YEΘA για Εξαγορά 3ετίας Στρατιωτικών: Προτείναμε στο ΥΠΕΚΑ να καθοριστεί καταβολή εισφορών σε ποσοστό 6,67% (ΕΓΓΡΑΦΟ)

YEΘA για Εξαγορά 3ετίας Στρατιωτικών: Προτείναμε στο ΥΠΕΚΑ να καθοριστεί καταβολή εισφορών σε ποσοστό 6,67% (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Ενδιαφέρουσα απάντηση έδωσε ο ΥΕΘΑ, στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετικά με τη μείωση του κόστους εξαγοράς 3ετίας ν.3865/2010 (άρθρο 22 παρ.4), δίνοντας ελπίδες σε χιλιάδες Στρατιωτικούς

Ειδικότερα:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τις υπόψη διατάξεις, ο συντάξιμος χρόνος του ένστολου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.), που έχει καταταγεί μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 1995 και θεμελιώνει δικαίωμα σύνταξης από την 1 Ιανουαρίου 2015 και εντεύθεν, προσαυξάνεται κατά τρία (3) έτη, με την καταβολή της προβλεπόμενης, από τις διατάξεις του άρθρου 59 του πδ 169/2007 (Α΄ 210), εισφοράς για τη συμπλήρωση σαράντα (40) ετών συντάξιμης υπηρεσίας.

Από 1 Ιανουαρίου 2017, για την αναγνώριση του υπόψη χρόνου, ισχύουν τα μεταβατικά ποσοστά εισφορών εργοδότη και εργαζομένου, όπως καθορίστηκαν με την Κ.Υ.Α. (Β΄4005/2016). Ειδικότερα, προβλέπεται η καταβολή από τον ασφαλισμένο, του συνόλου των εισφορών (εργοδότη και ασφαλισμένου) για κάθε μήνα αναγνωριζόμενου χρόνου ασφάλισης στο ποσοστό που ισχύει κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης εξαγοράς. Σύμφωνα με το άρθρο 38 του ν.4387/2016 (Α΄85), το συνολικό αυτό ποσοστό εισφοράς κύριας σύνταξης ασφαλισμένου μισθωτού και εργοδότη, ορίζεται σε 20%, επί των συντάξιμων αποδοχών του εργαζομένου.

Κατά τα λοιπά τα συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά θέματα εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α.), αφού η ακολουθούμενη συνταξιοδοτική πολιτική, εξειδικεύεται και εφαρμόζεται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠ.Ε.Κ.Α.).

Ωστόσο, το ΥΠ.ΕΘ.Α. στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για τα στελέχη των Ε.Δ., έχει προτείνει στο υπόψη Υπουργείο, για την αναγνώριση της εν λόγω 3ετίας, όπως καθοριστεί καταβολή εισφορών σε ποσοστό 6,67% επί των συντάξιμων αποδοχών που ισχύουν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του ενδιαφερομένου.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΔΕΝΔΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

43 Σχόλια

  1. Πάλι η μπάλα στην εξέδρα? Πότε έγινε αυτή η ενέργεια? Αν βλέπεις ότι δεν θέλει ο υπουργός εργασίας, γιατί δεν θέτεις το θέμα στο πρωθυπουργό? Γιατί δεν δίνουν τη δυνατότητα της αναγνώρισης 3ετιας και στους εισαχθεντες στο στράτευμα έως και το 2010 που άλλαξε βιαίως η 25ετια και έγινε σε ένα βράδυ 40ετια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει ακουστεί ότι θα γίνει κ αυτό σε βάθος 10ετιας.

      Διαγραφή
  2. Πολύ σωστή πρόταση ή όποια πρέπει να επεκταθεί και πέραν του 1995.Δεν έχετε κανένα λόγο να κρατάτε κόσμο από ΣΜΥ,ΣΣΕ, ΕΜΘ, μετά τα 30 χρόνια υπηρεσίας. Κόσμο που δεν θέλει να μείνει. Κόσμο που τα έχει δουλεμένα δίπλα και τριπλά αυτά τα χρόνια χωρίς να παίρνει ευρώ παραπάνω. Δώστε τους το δικαίωμα να φύγουν. Ούτως ή άλλως το κέρδος για την υπηρεσία θα ναι τεράστιο. Από ΣΜΥ και ΕΜΘ οι πιο πολλοί πέραν των 30 δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα,το βλέπετε ήδη αυτό.Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι ειδικής μεταθετικοτητας.Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που τους κρατάτε.Με τα μισά χρήματα προσλαμβάνετε νέο κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρά πολύ Σωστά αυτά που λες έτσι ακριβώς ειναι

      Διαγραφή
    2. Ενώ οι ΕΠ. ΟΠ. δεν τα έχουν δούλεμενα;

      Διαγραφή
    3. Σαφ'ως, σύνταξη στα 30 έτη με 30 τεσσαρακοστ'α!

      Διαγραφή
    4. Με τα μισά χρήματα προσλαμβάνει νέο κόσμο (όπως λες) αλλά να πληρώνει και τον πενηντάρη συνταξιούχο για τα επόμενα 35 χρόνια?

      Διαγραφή
    5. Ο 50άρης συνταξιούχος που λέει εδώ ένας φίλος, προφανώς ΑΣΧΕΤΟΣ με στρατό, έχει ΗΔΗ εργαστεί, τουλάχιστον μία 10ετία ακόμα, ΤΣΑΜΠΑ, ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ και μάλιστα μέσα σε ΑΡΓΙΕΣ και ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ! Πως; Κάνοντας 4/μήνα, δλδ 48/έτος, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 24ΩΡΗΣ διάρκειας ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ή ΡΕΠΟ και ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ. Είτε ειναι καθημερινή, Σάββατο , Κυριακή , είτε Πρωτοχρονια, ή Χριστουγεννα. Κανένα Ρεπό και ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ! Τί εκανε ο νομοθέτης γι αυτό; Επειδη ο νομοθέτης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να έχει ΕΜΠΑΘΕΙΑ, ΣΩΣΤΑ είχε προβλέψει ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ 8ΩΡΑ να τα αποζημιώσει με ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ από τα 25 έτη υπηρεσίας και πέρα. Μετά το 2010 είχαμε ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της προωρης συνταξης ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΔΟΥΛΕΜΕΝΑ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ 8ΩΡΑ. ΝΤΡΟΠΗ! Ειδικά οταν αποκαλύφθηκε σε όλο το ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟ ότι την ίδια χρονική στιγμή (1990-2010) ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΉΔΕΙΟΙ έγραφαν ΜΟΥΦΑ υπερωρίες, ακόμα πιο πολλές κι από όσες θα μπορούσε να χωρέσει μία εβδομάδα. Άλλοι ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΤΣΑΜΠΑ, κι άλλοι ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ χωρίς να έχουν δουλέψει το παραμικρό ! ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ 50. Αλλωστε με πανελλήνιες όποιος θέλει μπαίνει. Αφού είναι τόσο ωραία , γιατί η Παλαί Ποτέ Κραταιά Ευελπίδων έπεσε στο 12??? Εεεεεεεε??? Στείλτε τα παιδιά σας. Έχει σύνταξη στα 50!

      Διαγραφή
  3. Όλοι γνωρίζουν ότι ένα επεκταθεί η 3ετια θα εξαφανιστούν αρκετοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ορθό και δίκαιο αυτό που γράφει ο ΝΙΚ. Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους μέχρι το 2010 να πάρουν την 3ετια. Αφού "έκαψαν" την 2η 5ετια του 4609/2019 τουλάχιστον ας δώσουν την 3ετια μπας και σωθεί κοσμάκης. Πάντως το κακό του 2010 είναι μεγάλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν την έκαψαν. Την αντάλλαξαν με το να δοθεί σε όλους

      Διαγραφή
    2. Δεν έχεις άδικο 6:23:00 αλλά αυτό δημιούργησε αδικία, σε όσους πραγματικά υπηρέτησαν στην παραμεθόριο με αποτέλεσμα να την πάρουν όλοι εν Αθήναις και λοιποί. Τουλάχιστον ας δώσουν κάτι σε αυτούς (πχ 3ετία ή 2η 5ετία όπως πρότεινε πριν τις εκλογές το ΚΙΝΑΛ).

      Διαγραφή
    3. Παρασκευή, Δεκεμβρίου 08, 2023 8:05:00 μ.μ. συγνώμη αλλά οι παραμεθορίου οι περισσότεροι είναι σπίτι τους, χωρίς ενοίκιο,με αυξημένα μόρια κλπ. Παν εξωτερικό και επιστρέφουν σπίτι τους.. οι υπηρεσίες της Αθήνας και χάλια είναι και η ζωή είναι ακριβή..

      Διαγραφή
    4. Άρα 11:18:00, αν είναι να δοθεί σε κάποιους δεύτερη 5ετια, οι Αθηναίοι είναι αυτοί που την αξίζουν περισσότερο. ΩΡΑΊΟΣ

      Διαγραφή
  5. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.....
    Αναγνώριση στο διπλάσιο, άνευ όρων και χρηματικού ποσού, ως συντάξιμου χρόνου, όλων των υπηρετούντων ΗΜΕΡΩΝ της στρατιωτικής θητείας του άρρενος πληθυσμού της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επεκταση της 3ετίας και περαν το 95 κυριε υπουργέ γιατι δεν κανετε ? Γιατι αυτος ο διαχορισμός? ,πως ειναι δυνατόν απο τη μια να διώχνετε κόσμο νε 23, 24, 25 ετη υπηρεσιας( ΕΠΟΠ εύχομαι να γινει κατι στο θεμα )και απο την αλλη να μην εχει το δικαίωμα καποιος στα 32 να φύγει (95 και μετα)ποια η λογική ? Στο κατω κατω οι περισότεροι μπήκαν στο στρατό με την προυπόθεση της 25ετίας με τον νομο που υπήρχε.
    Πίεση απο τις ενώσεις και σε.αυτα τα θέματα μήν ξεχνατε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πλέον ο μέσος όρος ηλικίας στο στρατιωτικό προσωπικό είναι τα 43 έτη... Οι Δκτες νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με 25χρονα..πολλοί είναι με πρόβληματα υγειας κάθε λίγο και λιγάκι πεθαίνει και ένας και μαλιστα εν ώρα υπηρεσίας. Να δώσουν κίνητρα όσοι επιθυμούν να φύγουν και να πάρουν νεαρό κόσμο να ανανεωθεί το προσωπικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν το καταφέρει από την μία θα φύγει κόσμος και κοσμάκης και από την άλλη θα μπει ζεστό χρήμα στα ταμεία. Άσε που θα μπορει να πάρει πιτσιρικαρια για ανανέωση προσωπικού. Αυτά οι στρουμπουλοι και άτσαλακωτοι δεν ξέρουν να τα πουν στον Υπουργό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το προβλημα θα μεγαλώνει ολο και περισοτερο. Οι μισοι θα ειναι ελαφρας και οι αλλοι μισοι στα νοσοκομεια σε καθημερινή βαση. Οσο νωριτερα το καταλάβουν και κανουν προσλήψεις και ανανέωση του στρατου, τοσο θα αποφύγουμε τα χειρότερα σαν κρατος. Να γινουν προτασεις και κυρίως για επεκταση της τριετίας(αδικο για τους μετα το 95 τουλαχιστον μεχρι την ψήφιση των νεων ασφαλιστικων νομοσχεδίων)αναγνωριση σπουδων και τεκνων σε συνταξιμο χρονο και επαναφορα της δευτερης 5ετιας (χρονια δουλεμένα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε είσαι ωραίος πράγματι. Κοίτα τί είπες: 5 + 5 + 3 + 4 σπουδές + 4 παιδιά= 21 χρόνια εξαγορά. Μπαίνεις 18 ετών κάθεσαι (19πραγματικά) και με τα 21 εξαγοράς είσαι 37 ετών συνταξιούχος. Σε ψηφίζω με 2 χέρια

      Διαγραφή
    2. 37 ετών με 40 συνταξιμα

      Διαγραφή
    3. @11:38 Δηλαδή στις ομάδες που τους διώχνουν σε τέτοιες ηλικίες δεν ξέρουν τι κάνουν? Ωστόσο στο στρατό δεν φεύγουν σε τέτοια ηλικία.. Και μια διευκρίνηση τα 4 χρόνια σπουδές και τα 4 παιδιά που το βρήκες ποιος τα έχει? Για ξανασκέψου λίγο τι είπες μπαίνει κάποιος 18 και αναγνωρίζει 4 χρόνια σπουδές???

      Διαγραφή
    4. Τι φωστήρες είσαστε? Στα μαθηματικά 20! Να αναγνωρίσετε οποσδήποτε τις σπουδές 😂

      Διαγραφή
    5. Φίλε 7:53:00, την ερώτηση να την κάνεις σε αυτόν που τα ζητάει. Εγώ έναν λογαριασμό έκανα

      Διαγραφή
    6. Ποιες ομάδες 7:53:00; Στην ενόργανη σταματούν 25 ετών

      Διαγραφή
  10. Θα το κάνουν, όταν θα έχουν ήδη αποστρατευθεί τα στελέχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακόμα καλύτερα...σύνταξη στα 18 στράτευση στα 100!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11:38)οτι θελεις καταλαβαίνεις μιλάω για την δυνατοτητα αναγνωρισης ετών συντάξιμα . Δες λιγο τι προβλέπεται στο δημόσιο (υπο προυποθέσεις ακομα και 12 ετη)και μετα τις ειρωνίες σου μετα τα 32 να εχουν ολοι την δυνατοτητα της 3ετίας η κάποιο τροπο για αναγνωρηση ετών συνταξιμα. Μάλον εσύ εχεις πιασει φαρδυα πλατυα καρεκλα και σε βλεπω στο στρατο μεχρι τα 70 ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΣΕ ΒΛΕΠΩ




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα σε βλέπω για 40αρη κουρασμένο

      Διαγραφή
    2. Τι σπουδές θέλεις να αναγνωρίσεις αφού είσαι στο στρατό?

      Διαγραφή
  13. Για σενα που συνεχιζεις την ειρωνία μαλλον δεν γνώριζεις η κορο'ι'ευεις Υπαρχουν στελεχει που τελειωσαν πανεπιστήμεια (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ Κ.Α)ταυτοχρονα με την στρατιωτική τους σταδιοδρομία η και ακομα πριν μπουν στο στρατο (τι παραξενο οταν για παραδειγμα ενας ΕΠΟΠ εχει τελειωσει μια σχολη και μπηκε στα 22 24 25 στο στρατο) Και το ξαναλεω, να μπορει κανείς να εχει την δυνατότητα αναγνώρισης ετών . Και αν ακομα το τελευταιο δεν ειναι εφικτο, ας ειναι τα ετη απο τα τέκνα η 3ετία για όλους η και η προταση για την 2ρη 5ετία οπως αναφέρθηκε και ο συναδελφος. Αναλογα με τις συνθήκες και τα οικονομικα του καθένα εκτος της 5ετίας να μπορει να εχει τη δυνατοτητα αναγνώρισης καποια απο αυτα τα ετη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπράβο! το πάει πολύ καλά. Έτσι σιγά σιγά μπορεί να καταφέρει να βοηθήσει και τους ΕΠΟΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 93-95 ..ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕΙΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για καποιους που αναρωτιέστε για τα ετη αναγνωρισης (ΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ) που έγραψα πιστευω να διαβασατε το σημερινο αρθρο του ΥΕΘΑ για σχετική ερωτηση και το τι ισχυει...η αν θα αλλαξει κατι πανω στο κοστος και αν θα ισχυσει σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δυστυχώς,αν δεν εισαι ειδική κατηγορία,είσαι στο Στρατό Ξηράς,ειδικά σε ΠΖ, ΤΘ,ΠΒ και είσαι από ΣΜΥ η ΕΜΘ,ΕΠΟΠ , δεν βγαίνει 35ετια. Μετά από κάποια ηλικία δεν αντέχονται οι μεταθέσεις,ειδικά με παιδί να σπουδάζει και γυναίκα στον ιδιωτικό τομέα. Δεν αντέχονται οι υπηρεσίες και οι ρυθμοί των Μονάδων (Νησί-Έβρος) στην ηλικία 50+. Και εγώ αν ήμουν στην αεροπορία ή σε κάποιο χαλαρό σώμα του ΣΞ θα κοίταγα να κάτσω ενεργός όσο το δυνατόν περισσότερο.
    Έχετε τσουβαλιασει τους πάντες στην 35ετια χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Κύριοι της ΠΟΜΕΝΣ η κατηγορία του προσωπικού που αναφέρω ,σε ποσοστό 95% θέλουν ενέργεια ώστε να αναγνωριστεί η 3ετια και πέραν του 95.Δεν πάει άλλο,έχουμε εγκλωβιστει και εσείς των ενώσεων ασχολείστε με βλακειες,νομικές προστασίες,και προσφορές σε ταβέρνες και σουπερ μαρκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς; τί λες;
      Ασχολήθηκαν και με την 2η 5ετια , μόνο που την αντάλλαξαν με το να πάρουν όλοι την 1η.
      Οι διαπραγματευτές ήταν κερδισμένοι ή χαμένοι;

      Διαγραφή
    2. Το μόνο που μένει είναι να το θυμίζουμε ελπίζω να κάνουν κάτι οι κύριοι των ενώσεων είπαμε και αυτά σοβαρά προβλήματα είναι δεν γίνεται να ασχολούμαστε συνέχεια με μερίσματα να βοεα αυξήσεις ανταποδοτικές κ α επιτέλους κάντε κάτι και πέραν του 95 είτε αυτό λέγετε 3ετια η με κάποιο άλλο τρόπο ποιο δίκαιο. Ολοι μπήκαν στο στρατό με 25ετια και σε μια νύχτα πετσόκοψε τους πέραν το 95 ποιο πολύ απο ολούς

      Διαγραφή
  18. Σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία - φορείς θα ήταν καλό να μπει ,προς διαβούλευση “ερώτημα” με θέμα « δυνατότητα επέκτασης για όλους τους συνάδελφους του ανωτέρου δικαιώματος» καθότι η πλειοψηφία αυτών που μπήκαν και προσλήφθηκαν μετά της 31-12-1995 τουλάχιστον μέχρι και την ψήφιση του ν. 3865/2010 πληρούσε τα ίδια κριτήρια με τις προγενέστερες σειρές (κατάταξη μέχρι 31-12-1995)
    «καθώς πρόκειται για προσωπικό που και αυτό είχε άλλα δεδομένα, όταν επέλεξε να μπει στο στράτευμα, όπως ότι θα δύναται στα 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας του να αποχωρήσει (εθελούσια παραιτηθεί), έχοντας κατοχυρώσει το δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία - φορείς θα ήταν καλό να μπει ,προς διαβούλευση “ερώτημα” με θέμα « δυνατότητα επέκτασης για όλους τους συνάδελφους του ανωτέρου δικαιώματος» καθότι η πλειοψηφία αυτών που μπήκαν και προσλήφθηκαν μετά της 31-12-1995 τουλάχιστον μέχρι και την ψήφιση του ν. 3865/2010 πληρούσε τα ίδια κριτήρια με τις προγενέστερες σειρές (κατάταξη μέχρι 31-12-1995)
    «καθώς πρόκειται για προσωπικό που και αυτό είχε άλλα δεδομένα, όταν επέλεξε να μπει στο στράτευμα, όπως ότι θα δύναται στα 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας του να αποχωρήσει (εθελούσια παραιτηθεί), έχοντας κατοχυρώσει το δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μέχρι το 2010 η θεμελίωση συνταξιοδοτικου δικαιωματος για Στρατιωτικους και Σώματα Ασφαλείας ήταν με 25ετία και η συνταξη υπολογιζονταν με 35/35α!

    Με ν. 3865/10, το 2010, από τα 25 έτη μας πήγαν στα 40α ετη ασφαλισης, πράγμα άδικο, παρατυπο και εν μέρει Αντισυνταγματικό! Έπρεπε να αφήσουν έστω τη θεμελίωση με 35 έτη, όπου μαζί με τη μαχιμη πενταετία θα απαιτούνται 30 πραγματικά έτη υπηρεσίας.

    Επομένως, για λόγους δίκαιους, ισότητας και εξασφάλισης του Δημοσίου συμφέροντος, επιβάλλεται όπως η 3ετία του ν. 3865/10, να χορηγηθεί σε όλους, ανεξαιρέτως, τους Ένστολους εργαζόμενους με ποσοστό όμως 6,67% επί των μεικτών ακαθαρίστων αποδοχών, αφού στην ουσία αφού χορηγείται η 5ετια στα 25
    ετη υπηρεσίας, τοτε, αναλογικότητα, στα 32 έτη θα έπρεπε να μας δοθούν έστω ακόμα 2 έτη ακόμα και επειδή δίνονται ως πλασματικό, καλό είναι να γίνει με εξαγορά 6,67%.

    Θα μπει νέο "αίμα " στις ΕΔ και στα ΣΑ, θα ευνοηθεί οικονομικά το Δημόσιο, έστω με τις εισφορές με 6,67% και θα λειτουργήσει καλύτερα όλο το σύστημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δε πρόκειται να περάσει γιατί δε θα μείνει κανένας. Απλό είναι. Τα λόγια είναι για αυτούς που ακόμα πιστεύουν ότι οι πολιτικοί νοιάζονται για την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή