ΥΦΕΘΑ: Αποζημίωση 1.800€/μήνα σε γιατρούς των ΕΔ που μεταβαίνουν σε άλλο νομό

ΥΦΕΘΑ: Αποζημίωση 1.800€/μήνα σε γιατρούς των ΕΔ που μεταβαίνουν σε άλλο νομό

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις αποσπάσεις ιατρικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, απάντησε σε Επίκαιρη Ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή, Μιχαήλ Χουρδάκη, σχετικά με τις αποσπάσεις ιατρικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε φορείς του ΕΣΥ.

Επιπλέον ειδική αποζημίωση

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι, «οι ιατροί και το υγειονομικό προσωπικό των ΕΔ που θα μεταβαίνουν σε άλλο νομό θα λαμβάνουν εφεξής επιπλέον ειδική αποζημίωση, η οποία για τους γιατρούς θα ανέρχεται στο ποσό των 1.800 ευρώ για κάθε μήνα που υπηρετούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ».

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως «είναι κάτι το οποίο έχω θέσει στο Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα και βρίσκομαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι θα γίνει πράξη με σχετική νομοθετική ρύθμιση».

Μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Κατανοώ απόλυτα ότι υπάρχει μια προσωρινή διατάραξη του ατομικού και οικογενειακού προγραμματισμού των γιατρών που καλούνται να μεταβούν σε έναν άλλο νομό – και θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς για την αυταπάρνηση και την αίσθηση καθήκοντος που επιδεικνύουν».

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «αυτό που περισσεύει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το αίσθημα ευθύνης. Με την ίδια επιτυχία και αποτελεσματικότητα που προασπίζονται την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στέκεται στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας προασπίζοντας την ευημερία των πολιτών όπου και όποτε παραστεί ανάγκη».

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

14 Σχόλια

  1. Πολλά δικαιώματα βλέπω απ'τους γιατρούς που το μόνο που θα πρεπε να κάνουν είναι το να λαμβάνουν διαταγές. Ας δίνανε τουλάχιστον υγεία στα υπηρεσιακά ιατρεία, αλλά μπάααα... Κι αυτό είναι πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε 8:56:00, διάβασα 3 φορές την πρώτη σου πρόταση για να καταλάβω τι θες να πεις. Θέλεις να διατάζεις και γιατρούς, τρομάρα σου

      Διαγραφή
    2. 10:54:00 όχι συνάδελφε. Μην παραφράζεις ότι διαβάζεις. Δεν είπε κανείς ότι θέλει να διατάζει τα τρελλόπαιδα, αλλά ότι θα έπρεπε να εκτελούν ότι τους διατάζουν χωρίς πολλά πολλά.. Με τις υγείες σου αγαπητέ.

      Διαγραφή
  2. Ρε πάτε καλά εκεί στον ΥΦΕΘΑ?? Δουλεύεται για το ΥΠΕΘΑ ή για τους άλλους?? Ας προσλάβει το Υγείας γιατρούς.. Το κενό ποιος θα το καλύψει?? Ένας γιατρός για ποιο λόγο να μην κυνηγήσει πλέον να πάει σε διπλανές θέσεις στο ΕΣΥ και να παίρνει τα 1.800? Σε λίγο θα παρακαλάμε για υγειονομική περίθαλψη.. Ήδη τα κενά είναι τεράστια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουν πάρει φόρα και σαρώνουν τα πάντα, προάγγελος ήταν η Αττική οδός και η Θεσσαλία! Είναι πιο επικίνδυνοι από τους άσχετους των περασμένων χρόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τόσες παραιτήσεις στρατιωτικών ιατρών καλό είναι το ΥΠΕΘΑ να ζητήσει τη διάθεση ιατρών από το ΕΣΥ με επιπλέον πληρωμή που θα βαρύνει το Υπουργείο Υγείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι η ηγεσία των στρ. νοσοκομείων αντί να αντιδρά προς την εξουσία ταλαιπωρεί τα στελέχη και τα μέλη αυτών, η αρχή έγινε με ταλαιπωρία μέλους στο ΝΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ουσία πάντως είναι ότι ο στρατιωτικός γιατρός θα βρίσκεται ή στο στρατιωτικό νοσοκομείο ή σε νοσοκομείο του ΕΣΥ. Κ τα δύο μαζί δεν γίνονται.αρα καταλήγουμε στην υποβάθμιση των στρατιωτικών νοσοκομείων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποβάθμιση των στρ. νοσοκομείων ,με τη διαφορά οτι το κράτος αντί να καλύψει τη ζημιά, την επιδοτεί,την επικροτεί.

      Διαγραφή
  7. Ακουγεται οτι υπαρχουν εκατονταδες ανεργοι γιατροι στην Ελλαδα ....

    Γιατι (με τα 1800 ευρω) δεν προσλαμβανει το ΕΣΥ (εστω με συμβαση χρονου) ,καποιους ανεργους γιατρους, ωστε να καλυψει τα κενα και να μειωθει και η ανεργια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε κάποιο άρθρο τις προάλλες είχε σχολιάσει κάποιος ως συνταξιούχις στρ. γιατρός,και έλεγε ότι του ζητάνε κιόλας "να προσφέρει", όπως ο ίδιος ανέφερε και μετά τη συνταξιοδότηση του. Εδώ είν'Ελλάδα όπως γνωρίζουμε όλοι και τίποτα δε δουλεύει όπως θα έπρεπε. Όχι ως απάντηση στο σχόλιο,φιλτατε, αλλά ως γενικότερη παρατήρηση.

      Διαγραφή
  8. Ρε φίλε 7:22:00, ειλικρινά τώρα, γνωρίζεις έστω και έναν άνεργο γιατρό; τί είναι αυτά που λες; τα πιστεύεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ιεραρχία τι λέει, για αυτά που ακούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελικά εκ του αποτελέσματος και συνεπικουρούμενα, η φαλάκρα και γενικά το χάσιμο μαλλιών σε μικρές ηλικίες σχετικά, κατά πάσα πιθανότητα σχετίζεται με ένα είδος αναπηρίας και μάλιστα σε πολλούς ανθρώπους έχει σχέση με σοβαρή εγκεφαλική δυσλειτουργία που εκδηλώνεται με αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές και αποφάσεις που γενικότερα δημιουργούν κοινωνικά προβλήματα με ανεπίστροφες ζημιογόνες καταστάσεις! imao&lol
    (έρευνα αμερικανικών και ευρωπαϊκών πανεπιστημίων με θέμα την γενικότερη κατανόηση της αναπηρίας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή