ΥΕΘΑ: Ιδιαίτερα προβληματισμένος για μείζον θέμα παραιτήσεων Στρατιωτικών

ΥΕΘΑ: Ιδιαίτερα προβληματισμένος για μείζον θέμα παραιτήσεων Στρατιωτικών

Συνάντηση ΠΟΕΣ με ΥΕΘΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2024

Η Ομοσπονδία μας είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Δένδια και το μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣ και Πρόεδρο της ΕΣΠΕΕ Ημαθίας, κ. Σταύρο Γεωργιάδη.

Η συνάντηση που διεξήχθη στο περιθώριο εκδηλώσεως στη Βέροια, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και σχολιάστηκαν συνοπτικά τα σοβαρά προβλήματα των στρατιωτικών. Ο κ. Υπουργός έδειξε ιδιαίτερα προβληματισμένος για το μείζον θέμα των παραιτήσεων και ξεκαθάρισε ότι η αντιμετώπισή του θα αποτελέσει άμεση προτεραιότητα.

Ο κ. Γεωργιάδης μετέφερε εκ μέρους του ΔΣ τη βούληση της Ομοσπονδίας μας να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια της πολιτικής και στρατιωτικής Ηγεσίας να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας και τη γενικότερη καθημερινότητα των στελεχών των ΕΔ, τοποθέτηση που, θεωρούμε ότι, βρήκε ευήκοα ώτα.

Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρούμε ότι ωριμάζουν οι συνθήκες για μια επίσημη συνάντηση ανάμεσα στον κ. Υπουργό και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας.

Δημοσίευση σχολίου

23 Σχόλια

  1. Οι παραιτήσεις παίρνουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας! Ειδικότερα σε αποφοίτους ΣΣΑΣ οι παραίτησεις πάνε να υπερβούν τους αντίστοιχους εξερχόμενος από την Σχολή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω κάποιος εδώ σχολίαζε σε άλλο άρθρο ότι στους οικονομικούς του σξ πλέον περισσότεροι φεύγουν παρά έρχονται.. ειδικά το 2023..

      Διαγραφή
  2. Ειδικά για τους Οικονομικούς φεύγουν σωρηδόν και ούτε κοιτάζουν πίσω ...και εδώ που τα λέμε και καλά κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι προβληματισμοί στο επίπεδο υπουργού περισσεύουν. Απαιτούνται λύσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το καλοκαίρι πλησιάζει, μετά από 24 χρόνια, θα χαιρετήσω κι εγώ την γαλανόλευκη και θα θα υποβάλλω την παραίτησή μου και θα οδεύσω στα ξένα. Πλησιάζει αυτός ο καιρός μετρώντας τις ημέρες σαν τον θαλασσοπόρο στη μέση του ωκεανού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα, ο κ Γεωργιάδης, με το φούτερ, το μπεζ τζιν και τις ελβιέλες!!!

      Διαγραφή
    2. Ε φύγε. Τι μας το λες; Να κουνήσουμε μαντήλι;

      Διαγραφή
  5. Χα χα χα χα.... προβληματισμένος ο CONDE DENDIA! Και το χαψαμε... Να βάλει πλερεζες... Από σήμερα τον καφέ θα τον πίνει πικρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιδιαίτερα προβληματισμένος είναι , ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΠΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας πληρωθεί για ένα μήνα με 1500 ευρώ και να πληρώνει και ενοίκιο για να δει γιατί φεύγουν, απλά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγαινε στον ιδιωτικό τομέα να παίρνεις μικτά λιγότερα.

      Διαγραφή
    2. Προς 11:23
      Μάλλον δεν είχες ιδέα τί παίζει από μισθούς στον ιδιωτικό τομέα!! Αν έχεις την εντύπωση ότι υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα παίρνει 1500€ με 14 μισθούς σου αξίζει ο μισθός που παίρνεις για νοητικό σου επίπεδο!!

      Διαγραφή
  8. Σε μια δημοκρατική χώρα, που δεν είμαστε, τα προβλήματα του στρατιωτικού προσωπικού τα παρουσιάζει και απαιτεί την επίλυση τους από την πολιτική ηγεσία, ο αρχηγός των ΕΔ και όχι ο κάθε πρόεδρος συνδικαλιστικής οργάνωσης στρατιωτικών. Εκτός εάν οι εκάστοτε αρχηγοί είναι μαριονέτες για να συνηγορούν με το “yes men”, στις διάφορες αντεθνικές αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας. Τα είδαμε από τους τελευταίους αρχηγούς, που ούτε το δικό τους προσωπικό κύρος δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα ορφανά πορεύονται κι οι χήρες κονομιώνται κορόιδα στην Ελλάδαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσο οι εν ενέργεια και οι απόστρατοι στέλνετε τα παιδιά σας δύο δύο στις ΕΔ δεν υπάρχει σωτηρία... Κλάψα, παράπονα και "έχω 4 παιδιά και τα 4 στις Ένοπλες Δυνάμεις" χα,χα,χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εξυπνακηδες του ιδιωτικου τομέα πιο καλά ζεις με 1000x14ευρώ και σταθερο τόπο διαμονής παρά με 1500x12που τα παίρνεις μάλιστα μετά απ' 20 -250χρόνια και υπηρεσίας και συνεχείς μεταθέσεις κάθε 2-3 χρόνια Και ας μη μιλήσουμε για άλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε ανειδίκευτε εργατάκο του 14:00 ακόμη και ένας ΕΠΟΠ Αξίζει να παίρνει τουλάχιστον 2πλασιο μισθό από εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή βλέπω ότι έχεις και σοβαρό πρόβλημα αντίληψης είμαι ο 9:14:00 πμ και όχι σκέτο 14:00. Αλλά τόσα σου κόβει και μέχρι εκεί φθάνεις! Φαντάζομαι πόσο ξύλο έτρωγες μικρός!

      Διαγραφή
    2. Για πες σειρά.... Ο ΕΠΟΠ είν' ακατάρτιστος ή και μη χρήσιμος????.…. Γιατί όπως το 'πες, κάπως έτσι ακούγεται....

      Διαγραφή