Χαρακόπουλος: Συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ και μισθολογικό ΕΜΘ αναμένουν επίλυση

Χαρακόπουλος: Συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ και μισθολογικό ΕΜΘ αναμένουν επίλυση

«Η εξοπλιστική αναβάθμιση για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας θα πρέπει να συνοδευτεί και από την επίλυση χρόνιων ζητημάτων που θέτουν οι στρατιωτικοί. Συνεπώς, θεωρώ ότι τα δύο βασικά θέματα που τους απασχολούν, το συνταξιοδοτικό των ΕΠΟΠ και η μισθολογική εξέλιξη των ΕΜΘ, θα πρέπει να εξεταστούν δεόντως και να υπάρξει μέριμνα για την επίλυσή τους, ώστε να στηριχθεί επαρκώς και το έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεών μας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ).

Οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών, που αποτελούνταν από τον πρόεδρο κ. Χρήστο Καρανάσιο, τους αντιπρόεδρους κ.κ. Λεωνίδα Κολονιώτη και Αντώνη Στεργιούλα, τον γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Γώγο, τον ταμία κ. Δημήτρη Κυρίτση και το μέλος κ. Φώτη Αθανασόπουλο, ζήτησαν εκ νέου την παρέμβαση του κυβερνητικού βουλευτή, προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στα ζητήματα που ταλανίζουν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως επεσήμαναν, παραμένουν σε εκκρεμότητα δύο σημαντικά ζητήματα που προκαλούν τις διαμαρτυρίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων:

Πρώτον, οι διατάξεις βάσει των οποίων οι ΕΠΟΠ αποστρατεύονται υποχρεωτικά με τη συμπλήρωση του πεντηκοστού έτους της ηλικίας τους, ανεξαρτήτως χρόνου υπηρεσίας, πρέπει να αλλάξουν, να δοθεί η δυνατότητα παραμονής στο στράτευμα για περισσότερα χρόνια και η συνταξιοδότηση στα πενήντα να καταστεί προαιρετική για όσους ΕΠΟΠ το επιθυμούν.
Δεύτερον, η πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για να εναρμονίσει τις μισθολογικές απολαβές των ΕΜΘ ανάλογα με τον βαθμό τους. Αυτή η ασυμφωνία, συνιστά αδικία για αυτά τα στελέχη και εύλογα δημιουργεί αναστάτωση στις τάξεις τους. Η εξομάλυνση των αποδοχών ανάλογα με τον βαθμό για τους ΕΜΘ, αποτελεί καίριας σημασίας ζήτημα, αλλά και εκκρεμότητα που οι εν λόγω στρατιωτικοί αναμένουν να επιλυθεί.

ΠΗΓΗ: onlarissa.gr

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Για αρχή καλό θα είναι οι συνάδελφοι να αρχίσουν διατροφή και γυμναστική γιατί δεν αρμόζει ο σωματότυπός τους με το επάγγελμά τους!!! Στα υπόλοιπα κατά την προεκλογική περίοδο θα μοιράσουν υψηλής ποιότητα βρώμη...μέχρι τότε φωτογραφίες με τους σωτήρες μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατι που φυσικα ισχυει για πολλους βαθμους απο όλες τις προελεύσεις...
      Να τα λέμε κ αυτά

      Διαγραφή
    2. Ενώ μερικοί στρατηγοί, ειδικά ένας συγκεκριμένος των ειδικών δυνάμεων που μοιάζει με υπέρβαρο σιφώνι, είναι καλοί και προβλεπόμενοι, πως είπατε;

      Διαγραφή
  2. Πρόβλημα με ΕΠΟΠ δεν υπάρχει ούτε αποστρατείες. Αλλιώς θα το λέγανε και δεν ακούγεται τίποτα από τα επιτελεία τι θα γίνει με τους ΕΠΟΠ. Γιατί δε βγαίνει ένας υπεύθυνος να πει να τελειώνουμε. Σε 10 μήνες 50 ριζει κόσμος και δεν τους έχει ενημερώσει κάνεις. Τι περιμένουν δηλαδή; Πρέπει να ξέρει ο κόσμος τι θα κάνει και όχι στο παρά πέντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε 3 μηνες φτανει ο πρωτος 50 στο Π.Ν κ μεσα στο 2024 αλλος ενας. Ειναι οι πρωτοι δυο ΕΠΟΠ που πιανουν τα 50 κ δεν εχουν καμια ενημερωση. Εχει βουηξει ο τοπος, το προσωπικο δεν γνψριζει τι τους ξημερωνει με τις οιοκογενειες τους μετα απο 20+ χρονια

      Διαγραφή
  3. Βλέπω να παίρνουν εποπ στις παραγωγικές κατευθείαν αποστρατεία και μετάταξη στις παραγωγικές .Ούτε αξιωματικούς δεν θα έχουμε σε λίγα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή