Δένδιας: Τι απάντησε για ρύθμιση βαθμολογίου ΕΠΟΠ–Αποκατάσταση Αξκων ΑΣΣΥ–Διάκριση Αξκων γυναικών

Δένδιας: Τι απάντησε για ρύθμιση βαθμολογίου ΕΠΟΠ–Αποκατάσταση Αξκων ΑΣΣΥ–Διάκριση Αξκων γυναικών

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Η αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει το θεσμό των ΕΠΟΠ βρίσκεται σε στάδιο επιτελικής επεξεργασίας.

Επιπρόσθετα, οι νομοθετικές παρεμβάσεις στον ν. 3883/2010 (Α΄167), και ειδικότερα στις περιπτώσεις μεταβατικότητας εφαρμογής διατάξεων του προγενέστερου ν.2439/1996 (Α΄219), αντικειμενικό σκοπό έχουν την ομαλοποίηση της μεταβλητότητας του θεσμικού πλαισίου στην ιεραρχική εξέλιξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αντίστοιχες διατάξεις, όπως ο ν.5018/2023 (Α΄25), ο οποίος ενέταξε στο πεδίο εφαρμογής του ν.2439/1996 τους αξιωματικούς αποφοίτους ΑΣΣΥ μέχρι και τάξης 1995, αποτελεί κατ’ εξαίρεση ρύθμιση υπαγωγής στο πεδίο εφαρμογής του ανωτέρω με συγκεκριμένα και σαφή κριτήρια. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, προφυλάσσεται τυχόν διαταραχή στην ιεραρχία και στην επετηρίδα των στελεχών μέσω γενικευμένων ή αναδρομικών παρεμβάσεων στην ισχύουσα νομοθεσία.

Τέλος, σύμφωνα με τo άρθρου 23 του ν.3883/2010 (Α΄167), ο καταληκτικός βαθμός των Αξιωματικών που δεν προέρχονται από ΑΣΕΙ, ΑΣΣΥ ή διαγωνισμό, είναι ο βαθμός του Ταγματάρχη ή Πλωτάρχη στο Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό αντίστοιχα. Αντιθέτως, το άρθρο 58 του ν.4407/2016 (Α΄134), αφορά κατ’ εξαίρεση και αποκλειστικά σε Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας που προέρχονται από μονιμοποιηθείσες εθελόντριες του ν.705/1977 (Α΄279) με καταληκτικό βαθμό Σμηνάρχου προς εναρμόνιση και συνέχεια του νομικού πλαισίου που διέπει την κατηγορία αυτή.

Σε κάθε περίπτωση, πάγια επιθυμία της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ αποτελεί η δίκαιη αντιμετώπιση των ζητημάτων του προσωπικού, κατόπιν ακριβούς και εμπεριστατωμένης επιτελικής επεξεργασίας.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΔΕΝΔΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

28 Σχόλια

  1. Το έμαθε καλά ο νέος υεθα το πινγκ πονγκ. Δηλαδή ούτε λύση στο θέμα εποπ, ούτε λύση στους των ασσυ, όπου η μία με την επόμενη τάξη θα έχουν 5-6 έτη βαθμολογική διαφορά ενώ η πραγματική διαφορά χρόνου υπηρεσίας, είναι 11 μηνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως δια μαγείας το θέμα των εποπ θα λυθεί στις επερχόμενες ευρωεκλογές και των ασσυ στις επόμενες εκλογές. Έτσι γίνονται τα θαύματα στην Ελλάδα. Οι λύσεις βρίσκονται πάντα πριν τις εκλογές ή αφού γίνει κάποιο μεγάλο δυστύχημα ή κάποια φυσική καταστροφή μπας κ ξεγελαστουν και πάλι τα ενστολα πρόβατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε δώσε τους δρόμο να γλυτώσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχχαχαχα Δε πρόκειται ποτέ να πάμε μπροστά σαν κράτος ούτε έναν πόντο.

      Διαγραφή
  4. Εθελοντριες με καταληκτικό βαθμό Σμηναρχου;;;Τι κομπίνα είναι αυτή! Δεν έχουμε κράτος δικαίου.Καταληκτικο Σμηναρχου έχουν οι απόφοιτοι της σχολής Ικάρων.Το ίδιο με τις εθελοντριες;;;; Δεν ξεσηκώνονται οι απόφοιτοι των ΑΣΕΙ; Δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να περνάει νομοσχέδια ρουσφέτια.Και τώρα θέλουν να κάνουν και τις υπόλοιπες των άλλων κλάδων; Ντρέπεται και η ντροπή.Αλλα εδώ δεν βλέπω να διαμαρτύρονται οι απόφοιτοι των παραγωγικών σχολών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΣΣΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ.Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΕΠ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΜΕΝΣ ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο οτι φαινεται και ο νεος βαδιζει στα βηματα του παλιου και γινεται παλι της...επεξεργασιας το αναγνωσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λογικά αν γίνουν το 27 εκλογές θα έχουν φύγει οι μεγάλες ηλικίες των ΕΠΟΠ και μετά δε θα υπάρχει πρόβλημα με ηλικίες. Καλά κάνει και το κρατεί η κυβέρνηση γιατί οι περισσότεροι ΕΠΟΠ θέλουν να φύγουν στα 50 και κανείς δε θα ασχοληθεί με 600 άτομα κάθε χρόνο που πιάνουν το όριο ηλικίας ευτυχώς. Μετά τα 50 οι Ε Δ δε παλεύονται με μεταθέσεις ασκήσεις και άλλα τόσα. Φτάνει ποια ας πάμε στα σπίτια μας με ότι μας αναλογεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάτε, γιατί κάποιοι άλλοι ίσως να μη θέλουν να πάνε.

      Διαγραφή
    2. Και που ξέρεις εσυ τις ανάγκες του καθένα ;

      Διαγραφή
  8. Ακόμα και να περάσετε τροπολογίες & να δικαιωθούν οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ, για εμένα είστε τελειωμένοι. Που ακούστηκε να επέλεξες τις Ε.Δ. για εργασία το 1994, να βγαίνεις από νόμο του 1996 (!!!!) και να προάγεσαι με νόμο του 2010 (!!!!).... Αποτύχατε πλήρως σαν Κυβέρνηση. Αποδείχθηκατε πολύ κατώτεροι τελικά. Η μέριμνα προσωπικού στα χειρότερα της. ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε Νικολογιώργη μου, τι δεν κατάλαβες ακόμη; δεν κάνεις κουμάντο εσύ ταχαπουργέ μου, το πολύ πολύ μέχρι το ιδιαίτερο γραφείο σου να βάλεις κανέναν-μία και μέχρι εκεί και αυτό το συζητάμε, εάν πάρεις την σύμφωνη γνώμη και κατόπιν άδεια, του κ. ΑΓΕΕΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δε τίθεται ζήτημα κυβερνητικής αποτυχίας.
    Αυτό που δε καταλαβαίνουν πολλοί είναι ότι στο σχεδιασμό της πολιτικής των κυβερνήσεων γενικώς απλά δεν είμαστε προτεραιότητα για να μη πω ότι δεν υπάρχουμε πουθενά επισήμως είναι αυτό που λέμε μας φτύνουν και εμείς λέμε ότι ψιλοβρέχει.
    Για να πούμε και του στραβού το δίκιο μας αξίζει ως λαό αν αναλογιστεί κανείς τη διαχρονική εκλογική μας συμπεριφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στρατός απεριόριστων ταχυτήτων, αλλά που στο τέλος της διαδρομής φτάνουν μόνο οι κκ ευέλπιδες. Το λες και απανθρωπιά,αν όχι αγυρτεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @09 9:32, ό,τι δίνεις, παίρνεις σε αυτή τη ζωή! Μπορείς και εσύ να φτάσεις στο τέλος της διαδρομής, που χάραξες από την αρχή. Κοντύτερα ή στο τέλος μπορεί να φτάσει ο καθένας, μακρύτερα αποκλείεται

      Διαγραφή
  12. Ο υπουργός πρέπει να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις χωρίς να ακούσει κανένα. Το μόνο που προέχει είναι το αξιόμαχο του Στρατού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξιόμαχο δε θεωρούνται οι σχες που είναι σωρός, ή οι ΕΟΘ??!!
      Λέμε τώρα...

      Διαγραφή
  13. Κύριε Υπουργέ κάντε ότι θέλετε. Πράξτε όπως νομίζετε. Στο τέλος, οι δικηγόροι θα τα λύσουν όλα αυτά. Και στο τέλος, θα είστε ακόμα ένας που εμμέσως πλην σαφώς, βλέπει το προσωπικό των Ε.Δ. μόνο σαν ψηφαλάκια. Πραγματικά κρίμα οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ να έχουν τέτοια αδιανόητα άσχημη, ανήθικη απαράδεκτη μεταχείριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια στο τέλος οι δικηγόροι πάντα θα κερδίζουν, εσείς συνεχίστε τις αγωγές και βλέπουμε......

      Διαγραφή
    2. 3:39:00 μ.μ. οι μεσάζοντες κερδίζουν ούτως ή άλλως συνάδελφε. Τώρα τελευταία με τα ΕΜΘ φτιάχτηκαν ουρές από παράδες ...

      Διαγραφή
  14. Αναγκαστικά μέσω δικαστηρίων, δε πειράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οταν λεει πως υπαρχει ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ...σημαινει πως δεν υπαρχει ακομα τιποτα προς επεξεργασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μην αγχώνεσαι κυρ Νίκο, ημιμαθείς έχεις από κάτω δεν καταλαβαίνουν τίποτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έμαθα μας παρέπεμψε στις δηλώσεις του Προέδρου του Εδεσαϊκού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ επιλογή σας είναι. Ή θα συνεχίσετε την εξευτελιστική συμπεριφορά προς του Αποφοίτους ΑΣΣΥ, όπως όλοι βέβαια ή θα προσπαθήσετε να είστε δίκαιος. Ή θα τους βλέπετε σαν ψηφοφόρους & κομματόσκυλα ή θα καταλάβετε επιτέλους ότι νόμος του 2010, δεν μπορεί να έχει εφαρμογή 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.

    ΌΛΑ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΥΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε μας τα κάνατε Ζέπελιν αν δεν σ' αρέσει δρόμο παραιτησου άντε μας έχεις πρήξει

      Διαγραφή
  19. Ειναι στο χερι του το απλουστερο και αυτονοητο να γινονται ολοι οι αποφοιτοι ΑΣΣΥ συνταγματαρχες και δεν θελει να το κανει οπως δεν εχει και προθεση για νεο ΔΙΚΑΙΟ μισθολογιο που θα συναδει με το μισθολογιο του υπολοιπου δημοσιου.Με ψεματα θα μας παει κι αυτος μεχρι τις επομενες εκλογες οπως ολοι οσοι κυβερνησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όλοι οι ΕΠΟΠΟΕΜΘ τουλάχιστον αρχιστρατηγοι. Οτιδήποτε άλλο είναι υποτιμητικό. Μπουααχαχχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή