Eρώτηση στη Bουλή για επαναφορά πληρωμής συνδρομής από Aποστράτους υπέρ Στρατιωτικών Λεσχών!

Eρώτηση στη Bουλή για επαναφορά πληρωμής συνδρομής από Aποστράτους υπέρ Στρατιωτικών Λεσχών!

Ερώτηση (2086/04-12-2023) προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με ΘΕΜΑ: «Ακατανόητη η διακοπή συνδρομής των εν αποστρατεία Στρατιωτικών στις Λέσχες Αξιωματικών» κατέθεσε ο βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Φωτόπουλος Στυλιανός, ύστερα από ενημέρωση του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ο.Ε.Δ.)

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση, αναφέρεται:

Κύριε Υπουργέ,

Συμφώνως πρόσφατης ενημέρωσής μας από το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ο.Ε.Δ.), τον Ιανουάριο ψηφίστηκε νομοσχέδιο που διαφοροποιούσε τους εν ενεργεία Στρατιωτικούς από τους απόστρατους στο θέμα της πληρωμής συνδρομής στις Λέσχες Αξιωματικών [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ άρθρο 20 του ν.5018/2023]. Βάσει λοιπόν της νέας πια πραγματικότητας, καλούνται το βάρος συντήρησης των Λεσχών να καλύπτουν δια της συνδρομής μόνο οι εν ενεργεία Στρατιωτικοί.

Αυτό θεωρεί άδικο το ΣΟΕΔ για αυτό και προτείνει, ώστε για να εξισωθούν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις, όσον αφορά τη λειτουργία των Λεσχών Αξιωματικών, κάποια επί παραδείγματι πρόταξη αντικειμενικών κριτηρίων (κοινωνικών, εισοδηματικών κλπ.) στην εξυπηρέτηση που θα λαμβάνουν σε αυτά τόσο οι εν ενεργεία (ε. ε.) Στρατιωτικοί όσο και οι εν αποστρατεία (ε. α.). Έτσι, θα επιτευχθεί η οικονομική επιβίωση των Λεσχών Αξιωματικών ανά περιοχή της Επικράτειας άνευ διακριτής μεταχείρισης μεταξύ των ε. ε και ε. α.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως προβείτε σε ενέργειες (είτε ως νομοθετική πρωτοβουλία είτε ως έτερη αλλά καταλυτικής σημασίας κίνηση), ώστε να εκλείψει η διάκριση μεταξύ των ε. ε και ε. α. Στρατιωτικών, σχετικά με την καταβολή συνδρομής για τη λειτουργία και διαχείριση των Λεσχών Αξιωματικών;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Εδώ που τα λέμε το σωστό να λέγεται. Αυτό ήταν ένα προεκλογικό πυροτέχνημα. Στο κάτω κάτω η συνδρομή ήταν 2-3 ψωρο€υρω, δεν θα λείψουν από κανέναν! Κακώς διεκόπη, και οι ε.α. καρπώνονται τις λέσχες ειδικά την ΛΑΕΔ και άλλες μεγάλες στρκές λέσχες στην επαρχία και τα νησιά. Ακατανόητη η απόφαση και μάλιστα προκαλεί τον διχασμό μεταξύ ε.ε. και ε.α. στελεχών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά φίλος... αλλά σώθηκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι απόστρατοι πλήρωναν για 35 χρόνια λέσχες! Όταν θα αποστρατευτούν και αυτοί δεν θα πληρώνουν ! Όσο αφορά το οικονομικό τη ν ενισχύουν με την κατανάλωση! Εάν δεν υπήρχαν οι απόστρατοι δεν θα υπήρχαν λέσχες θα ήταν όλες στους Δήμους και στο ΤΑΥΠΕΔ! Επίσης πολλές οικογένειες εν ενεργεία και συγγενείς απολαμβάνουν τις λέσχες στον τόπο κατοικίας τους ανεξάρτητα που υπηρετεί ο εν ενεργεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσωπικά έχω να πατήσω σε λέσχη πάνω από 9 χρόνια (10 χρόνια απόστρατος)και δεν βρίσκω το λόγο να δίνω 2 η 3 ευρώ το μήνα για κάτι που δεν κάνω, μία πρόταση θα ήταν να πληρώνουν με την είσοδο στις Λέσχες οι Απόστρατοι και τα μέλη που συνοδεύουν ένα συμβολικό αντίτιμο κάθε φορά που πηγαίνουν και το οποίο θα είναι κλιμακωτό σύμφωνα με το βαθμό που φέρουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν κάνουν και ερώτηση επαναφοράς της κράτησης υπερ των μετοχικών ταμείων, που καταργήθηκε οι ε.ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τους προλαλήσαντες ότι η κατανάλωση ενισχύει τα οικονομικά των λεσχών και ότι πληρώναμε όταν είμασταν ε.ε. Πιστεύω ότι πολλοί από αυτούς που διαμαρτύρονται για το ότι δεν πληρώνουν συνδρομή οι ε.α. , όταν αποστρατευτούν και αυτοί, θα διαμαρτύρονται γιατί θα πληρώνουν. Αλλά μόνο οι απόστρατοι δεν πληρώνουν? Οι της πυροσβεστικής, του λιμενικού, του ΠΝ, της ΕΛΛΑΣ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι κάποιων κατηγοριών θα τους υποχρεώσουν να πληρώνουν και αυτοί? Εγώ προτιμώ να πληρώνω την συνδρομή και να έχουν έσοδα οι λέσχες, αλλά να έχω προτεραιότητα έναντι αυτών που δεν πληρώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο ανόητοι μπορεί να είναι αυτοί στο σωματείο αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κανένας δεν γνωρίζει τι σωματείο είναι αυτό! Αργόσχολοι συνδικαλιστές που δεν ξέρουν τι τους γίνεται δημιουργούν θέματα από το πουθενά! Το κόμμα Βελόπουλου είχε κάνει επερωτήσεις στην βουλή γιατί πλήρωναν οι απόστρατοι! Τώρα ο άσχετος βουλευτής του κάνει το αντίθετο! Το γνωρίζει ο Βελόπουλος ή παίζει σε δύο ταμπλό:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρωτήστε πόσα χρόνια ο πρόεδρος του σοεδ είναι αμεταθετος....από επιλοχίας ταγματάρχης τώρα....είδες άμα είσαι αραχτός στον ωραίο Βόλο τι διαύγεια πνεύματος αποκτάς.σωσε μας και συ συνδικαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Κιτσος ο Λουφας εφτιαξε σωματειο.Και σαν δειλος που ειναι εβαλε τη γυναικα του μπροστα.Και πεταει μπουρδες,και καποιρς ιστοσελιδες δυστυχως του δινει και βημα.Μα τετοια καταντια ρε Κιτσουλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στις λεσχες σημερα μπαινουν εκτος απο αποστρατους , ολα τα σωματα ασφαλειας και ενοπλων δυναμεων δασκαλοι ,καθηγητες,δικαστικοι ,πολιτικο προσωπικο και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις!παλι να πληρωσει ο αποστρατος?μας κρατουσανε επι χρονια λεσχη και δεν μας αφηνανε ουτε απεξω να περασουμε στο διδυμοτειχο οταν ημουνα νεος ΟΠΥ.τιποτα αλλο.
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή