Πολύ κοντά η στιγμή που όλοι οι Στρατιωτικοί θα έχουν νέες Ταυτότητες και δεν θα πληρώνουν Διαβατήρια

Πολύ κοντά η στιγμή που όλοι οι Στρατιωτικοί θα έχουν νέες Ταυτότητες και δεν θα πληρώνουν Διαβατήρια

Ταυτότητες: Θεσμική συνάντηση ΠΟΜΕΝΣ με Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, αντιπροσωπεία της ΠΟΜΕΝΣ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Δημήτριο Ρώτα, τον Γραμματέα Οργανωτικού Ηλία Κολλύρη, τον Αντιπρόεδρο Πληροφοριακών Συστημάτων Νίκο Ασφή, τον Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού και μέλος ΔΣ EUROMIL Γιώργο Ζγαρδανά, τον Αναπληρωτή Γραμματέα Κοινοβουλευτικού Έργου και Πρόεδρο της ΕΣΠΕΕ Τρικάλων Γιώργο Μπανάσιο, είχε θεσμική συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτριο Παπαστεργίου.

Η ΠΟΜΕΝΣ σε συνέχεια της πρόσφατης επιστολής της https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2415-pomens-deltia-tautotetas-kai-psephiakes-dynatotetes-sta-steleche-ton-e-d-apaitountai-lyseis επιμένει και διεκδικεί για την άμεση λύση στο χρόνιο και δίκαιο αίτημα όλων των εν ενεργεία στρατιωτικών:

Έκδοση δελτίων ταυτότητας όπως ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες - αξιοποιώντας όλες τις ψηφιακές δυνατότητες όπως τις απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Οι εν ενεργεία στρατιωτικοί είμαστε πολίτες β΄κατηγορίας; Για ποιον λόγο δεν υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη για όλες και όλους εμάς;

Τα εύλογα αυτά ερωτήματα τέθηκαν με τον πλέον θεσμικό τρόπο από την ΠΟΜΕΝΣ στον Υπουργό κ. Παπαστεργίου, ο οποίος και μας τόνισε ότι είναι απολύτως σύμφωνος με το δίκαιο - χρόνιο αίτημα μας. Δεσμεύτηκε δε ότι στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του θα προβεί σε κάθε ενέργεια για την άμεση δικαίωση μας.

Επιπλέον ο Υπουργός κατόπιν της εύλογης απορίας μας για την είσοδο των Στρατιωτικών στις αθλητικές διοργανώσεις, μας διαβεβαίωσε ότι έχει εξασφαλιστεί και για τους εν ενέργεια στρατιωτικούς η απρόσκοπτη πρόσβαση στην υπηρεσία έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων για τις αθλητικές διοργανώσεις μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού Gov.gr Wallet.

Ως ΠΟΜΕΝΣ μετά από τη συνάντηση αυτή, οφείλουμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, ενημερώνοντας πρώτοι όλο το εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό, ότι είναι πολύ κοντά η στιγμή που όλοι μας θα έχουμε νέες ταυτότητες - που δεν θα χρειαζόμαστε να πληρώνουμε διαβατήρια για να ταξιδεύουμε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα έχουμε πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές δυνατότητες.

Παραμένουμε σε εγρήγορση μέχρι την τελική δικαίωση - μέχρι τη στιγμή που για ακόμα μια φορά όλες και όλοι θα κατανοήσουμε τη δύναμη της θεσμικής εκπροσώπησης - τη δύναμη της Ομοσπονδίας μας ΠΟΜΕΝΣ - τη δύναμη που προκύπτει μέσα από την εγγραφή σας ως μέλη στις Ενώσεις μας. https://pomens.gr/aitisi-eggrafis.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

 1. Για να ταξιδεύετε χωρίς διαβατήρια στην Ευρώπη.!!!! Το τυράκι το βλέπετε. Την φάκα την είδατε;;;;Η νέα ταυτότητα, ή κάρτα του πολίτη θα είναι ο ζουρλομανδύας σας που θα σας δέσει χειροπόδαρα και δεν θα μπορείτε να κουνηθείτε. Καμαρώστε με τον υπουργό δήμιό σας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ετοίμασες το λαγούμι? ...Μην ξεχάσεις να κάνει υποδομές για τηλεργασία, facebook, κλπ?

   Διαγραφή
 2. Ρε πομενσ αφήστε σε ησυχία την ταυτότητα... Δεν θέλουμε την καινούργια όπου συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία σε μία πηγή... Η ταυτότητα αποτελεί μέσο επιβεβαίωσης ταυτοπροσωπίας και μόνο.. τίθενται ζητήματα ασφάλειας..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και μόνο το ότι ψηφίζεις και πιθανόν να οδηγείς κάνει συναρπαστική τη ζωή στην Ελλάδα!!!

   Διαγραφή
  2. Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι η ταυτότητα αλλά ο Αριθμός του Πολίτη που πλέον θα μας ταυτοποιεί μοναδικά σε όλα τα πληροφοριακά συστήματα του Δημοσίου (αρχικά) και τοι ιδωτικού τομέα (αργότερα). Και τώρα υπάρχει η τεχνική δυνατότητα ταυτοποίησης, αφού υπάρχει μοναδική σχέση μεταξύ ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμού δελτίου ταυτότητας και αριθμού μητρώου σε διάφορες άλλες δραστηριότητες (π.χ. ασφαλισμένου, δημοσίου-στρατιωτικού- αστυνομικού-λιμενικού). Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλά "σκουπίδια" (π.χ. κενές ή λανθασμένες καταχωρήσεις, αναγραμματισμοί-αναριθμητισμοί, ασάφειες) που δεν επιτρέπουν την 100% σίγουρη ταυτοποίηση και σύνδεση των βάσεων δεδομένων. Επί ΣΥΡΙΖΑ, το ΥΠΕΣ έκανε ένα μεγάλο βήμα προς την εκκαθάριση των ληξιαρχείων και των δημοτολογίων από λανθασμένες και διπλές εγγραφές και την επακόλουθη ψηφιοποίησή τους αλλά ούτε τότε προχώρησε η ενοποίηση. Προφανώς, αφού αφ' ενός η πληροφορία είναι μοχλός ισχύος για όποιον την κατέχει, αφ' ετέρου υπάρχουν πολλές φωνές που είναι εναντίον της ενοποίησης για ιδεοληπτικούς ή ουσιαστικούς λόγους.
   Εφόσον τελικά πάμε προς την ενοποίηση των προσωπικών δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στις διάφορες βάσεις δεδομένων δημοσίου και ιδιωτών, πρέπει να ληφθούν ισχυρά μέτρα προστασίας της ιδιωτικότητας που θα αποτρέπουν την παράνομη ή και κακόβουλη χρήση τους και θα βάζουν όρια στο τι είναι ηθικά επιτρεπτό να γίνει με αυτά. Για παράδειγμα, θα μπορεί η ΑΑΔΕ εύκολα να διασταυρώνει τα δηλωθέντα εισοδήματα με το τι καταναλώνεις οικογενειακά με ψηφιακό χρήμα και να διαπιστώνει υπερβάσεις. Είναι ηθικά αποδεκτό; Βεβαίως! Όμως, αν η τράπεζα πουλάει στον εργοδότη σου τα ίδια δεδομένα για να διαπιστώσει αν τον κλέβεις ή αν τρέχεις και δική σου επιχείρηση παράλληλα ή αν ψωνίζεις από τον ανταγωνιστή, βγαίνουμε εκτός ορίων. Ή μήπως όχι;
   Δεν είναι η ταυτότητα το θέμα, αφού συνεχίζουμε να έχουμε έλεγχο που και πώς την χρησιμοποιούμε (ούτως ή άλλως, συνήθως δεν έχουμε επιλογή). Το πρόβλημα είναι ότι όλα τα συστήματα θα μπορούν πλέον να μας παρακολουθούν και να συνδέουν αξιόπιστα μεταξύ τους όλες τις συναλλαγές μας. Για μια ακόμα φορά, η κοινή γνώμη αποπροσανατολίζεται για να πάει η συζήτησε σε ανούσια θέματα και να περάσουν απαρατήρητα τα σημαντικά.

   Διαγραφή
 3. Εγώ θέλω και τσιπάκι, να μπορούν να με εντοπίσουν αν χαθώ. Είμαστε πολύ κοντά ούτε έναν αιώνα μακριά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τη διαρροή δεδομένων την σκεφτήκατε? δείτε Βρετανία μεριά... Καραβανάδες γιαλαντζί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τη περίπτωση διαρροής φαιάς ουσίας την σκέφτηκες? Βρε Πίπη...και οι στρατιωτικοί είναι Έλληνες πολίτες....εσύ πηγαίνεις στην Ε.Ε με την ταυτότητά σου και εγώ θα πρέπει να καταβάλω 85 ευρώ!!! Τι δεν καταλαβαίνεις?

   Διαγραφή

  2. Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024 10:00:00 π.μ ξεχνάς ότι είσαι στρατιωτικός έτσι?? διαρροή στοιχείων ενός πολίτη, αφορά τον πολίτη.. διαρροή στοιχείων - δεδομένων στρατιωτικού είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας.. Επίσης, φερέφωνο της κυβέρνησης, πες ποιες άλλες χώρες έχουν τη συγκεκριμένη ψηφιακή ταυτότητα (όπου όλα τα στοιχεία είναι διασυνδεδεμένα και επομένως όταν γίνει υποκλοπή μπορεί να έχει πρόσβαση στα πάντα μέχρι στο ιατρικό ιστορικό σου) και μετά το συζητάμε.. Μπορούσαμε απλά να ζητήσουμε καινούργιες ταυτότητες..

   Διαγραφή
 5. Βλαχαδερά ξυπνήστε, σιγά τα σημαίνοντα άτομα που είσαστε και φοβάστε τη διαρροή δεδομένων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εθνικός Κανονισμός Ασφαλείας.. Σας λέει κάτι ή για σας ΕΔ είναι φοράω τη στολή του security και πίνω καφεδάκι..

   Διαγραφή
 6. Η ΘΕΩΡΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΟΥΔΕΙΣ ΕΡΩΤΗΘΗΚΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μα πώς θα χώσουμε τους Στρατιωτικούς στο κόλπο με την Κάρτα του Πολίτη ;
  Θα βάλουμε την ΠΟΜΕΝΣ να μας παρακαλέσει !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ ΠΟΜΕΝΣ ΑΦΟΥ ΕΛΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΠΩΣ Η ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
  ΤΣΙΡΚΟ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι συνδικαλιστές μας ασχολούνται με ότι βλακεία τους κατεβάσει η κούτρα τους.. Αν θέλουν ας πάρουν ταυτότητα και κάρτα διαρκείας, μόνο για τα μέλη τους..

   Διαγραφή
  2. Τα δικά τους τα προβλήματα τα έχουν λυμένα πάντως

   Διαγραφή
 9. Προτείνω την αλλαγή του ονοματος της ΠΟΜΕΝΣ σε ΠΟΜΕΝΣΝΔ

  ΑπάντησηΔιαγραφή