Στις 22 Ιαν 24 το KYΣEA–Προς αποστρατεία όλοι οι Αρχηγοί ΓΕ-Συνολική ανανέωση Ηγεσίας ΕΔ

Στις 22 Ιαν 24 το KYΣEA–Προς αποστρατεία όλοι οι Αρχηγοί ΓΕ-Συνολική ανανέωση Ηγεσίας ΕΔ

Η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», με σημερινό (10-1-24) της δημοσίευμα, που μετέτρεψε σε κείμενο το ιστολόγιo μας staratalogia.gr, επανέρχεται στις επικείμενες κρίσεις των Αρχηγών ΕΔ με κεντρικό τίτλο «Προς αποστρατεία όλοι οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων»

Ειδικότερα:

ΚΑΤΑ την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, πού έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιανουάριου 2024, αναμένεται να γίνουν οι αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, που δρομολογούνται με την ολοκλήρωσή τής τετραετούς Θητείας του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στην θέση τού Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Το θέμα συζητείται μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καιτού υπουργού Εθνικής Αμύνης, Νίκου Δένδια, που, συμφώνως προς όλες τις ενδείξεις, προσανατολίζονται προς μία συνολική ανανέωση της Στρατιωτικής Ηγεσίας.

Περισσότερο από έναν μήνα τώρα, έχουν υπάρξει πληροφορίες ότι ουδείς εκ των σημερινών Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων προορίζεται να είναι ο διάδοχος του Στρατηγού Φλώρου και τα δύο ονόματα πού συζητούνται είναι αυτά του Διοικητού της Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου, Αντιστράτηγου Δημητρίου Χούπη και του Αρχηγού του Στόλου, Αντιναυάρχου Δημητρίου-Ελευθερίου Κατάρα.

Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο είναι το γεγονός ότι καθ’ όλην την διάρκεια της παραμονής τους στις θέσεις αυτές (πού και οι δύο είναι σε άμεση διοικητική υπαγωγή στο ΓΕΕΘΑ) διετήρησαν το θάρρος τής γνώμης τους, την οποία υποστήριζαν ευθαρσώς, ακόμη και σε περιπτώσεις διαφωνίας με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Αν και μέχρις ότου συνέλθει το ΚΥΣΕΑ όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά, οι ενδείξεις είναι ότι ο Αντιστράτηγος Χούπης έχει το προβάδισμα. Ο ίδιος θεωρείται ολοκληρωμένος αξιωματικός με γνώση της τεχνολογίας ως Αξιωματικός του Όπλου των Διαβιβάσεων, αλλά ταυτοχρόνως και με επιχειρησιακή πείρα ως Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων.

Ανάλογα, βεβαίως, είναι και τα προσόντα του Αντιναυάρχου Κατάρα, ο οποίος πέρα από την επιτελική του πείρα έχει υπηρετήσει στις σημαντικότερες Διοικήσεις του Στόλου, δηλαδή στην Διοίκηση Φρεγατών ως Αρχιπλοίαρχος και, εν συνεχεία, ως Υπαρχηγός και Αρχηγός του Στόλου. Σημαντική ήταν, επίσης, η συμβολή του στην ταχεία ανταπόκριση τού Πολεμικού Ναυτικού στην επιτυχή αντιμετώπιση της προσπάθειας του τουρκικού Ναυτικού να βγει στο Αιγαίο το καλοκαίρι του 2020.

Εάν τα πράγματα εξελιχθούν συμφώνως προς τα ανωτέρω, αποστρατεύονται και οι τέσσερις σημερινοί Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων.

Για την ανάληψη τής θέσεως του Αρχηγού ΓΕΣ επικρατέστερος φέρεται ο Διοικητής ΑΣΔΥΣ, Αντιστράτηγος Δημήτριος Κωστίδης.

Στην περίπτωση που ο Αντιναύαρχος Κατάρας δεν επιλεγεί ως νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, θα αναλάβει Αρχηγός ΓΕΝ, οπότε στην θέση του Αρχηγού Στόλου θα τοποθετηθεί ο νυν Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας.

Τέλος, για την θέση τού Αρχηγού ΓΕΑ επικρατέστερος θεωρείται ο Αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης, νυν Διοικητής Αεροπορικής Υποστηρίξεως.

Δημοσίευση σχολίου

43 Σχόλια

  1. Ο Αντγος Χούπης εκτος των άλλων έχει γνώση και εμπειρία ως Δκτης των ειδικών δυνάμεων όλων των κλάδων καθώς έχει και 3ετή Νατοική υπηρεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου ΔΕΠ, Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης είναι εξαιρετικός αξιωματικός αλλά έχει χρεωθεί το φιάσκο της Λιβύης.
    Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας χρεώνεται την παρολίγο ανατίναξη της Ν. Αγχιάλου.
    Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης χρεώνεται την μετατροπή του Στεφανοβικείου σε ναύσταθμο.
    Ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης είναι όντως γερά δικτυωμένος λόγω τ.ΑΓΕΑ Βαιτση αλλά δεν έχει και πολλές συμπάθειες, ούτε καν μεταξύ των συμμαθητών του και θα έχει δυσκολίες να διοικήσει.
    Αν δεν κανουμε λαθος ειναι κουμπαροι.
    Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι σε στελέχη σαν να είναι πρωτοετείς Ίκαροι και να περιμένεις να μην στη φυλάνε στη γωνία να σε εκθέσουν με την πρώτη ευκαιρία.
    Σε κάθε περίπτωση, η 59η σειρα Σχ Ικαρων έχει 7 μέλη στο ΑΑΣ και πρέπει να αραιώνει γιατί περιμένουν κι άλλοι από πίσω και δεν νοείται Α/ΓΕΑ με εν ενεργεία συμμαθητές του.
    Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης είναι ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ).
    • Αύγουστος 2016 – Ιούλιος 2017: Διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης (111ΠΜ)
    • Μάρτιος 2015 – Ιούλιος 2016: Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ/ΕΓΑ)
    • Μάρτιος 2013 – Μάρτιος 2015: Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ/ΕΓΑ)
    Ιούλιος 2008 – Αύγουστος 2011: Βοηθός Αεροπορικού Ακόλουθου στην Ελληνική Πρεσβεία στις ΗΠΑ
    Ο Πτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης διετέλεσε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας από 27 Φεβρουαρίου 2015 έως 16 Ιανουαρίου 2017.
    • Μάρτιος 2013 – Φεβρουαριος 2015: Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ)
    Προταση .
    Α/ΓΕΕΘΑ ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ.
    Α/ΓΕΑ o Επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Κυριάκου
    • Ιούλιος 2012 – Αύγουστος 2013: Διοικητής στην 55η Σμηναρχία Μάχης (ΑΒ.ΑΠ.) Κύπρου (ΔΑ/ΓΕΕΦ)
    • Σεπτέμβριος 2011 – Ιούλιος 2012 Υποδιοικητής στην 55η Σμηναρχία Μάχης (ΑΒ.ΑΠ.) Κύπρου (ΔΑ/ΓΕΕΦ)
    • Μάρτιος 2017- Απρίλιος 2018: Διοικητής της 114 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)
    • Μάιος 2015 – Μάρτιος 2017: Υποδιοικητής της 114 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα ρε φιλε δε βαρεθηκες να γραφεις ανουσια αποσπασματα βιογραφικων και ανευ λογου προτασεις

      Διαγραφή
    2. Όλα αυτά(στα οποία σε μερικά συμφΔνώ), για να καταλήξεις στον Κατάρα ! Έλεος! ! ! Μόνο όποιος έχει συνυπηρετησει μαζί του...ξέρει τι εστί ....! Δεν μπορώ να πω κάτι γιατί θα το κόψει η λογοκρισία και το απόρρητο...αλλά όχι και ο Καταρας...αρκετά προβλήματα έχουμε στο Ναυτικό και στις ΕΔ....

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου 9:46 μ.μ, το 99,9% των στελεχών χεστη@ε για αυτά που αναφέρεις. Το μόνο που παρακαλάμε είναι να εφαρμοστεί ο νόμος για αναγνώριση τέκνων που ισχύει για όλους τους ΔΥ και τα Σ.Α και παρανόμως δεν ισχύει, όπως και πολλά άλλα, στις ένοπλες δυνάμεις, για να εξαφανιστουμε από το ίδρυμα!!!!

      Διαγραφή
  3. Όποιος και να έρθει τίποτα δεν αλλάζει για εμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει... Μόνο αυτοί θα βολέψουν τα τομάρια τους και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για τα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!

      Διαγραφή
  4. Χούπης Αξιωματικός του Όπλου των Διαβιβάσεων ΑΓΕΕΘΑ;;;;; Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Αντιστράτηγος Χουπης νομιζω υπερφορτωνεται με προσόντα που δεν του αναλογούν. Ειναι φοβερά διπλωμάτης και δεν ηρθε ποτε σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με τον Φλωρο οπως αναγράφει το άρθρο. Η δε εμπειρία του στις Ειδικές Δυνάμεις ειναι ελάχιστη και περιορίζεται σε δυο χρονια σαν νεαρός Υπολοχαγός.Καθε αλλο ο απερχόμενος Αρχηγος ηταν αρωγός στο να γινει Δκτης ΔΕΠγιατι ηθελε καποιον που δεν μιλάει πολυ . Επισης πλεον της Λιβυης για χάρη του υιου του , νεαρου υπολοχαγού, επαναλειτούργησε το σχολειο ΥΚ στρατου ξηρας γιατι ειχε αποτύχει να περατωσει δυο φορές το ανάλογο σχολειο του ναυτικου. Και ξεκίνησε νύχτα ενα σχολειο με μονο σκοπο.την διευκόλυνση στο τεκνο του που προσφάτως κι ολας ειχε παραιτηθεί απο το ανάλογο σχολειο του ΠΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς είναι. Άντε γιατί μας τα έχουν κάνει Ζέπελιν με τα βιογραφικά και τα υπερεκτιμημένα προσόντα.
      Και για να πούμε και κάτι του τηλεοπτικού συρμού "cash or trash?"

      Διαγραφή
    2. Θέλουν υποτακτικους για αρχηγούς και σίγουρα εμβολιασμενους με 4 δόσεις.

      Διαγραφή
    3. Μια μικρή ιστορία θα σας πω. Ήμουν μία μέρα σε μία παράδοση - παραλαβή Διοικήσεως Αντγων. Ξάφνου εκεί που έχει αρχίσει να με ενοχλεί η ορθοστασία και έχοντας βαρεθεί να υπολογίζω πόσα κιλά μετάλλια είχαν οι γύρω - γύρω από εμένα, βλέπω έναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Υπτγο ΑΝΘΡΩΠΟ με το Α κεφαλαίο, να βγαίνει μέχρι την είσοδο σχεδόν του Στρδου για να συνοδέψει προς τους επισήμους έναν Λγό με μέλισσα στο πέτο και μία νεαρά με πολιτική περιβολή. Λέω άλλο πάλι και τούτο Υπτγος να συνοδεύει Λγό? Ξέρεις μου λέει ένα γατόνι ποιος είναι ο Λγός? Που να ξέρω λέω? Αυτός μου λέει παίρνει το μεσημεριανό σε ταπεράκι από την Αφέντρα. Χαμογέλασα ελαφρώς, πηγαίνοντας και λίγο το μυαλό μου στο πονηρό, μην καταλαβαίνοντας τίποτα. Άκου εκεί από την Αφέντρα λέω από μέσα μου. Έχει πλάκα σκέφτομαι ο Λγός να επισκέπτεται τίποτα κακόφημα στέκια και να τον ταΐζουν κιόλας. Επόμενες μέρες μου είπαν, ότι ο Λγός ήταν ο γαμβρός υποψήφιου σήμερα για το χρίσμα και Αφέντρα το βαφτιστικό της πεθεράς. Αυτά τα χαριτωμένα. Καλή τύχη σε όλους και καλοφάγοτη η σύνταξη με υγεία.

      Διαγραφή
    4. Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2024 6:37:00 μ.μ.
      Ρε φίλε κλαίω από τα γέλια με την "αφέντρα" και τα "κακόφημα" στέκια! Να'σαι καλά μας έφτιαξες την μέρα!

      Διαγραφή
  6. Σιγά το πράγμα, δεν θα πέσουν και με αλεξίπτωτο πίσω από τις γραμμές του εχθρού όπως έκαναν και οι Αμερικάνοι στρατηγοί στην απόβαση μαζί με το επιτελείο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάζω στο άρθρο ότι ο Χούπης "διατήρησε το θάρρος τής γνώμης του, την οποία υποστήριζε ευθαρσώς, ακόμη και σε περιπτώσεις διαφωνίας με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ" . Για να το γράφει το άρθρο έτσι θα είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αλήθεια είναι ότι ο μόνος κλάδος που δεν δημιούργησε επιχειρησιακό και λειτουργικό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια είναι το ναυτικό για αυτό και οι πολλές παραιτήσεις . Έχει υψηλά στάνταρ δεν τα απομειώνει και έτσι πρέπει να γίνεται. Ίσως με Αρχηγό ΓΕΕΘΑ από το ναυτικό αυξηθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα και μειωθούν τα προβλήματα. Εκ του αποτελέσματος αυτό φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι παει λάθος με την σκέψη σου. Το ότι υπάρχει μείωση του ηθικού του κόσμου και παραιτήσεις μεταφράζεται ως άρτια λειτουργικό και επιχειρησιακό σώμα?

      Διαγραφή
    2. Από τα υψηλά στάνταρ που έχει έβγαλαν τα στελέχη του 3 πλοία στη ξέρα τα τελευταία χρόνια φαντάζομαι.....

      Διαγραφή
    3. από τα υψηλά στάνταρ έριξαν τα τελευταία χρόνια 3 πλοία σε ξέρες και βραχονησίδες φαντάζομαι....

      Διαγραφή
  9. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΟΥΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑΤΟΙΚΟΣ….3 ΒΥΣΜΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΕΚΑΝΕ..ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ..ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΕΙ ΜΠΕΡΕ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ…ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Χουπης έχει εξαιρετικό βιογραφικό και έχει διοικησει με επιτυχία ταξιαρχια, μεραρχια, την ΑΣΔΕΝ και τώρα την ΔΕΠ. Στις διαβιβάσεις θα κολλήσουμε; Οι στατιστικές και πολύ σωστα ευνοούν ΠΖ, ΠΒ , ΤΘ. Είναι και επιτυχημένος καταδρομεας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΟΝΤΟΡΕΒΥΘΟΥΛΗ…ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΚΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ…..

      Διαγραφή
    2. Σε επιχειρήματα απαντάς με ανοίκειες εκφράσεις (τουλάχιστον).

      Διαγραφή
    3. @ 11 2:47, τα σχόλια κάτι τύπων σαν και εσένα τα αφήνει το blog, για να' χουμε και λίγο γούστο! Μην παίρνεις και θάρρητα και ξαναγράψεις, γιατί είσαι απαράδεκτος! Καλά σού τα σέρνει ο επόμενος!

      Διαγραφή
  11. Η σκέψη είναι απλή. Εκπτώσεις με την Εθνική κυριαρχία δεν νοούνται. Όποιος δεν μπορεί γυρίζει σελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με 3 εκ αλλοδαπούς και συζηταμε ακόμα για εθνικη κυριαρχία.

      Διαγραφή
  12. Η σημερινή διοίκηση που ευτυχώς φεύγει είναι η χειρότερη που θα μπορούσε να ειναι(αφορά τον Α/Γεεθα και τον Α/Γεν)που με τις επιλογές τους έφυγαν πολλοί συνάδελφοι με αποστρατεία.. Έπεται και συνέχεια θεωρώ με άλλες οδούς κατά των 2 προαναφερθέντων που θα το φυσάνε και δεν θα τους κρυώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ βιασύνη με τη δημοσίευση ονομάτων και προβλέψεων .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ..ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ..ΜΕ ΤΑ ΤΟΣΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εαν θελουμε ενας κρατος δικαιου θα πρεπει κατ εμε στην θεση του αργηγου ΓΕΕΘΑ να ειναι με αξιοκρατικα κριτηρια οποιος και ναι και οποιο κλαδο προερχεται.Ειτε ειναι Στρατος ΞΗΡΑΣ ειτε Ναυτικο ειτε αεροπορια ..Και πιστευω οτι υπαρχουν αξιοι για την θεση του ΓΕΕΘΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστός! Ποία είναι τα αξιοκρατικά κριτήρια (δεν ρωτάω εσας), είναι πολύ γνωστά και εκτός από ελάχιστα σχόλια, τα άλλα επικαλούνται παντελώς άσχετα πράγματα.

      Διαγραφή
  16. Ο νυν ΑΓΕΕΘΑ διετέλεσε υπαρχηγός του Αποστολακη επί ΣΥΡΙΖΑ.Πρωην ΥΦΕΘΑ της ΝΔ.ηταν αρχηγός ΓΕΣ επι ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα έφαγε 10 αντιστράτηγος για να γίνει ΑΓΕΣ. Τι βιογραφικά και αξιοκρατία συζητάτε ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συγχαρητηρια Ανωνυμε >Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2024 9:46:00 μ.μ για την πληρη εικονα ενημερωσης.Συμφωνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μιλάτε για τους ίδιους και τους ίδιους. Ποιος είναι καλός και ποιος άχρηστος. Προσέξτε μη δείτε κανένα outsider και πάθουμε όλοι πλάκα. Γιατί οι υπόλοιποι αντιστρατηγοι τι είναι? Δεν είναι αξιόλογοι, παραγωγικοί? Μόνο ο Χουπης διοικησε ΑΣΔΕΝ?Μη τρελαθούμε. Εγώ λέω να κατέβουν τα βιογραφικά και να απεχουν απο τις κρισεις οι Δεσποταδες, οι εφοπλισταδες και κάθε λαμογιο που έχει συμφέρον για την ανέλιξη κάποιων. Γιατί πάνω από ολα είναι η ασφάλεια της Πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο γυρολόγος λίγο από όλα δεν κάνει και θα είναι λάθος επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητοί σχολιαστές, από όσο είδατε, οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν από πριν ακόμη και τις κρίσεις επιπέδου ΚΥΣΕΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή