Το ΜΤΣ δεν έδωσε έκτακτο μέρισμα αλλά παραχωρεί 50 κλίνες του NIMTΣ στο ΕΣΥ (ΑΠΟΦΑΣΗ)

Το ΜΤΣ δεν έδωσε έκτακτο μέρισμα αλλά παραχωρεί 50 κλίνες του NIMTΣ στο ΕΣΥ (ΑΠΟΦΑΣΗ)

Την παραχώρηση 50 κλινών νοσηλείας, αυξημένης φροντίδας και εντατικής θεραπείας, από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου, προβλέπει κοινή απόφαση των υφυπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας

Την παραχώρηση 50 κλινών νοσηλείας, αυξημένης φροντίδας και εντατικής θεραπείας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ), για την κάλυψη των αναγκών αντιμετώπισης του κορωνοϊού από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου προβλέπει κοινή απόφαση των υφυπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η απόφαση, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, το νοσοκομείο εντάσσεται στο γενικό σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ και το προσωπικό του αποζημιώνεται για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα εφημεριών, με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, για την αποζημίωση του ιατρικού προσωπικού του ΝΙΜΤΣ, εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις για την αποζημίωση των εφημεριών των νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς και οι διατάξεις της υπό στοιχεία Φ.900/9/568018/Σ.942/3.12.2021 κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας (Β` 5821).

Για την αποζημίωση του λοιπού προσωπικού, πλην των ιατρών, εφαρμόζονται αναλόγως οι παρ. Α.1, Α.2 και Α.3 του άρθρου 20 του ν. 4354/2015 (Α` 176), περί αποζημίωσης για εργασία καθ’ υπέρβαση του υποχρεωτικού ωραρίου, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα προβλεπόμενα στις εν λόγω διατάξεις ανώτατα όρια ωρών απασχόλησης.

Επισημαίνεται πως η απόφαση αναρτήθηκε την Τρίτη στη Διαύγεια (ΑΔΑ: Ψ8ΙΩ465ΦΥΟ-9ΙΕ).

Τι προβλέπεται για τις διακομιδές ασθενών

Καθορίζεται επίσης η διαδικασία διακομιδής ή μεταφοράς ασθενών που δεν έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό σε εγκαταστάσεις, θαλάμους και κλίνες του ΝΙΜΤΣ.

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας δύναται να μετακινείται προσωπικό που εργάζεται με οιαδήποτε σχέση εργασίας στις δομές της 1ης ΥΠΕ, για τις ανάγκες λειτουργίας του νοσοκομείου.

Οι ασθενείς δεν επιβαρύνονται με ιατρικές αμοιβές και συμμετοχή επί των νοσηλίων. Η αναγκαία ημερήσια φαρμακευτική αγωγή επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.

Υπεύθυνος συντονισμού και εποπτείας της διαδικασίας διακομιδής ασθενών σε τμήματα νοσηλείας ή και θαλάμους με κλίνες αυξημένης φροντίδας στο ΝΙΜΤΣ ορίζεται το ΕΚΑΒ, κατόπιν σχετικής ημερήσιας ενημέρωσής του για τη διαθεσιμότητα των κλινών νοσηλείας και των κλινών αυξημένης φροντίδας, καθώς και για το είδος των υπό διακομιδή νοσηλευτικών περιστατικών.

Δείτε ΕΔΩ την σχετική απόφαση.

Δημοσίευση σχολίου

23 Σχόλια

  1. Καλά έκανε και δεν έδωσε.. ας βγάλουν όλα τα μετοχικά ταμεία της αναλογιστικές μελέτες στο φως να δούμε τί γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς... Το ΜΤΣ κλείνει σε δύο χρόνια και οι άλλοι σε τέσσερα.. αλλά νομίζουν θα παίρνουν μια ζωή καράβια και αεροπλάνα...

      Διαγραφή
    2. Καλύτερα να δημοσιοποιηθουν όλες οι διοικήσεις από το 2010 και μετά και τα πρακτικά τους να δούμε πού πήγαν τα λεφτά και η περιουσία του πιο ευρωστου ταμείου ως τότε. Και να αποδοθούν ευθύνες

      Διαγραφή
  2. Γι αυτό τους διορίσαν για να τα χαρίσουν όλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν ο Στεφανής έδιωξε το λοιμωξιολόγο μέσω COVID τότε ήταν όλα καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΑ....ΡΓΑΛΗΜΕΝΟΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μήπως πήραμε αύξηση στη σύνταξη και θα πέρναμε και έξτρα μέρισμα ; μας δουλεύουν αφού η ΕΑΣ τρώει όλη την αύξηση και βγάζουμε πάλι προσωπική διαφορά, αυτά έχουν φτιάξει οι μεγάλοι επιστήμονες της πλάκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι "βγάζετε προσωπική διαφορά". Πληρώνεστε προσωπική διαφορά είναι το σωστό

      Διαγραφή
  6. Αντε κλειστε το και αυτο μονο για πελατειακη υποστηριξη ιατρων κανει ,τιποτα αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή Χρονιά. Μία ενημέρωση προς συναδέλφους ε.α ΣΞ. Οντως η τελευταία κατανομή μεριδίων δημιουργεί πρόβλημα μεταξύ μας. Σήμερα που μπήκαν τα μερίσματα Ίαν 24, είδα πλέον ως ληπτης 4 μεριδίων τη διαφορά: 7,5 € στο ΜΤΣ και 8,14€ στο ΕΚΟΕΜΣ. Το σύνολο 15,65€. Μπροστά σε όσους δεν πήρατε τίποτα, είμαι ευνοημένος. Αλλά, για 1 λίτρο ελαιόλαδο μας κάνανε μαλλιά κουβάρια; Προσωπικά, προτιμούσα να παίρναμε όλοι αναλογικά. Φανταστείτε την κατάντια. Από 0,5€ έως 16€ το 97-98% από εμάς. Μας εμπαίζουν τα μάλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι σχέση έχει το ΜΤΣ με τις κλίνες του ΝΙΜΙΤΣ; Γιατί να δώσει έκτακτο μέρισμα ; Έχει λεφτά ; Μήπως να κόψει λίγο τα μερίσματα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ότι οι περισσότεροι στις ΜΕθ ή είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν κάνει τουλάχιστον ένα εμβόλιο αυτό λέει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει με τσιμπημενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΤΣ Κ ΜΕΤΑ ΜΕΡΙΔΙΑ Κ ΜΕ ΤΟ ΒΟΕΑ. ΑΣΧΕΤΟΙ ΓΔ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ,ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΤΟ ΜΤΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ?ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ Η ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΟΜΑΝΗ ΤΗΣ ΕΑΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όταν νοικιάζεις ξαπλώστρες στο περιθώριο του παραγωγικού κόσμου περιμένοντας τον τουρίστα για να δουλέψεις, δεν γνωρίζεις από υποχρεώσεις συμβολαίου, διαδικασίες παραγωγής και ισχυρές αλυσίδες ανεφοδιασμού, δεν γνωρίζεις ούτε κατανοείς από συνέπεια, συνεργασία, οικονομική φερεγγυότητα, αξιοπιστία και δεν υπολογίζεις με ακρίβεια τον χρόνο, το χρήμα και το οικονομικό αποτέλεσμα, αυτά είναι τα αποτελέσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε παιδιά θα δώσει μέρισμα μην κάνετε έτσι Δεν ήρθαν τα Χριστούγεννα του 24 ακόμα. Περιμένετε ένα χρόνο και θα πάρει ο δενδιας λιανοντουφεκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. mts roof garden και τα έσοδα για μέρισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πλέον αυτά τα ταμεία θα πληρώνουν μόνο τους ανωτατους.
    Οι υπόλοιποι όπως και όταν ήμασταν ε. Ε, θα παίρνουμε ψίχουλα.
    Εφόσον μπεις σε ασει σχολή μέχρι τα 100 σου, θα είσαι ευνοημένος. Απλά πράγματα οι των ασει θα τρώνε ως να πάνε στον άλλο κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 4 1:44, ηρέμησε! Είναι δεδομένο ότι λίγα παίρνεις και εσύ και όλοι οι εν ενεργεία. Η διαφορά, που θα έπρεπε να την έχεις αντιληφθεί, είναι ότι οι ανώτατοι παίρνουν πολύ λιγότερα από αυτά που θα έπρεπε να παίρνουν, αναλογικά με εσένα. Εδώ δεν μπορώ να στο εξηγήσω, θέλω σελίδες!

      Διαγραφή
    2. 2:44:00, εγώ το κατάλαβα και με τα λίγα που έγραψες, μην μπαίνεις στον κοπο

      Διαγραφή
    3. 1:44:00, ακόμη κι έτσι η ΣΣΕ δεν μπορεί να συγκεντρώσει ούτε τους μισούς

      Διαγραφή