Καλά νέα για το μισθολογικό EMΘ: Τι απάντησαν ΥΠΕΘΟ και Δένδιας (EΓΓPAΦA)

Καλά νέα για το μισθολογικό EMΘ: Τι απάντησαν ΥΠΕΘΟ και Δένδιας (EΓΓPAΦA)

1. Απάντηση ΥΠΟΙΚ (Α. Π.: 188608 ΕΞ 2023 21/12/2023):

Σε απάντηση της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2071/1.12.2023 Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές του πίνακα διανομής, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Το ζήτημα της αναμόρφωσης του μισθολογικού καθεστώτος των Εθελοντών Μακράς Θητείας (Ε.Μ.Θ.) των Ενόπλων Δυνάμεων, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 4 του ν.4609/2019 (Α΄ 67), ρυθμίστηκε με τις διατάξεις των παρ. 2 και 3 του άρθρου 91 του ν.5036/2023 (Α΄ 77). Με τις εν λόγω διατάξεις αναπροσαρμόστηκε αυξητικά το ύψος των αποδοχών των στελεχών Ε.Μ.Θ. που προάγονται στον βαθμό του Ανθυπολοχαγού και ήρθη η αναντιστοιχία μεταξύ της εν λόγω βαθμολογικής τους εξέλιξης και της μισθολογικής τους κατάταξης.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει το καθεστώς της μισθολογικής κατάταξης και εξέλιξης των στελεχών Ε.Μ.Θ., ώστε αυτό να είναι εναρμονισμένο με τις ρυθμίσεις του άρθρου 46, παρ. 4, του ν.5018/2023 (Α΄ 25), οι οποίες προβλέπουν τη δυνατότητα βαθμολογικής εξέλιξης της εν λόγω κατηγορίας στελεχών μέχρι τον βαθμό του Υπολοχαγού, εξετάζεται σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΑΛΙΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

2. Απάντηση ΥΕΘΑ Ν. Δένδια (Φ.900α/1202/19165 Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2023):

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας απέστειλαν σχετική νομοθετική ρύθμιση προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η οποία αφορούσε, μεταξύ άλλων, στη μισθολογική αποκατάσταση των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και τη διακριτή πρόβλεψη στο διοικητικό βαθμού του Υπολοχαγού και αντιστοίχων.

Η ως άνω ρύθμιση βρίσκεται σε επιτελική επεξεργασία, η οποία μετά την ολοκλήρωσή της, θα προωθηθεί στο συναρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την ψήφισή της.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΔΕΝΔΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

21 Σχόλια

  1. 'Όπως πάντα, τρία πουλάκια κάθονταν, η κοροϊδία πάει σύννεφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλη δουλεια δεν εχουμε ασχολούμαστε πάλι με τους ΕΜΘ. Δώστε τους κατευθείαν μισθό συνταγματάρχη, άλλωστε ο ντενεκές το λάδι που έδωσαν όταν μπήκαν πήγε στα ουράνια..... πρέπει να γίνει απόσβεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να διαβάζεις πριν μιλήσεις κύριε ταξιαρχε

      Διαγραφή
    2. Τα ουράνια ακομα προσπαθούν να κάνουν απόσβεση τους τόνους λάδι που συσσωρευθηκε μέχρι το 1992. Κλείσε το στόμα σου λοιπόν και στην φωλιά σου γρήγορα.

      Διαγραφή
    3. εμπάθεια: έντονα αρνητικά συναισθήματα, εχθρότητα, πάθος εναντίον κάποιου.

      Διαγραφή
    4. Ανονημαι. Και εγό με ένα τελάρω ψάρηα μπίκα, γιατή δεν έχο λάδη. Αλά σαν εσένα γιωτά θαίλο 50..

      Διαγραφή
    5. Μαζευτείτε λίγο σεις τα ΕΠΥ.Το οτι ο στρατός σας έκανε ανθρώπους με πρόσωπο στην κοινωνία,δε σημαίνει οτι και όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από εσάς.Και για τον γράφων του σχόλιου με τα ορθογραφικά,να αναφέρω οτι υπάρχουν ΑΚΟΜΑ στελέχη (ΕΠΥ) που κάνουν ορθογραφικά λάθη ΠΟΛΛΑ,οτι κι αν σημαίνει αυτό.
      Χρόνια πολλά εύχομαι ,με υγεία ευτυχία και χωρίς τσακωμούς κι αψιμαχίες.

      Διαγραφή
    6. Αισοις τα ΣΣΕ ή τα ΣΜΥ ή Τα ΕΠΟΠ του νωμείζαιτε ώτι ήστε καλή στη ωρθωγραφεία ώτι ύσασται καλλίτεροι άντροπι από τον θεσμό των ΕΠΥ δεν πειράζει όμως ο λογαριασμός θα γίνει όταν φύγουν οι τελευταίοι υπομονή λοιπόν ΥΓ:απάντηση στον 23)12)1/23 2:04:00μμ καλές γιορτές!

      Διαγραφή
    7. Εγω με ενα βυτιοφορο λαδι εγινα οπυ επυ εμθ,ενα ποσοστο στις Ε.Δ,για το 414 χρονιων παθησεων στην πεντελη ειστε,για 1 2 χρονια μεσα.

      Διαγραφή
  3. Απ'τα ΕΠΥ βγήκε η τωρινή κυβέρνηση,μη το ξεχνάμε αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσοι είναι κομπλεξικοι με τους εμθ ξυδακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν υπήρχαν η ΕΜΘ δεν θα υπήρχε και ελληνικός Στρατός για αυτό αξίζουν όχι ένα τενεκε λάδι αλλά 100!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ΕΜΘ τέλειωσαν τώρα,τα ΕΠΟΠ είν' ο κορμός. Κι υπερηφάνεια η περασμένη, περσινά ξινά σταφύλια.

      Διαγραφή
    2. Στήριξσν ή και όχι την υπηρεσία, αυτό ακριβώς συζητάμε,για τα λάδια...

      Διαγραφή
  6. Τρέχω να ψηφίσω Κυριάκο.... αλλά βρε παιδιά δώστε μου από το καλό σανό... να έχει και βρώμη μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το φάγατε όλο πριν τις εκλογές,και αμάσητο κιόλας.Δε περίσσεψε άλλο καρδιά μου.

      Διαγραφή
  7. Διχασμός. Το διαχρονικό μας πρόβλημα. Μήπως όμως θα πρέπει ΟΛΟΙ να μάθουμε τη λέξη ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ? Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε πειράζει οσονούπω θα μείνετε με τους ΕΠΟΠ και τους ΟΒΑ μόνο Τότε θα καταλάβετε ποιοι κάνανε την διαφορά. . ΕΜΘ θα λέτε και θα κλαίτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαίμε τώρα που είναι μέσα. Πιστεύεις ότι δε θα αλλάξει αυτό?

      Διαγραφή
  9. Ζητήστε από τον Άη Βασίλη τώρα για τις γιορτές ένα σημείωμα για εξέταση ψυχολόγου-ψυχιάτρου. Ορισμένοι το χρειάζεστε επειγόντως, δεν είναι κακό. Καλές γιορτές με υγεία ψυχική και σωματική σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΥΣΚΟΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΛΙΓΟΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΕΝΑ ΠΟΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή