Δένδιας: Ξεκινά η κατασκευή 1.400 ΣΟΑ–Τα πρώτα 500 θα γίνουν σε 13 νησιά του Αιγαίου μέχρι το καλοκαίρι 2026

Δένδιας: Ξεκινά η κατασκευή 1.400 ΣΟΑ–Τα πρώτα 500 θα γίνουν σε 13 νησιά του Αιγαίου μέχρι το καλοκαίρι 2026

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ανέφερε τα παρακάτω, μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του, σήμερα Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του Σχεδίου Νόμου «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024»:

Έρχομαι στον τέταρτο άξονα, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τις γυναίκες και τους άνδρες που αποτελούν πραγματικά την ισχύ μας. Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης πρέπει να είναι προτεραιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Εμείς, μην έχοντας την ευθύνη βέβαια της μισθολογικής αντιπαροχής του Ελληνικού Δημοσίου, εστιάζουμε στις στεγαστικές τους ανάγκες. Νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι ότι οι στεγαστικές τους ανάγκες είναι απόρροια των μετακινήσεων ανά την επικράτεια, που τους επιβάλλει το καθήκον και η πατρίδα τους αναθέτει. Έχουμε καταρτίσει ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα κατασκευής 1400 κατοικιών, χωρισμένο σε φάσεις υλοποίησης. Ελπίζω ότι σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Υπουργό, το Νίκο Παπαθανάση, θα χρηματοδοτηθεί η πρώτη φάση 500 κατοικιών σε 13 νησιά του Αιγαίου, όπου το κόστος κατοικίας είναι υψηλότατο και δεν υπάρχει δυνατότητα με τους μισθούς που δίνει το Ελληνικό Δημόσιο τα στελέχη μας να μπορούν να διαβιώσουν με αξιοπρέπεια.

Κι επειδή αυτό δεν αφορά μόνο τις Ένοπλες Δυνάμεις, 15% αυτών των κατοικιών θα δοθούν για την κάλυψη άλλων αναγκών του δημοσίου τομέα, με προτεραιότητα στους γιατρούς και στους δασκάλους και τους καθηγητές και ελπίζω ότι εφόσον δοθούν όπως έχει συζητηθεί οι αναγκαίοι πόροι, μπορούμε να ολοκληρώσουμε και να παραδώσουμε αυτό το πρώτο κομμάτι, τις 500 κατοικίες, το καλοκαίρι του 2026.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Εδώ μια φόρμα Παραλλαγής που είναι για τους άλλους στρατούς κάτι το φυσιολογικό, την κάνατε promo λες και ειν στολή αστροναύτη.
    Καθρεφτάκι στους ιθαγένεις θα δώσετε και αυτό όταν και αν.
    Τα πρώτα σοα το 2040 και βλέπουμε. Μήπως θυμάστε και τα νέα αρβύλα, τα νέα τζιπ, τα νέα ατομικά τυφέκια και όλα τα άλλα τόσα παραμύθια? Όχι?
    Εμείς ΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραμύθια Χαλιμάς... Επίσης το 15% στους άλλους τί φάση? Μοιράζει την περιουσία των εδ ο κάθε τυχαίος υπουργός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1400 ΣΟΑ; Καλά φτιάξτε πρώτα τα καμμιά 10αριά ολοκληρωμένα και μετά βλέπουμε! Πολύ φιλόδοξο, πολύ μακρόπνοο, κάτι σαν την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αναμόρφωση μισθών και συντάξεων σε ευρωπαϊκά και ανθρώπινα επίπεδα και όχι σε τύπου πρώην σοβιέτ και τριτοκοσμικές μπανανίες! Εδώ ούτε τα οδοιπορικά και τα νυχτερινά - ασκήσεων δεν έχετε τακτοποιήσει, τα ΣΟΑ σας μάραναν. Ρε τι ζούμε ρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για το λόγο αυτό το ΜΤΣ πέφτει εκτός κύριοι!! Ο τύπος κάνει πολιτική στις πλάτες του στρατού.. 15% από την περιουσία του γιατί? Θα αποζημιώσει το υπουργείο Παιδείας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δώστε επίδομα ενοικίου σε όσους δεν έχουν σπίτι άμεσα και αν τους βάλετε στα ΣΟΑ κόψτε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το υπουργείο Παιδείας θα πληρώσει? το υγείας? Στην υγειά του ΜΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επέκταση 3ετιας και πέραν του 95 για να φύγουν οι 50αρηδες πρέπει να δώσετε κ. Υπουργέ!!! Δεν έχουν να προσφέρουν κάτι άλλο. Τους ξεζουμισατε οικονομικά ,ψυχολογικά και σωματικά με τόσες μεταθέσεις. Τι περιμένετε να πάρετε από ένα στέλεχος στα 50+ με 33 χρόνια στη πλάτη του δεν μπορώ να καταλάβω!!!!Φτάνει. Αφήστε μας να φύγουμε!!!Το κέρδος θα Ειναι τεράστιο και για εσάς (3.000 το μήνα μικτά έκαστος σε σχέση με 1400 σύνταξη =1600€ κέρδος) αλλά και για το προσωπικό που κυριολεκτικά είναι στα όρια του, μη έχοντας πλέον αντοχές μετά από 30+ χρόνια υπηρεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή