ΜΤΝ: Σε «αναμμένα κάρβουνα»…οι δικαιούχοι του – Τι συμβαίνει

ΜΤΝ: Σε «αναμμένα κάρβουνα»…οι δικαιούχοι του – Τι συμβαίνει

Την αποφράδα περίοδο του μακρινού 2012, θυμίζει η τρέχουσα κατάσταση αβεβαιότητας στην οποία έχει περιέλθει το υγιέστατο πλέον ΜΤΝ.

Θυμίζουμε ότι το 2012 αποφασίστηκε η συμμετοχή του ΜΤΝ στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που κόστισε την απώλεια €72,6 εκατομμυρίων ρευστών διαθεσίμων του, που έγιναν ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου.

Από εκείνο το βαρύτατο πλήγμα που «τραυμάτισε» σοβαρά, αλλά, ευτυχώς, όχι θανάσιμα, το ΜΤΝ πέρασε πολύς καιρός μέχρι αυτό να αναρρώσει και να εξυγιανθεί πλήρως.

Και εκεί που οι ιθύνοντες στο ΔΣ έκαναν σχέδια για το μέλλον του Ταμείου, εξέπνευσε η θητεία τους (9/9/2023) κι έπρεπε να αντικατασταθούν.  Όμως, ενώ πέρασαν 50 ολόκληρες μέρες από τότε, το Ταμείο συνεχίζει, ανεξήγητα, να παραμένει «ακυβέρνητο» χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο.

Μια ακυβερνησία που επιτείνει την αβεβαιότητα μετόχων και μερισματούχων σε περίοδο κορύφωσης των οικονομικών υποχρεώσεών τους.  Κι ενώ αυτοί ρωτούν εναγωνίως αν και πότε θα καταβληθούν Δάνεια, ΒΟΕΑ, έκτακτο μέρισμα και λοιπές παροχές, κανένας δεν ξέρει τι να τους πει, αφού αυτά αποφασίζονται από το Δ.Σ. που, δεν έχει ακόμη διορισθεί.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιοι «κύκλοι» βρήκαν ευκαιρία να «βάλλουν» κατά του υγιούς ΜΤΝ, κατηγορώντας το ότι χορηγεί «ασύμμετρες παροχές» σε σχέση με εκείνες που χορηγεί το δικό τους, ζητούν την καταβολή του 4% των εξοπλιστικών προγραμμάτων στο σύνολο των Ταμείων των τριών κλάδων ΕΔ (κι όχι στο Ταμείο του κλάδου που αφορά το εξοπλιστικό, όπως ισχύει κανονικά) και απαιτούν (σαν τον καθηγητή Σπράο) την ενοποίηση των τριών Ταμείων των αποστράτων αξιωματικών σε ένα Ταμείο και αμιγές (χωρίς ΕΛ.ΑΣ. και ΛΣ-ΕΛΑΚΤ).

Για πόσο ακόμη θα συνεχιστεί αυτή η αβεβαιότητα στο ΜΤΝ;

Ποιος θα κατευνάσει τις ανησυχίες των δικαιούχων των παροχών και ευεργετημάτων του;

Ποιος θα βάλει οριστικό τέλος στις φήμες για ενοποίηση των τριών Ταμείων, που θα «φτωχοποιήσει» τους δικαιούχους των δύο υγιών Ταμείων για χάρη του χρονίως «άρρωστου» εταίρου τους;

Όσο οι αρμόδιοι αποφεύγουν να δράσουν, τόσο θα «φουντώνουν» τα καταστροφικά σενάρια για το μέλλον του ΜΤΝ και τόσο θα εντείνεται η δυσαρέσκεια των δεκάδων χιλιάδων δικαιούχων του.

Ποιος είναι εκείνος που θέλει κάτι τέτοιο;

ΠΗΓΗ: limenikanea.gr

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Ότι νά'ναι, όπως νά'ναι από λιμενοχωρφύλακες του γλυκού νερού. Άντε για καμμία "διάσωση" τώρα γιατί μας τα έχετε κάνει Ζέπελιν με τα "υγιή" ταμεία και το άλλο που έχει γρίπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο υγιή θα ήταν τα ΜΤΝ και ΜΤΑ χωρίς το 4% των εξοπλιστικών;;;;;;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άρθρο κατευθυνόμενο, να είχαμε να λέγαμε... Υπάρχουν κι άλλα ΝΠΔΔ χωρίς ΔΣ, δεν είναι το μόνο.. επίσης ας δουν την αναλογιστική οι ναύτες να καταλάβουν την κατάσταση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάνε για φούντο από πληροφορίες που έχω τα ΜΤΣ κ ΜΤΝ. Το μόνο που στέκει ακόμα είναι το ΜΤΑ και αυτό γιατί δεν υπάρχουν μερισματούχοι από κλάδους εκτός ΕΔ.
    Λάθοι πολιτικών αποφάσεων θα πληρώσουν χιλιάδες ένστολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή