Συνάντηση Δένδια-Γκιουλέρ σε καλό κλίμα – Επικυρώθηκαν οι δραστηριότητες των ΜΟΕ από τον κατάλογο του 2010 (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση Δένδια-Γκιουλέρ σε καλό κλίμα – Επικυρώθηκαν οι δραστηριότητες των ΜΟΕ από τον κατάλογο του 2010 (ΦΩΤΟ)

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα 07/12/2023 η συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νίκου Δένδια και του Τούρκου ομολόγου του και πρώην Γενικού Επιτελάρχη Στρατηγού ε.α. Γιασάρ Γκιουλέρ στο εντυπωσιακό κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην πλατεία Ρηγίλλης, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο κρατών.

Συμφώνως με αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, οι δύο υπουργοί επικύρωσαν τις δραστηριότητες Μέτρων Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), από τον κατάλογο του 2010, οι οποίες συμφωνήθηκαν κατ’ αρχήν κατά την πρόσφατη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών στην Άγκυρα, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Κλικ για μεγέθυνση:

Συμφώνως με τις ίδιες πηγές του ελληνικού ΥΠΕΘΑ, ο κ. Γκιουλέρ επανέφερε την πρόσκληση προς τον κ. Δένδια για νέα, από κοινού επίσκεψή τους, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, πρόταση που δεν έλαβε άμεση απάντηση από τον Έλληνα ΥΕΘΑ και παραμένει σε εκκρεμότητα.

Κλικ για μεγέθυνση:

ΠΗΓΗ: thepressroom.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια