Αναγνώριση συντάξιμου χρόνου μέχρι 5 επιπλέον έτη σε στελέχη ΕΔ με τέκνα–Τι απαντά το ΓΕΣ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Αναγνώριση συντάξιμου χρόνου μέχρι 5 επιπλέον έτη σε στελέχη ΕΔ με τέκνα–Τι απαντά το ΓΕΣ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Πρόθεση για αναγνώριση έως πέντε επιπλέον ασφαλιστικά χρόνια σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας

Η θέσπιση διάταξης στη συνταξιοδοτική νομοθεσία που θα αφορά τους Στρατιωτικούς και Σώματα Ασφαλείας, όπως ισχύει ήδη στο Δημόσιο, φέρεται να είναι στην πρόθεση των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και ΥΠΕΘΑ, όπως φαίνεται στο παρακάτω έγγραφο του ΓΕΣ, για να μπορούν και τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ να αναγνωρίσουν συντάξιμο χρόνο για κάθε παιδί. Ο χρόνος αυτός ανέρχεται σε ένα έτος για το πρώτο παιδί, σε δύο επί πλέον έτη για το δεύτερο παιδί και σε δύο έτη για το τρίτο παιδί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ:

ΘΕΜΑ: Συντάξεις Στρατιωτικού Προσωπικού (Προτεινόμενη Τροποποίηση του π.δ. 169/2007

ΣΧΕΤ.: α. Π.Δ.169/2007 (Α' 210) «Κώδικας Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων.», Όπως Τροποποιήθηκε και Ισχύει, β. Ν.3865/2010 (ΦΕΚ Α' 120) «Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού Συστήματος του Δημοσίου και Συναφείς Διατάξεις.», Όπως Τροποποιήθηκε και Ισχύει, γ. Το από 05 Δεκ 23 Μήνυμα Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου του Β Τμήματος Νομοπαρασκευαστικής Διαδικασίας της Γενικής Γραμματείας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων

1. Σας αναφέρουμε, σε εκτέλεση του (ε) σχετικού, με το οποίο μας κοινοποιήθηκε η προτεινόμενη, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΥΠΡΟΠΟ), τροποποίηση του άρθρου 36 του (α) όμοιου, για την αποστολή απόψεων, τα παρακάτω:

α. Η προτεινόμενη διάταξη δεν δύναται να εφαρμοστεί για το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού αλλά δύναται να εξεταστεί η εφαρμογή της, μόνο για ειδικές κατηγορίες προσωπικού αναλόγως βαθμού και ειδικότητας, διότι εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην πρόωρη αποχώρηση έμπειρου στρατιωτικού δυναμικού, με άμεσο αποτέλεσμα τη μειωμένη στελέχωση των Μονάδων/Υπηρεσιών του Στρατού Ξηράς (ΣΞ).

β. Η αναγνώριση του συντάξιμου χρόνου μέχρι πέντε (5) έτη στα στελέχη με τέκνα, στην υπό τροποποίηση διάταξη, αναφέρεται ως χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας, σε αντιδιαστολή με τις διατάξεις του άρθρου 6 του (β) σχετικού, οι οποίες ισχύουν για τους Δημοσίους Υπαλλήλους, όπου αναφέρεται ως πλασματικός χρόνος ασφάλισης.

γ. Δεν αναφέρεται ο τρόπος αναγνώρισης του προτεινόμενου συντάξιμου χρόνου ασφάλισης, δεδομένης της ισχύουσας διαφορετικής αντιμετώπισης του τρόπου εξαγοράς του πραγματικού χρόνου συντάξιμης υπηρεσίας μέχρι πέντε (5) έτη, του άρθρου 40 του (α) σχετικού, μεταξύ των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) και των αντίστοιχων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δυνατότητα εξαγοράς από στελέχη ΕΔ πλασματικού χρόνου υπηρεσίας λόγω παιδιών–Τι απαντάνε ΥΕΘΑ και Υπ. Εργασίας

Κλικ για μεγέθυνση:

ΠΗΓΗ: politisopliths.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

25 Σχόλια

  1. Μόνο σε ειδικές κατηγορίες στελεχών???? Αυτοί έχουν ήδη αμεταθετο, υπηρετούν σε πολύ καλές θέσεις κοντά στα σπίτια τους,δεν κάνουν υπηρεσίες και δεν πρόκειται να κάνουν χρήση της αναγνώρισης γιατί θέλουν να κάτσουν μέχρι τα 70. Όλοι οι υπόλοιποι ταλαιπωροι, τα έχουν ανάγκη αυτά τα επιπλέον 2- 3 χρόνια. Ούτως ή άλλως ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν και δεν πρόκειται να τους πάρετε τίποτα άλλο μετά από 33 χρόνια υπηρεσίας. Αφήστε τους να φύγουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάμε πάλι, τριτεκνοι, πολύτεκνοι κλπ κλπ. Οι άλλοι μέχρι 40 πραγματικά με μεταθέσεις, χωρίς δικαίωμα στέγασης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέει για 1 τέκνο 1 ετος,για 2 τέκνα 3 ετη για 3 τέκνα και πάνω 5 ετη τι δεν κατάλαβες αυτό ισχύει στο λοιπό δημοσιο

      Διαγραφή
    2. 6:31:00 κατάλαβα αυτό που κατάλαβες πολύ καλά κι εσύ. Αν δεν έχεις παιδιά και στη στέγαση είσαι απέξω και στα έτη ασφάλισης είσαι απέξω και στις μεταθέσεις είσαι πολύ μέσα.

      Διαγραφή
  3. Σιγά μην πρότεινε κάτι θετικό για τα στελέχη η άθλια ηγεσία των ΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν γράψει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του αυτός ο νόμος ισχύει για όλους τους κλάδους δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πλην στους ένστολους.αυρη η αδικία πάει να λυθεί δηλαδή σε όλους τους ασφαλισμένος με τέκνα δίνεται το δικαιωμα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου ασφαλισης 1 ετος για το πρώτο τέκνο και 2 επιπλέον για κάθε επόμενο παιδί με ανώτερο χρόνο τα 5 ετη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6:38,ναι πάει να λυθεί αυτή η αδικία αλλά αν δεις στο έγγραφο αναφέρει ότι δικαίωμα χρήσης θα έχουν μόνο κάποιες ειδικές κατηγορίες. Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι τι θα κάνουν????

      Διαγραφή
    2. 6:38,ναι πάει να λυθεί αυτή η αδικία αλλά αν δεις στο έγγραφο αναφέρει ότι δικαίωμα χρήσης θα έχουν μόνο κάποιες ειδικές κατηγορίες. Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι τι θα κάνουν????

      Διαγραφή
    3. 7:38 σε καμία περίπτωση δεν διαφωνώ μαζί σου διότι αυτή η τακτική είναι σταθερή δηλαδη να κάνουν τους νόμους λαστιχο εγώ περιγράφω τι ισχύει στην Ελλάδα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και ότι δικαιο είναι να ισχύσει ακριβως το ίδιο περί αναγνώρισης τεκνων.

      Διαγραφή
  5. Δεν υπαρχει σωτηρια..15000 και μια αν δεν εχουμε παει απο εγκεφαλικο,καρδια η κοκτειλ απο ψυχοφαρμακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι 15000 ρε φίλε; Χθες φόρεσες στολή και σήμερα θέλεις να πάρεις σύνταξη;

      Διαγραφή
  6. Παντός ρε παιδιά δεν ξέρω τι θα γίνει .πολύ πιθανό να το περάσουν αυτό αφού απάντησε και το υπουργείο αλλά κάποιοι ειδήμονες εδώ μέσα πέσαν να με φάνε όταν είχα μιλήσει για το θέμα να πιέσουν οι ενώσεις να το περάσουν.Δεν ξέρω αν το περάσουν παντός η αναφορά τους στο θέμα είναι θετικό ίσως να γίνει κατι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο Δημόσιο ισχύει η αναγνώριση πλασμ. ετών λόγω τέκνων με πολύ μεγάλο κόστος και για να συμπληρώσουν να φύγουν στα 62 αντί στα 67.
    Στις ΕΔ δεν υπάρχει όριο ηλικίας και οι στρατιωτικοί φεύγουν με πλήρη σύνταξη πολύ νωρίτερα (ακόμα και μια δεκαετία νωρίτερα από τους Δ.Υ.)
    Αν ίσχυε αυτό που ζητάτε θα αποστρατευόσασταν με πλήρη σύνταξη από τα 48 (εισαγωγή 18 ετών) το οποίο είναι οικονομικά ανέφικτο καθώς το προσδόκιμο ζωής είναι άνω των 80 ετών. Η χορήγηση συντάξεων σε μικρή ηλικία ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους που φτάσαμε στα μνημόνια. Σας στεναχωρώ (πάντα σας στεναχωρούν όσοι δεν σας χαϊδεύουν τα αυτιά), αλλά ... μην ελπίζετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7:36:00, χάιδεψε λίγο τα δικά σου "αυτιά" και άκου. Διορισμός στο δημόσιο στα 30 , ως τα 62 είναι 32 χρόνια εργασίας. Πολύ λιγότερα από τα 30 υπηρεσίας στο στρατό που έχει ο 48χρονος στρατιωτικός.

      Διαγραφή
    2. 7:36 μ.μ μάλλον δεν έχεις καμία επαφή με το αντικείμενο.
      1. Στο Δημόσιο μπορείς να αναγνωρίσεις μέχρι 9 έτη με 20%(Σπουδών, τέκνων κλπ)
      2.Συμφέρει 100% το κράτος ,έναν καραβανα, να τον διώξει στα 50 περίπου με σύνταξη για παρα πολλούς λόγους,που εσύ δεν κατανοείς.
      α. Οι περισσότεροι μετά από 30 έτη υπηρεσίας δεν προσφέρουν τίποτα. Μετά τα 33-34 πολλοί εξ αυτών δεν μπαίνουν καν μέσα. (Αναρρωτική, ΕΥ κλπ)
      β. Οι περισσότεροι Μετά τα 30 χρόνια είναι ειδικές κατηγορίες. Δεν μπορείς να τους μεταθέσεις και γενικά δεν μπορείς να τους κάνεις τίποτα.
      γ. Κοστίζουν στο κράτος τα 2πλασια σαν ε.ε από ότι να τους πλήρωνε σαν συνταξιούχους.
      δ.Τους πληρώνει λιγότερο ΕΦΑΠΑΞ αν φύγουν 3-5 χρόνια νωρίτερα.
      Μπορώ να γράφω για ώρες για τα θετικά που έχει το κράτος και η υπηρεσία αν δώσουν τη δυνατότητα στα στελέχη,που θέλουν να φύγουν, να αναγνωρίσουν ασφαλιστικά χρόνια απο τα παιδιά.

      Διαγραφή
    3. 10:19:00 α. O Δ.Υ. στα 62 δεν συνταξιοδοτείται με 32 χρόνια εργασίας. Πρέπει να συμπληρώσει 40, δηλ. να αναγνωρίσει άλλα 8 χρόνια με κόστος κοντά στις 30 χιλ. €. Γενικότερα οι Δ.Υ. δεν συνταξιοδοτούνται πριν τα 67. Το εφάπαξ του Δ.Υ. είναι γύρω στα 25 χιλ.€ ενώ του στρατιωτικού 80 - 100 χιλ.€. β. Φυσικά και μπορούν να προσφέρουν οι στρατιωτικοί "μετά τα 30". Στο δημόσιο, ακόμα κι αυτοί που είναι στα βαρέα επαγγέλματα, δεν συνταξιοδοτούνται πριν τα 62. Όσο για τον ιδιωτικό τομέα .... τα ξέρεις! Αν φύγεις 5 χρόνια νωρίτερα θα σου πληρώνει 5χρόνια σύνταξη + 5 χρόνια μισθό για αυτόν που θα προσλάβει στη θέση σου. Δεν συμφέρει... Αν φύγεις στα 48 θα έχεις πληρώσει κρατήσεις για 30 χρόνια περίπου 200€ το μήνα, αλλά θα παίρνεις σύνταξη για 32 χρόνια (προσδόκιμο επιβίωσης 80 έτη) πάνω από 1000€, οπότε .... δεν συμφέρει. Και φυσικά... κανείς δεν σε κρατά με το ζόρι! Μπορείς όποτε θέλεις να παραιτηθείς, να βγεις να δουλέψεις στον ιδιωτικό τομέα ως τα 60 και να πάρεις τη σύνταξή σου! Αλλά θέλεις να κάθεσαι από τα 48 στο καφενείο και να γκρινιάζεις κι από πάνω!

      Διαγραφή
  8. 10:34:00, ούτε κι εσένα σε κρατούσε κανένας, μπορούσες να έμπαινες στα 18 στο στρατό και να τελειωνες στα 50. Ήθελες όμως να ξύνεις τα "αυτιά" σου μέχρι τα 30 και μετά να δουλέψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά εγώ θα παίρνω σύνταξη για 13 χρόνια (από τα 67 ως τα 80 που είναι το προσδόκιμο επιβίωσης) ενώ εσύ θέλεις να παίρνεις για 32 χρόνια (από τα 48). Το πράγμα είναι απλό ... δεν συμφέρει το κράτος (και το συνταξιοδοτικό σύστημα) να σε αποστρατεύσει τόσο νωρίς. Όλα πάνε προς τα πάνω!

      Διαγραφή
    2. 4:32:00 , ισχύει το σχόλιο 12:15:00

      Διαγραφή
  9. Ότι και να μου πείτε φίλε τσιράκι της κυβέρνησης που προσπαθείς να περάσεις την γραμμή που συμφέρει σε αυτή ι στρατός δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα επαγγέλματα . Έχουμε καταντήσει πολιτική προστασία ο στρατός μπροστά σε φωτιές σε πλυμηρες σε χιόνια σε μετανάστες σε ασκήσεις σε νυχτερινές σε υπηρεσίες σε ειρηνευτικές σε σησμους και ότι άλλο μπορούν να βολεύουν για να είσαι εσύ ο μπουρδολογος άνετος που μάλλον μου βγήκε από τα σαράντα στη σύνταξη με 25ετια και δεν σε συμφέρει τώρα να βγει κάποιος άλλος ταλαιπωρημένο από μεταθέσεις και όλα τα προαναφερόμενα στο δημόσιο είναι επιλογή τους όπως και στον να μένουν οι περισσότεροι στο σπίτι της μαμάς και να μην πληρώνουν τίποτα όπως και να έχουν όλοι την ιδιοτικη τους δουλειά και να βγάζουν το μεροκάματο κι εμείς επιλέξαμε στρατό που δεν πληρώνονται όλα αυτά με τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2:39:00, πονάνε και τα μάτια μας και τα μυαλά μας, για να καταλάβουμε αυτές τις 10 γραμμές που έγραψες

      Διαγραφή
  10. Ο ΔΥ κατεβάζει ρολά στις 1330 καθημερινά και δεν δουλεύει Σ/Κ. Επιπλέον δεν μετατίθεται και φτιάχνει μια ομαλή οικογενειακή ζωή και χτίζει και το σπιτάκι του. Ο Στρατιωτικός εκτελεί 3-4 24ωρες υπηρεσίες το μήνα πέραν του ωραρίου. 2 νυχτερινές εκπαιδεύσεις το μήνα πέραν του ωραρίου Ασκήσεις (4ημερα) .Εκτελεί μαζί με τα άνω επιπλέον περιπολο πυρασφάλειας ( 8ωρο) και συμβάλει και σε αντιμέτωπη καταστροφών από φυσικά φαινόμενα. Επιπλέον μετατίθεται ανά 3ετια με ότι αυτό συνεπάγεται σε κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Λοιπόν ναι ο Στρατιωτικός πρέπει να συνταξιοδοτειται νωρίτερα από τον ΔΥ γιατί και περισσότερο δούλεψε από αυτόν και περισσότερα δεινα σε κοινωνικό και οικονομικό τομέα βίωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα πονάς πολύ αδερφέ ,γιατί κάποιος μπήκε στο Στρατό και δουλεύει από τα 17 ενώ εσύ η είσαι από αυτούς που άρχισαν να δουλεύουν μετά τα 30. Η Βγηκες με την 25ετια και τώρα μας κάνεις μαθήματα συνταξιοδότησης . Μετα τα 50 ένα στέλεχος εκτός επιτελικών και διοικητικών θέσεων δεν μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω εάν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε στρατό. Τώρα εάν θα εφαρμοστεί η όχι η συγκεκριμένη πρόταση, έστω και σε ειδικές κατηγορίες (όπως αναφέρει η απάντηση των αρμόδιων υπουργείων) θα δείξει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή