Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην ΣΣΕ (ΦΩΤΟ)

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην ΣΣΕ (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Σχολής Υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος.

Κατά την ομιλία του προς τους Ευέλπιδες και το προσωπικό της Σχολής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δήλωσε την ιδιαίτερη χαρά του, που παραβρέθηκε στο αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Χώρας μας, το οποίο αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί την κοιτίδα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, γαλουχώντας χιλιάδες Αξιωματικών.

Αναφέρθηκε στην απαιτητική, επίπονη και σκληρή εκπαίδευση των σπουδαστών της Σχολής, οι οποίοι κατά την διάρκεια της φοίτησής τους εντρυφούν στις αξίες της πειθαρχίας, του καθήκοντος και της αποστολής, καθώς και στην ιδέα υπεράσπισης της Πατρίδας. Επιπλέον εξέφρασε την βεβαιότητα ότι, όπως και στο παρελθόν οι απόφοιτοι της Σχολής υπερασπίστηκαν με αυταπάρνηση το ιδεώδες της ελευθερίας, το ίδιο θα πράξουν και οι νέες γενιές Αξιωματικών εφόσον απαιτηθεί, έχοντας ως παράδειγμα τους προκατόχους τους.

Προέτρεψε επίσης τους Ευέλπιδες να εκπαιδευτούν όπως αρμόζει σε μελλοντικούς Έλληνες Αξιωματικούς, ώστε με την αποφοίτησή τους να είναι σε θέση να εκπαιδεύσουν το προσωπικό που θα τεθεί υπό την διοίκησή τους, με πυξίδα το «Άρχεσθαι μαθών, άρχειν επιστήσει». Επισήμανε παράλληλα ότι η ΣΣΕ διαρκώς προσαρμόζεται στις νέες απαιτήσεις, αναβαθμίζοντας την παρεχόμενη στρατιωτική και ακαδημαϊκή εκπαίδευση, ώστε οι Ευέλπιδες να αριστεύουν σε στρατιωτικό και επιστημονικό επίπεδο, αποκτώντας το κατάλληλο γνωστικό υπόβαθρο για την κατανόηση των γεωστρατηγικών εξελίξεων που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή μας, με γνώμονα την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο ρευστό και ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή μας, καθώς και στις ραγδαίες εξελίξεις που αυτό επιφέρει, τονίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τους εγγυητές της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Χώρας μας, συμβάλλοντας στην αναγνώρισή της ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε για το έργο της ΣΣΕ και είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις της, και συγκεκριμένα στα εργαστήρια μηχανικής και ευφυών συστημάτων, σε αμφιθέατρα και χώρους εκπαιδεύσεως, καθώς και στο Μουσείο της Σχολής, ενώ παρακολούθησε και εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Ευελπίδων.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

18 Σχόλια

  1. Αυτή είναι Η ΣΧΟΛΗ με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Τα υπόλοιπα να είχαμε να λέγαμε. Γιαλαντζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε σε ξέρω-δε με ξέρεις, λυπάμαι γι'αυτό. Ωστόσο,Η ΣΧΟΛΗ είναι αυτή η οποία παίρνει κόσμο που δεν ξέρει να στρώσει το κρεβάτι του,του φουσκώνει τα μυαλά μέχρι ahδiaς,και τον βγάζει στο εργασιακό περιβάλλον με φούσκωμενα μυαλά αλλά που συνεχίζει να μην ξέρει να στρώνει το κρεβάτι του.

      Διαγραφή
    2. @ 02 3:58, κατάλαβες τι έγραψες στο σχόλιό σου???

      Διαγραφή
    3. Ασ' τα αυτά γι'αυτούς που καταλαβαίνουν ότι γράφει-μην αγχώνεσαι και τόσο, μόνο να είσαι καλό παιδί στην υπηρεσία σου.

      Διαγραφή
    4. Μια χαρά κατάλαβε τι έγραψε, εσύ προφανώς δεν ξέρεις να στρώνεις το κρεβάτι σου 😝

      Διαγραφή
    5. @ 2 7:55 και @ 2 8:28 (όχι που θα την γλίτωνες!) ποια υπηρεσία και κρεβάτια τσαμπουνάτε; Ό,τι ανοησία σάς κατέβει την πετάτε! 43 συντάξιμα καλά είναι; Και για τη Σχολή πλένουμε πρώτα το στοματάκι μας (AIM και LISTERINE)!

      Διαγραφή
    6. ανώνυμε Παρασκευή, Νοεμβρίου 03, 2023 9:53:00 μ.μ
      Παρότι σε σκούντησε και έτερος για να ξυπνήσεις εσύ εκεί, μπούφος γνήσιος! Τι στοματικά διαλύματα και τι συντάξιμα αραδιάζεις; Με το βαρύ μυαλό που κουβαλάς, μιαν ελπίδα την έχουμε,τουλάχιστον να μην είσαι και "μέτοχος" αυτού του κοινοβίου.

      Διαγραφή
  2. Είναι γεγονός ότι με το ΠΑΣΟΚ αρχικά και μετέπειτα με την ΝΔ, στις ΕΔ κατετάγησαν διάφορα "νούμερα" και "σουργελα" που ούτε ο Μάρκος Σεφερλής θα τους προσλάμβανε σε επιθεώρηση του, οι λεγόμενοι και "πασοκοτρίφτες" που έχει να κάνει με την νοοτροπία και τον τρόπο που τους μεγάλωσαν οι ας πούμε κατά φαντασίαν γονείς τους και όχι τόσο με το κόμμα που ψηφίζουν. Το οξύμωρο σχήμα είναι ότι όλα αυτά τα "νούμερα" που χύνουν μαύρη χολή για τις ΕΔ και ειδικά για την ΣΣΕ, είναι στην υπηρεσία, κάτι βολεμένα και σιχαμερά ανθρωπάκια που παρά το γεγονός ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να αφήσουν το παρελθόν τους και τους άθλιους συγγενείς τους και να γίνουν καλύτεροι και πιο χρήσιμοι άνθρωποι στην ελληνική κοινωνία, αυτά παρέμειναν όπως τραγουδάει και η Ε. Ροδά "ανθρωπάκι ήσουν πάντα και ανθρωπάκι έμεινες, όλο ήθελες να παίρνεις και ποτέ δεν έδινες". Έτσι λοιπόν τελειωμένοι κοινωνικοπαθείς δεν πρόκειται ποτέ να συνεισφέρουν σε τίποτε καλό για το κοινό, οι περισσότεροι δε από αυτούς έχουν διαλυμένες οικογένειες, εάν έχουν οι ίδιοι, ακόμη και εάν δεν το γνωρίζουν, αλλα σίγουρα το γνωρίζει ο περίγυρος τους. Τώρα όσο για τα στρωμένα ή όχι κρεβάτια, τι να πούμε, το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του δεν είναι του προκειμένου ούτε του ενδιαφέροντος των αναγνωστών του φιλόξενου μπλογκ, εν ολίγοις, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα και ο "νοών νοείτω" που έλεγε και ο πολύ συμπαθής "καρατερίστας " ηθοποιός,στην πολύ επιτυχημένη σειρά "τα καλύτερα μας χρόνια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να μείνεις και 30, αν θέλεις,και 20,και να μην ορκιστείς καθόλου. Το ότι μπήκες σε μια σχολή,ΔΤΗ ΣΧΟΛΗ όπως τι λέτε, διάβασες παραπάνω,δε μορφωθηκες κοινωνικά,πράγμα που αργότερα είδες.

      Διαγραφή
    2. Το αυτό, αλλά για τους εισαχθεντες και αποφοιτήσαντες τις στρατιωτικές σχολές,με λιγότερα κρούσματα και "ζήλο"να μην πούμε με το όνομα τους και θεωρηθεί ότι βρίζουμε) κυκλοφορεί εντός στρατοπέδων. Το ότι βγαίνει κάποιος από σχολή με ένα σχετικά όχι τόσο μικρό βαθμό,δεν τον κάνει αυτόματα και σωστό σαν άνθρωπο. Ελπίζω να σε κάλυψαν. Και το στρώσιμο του κρεβατιού είναι μεταφορικό κε συνάδελφε. Σήμαινει ότι είναι πιτσιρίκος, ασχέτως βαθμού,που δεν είναι σε θέση να διοικήσει ανάγκες κατωτέρων του και χαρακτήρες διαφόρων ειδών, αυτό εννοεί. Καληνύχτα.

      Διαγραφή
    3. Μάστορα, με δυο μόνο λογάκια θα μπορούσες να κοινωνήσεις το βαρετό υπόστρωμα σου! Τόσο "βαριά" ονόματα και αποφθέγματα στο συρφετό σου, απαντά κανείς σπάνια σε σχόλια. (Παρεμπιπτόντως εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις τον άλλο με τα κρεβάτια). P.S. Στο επόμενο παράκληση, γράψε κάτι για κκε και Παπαρήγα, έτσι απλά για μεταφορά της πολυεπίπεδης γνώσης σου.

      Διαγραφή
    4. @ 3 11:45, τέλεια τούς τα είπες, αν και λίγα! Αντέχει το πετσί τους να ακούσουν και άλλα!
      Οι παρακάτω από εσένα σχολιαστές, προφανώς, ανήκουν στην κατηγορία που λές, ανθρωπάκια, μια ζωή παραπονούμενοι, βολεμένοι και επικριτές όλων, εκτός του εαυτού των!
      Όπως είπε και κάποιος πριν από εσένα, για αυτούς τους σχολιαστές των ΑΣΕΙ, AIM και LISTERINE! Και πάλι επιεικής είναι απέναντί τους!!! Το καλύτερο είναι να ράψουν το στόμα τους με ράμματα, τα παλαιού τύπου, τα σιδερένια!

      Διαγραφή
    5. @ Παρασκευή, Νοεμβρίου 03, 2023 11:45:00 μ.μ.
      Ουαί τω ανοήτω!

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμο 04-11-2023 10:33:00 π.μ
      Πάψε να βλογάς τα γένια σου να σχολιάζεις στο σχόλιό σου.

      Διαγραφή
  3. Ρε φίλε μου, κανένας σοβαρός και μορφωμένος να απαντήσει ουσιαστικά στα παραπάνω που τέθηκαν δεν υπάρχει; Κατ'αρχάς δεν θα εισέλθω σε μια ατέρμονα "σχολιοσυζήτηση", διότι κατ'αρχην, θα είναι σαν να διαπράττω κλοπή σε ξεχασμένο αυτοσχέδιο εκκλησάκι σε στροφή του δρόμου Ιτέας - Δελφών, γεμάτο με φραγκοδίφραγκα, τουτέστιν πεντάρες και δεκάρες του €υρώ, όπου ξεχασμένο κ.λπ. γεμάτο φραγκοδίφραγκα, είναι προφανέστατα και μεταφορικά, το κεφάλι με το μυαλό του κάθε ανθυποσχολιαστή! .&-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην παιδεύεσαι με ατέλειωτες μπαρούφες, με δικά σου απλά λογάκια είπαμε. Προφανέστατα και μεταφορικά; 😝 τα ΄δωσες όλα μεγάλε, προφανέστατα λοιπόν υπάρχει θέμα, να το κοιτάξεις σε παρακαλώ.

      Διαγραφή
  4. Μπήκα τυχαία εδώ ψάχνοντας για τις στρατιωτικές σχολές. Σε παρέα προχθές άκουσα συζήτηση περί καψονιών πέραν της λογικής, όπως και ότι σε ορισμένες, ίσως και όλες τις Ανώτατες, καλλιεργείται το μίσος και υποτίμηση για τις Ανώτερες στις οποίες παρεμπιπτόντως εισέρχονται εκατοντάδες απόφοιτοι Λυκείων με μεγαλύτερες βαθμολογίες από αυτές των Ανωτάτων, καθώς και το πιο γελοίο, η υποτίμηση των σπουδαστών και αποφοίτων Ικάρων ΣΜΑ από Ίκαρους Ιπταμένους. Εν έτι 2021 αυτά τα πράγματα είναι γελοία, οι Αρμόδιοι του Υπουργείου οφείλουν να επιληφθούν της καταστάσεως και οι υπαίτιοι, επιβλέποντες Αξιωματικοί, σπουδαστές ή και Διοικητές να ΑΠΟΤΑΧΘΟΥΝ. Δεν είναι δυνατόν να στέλνουμε τα παιδιά μας σε τέτοιου είδους Σχολές. Για ποιο λόγο να στείλω το παιδί μου στην ΣΜΥΑ με 17000 μόρια ή στην ΣΜΑ με 19000 όταν την στιγμή που θα αποφοιτήσει θα ανήκει σε μία κατώτερη, υποδεέστερη κοινωνική τάξη? Τι είδους καραγκιοζιλίκια είναι αυτά κύριοι στρατιωτικοί? Δεν ντρέπεστε λίγο? Στρατιωτικούς θέλουμε, όχι γαλαζοαίματους. Μας φτάνουν οι γελοίοι πολιτικοί, μας φτάνουν οι ΑΕΙτζήδες και οι ΤΕΙτζήδες και τα Ελληνικά ηλίθια κόμπλεξ, τα δεν παντρεύομαι ΤΕΙτζή, που δεν υφίστανται σε καμία πολιτισμένη χώρα του Εξωτερικού. Να ακούς καμιά γριά ή κανένα γέρο πάει κι έρχεται αλλά όχι Έλληνες Στρατιωτικούς ή νέα παιδιά. ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που γράφεις είναι ανυπόστατα και φήμες που μεγαλώνουν από στόμα σε στόμα σαν "το παλαμάρι του βαρκάρη". Δεν υφίσταται πλέον ο διαχωρισμός που αναφέρεις από τότε που και οι σχολές υπαξιωματικών εντάχθηκαν στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων. Αυτό που υπάρχει ως σοβαρό πρόβλημα και που αναφέρθηκε κάποιος πιο πάνω αφορά την κατάταξη κυρίως ΕΠΟΠ και ο πολιτικάντικος συγχρωτισμός που έφεραν έναν άλλο κώδικα στις ΕΔ, ελέω άθλιων πολιτικών προστατών. Οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί των σχολών δεν είναι ούτε "σακάτηδες" να χρειάζονται δεκανικια, ούτε ...τάνες να χρειάζονται προστάτες! Όσο για το τι λένε κάποιοι για κάποιους, ναι αυτό είναι αλήθεια αλλά αφορά δύο τρία άθλια γιατρουδάκια που κάναν κήρυγμα μίσους στα νέα παιδιά εναντίον των άλλων παραγωγικών σχολών, με την λογική "του μοστραρωντας τα πτυχία σας", αλλά και αυτό έχει πλέον λήξει και εάν κάποιο κάθαρμα το ανακινήσει εδώ είμαστε και θα τον ξεμπροστιάσουμε. Αντε συνέχισε να πίνεις τον φρέντο σου τώρα!

      Διαγραφή