Ελληνικός Λόχος 100 ανδρών πρόκειται να δημιουργηθεί στη Βοσνία–Αναμένεται έγκριση από ΚΥΣΕΑ

Ελληνικός Λόχος 100 ανδρών πρόκειται να δημιουργηθεί στη Βοσνία–Αναμένεται έγκριση από ΚΥΣΕΑ

ΦΩΤΟ: Tο σχέδιο για την ενίσχυση της παρουσίας της Ελλάδας στα Δυτικά Βαλκάνια, προβλέπει και τη μετακίνηση στρατιωτικού προσωπικού στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, μόλις λάβει την έγκριση από το ΚΥΣΕΑ. ΠΗΓΗ: ΓΕΕΘΑ

Ελληνικός Λόχος 100 ανδρών στη Βοσνία και το διαρκές επιχειρησιακό άνοιγμα της Αθήνας: Επιχείρηση αναβάθμισης της χώρας με ισχυρή παρουσία στα Δυτικά Βαλκάνια

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL

Περίπου 100 στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων πρόκειται να συστήσουν έναν λόχο ο οποίος θα εγκατασταθεί στη Βοσνία.

Το συγκεκριμένο σχέδιο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, βρίσκεται σχεδόν στην τελική του μορφή.

Και σε μικρό χρονικό διάστημα το μόνο που θα μείνει είναι η έγκριση από το ΚΥΣΕΑ, ώστε το ένοπλο αυτό τμήμα, να μετακινηθεί στο εξωτερικό και να συνυπάρξει με δυνάμεις από άλλες χώρες.

Η Ελλάδα, εφόσον οι καταστάσεις το απαιτήσουν, διαθέτει σε ετοιμότητα ήδη έναν λόχο της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, για άμεση μετάβαση στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη. Πρόκειται για έναν σχεδιασμό που είχε αποφασιστεί δεκαετίες πριν όταν τα γεγονότα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων «έκαιγαν».

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό που εξελίσσεται, ο λόχος αυτός θα έχει στην διάθεσή του, κυρίως οχήματα Μ-1117 κι όχι μόνο, προσωπικό εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών κι άλλες ειδικότητες που αποστολής τους θα είναι η ασφάλεια προσωπικού και εγκαταστάσεων.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι το παραπάνω σχέδιο αποτελεί τη συνέχεια πολλών συζητήσεων και διαπραγματεύσεων που είχαν γίνει σε διαφορετικά επίπεδα.

Ένα εξ αυτών των επιπέδων ήταν η σχετικά πρόσφατη Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ σε επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων που έγινε στη Σεβίλλη στα μέσα Οκτωβρίου, στην οποία έλαβε μέρος ο Α/ΓΕΕΘΑ.

Στην πολιτιστική, οικονομική πρωτεύουσα της νότιας Ισπανίας, τα επιτελεία των Αρχηγών συζήτησαν για την κατάσταση στο Ουκρανικό μέτωπο, εξετάζοντας τις προοπτικές υποστήριξης των αμυντικών δυνατοτήτων στο πλαίσιο της αποστολής συνδρομής από την Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: hellasjournal.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια