνθαστος παντογνώστης; Γιατί μόνο αυτό βλέπω στα μέχρι τώρα διακριτά σχόλια σου, έναν μηδενιστή ματαιόδοξο σχολιαστή που η κρίση του (επιβαλλόμενη) είναι αλάνθαστη και όλων των άλλων λάθος. Δείξε μου ένα σχόλιο σου ενταύθα που να συμφώνησες τουλάχιστον σε κάτι, υπάρχει;

      Διαγραφή
  25. Κοιταξου στον καθρεφτη και φτυσου να μην αβασκαθεις ςστρατιωτικε του ....κωνου ,που για ενα 50ευρω μην σου πω τι κανεις.Κατι τετοια διαβαζουν οι πολιτικοι και μας εχουν στη φαπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είναι απορίας άξιον γιατί η πλειοψηφία των αποστράτων δεν ησυχαζετε να φτιάξετε ένα κήπο να βγάλετε ένα μεροκάματο επιπλέον να ασχοληθείτε με τις οικογένειες σας και αντί αυτού τριγυρνάτε σε λέσχες ΚΑΑΥ σε γραφεία πολιτικών και στρατηγών σε πρατήρια, μπλεκεστε σε φασαρίες με εν ενεργεία στελέχη κλπ.
    Η συ ΧΑ ΣτΕ.
    Τελείωσε η ιστορία πάρτε την σύνταξη σας και ασχοληθείτε με κάτι άλλο. Ο παραπάνω κύριος έγραψε είμαι απόστρατος στρατηγός. Όχι . Το σωστό είναι.: Είμαι απόστρατος. Και ήμουν στρατηγός. Τώρα είσαι ένας συνταξιούχος του δημοσίου. Τίποτα παραπάνω. Χωνεψτε το. Φτιάξτε τον κήπο σας και παίξτε τα εγγόνια σας. Αυτή είναι η δουλειά σας τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 12 1:30, κούλαρε! Αφού αισθάνεσαι προλετάριος, όλα θα σού φταίνε! Πόσο μάλλον οι Στρατηγοί!

      Διαγραφή
    2. 3:50 δεν υπάρχει το στρατηγός.υπήρχε όταν ήσουν εν ενεργεία.τώρα στην σειρά σου όπως κάθε πολίτης . Τα μεγαλεία τελείωσαν

      Διαγραφή
    3. @12, 2024 11:29:00 μ.μ. Κατάλοιπο λοχία;

      Διαγραφή
    4. 9:32 στην σειρά σου τώρα ,πίσω από όλους όσους έβλεπαν την πλάτη σου. Τώρα γύρισε ο τροχός. Μπιρίμπα και τσαγακι

      Διαγραφή
    5. @Φεβρουαρίο 13, 2024 12:06:00 μ.μ.
      Μια χαρά και τα δυο, εσύ να δούμε αν θα προλάβεις να τα δεις λοχία, εν τω μεταξύ ετοιμάσου για καθάρισμα κανενός πλημμυρισμένου στάβλου στον κάμπο, τη συγκομιδή των κάδων με τα σάπια μαρούλια που πετάω (ναι απο τον κήπο που πρότεινες 😝 ), άντε και ένα ελαφρύτερο, να μοιράζεις τοστ σε αποκλεισμένους.

      Διαγραφή
  27. προς κ. ανωνυμο 12-2-24 10:43:00. Εξακολουθω να μην βλεπω ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ παρα μονο φτηνες ειρωνειες και χαρακτηρισμους γιατι δυστυχως ΑΥΤΟΣ εισαι. Γι αυτο και ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ οπως ο διαολος το λιβανι να αντιπαρατεθεις για τα συγκεκριμενα προβληματα που μας απασχολουν και να τοποθετηθεις εκτειθέμενος ΔΗΜΟΣΙΑ οπως οι περισσοτεροι, ασχετως ΑΝ συμφωνουμε η διαφωνουμε. Η προσωπικη επιθεση ως ΜΟΝΙΜΗ προσωπικη σταση δειχνει εκτος απο τις εμμονες σου, τα αδιεξοδα και τα συμπλεγματα κατωτεροτητας απεναντι στο ΛΟΓΟ ως ουσια και θεσμιση προσωπικοτητας. Ειμαστε τα ορια της γλωσσας μας, αυτο μην το ξεχνας αγαπητε. Παντως μεχρι στιγμης ΔΕΝ μπορεσες να αιτιολογησεις τους αποδιδομενους σε μενα χαρακτηρισμους μηδενιστης, ματαιδοξος σχολιαστης, τερας μορφωσεως κλπ. Το predator αληθεια που κολλαει; Ομως σε προκαλω παλι, ΠΟΙΟΣ ειναι ο κειμενογραφος για τον οποιο μιλουσες, τα ατονα σεντονια, οι δινοντες γραμμη; Ειτε σου αρεσει ειτε οχι εχω μαθει να μιλαω και να σκεπτομαι ΠΟΛΙΤΙΚΑ οπως δηλ. ειναι η φυση μας.Αυτο φυσικα δεν σηματοδοτει ουτε το αλανθαστο ουτε παντογνωσια, αλλα μαλλον το αντιθετο. ΄΄Φυσις κρυπτεσθαι φιλει..΄΄ ελεγε ο Ηρακλειτος γι αυτο και μετεχουμε των κοινων μεσω του δια-λογου.Επισης γιατι καποιος που δεν συμφωνει σε κατι με καποιον η καποιους, κατατασσεται αυτοματως στη χορεια των μηδενιστων η ματαιοδοξων; Θα συμφωνουσα, αρκει να μου υποδεικνυες με εστω ΕΝΑ σου επιχειρημα το δια ταυτα. Ειναι προφανες οτι διαβαζοντας τα σχολια ΔΕΝ α ν τ ι λ α μ β α ν ε σ α ι τις εννοιες. Αυτο δεν ειναι μομφη, ομως οπως φαινεται αλλα πραγματα σε ενοχλουν, αλλα αυτα λυνονται η μεσω ενδοσκοπησης η μεσω δια-λογου και σκεψης που βεβαια προυποθετει λ ο γ ο δομημενο με επιχειρηματα και οχι παρολες με εμπαθεια οπως εσυ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ το επιχειρημα της ΄΄επιβολης΄΄ της γνωμης χωρις ομως να προσδιοριζεις ΠΟΙΟ ειναι το στοιχειο της επιβολης γιατι απλα αυτοδιαψευδεσαι. Η συνεχης χρηση ως ειρωνικη προσφωνηση της εννοιας ΄΄φιλοσοφος΄΄ σε εκθετει ανεπανορθωτα γιατι δεν δειχνεις να κατανοεις τη σοβαροτητα της λεξης, αφου αφενος ΟΛΟΙ λιγο πολυ φιλοσοφουμε, εστω α-συνειδητα οπως και πρεπει, αφετερου την χρησιμοποιεις
    α-λογως βγαζοντας απλα τα απωθημενα σου.Η γλωσσα ως στοιχειο επιβολης θα πρεπει να εχει λογικη ακολουθια ενα σ κ ο π ο, ο οποιος εδω ΟΥΤΕ κατονομαζεται ΟΥΤΕ αιτιλογειται.ΔΕΝ νομιζω οτι αξιζει τον κοπο να ασχολουμαι περαιτερω με την αφεντια σου, γιατι κατα πως φαινεται εχεις εθιστει στην αγελαια νοοτροπια ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΑ γι αυτο και η επιθετικη σου διαθεση.Για τα προβληματα σου ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ τις αιτιες (ΚΑΙ) ενδογενως καλε μου φιλε. Ευχομαι να καταλαβεις το ασυναρτητο του λογου και της σκεψης σου προσδιοριζοντας τις αιτιες και μη αναζητωντας τις ΜΟΝΙΜΩΣ στον α λ λ ο ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλές απορίες για κάποιον που εξετάζει εις βάθος και υποδεικνύει με στόμφο την φύση των πραγμάτων! Τα πλήθη βγήκαν εκτός ελέγχου γιατί δεν υπήρχαν τα φυσικά αρπακτικά να τα κρατούν υπό έλεγχο, ...έτσι και γω, δεν σε αποκαλώ φίλε μου (too much), σου εύχομαι να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να μηδενίζεις τα πάντα ως αυτόκλητος χειραγωγός των ιδεών που πρεσβεύεις.

      Διαγραφή
  28. Η λογικη ως θεμελιωδες προταγμα και κατακτηση απο ιστορικης καταβολης των ανθρωπινων κοινωνιων καταφερε να θεσει κανονες(Αριστοτελης) με πρωτη την αρχη της ταυτοτητας. Αυτο επιβεβαιωνουμε καθε στιγμη ως ελλογα οντα.Οταν και ΑΝ συνειδητοποιησεις ποτέ την σοβαρη πλευρα της υποκειμενικοτητας τοτε θα καταλαβεις ενδεχομενως τις αντιφασεις και τις αδυναμιες σου. Οι αποριες ειναι δημιουργικες οταν ειναι αποδεκτη η αδυναμια ως φυσικο δικαιωμα. Αυτο προυποθετει ασκηση μεσω της σκεψης. Ομως απεναντι στον συνεχιζομενο δυστυχως παραλληρηματικης υφης λογο σου, η λογικη αποχωρει και τον λογο εχουν οι επιστημες των ΄΄Ψ΄΄.Και οπως ελεγε πολυ σωστα ο Μανωλης Αναγνωστακης ΄΄ δεν εφταιγεν ο ιδιος, τοσος ηταν...΄΄ Καλη τυχη φιλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαλεκτική σου αντίληψη είναι άκυρη ως μέθοδος για να επιβληθείς (Μάρρεϊ Μπούκτσιν), προφανώς λάθος χώρο επέλεξες να εφαρμόσεις τη διχαστική πόλωση, προφανώς εκμεταλλευόμενος το ελληνικό σύνδρομο της διχόνοιας και της προσωποπαγούς κομματοκρατίας. Με τις υγείες σου άρχοντα, αφού το φιλόσοφε σε προσβάλει.

      Διαγραφή
  29. Αφυπνιστείτε έχουν πάρει φόρα και σαρώνουν τα παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αφού μέχρι τώρα δεν έγινε καμία προσπάθεια <> των στελεχών των τριών κλάδων ας υποστούμε την τελευταία ενέργεια των υπευθύνων για τη δημιουργία μεγαλύτερης απόστασης ανάμεσά μας.Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας.Ας περιμένουμε να δούμε ποιός θα είναι ο μονόφθαλμος ηγέτης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ανωνυμε 13-2-24 9.28.00 τι ακριβως εννοεις με τις εννοιες ΄΄ακυρη διαλεκτικη αντιληψη'', ΄΄διχαστικη πολωση΄΄ , ΄΄προσωποπαγης κομματοκρατια΄΄; Κατ αρχην καποιος που επιχειρηματολογει απο που τεκμαιρεται οτι πρεπει απαραιτητως να θελει να επιβληθει; Αποδειξη της αδυναμιας σου να επιχειρηματολογισεις ειναι η καταφυγη σε ειρωνειες αντι επιχειρηματων. Αληθεια τι σημαινει ΄΄αυτοκλητος χειραγωγος των ιδεων που πρεσβευεις΄΄; Μηπως στην προσπαθεια σου να αντιπαρατεθεις χρησιμοποιεις εκφρασεις που δεν μπορεις ουτε να κατανοησεις ουτε να αιτιολογησεις;Το φιλοσοφε που επαναλαμβανεις χωρις να αντιλαμβανεσαι οτι αθελα και εσυ φιλοσοφεις, αλλο οτι η φανατιλα δεν σε αφηνει να διαλεχθεις σωστα, ειναι δειγμα χαρακτηριστικο του ανθρωπου που φοβαται τον λογο. Λυπαμαι αλλα νομιζω οτι πρεπει να συνελθεις απο το ληθαργο που εχεις περιπεσει, ΑΝ τα καταφερεις.. Σου το ευχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή